Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)"— Sunum transkripti:

1 Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)  ikna edici,  teknik olarak detaylı ve doğru,  maliyet etkinliği olması gerekmektedir.

2 Proje geliştirilmeden önce asla yazılmaya başlanılmamalıdır. Proje teslim süresinde 1 ay öncesinden yazılmaya başlanılmalıdır. Proje Hazırlarken….

3 Kurumunuzu iyice tanılayın; Kurumsal kimliğin açıkça tanımlanması, zayıf ve güçlü yanlar,mali yönetim, proje etkisi, teknik yetkinlik ve genel yönetim becerisi konularında başarılı bir geçmişiniz olduğunu açıkça gösterin. Proje Hazırlarken….

4 Dil kullanımında dikkatli olmak. Kısa cümleler kurmak. moda sözcükler kısaltmalar konuşma diline ait deyimler ağdalı cümleler kafa karıştırıcı bir dil kullanımını olabildiğince azaltmak. Anlaşılır bir dil kullanılıp kullanmadığınızı öğrenmek amacıyla hazırladığınız teklifi uzmanlık/çalışma alanınız dışından bir arkadaşınızın okuması faydalı olacaktır Proje Hazırlarken….

5 Cümlelerin etken çatı ile kurulması "tüm eğitim kursları özel eğitilmiş proje personeli tarafından yürütülecektir" "özel eğitilmiş proje personeli tüm eğitim kurslarını yürütecektir". Proje Hazırlarken….

6 Fark yaratabilecek bazı küçük noktalar: Teklifinizi sunmadan önce yazdığınız metni yazım denetiminden geçirin. Metni dikkatlice gözden geçirin. "Hibe Başvuruları İçin Rehber"de yer alan tüm direktiflere, özellikle de sayfa sınırlamalarına uyun. Genelde kısaltma yapmayın. Örneğin, laboratuar yerine lab kullanmayın. İlk kez kullanacağınız kısa adlarda, önce kısalttığınız ibareyi yazın, parantez içinde de kısa adı yazın. Örneğin, Türkiye Matematik Derneği (TMD). Daha sonra yalnız kısa adı kullanabilirsiniz. Başvuru formunda yer verdiğiniz tüm referansların doğru olduğuna emin olun.

7 Başvuru formunun ve destekleyici belgelerin, özellikle de asıl kopyaların sağlam bir şekilde birbirlerine iliştirildiğinden/ciltlendiğinden ve doğru sıralamada olduklarından emin olun. (Değerlendiriciler tarafından kolaylıkla okunabilmesi açısından plastik spiral dosyalama en tercih edilen sistemdir.) Ciltlenmiş her dosyanın içindekileri ve sayfa numaralarını gösteren bir içindekiler listesi olmasına özen gösterin; böylelikle, değerlendiricinin belgelere kolaylıkla ulaşması mümkün olacaktır. Proje Hazırlarken….

8 Projenin genel hedefinin Açılan Programın hedefleri ile uyumlu olmaması; Projenin özel hedefinin açık bir şekilde tanımlanmaması (bu durum, Değerlendiricinin özel hedefin Projenin Genel hedefi ve Program Hedefleri ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmesini imkansız kılar); Proje hedefleri ile belirlenen ihtiyaç ve problemler arasında tutarsızlık bulunması; Projenin özel hedefinin gerçekçi olmaması ve proje süresi boyunca bu hedefe ulaşmanın mümkün görünmemesi; Proje özel hedeflerinin faaliyetler şeklinde biçimlendirilmesi (bu durum, özel hedeflerin belirlenmesinde yapılan en yaygın hatadır). Proje Hazırlarken….


"Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları