Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sana Özel Her Şey. DATA Güvenliği Bilgisayar ortamındaki datalar, iş hayatına ve özel hayata dair bilgi ve belgeler barındırmaktadır ve bu dataların erişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sana Özel Her Şey. DATA Güvenliği Bilgisayar ortamındaki datalar, iş hayatına ve özel hayata dair bilgi ve belgeler barındırmaktadır ve bu dataların erişim."— Sunum transkripti:

1 Sana Özel Her Şey

2 DATA Güvenliği Bilgisayar ortamındaki datalar, iş hayatına ve özel hayata dair bilgi ve belgeler barındırmaktadır ve bu dataların erişim kontrolü tamamen dijital ortamda olduğundan kontrolü sağlanamamaktadır.Bilgisayar ortamındaki datalar, iş hayatına ve özel hayata dair bilgi ve belgeler barındırmaktadır ve bu dataların erişim kontrolü tamamen dijital ortamda olduğundan kontrolü sağlanamamaktadır. Bilgisayarınızda bulunan veya data taşımak için yaygın olarak kullanılan USB bellekler ve harici USB diskler kolay taşınabilir ve yüksek kapasiteli olması sebebiyle en çok tercih edilen veri depolama aygıtlarıdır.Bilgisayarınızda bulunan veya data taşımak için yaygın olarak kullanılan USB bellekler ve harici USB diskler kolay taşınabilir ve yüksek kapasiteli olması sebebiyle en çok tercih edilen veri depolama aygıtlarıdır.

3 Bu dataların çalınması, kopyalanması, başkası tarafından görünmesi veya usb cihazların kaybolması durumunda size veya çalıştığınız kuruma ait dosyalarınız başkaları tarafından kolayca görülebilir, hatta daha önce sildiğiniz dosyalara erişmek mümkün olabilir.Bu dataların çalınması, kopyalanması, başkası tarafından görünmesi veya usb cihazların kaybolması durumunda size veya çalıştığınız kuruma ait dosyalarınız başkaları tarafından kolayca görülebilir, hatta daha önce sildiğiniz dosyalara erişmek mümkün olabilir. DATA Güvenliği

4 İnternete erişim hızlarının artmasıyla ve erişimin kolay hale gelmesiyle yakın bir gelecekte (1-2 yıl) USB cihazların yerini bulut teknolojisi alacaktır.İnternete erişim hızlarının artmasıyla ve erişimin kolay hale gelmesiyle yakın bir gelecekte (1-2 yıl) USB cihazların yerini bulut teknolojisi alacaktır. Kişilerin artık bilgilerinin usb cihazlar yerine bulut teknolojisi hesaplarında datalarını depolayacaktır.Kişilerin artık bilgilerinin usb cihazlar yerine bulut teknolojisi hesaplarında datalarını depolayacaktır. DATA Güvenliği

5 Bulut teknolojisi ile insanlar artık veri taşıma ve depolamada kullandıkları usb cihazlar nedeniyle veri kaybına uğramayacaklardır. Fakat son kullanıcı, kişisel veri güvenliği nedeniyle bulut teknolojisine soğuk bakmaktadır. DATA Güvenliği

6 Teknolojik ilerlemeler ve yeni gelişen bulut (cloud) teknolojisinde datalarınızın başkalarının eline geçmesi bilgi birikiminizin, özelinizin erişilebilir olması artık günümüzün en büyük problemlerinden biridir.Teknolojik ilerlemeler ve yeni gelişen bulut (cloud) teknolojisinde datalarınızın başkalarının eline geçmesi bilgi birikiminizin, özelinizin erişilebilir olması artık günümüzün en büyük problemlerinden biridir. http://teknobak.com/bulut-hizmeti-yeni-yasa-ile-kara-bulut-hizmeti-oldukullanicilar- tehlikede_6_54465?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#.UZnXwKLxpI0http://teknobak.com/bulut-hizmeti-yeni-yasa-ile-kara-bulut-hizmeti-oldukullanicilar- tehlikede_6_54465?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#.UZnXwKLxpI0 Son günlerde gündemde olan ABD’nin prizma projesi aslında her şeyi özetlemektedir.Son günlerde gündemde olan ABD’nin prizma projesi aslında her şeyi özetlemektedir. DATA Güvenliği

7 “bilmediğinizi ölçemezsiniz, ölçemediğinizi kontrol edemezsiniz.” Digital dünyadaki hangi değerlerimiz gerçek anlamda kontrolümüz altındadır?Digital dünyadaki hangi değerlerimiz gerçek anlamda kontrolümüz altındadır? Başka bir deyişle Kendimizle ilgili verilerin sadece kendi kontrolümüzde olduğundan emin miyiz?Kendimizle ilgili verilerin sadece kendi kontrolümüzde olduğundan emin miyiz? Bu soruyu kendinize sorun

8 Dijital dünyadaki datalarınızı securKEY ile kriptolayarak başkalarının size ait dosyalarınızı görmesini ve erişmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede bilgi ve belgelerinizin başkaları tarafından ele geçirilme riski olmadan saklama ve taşıma işini gerçekleştirebilirsiniz. DATA Güvenliği

9 securKEY ile korunan dosyalar herhangi bir büyüklükte ve herhangi bir dosya tipinde olabilir.securKEY ile korunan dosyalar herhangi bir büyüklükte ve herhangi bir dosya tipinde olabilir. securKEY ile korunan dosyalar lokal diskte, network paylaşımında, harici depolama cihazlarında veya bulutta bulunabilir ve kullanılabilir.securKEY ile korunan dosyalar lokal diskte, network paylaşımında, harici depolama cihazlarında veya bulutta bulunabilir ve kullanılabilir.

10 securKEY Nedir? securKEY; dosyalarınızı, belgelerinizi, resimlerinizi, müziklerinizi, videolarınızı veya projelerinizi kriptolayan güvenlik amaçlı geliştirilmiş bilgisayara USB’den takılan donanımsal bir USB anahtardır.securKEY; dosyalarınızı, belgelerinizi, resimlerinizi, müziklerinizi, videolarınızı veya projelerinizi kriptolayan güvenlik amaçlı geliştirilmiş bilgisayara USB’den takılan donanımsal bir USB anahtardır.

11 securKEY Ne Değildir? securKEY bir flash disksecurKEY bir flash disk değildir. İçerisine bilgi kopyalanamaz ve saklanamaz. Kendi içindeki şifreleme algoritmasını kullanarak digital dokümanlarınızı kullanarak digital dokümanlarınızı kriptolar. 256 bit AES algoritmaya sahiptir. Bilgisayar ortamındaki tüm dosya tiplerini destekler. Korumaya alınmış her dosyaya ayrı şifreleme yapılmaktadır. Hiçbir şekilde aynı anahtar kullanılmaz.

12 İki Faktör Güvenlikİki Faktör Güvenlik İki faktörlü kimlik denetiminde sistem, sizi bildiğiniz bir şey (something you know) ve sahip olduğunuz bir şey (something you have) ile tanır. parolanızın yanında bir de güvenlik anahtarına sahip olmanızı ister. İki faktörlü kimlik denetimi olan sistemlerde bir şekilde kullanıcı bilgileri çalınsa bile sahip olduğunuz şey olmadan bir işe yaramayacaktır.İki faktörlü kimlik denetiminde sistem, sizi bildiğiniz bir şey (something you know) ve sahip olduğunuz bir şey (something you have) ile tanır. parolanızın yanında bir de güvenlik anahtarına sahip olmanızı ister. İki faktörlü kimlik denetimi olan sistemlerde bir şekilde kullanıcı bilgileri çalınsa bile sahip olduğunuz şey olmadan bir işe yaramayacaktır. securKEY iki faktörlü bir güvenlik sistemi sunmaktadır.securKEY iki faktörlü bir güvenlik sistemi sunmaktadır.

13 Algoritmayı başkası okuyabilir mi? Algoritma anahtarınız yalnızca securKEY içinde saklanır ve kullanılır. Bu nedenle bilgisayarınızda veya şifreleme yaptığınız disk (ortam) üzerinde algoritmadan asla iz olmaz. Algoritma anahtarınız yalnızca securKEY içinde saklanır ve kullanılır. Bu nedenle bilgisayarınızda veya şifreleme yaptığınız disk (ortam) üzerinde algoritmadan asla iz olmaz.

14 securKEY sertifika bazlı değil algoritma bazlı çalışır ve her securKEY için üretilen algoritma özeldir. securKEY sertifika bazlı değil algoritma bazlı çalışır ve her securKEY için üretilen algoritma özeldir. Bu özel algoritma sayesinde korunan her doküman farklı anahtarla ile kriptolanır.Bu özel algoritma sayesinde korunan her doküman farklı anahtarla ile kriptolanır. Korunan doküman aynı olsa bile aynı anahtar kesinlikle kullanılmazKorunan doküman aynı olsa bile aynı anahtar kesinlikle kullanılmaz

15 Diğer USB ürünlerden farkımız.Diğer USB ürünlerden farkımız. Diğer kriptolu ürünler ortam kriptolaması yaparlar. Veriyi kriptolu bir alanda barındırırlar.Diğer kriptolu ürünler ortam kriptolaması yaparlar. Veriyi kriptolu bir alanda barındırırlar. Biz veriyi kriptoluyoruz ve usb cihazımız ile ilişkilendiriyoruz.Biz veriyi kriptoluyoruz ve usb cihazımız ile ilişkilendiriyoruz.

16 Örneklemek gerekirse; Diğer usb ürünler korumak istediğiniz datayı çelik kasaya koyarlar. Data çelik kasada olduğu sürece güvendedir. Diğer usb ürünler korumak istediğiniz datayı çelik kasaya koyarlar. Data çelik kasada olduğu sürece güvendedir. securKEY ise korumak istediğiniz dataya çelik yelek giydirmektedir. Böylelikle korunan data her ortamda bulunabilir. Lokal diskte, usb depolama cihazlarında, network paylaşımında hatta bulut teknolojisinde.securKEY ise korumak istediğiniz dataya çelik yelek giydirmektedir. Böylelikle korunan data her ortamda bulunabilir. Lokal diskte, usb depolama cihazlarında, network paylaşımında hatta bulut teknolojisinde.

17 securKEY donanımı, yazılımı, API’si ve mühendisliği ile %100 Yerli bir üründür.securKEY donanımı, yazılımı, API’si ve mühendisliği ile %100 Yerli bir üründür. Sadece kullandığımız Kripto işlemciyi ithal etmekteyiz.Sadece kullandığımız Kripto işlemciyi ithal etmekteyiz. Ürünümüz ile ilgili İncelemeli Patent Sahibiyiz ve tüm marka tescil hakları firmamıza aittir.Ürünümüz ile ilgili İncelemeli Patent Sahibiyiz ve tüm marka tescil hakları firmamıza aittir.

18 securKEY’in Teknik ÖzelliklerisecurKEY’in Teknik Özellikleri Mikroişlemci Tabanlı Mimari securKEY mikroişlemci tabanlı çalışır. securKEY dünyada askeri amaçlı projelerde en çok tercih edilen işlemcilerden birini kullanmaktadır. Kopyalanması, içerisindeki bilgilerin okunması ve müdahale edilmesi mümkün olmayan bir sistem kullanılmaktadır. Gömülü Şifreleme Algoritması securKEY 256 Bit AES şifreleme motoruna sahiptir. Donanımsal anahtar kontrolünde esas olan; cihazın takılı olup olmadığını, var-yok kontrolü ile değil, size özel anahtarlarla şifrelediği bir veriyi çözüp çözemediğine bakarak kontrol etmektir. 256 Bit AES algoritması dünyada kabul görmüş en güvenli algoritmalardan birisidir.

19 Hat Güvenliği Algoritması (Dünyada ilk ve tek) Oturum anahtarı saldırıların en çok yapıldığı yerlerden biri, uygulama ile cihazın haberleştiği hattan giden ve gelen verilerin izlenerek sistemin sanki cihaz varmış gibi aldatılmasıdır. Cihazımız için geliştirilen RADOS tekrarsız veri akış sistemi sayesinde, securKEY’in emule edilmesi imkansızlaştırılmıştır. Hat üzerinden gelen ve giden verilerin tekrar etme ihtimal ~ 8,135*10^2311 ’de 1’dir. Yani hat dinlense bile anlamlı bir veri elde edilmesi imkansızdır.

20 İzinsiz Haberleşme Tespitinde Kendini Kilitleyebilme securKEY; emule edilme işlemlerine asla izin vermez, cihaz izinsiz bir haberleşme ya da fonksiyon denemesi tespit ettiğinde 2 aşamalı kilitleme uygular. Operasyonel işlem denemelerinde kendisini kısmi kilitler ve sadece firmamız tarafından bu kilit açılabilir, yönetimsel işlem denemelerinde ise cihaz tamamen kendisini kilitler ve tekrar çalışmaz.

21 Teşekkürler


"Sana Özel Her Şey. DATA Güvenliği Bilgisayar ortamındaki datalar, iş hayatına ve özel hayata dair bilgi ve belgeler barındırmaktadır ve bu dataların erişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları