Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Eğitim Öğretim Yılı Ekim 2014

2 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Bilginin Sevgi İle Bütünleştiği Üniversite

3 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Tarihçe
Muğla ilindeki ilk yükseköğrenim birimi, 1975 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak kurulmuş olan Muğla İşletmecilik Yüksekokuludur. Bu okul 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesine bağlanmıştır yılında ise Muğla Meslek Yüksekokulu kurulmuş ve eğitim öğretime başlamıştır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 03 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı Kanun ile kurulmuş ve 10 Kasım 1992’de kurucu rektörünün atanması ile tüzel kişiliğine kavuşmuştur. Muğla Üniversitesi ismi 31 Mayıs 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değişmiştir.

4 AKADEMİK BİRİMLER

5 AKADEMİK BİRİMLER – 2014/2015

6 Meslek Yüksekokulları (13)
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim - Öğretim Fakülteler (14) Güzel Sanatlar (Bodrum) Edebiyat Eğitim Fen Fethiye İşletme İlahiyat İktisadi ve İdari Bilimler Mimarlık Mühendislik Su ürünleri Teknoloji Teknik Eğitim Tıp Turizm Yüksekokullar (5) Beden Eğitimi ve Spor Dalaman Sivil Havacılık Fethiye Sağlık Muğla Sağlık Sıtkı Koçman Yabancı Diller Meslek Yüksekokulları (13) Bodrum Denizcilik Dalaman Datça KY. Fethiye ASMK İçmeler Turizm Köyceğiz Milas SK. Muğla Ortaca Marmaris (Sağlık Hizmetleri) Ula AK. Yatağan Fethiye (Sağlık Hiz.) Enstitüler (4) Eğitim Bilimleri Fen Bilimleri Sosyal Bilimler Sağlık Bilimleri

7 MESLEK YÜKSEKOKULLARI
İSİMLERİ İLE YENİ BİRİMLER ( ) İlahiyat Fakültesi Fethiye İşletme Fakültesi Turizm Fakültesi FAKÜLTELER Sağlık Bilimleri Enstitüsü ENSTİTÜ Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu YÜKSEKOKUL Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu MESLEK YÜKSEKOKULLARI

8 ARAŞTIRMA MERKEZLERİ (15) YENİ ARAŞTIRMA MERKEZLERİ (2011-2014)
Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırma Laboratuvarları Merkezi Gıda Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Akdeniz Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Arıcılık ve Çam Balı Uygulama ve Araştırma Merkezi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Türk-Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Arkeoloji ve Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi Su Sporları Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi ARAŞTIRMA MERKEZLERİ (15)

9 SAYILARLA PROGRAMLARIMIZ

10 Yeni Açılan Programlar (2011-2014)
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Arkeoloji (doktora) Çalışma Ek.ve End.İlş.(tezli YL) Çalışma Ek.ve End.İlş.(doktora) Grafik Tasarım(tezli YL) İşletme (tezsiz YL)(İ.Ö.) İşletme (uzaktan eğitim) Sağlık Kurumları Yönetimi (Tezsiz YL)(İ.Ö.) Kamu Yönetimi (tezsiz YL)(İ.Ö.) Kamu Yönetimi(doktora) Tarih (Tezsiz YL) (İ.Ö.) Tarih (doktora) Turizm İşletmeciliği (tezsiz YL)(İ.Ö.) Turizm İşletmeciliği (doktora) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ağaçişleri ve End.Müh.(tezli YL) Ağaçişleri ve End.Müh.(doktora) Enerji Sistemleri Mühendisliği (tezli YL) Bilişim Sistemleri Müh.(tezli YL) İnşaat Müh. (İngilizce)(tezli YL) İş Sağlığı ve Güvenliği (tezsiz YL)(İ.Ö.) Maden Müh.(İngilizce)(tezli YL) Maden Müh.(Türkçe)(tezli YL) Su Ürünleri (Doktora) EĞİTİM BİLİMLERİ ENS. Eğitim Yön. Teftiş Planlama ve Ekonomisi (tezsiz YL)(İ.Ö.) (ortak doktora) İlköğretim Sosyal Bil.Öğr.(tezli YL) Türkçe Eğ.(doktora) İlköğretim (Fen Bil.Öğr) doktora Rehberlik ve Psikolojik Dan.(doktora) Alman Dili Eğitimi SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (tezli YL) Hemşirelik (tezli YL) Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi (tezli YL) Histoloji ve Embriyoloji (tezli YL)

11 Yeni Açılan Programlar (2011-2014)
EĞİTİM FAKÜLTESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İ.Ö.) İlköğretim Matematik Öğretmenliği GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Sahne Sanatları TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Ağaç İşleri End.Müh. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme (uzaktan eğt) lisans tamamlama İktisat (ingilizce) Siyaset Bil.ve Uluslar Arası İlişkiler Uluslar arası Ticaret ve Finansman Uluslar arası Ticaret ve Finansman(İ.Ö.) FEN FAKÜLTESİ İstatistik (İ.Ö.) Moleküler Biyoloji ve Genetik BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YO. Rekreasyon (İ.Ö.) EDEBİYAT FAKÜLTESİ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Ede.(İ.Ö.) Tarih (İ.Ö.) İngiliz Dili ve Edebiyatı Sanat Tarihi MUĞLA SAĞLIK YÜKSEKOKULU Beslenme ve Diyetetik Sağlık Yönetimi MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Maden Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O. Konaklama İşl.(uzaktan eğt)lisans tamamlama Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İ.Ö.) FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİ İşletme Turizm İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği (İ.Ö.)

12 Yeni Açılan Programlar (2011-2014)
BODRUM DENİZCİLİK MYO Yat Kaptanlığı DALAMAN MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları(İ.Ö.) Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İ.Ö.) DATÇA KAZIM YILMAZ MYO Aşçılık(İ.Ö.) Meyve ve Sebze İşleme Tek. Turizm ve Otel İşletmeciliği(İ.Ö.) FETHİYE ALİ SITKI M. KOÇMAN MYO Organik Tarım Peyzaj ve Süs Bitkileri(İ.Ö.) Seracılık Turizm ve Seyahat Hizmetleri (İ.Ö.) Çevre Koruma ve Kontrol Çevre Koruma ve Kontrol (İ.Ö.) İÇMELER TURİZM MYO Aşçılık Aşçılık (İ.Ö.) Turizm Animasyonu Turizm Animasyonu(İ.Ö.) Turizm Rehberliği Turizm Rehberliği(İ.Ö.) KÖYCEĞİZ MYO Tıbbi Aromatik Bitkiler Tıbbi Aromatik Bitkiler (İ.Ö.) Özel Güvenlik ve Koruma Özel Güvenlik ve Koruma (İ.Ö.) Ormancılık ve Orman Ürünleri Ormancılık ve Orman Ürünleri(İ.Ö.) MİLAS SITKI KOÇMAN MYO Aşçılık Aşçılık(İ.Ö.) Geleneksel El Sanatları İşletme Yönetimi (İ.Ö.) Pazarlama (İ.Ö.) Kuyumculuk ve Takı Tasarımı(İ.Ö.) MUĞLA MYO Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi(İ.Ö.) Aşçılık (İ.Ö.) Bilgisayar Programcılığı (uzaktan) Mobilya ve Dekorasyon Radyo ve Televizyon Teknolojisi (İ.Ö.) Basım ve Yayın Teknolojileri (İ.Ö.) Yerel Yönetimler Yerel Yönetimler(İ.Ö.) ORTACA MYO Aşçılık Seracılık Turist Rehberliği SAĞLIK HİZMETLERİ MYO Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik(İ.Ö.) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri(İ.Ö.) Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama(İ.Ö.) ULA ALİ KOÇMAN MYO Arıcılık (İ.Ö.) Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık ve Sigortacılık (İ.Ö.) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Halkla İlişkiler ve Tanıtım(İ.Ö.) YATAĞAN MYO Elektrik (İ.Ö.) İnşaat Teknolojisi(İ.Ö.)

13 PERSONEL

14 Toplam 1340 Akademik Personel
AKADEMİK PERSONEL SAYILARI Ekim 2014 Toplam 1340 Akademik Personel

15 İdari Personel Sayıları
Ekim 2014

16 ÖĞRETİM ELEMANI YURT DIŞI GÖREVLENDİRME

17 ENDEKSLERDE TARANAN YAYIN SAYILARIMIZ

18 Toplam Yayın Sayıları (ulusal/uluslararası makale, ulusal/uluslararası bildiri, kitap/kitap içinde yazarlık)

19 ÖĞRENCİ

20 5164 Öğrencimizi Mezun Ederek Uğurladık.
ÖĞRENCİ - MEZUN 5164 Öğrencimizi Mezun Ederek Uğurladık. Toplam Öğrenci sayımız ( ) 7855 Yeni Öğrencimizin kaydı yapıldı. ( )

21 Öğrenci Sayıları

22 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2014 - 2015
Öğrenci Sayıları 2989 Öğrenci Sayısı Yüksek Lisans-Doktora 33511 Öğrenci Sayısı Lisans-Ön Lisans 36500 Toplam Öğrenci Sayısı 52922 Mezun sayımız ( )

23 Yerleşke bazlı öğrenci dağılımı

24 Mezun Öğrenci Sayıları

25 ÖĞRENCİ/PERSONEL DEĞİŞİM PROGRAMLARI
Giden Öğrenci Gelen Öğrenci Giden Personel Gelen Personel Toplam Faydalanan Erasmus 156 29 25 38 248 138 34 10 220 Farabi 115 99 - 214 154 114 268 Mevlana 4 21 5 36 Toplam Faydalanan 567 451 64 53 986 * yılı için rakamlar henüz kesinleşmemiştir.

26 ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

27 Uluslararası Öğrenci Profili
Eğitim Öğretim Yılı İtibarı İle 42 Farklı Ülkeden 500’ü aşan Uluslararası Öğrenci

28 Eğitim Almakta Olan Uluslararası Öğrenci Sayıları
Ülke Toplam A.B.D. - 1 2 Kosova 8 9 18 Afganistan 3 10 22 Libya Almanya 7 11 Madagaskar Avusturya Moldova Azerbaycan 23 68 53 144 Moritanya İslam Cumhuriyeti Bosna-Hersek Nijerya Bulgaristan 25 35 62 Orta Afrika Cumhuriyetleri Çin Özbekistan 4 Fas Pakistan Filistin Rusya Gana 14 Somali Gürcistan Sudan Hollanda Suriye 12 İran Tanzanya İrlanda Tunus İsveç Türkiye  - 5 İsviçre Türkmenistan 13 24 Japonya Ukrayna Kazakistan Ürdün Kenya Yemen 17 Kırgızistan Yunanistan 48 177 194 419

29 Uluslararası Öğrenci Yeni Kayıt
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılında 107 Yeni Uluslararası Öğrencimiz Kayıt Yaptırarak Aramıza Katılmıştır.

30 KÜTÜPHANE KAYNAK GELİŞİMİ


"Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları