Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BENİN CUMHURİYETİ İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSLUĞU YATIRIM VE TİCARET İLİŞKİLERİ AÇISINDAN BENİN CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: MEHMET ATAR E-posta: mehmetatar@hotmail.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BENİN CUMHURİYETİ İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSLUĞU YATIRIM VE TİCARET İLİŞKİLERİ AÇISINDAN BENİN CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: MEHMET ATAR E-posta: mehmetatar@hotmail.com."— Sunum transkripti:

1 BENİN CUMHURİYETİ İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSLUĞU YATIRIM VE TİCARET İLİŞKİLERİ AÇISINDAN BENİN CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: MEHMET ATAR E-posta:

2 BENİN EKONOMİK AÇIDAN GELİŞMEYE ELVERİŞLİ BİR KONUMA SAHİPTİR
Doğusunda Nijerya Batısında Togo Kuzeyinde Nijer ve Burkina Faso ile komşudur Güneyinde Atlantik okyanusu ile sınırlanan 125 kilomtrelik bir sahil şeridine sahiptir. 9 Milyonu aşan nüfusu ile 250 milyon nüfuslu bir Batı Afrika Pazarına giriş kapısı konumdadır. 150 milyon nüfuslu Nijerya ile olan 723 kilometrelik güney – kuzey sınırı Benin limanına yurtdışından gelen ürünlerin bu sınır üzerinden yeniden ihraç edilmesine olanak sağlar

3 BENİN’DE YATIRIM ORTAMI
Afrika’da bir model ve örnek gösterilen kararlı bir politik çevre Yatırımlar için uygun bir yasal çerçeve ve vergi kolaylıkları Yeterli ve gelişmiş bir işgücü Ülkenin sürekli modernize edilen ulaşım ve iletişim alt yapısı (Cotonou dışında ikinci uluslar arası havalimanı ülkenin kuzeyinde Parakou’da yapım aşamasındadır.) 1990 yılından bu yana devlet yaptığı reformlarla özel sektörün ekonomideki rolünü artırmaya çalışıyor. Ülkenin geçmişte yaşadığı darbe dönemlerinin tekrar yaşanmaması için sivil yapılar oldukça aktif bir şekilde çalışmaktadır.

4 FCFA ILE EURO ARASINDAKİ ORAN SABİTTİR.
Üretim faktörlerinin maliyetleri pek çok ülke ile karşılaştırıldığında düşüktür. Nitelikli bir işgücü potansiyeli vardır. Ülkede yapılacak olan yatırımın sermaye büyüklüğüne yatırımlar üç farklı başlık altında değerlendirilir bu sınıflamaya göre ayrıcalıklardan ve vergi avantajlarından yararlanmak mümkündür. Yatırımların yasal çerçevesini güçlendirmek ve daha güçlü sermaye güvenliğini sağlamak için Benin 1993 ve 1994 yıllarında MIGA ve (OHADA) anlaşmalarını imzalamıştır. Benin para birimi FCFA ve Euro arasındaki oran sabittir. (1 Euro = 656 FCFA)

5 BENİN’DE YETİŞEN PAMUK KALİTE AÇISINDAN DÜNYACA BİLİNİR
Benin, Afrika’da en önemli pamuk üreticisidir. Benin’de üretilen pamuk kalite açısından dünyaca kabul edilmiştir. Pamuk üretim kapasitesi yıllık 600 bin tondur. Pamuk işleme teknolojileri ülkede yatırımcı bekleyen alanlardır.

6 BENİN DÜNYADA BEŞİNCİ BÜYÜK KAJU ÜRETİCİSİDİR
KAJU BENİN’DE ÇOK ÖNEMLİ BİR İHRAÇ ÜRÜNÜDÜR DALINDAKİ KAJU Kaju, Benin’deki en önemli ihraç edilen ürünlerdendir. Dünyada’da üretilen kajunun % 9’u Benin’de üretilir. Ülkede üretilen kaju, büyük ölçüde Hindistan’a ihraç edilir. Ülkede kaju fıstığının kabuğunu ayıklayabilen bir tesise ihtiyaç duyulmaktadır.

7 KARİTE , ANANAS VE MANYOK, BENİN’DE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ÜRETİLİR.
Cilt koruyucu krem yapımında kullanılan karite (shea butter) cevizi üretiminde dünyada dördüncü sıradadır. (Karite ağacının görseli sağdadır.) Yıllık 400 bin ton ananas üretiminin çok az bir bölümü ananas, ananas suyu, reçeli ve kurutulmuş ananas olarak Avrupa ülkelerine satılmaktadır. Manyok aynı şekilde ülkeden sınırlı bir şekilde ihraç edilen bir üründür.

8 TARIMA VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE BENİN’DE YAPILABİLECEK DİĞER YATIRIMLAR
Ülkenin güneyinde baobab, palmiye yağı üretimi. Yer fıstığı, Hindistan cevizi ve kakao işleme Yam, domates, susam tarımı, işlemesi.  Baobab yağı, (nemlendirici bir krem olarak kullanılır.)   Balık saklama ve üretim teknolojileri Meyve suları üretimi: mango, portakal, ananas ve papaya Mısır yağı ve pamuk çekirdeklerinden yağ üretimi. Tarım makinelerini leasing yoluyla elde edilebildiği bir tarım ekipmanları şirketi

9 TURİZM BENİN’DE YATIRIMCILARI BEKLEYEN ÖNEMLİ BİR ALANDIR
Benin çok bilinmeyen büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Ülkenin Gayri Safi Milli Hasılasının %4’ü turizm gelirlerinden elde edilir. UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan Ganvie Batı Afrika’nın Venedik’i olarak adlandırılır. Yüzen restoranlarda yemek yiyip, kanolar üzerinden alışveriş yapmak için gelen on binlerce turist her yıl burayı ziyaret eder.

10 BENİN’DE TURİZM ÜÇ ANA GRUPTA YÜKSELEBİLİR
Safari Turizmi: 275 bin hektar alana sahip alanlı Pendjari Ulusal parkı buna imkan sağlar. Keşif Turizmi: Termal, kaynaklar, eşsiz bir doğa, lagünler ve göller dünyada eşine az rastlanır. Kültür Turizmi: Vodoo ayinlerini izlemek için çok sayıda turist Benin’i ziyaret eder

11 OUIDAH ÖNEMLİ BİR TURİZM MERKEZİDİR
Kültürel ve tarihi yönleriyle Ouidah, turistler tarafından ilgi duyulan Voduu ayinleri, Piton yılanı tapınağı, Ulusal Parkı, Uzun kumsalları, eşsiz doğası, ile Benin’de turizm gelişmeye imkan sağlar. Ancak turizm alt yapısının kesinlikle geliştirilmeye ihtiyaç duyar. Oteller ve tesisler yeterli değildir.

12 MADENCİLİK BENİN’DE GELİŞMEYİ BEKLEYEN BİR ALANDIR
Demir, altın, fosfat, elmas, mermer, granit ve süs taşları Benin’in önemli yer altı zenginlikleridir. Altın geleneksel yöntemlerle elde edilmeye çalışılmaktadır. Ülkede kalker ve kil varlığı daha çok Fransız ve Alman firmaları tarafından yönlendirilen çimento sektörünün ortaya çıkmasına neden olmuştur.

13 BENİN’DE İHTİYAÇ DUYULAN DİĞER YATIRIM ALANLARI
Cep telefonu operatör şirketinin kurulması Bir fuar şirketinin kurulması ve işletilmesi Kil briketlerin üretimi Ev atıklarını işleyen geri dönüşüm tesisleri Tuz üretimi Şişe ve cam üretimi Tatil köyleri inşası Bisiklet ve motosiklet fabrikası kurulumu Taksi şirketi kurulması ve işletilmesi


"BENİN CUMHURİYETİ İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSLUĞU YATIRIM VE TİCARET İLİŞKİLERİ AÇISINDAN BENİN CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: MEHMET ATAR E-posta: mehmetatar@hotmail.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları