Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

- ABD K.Irak konusunda neden bu kadar hassas? - Neden Türkiye’nin K.Irak’a bir harekat yapması konusunda aşırı duyarlı? - ABD, Afganistan, Somali, Bosna,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "- ABD K.Irak konusunda neden bu kadar hassas? - Neden Türkiye’nin K.Irak’a bir harekat yapması konusunda aşırı duyarlı? - ABD, Afganistan, Somali, Bosna,"— Sunum transkripti:

1

2 - ABD K.Irak konusunda neden bu kadar hassas? - Neden Türkiye’nin K.Irak’a bir harekat yapması konusunda aşırı duyarlı? - ABD, Afganistan, Somali, Bosna, Lübnan ve Kosova gibi dünyanın en karışık bölgelerinde Türk askerini hep yanında istiyor. Örneğin Afganistan’da ve Kosova’da komutayı Türk komutanlara bırakıyor. Buralarda güveniyor da acaba neden K.Irak’ta Türk askerini istemiyor? - K.Irak’ta görev yapan irtibat subaylarının başına çuval geçiren ABD, neden yine oradaki askerlerimize Peşmergenin silah doğrultmasına göz yumuyor?

3 -Irak’ın Şii ve Sünni bölgelerinde güvenliği Şiilere ve Sünnilere bırakmayan ABD neden K.Irak’ta güvenliği Peşmergelere veriyor? -ABD neden K.Irak sınırımızda helikopterlerle teröristlere karşı yaptığımız mücadeleyi yakından takip ediyor? -Bush Barzani’ye neden çok özel bir başbakan muamelesi yapıyor? -Irak’ın her yeri kan gölüne dönmüşken neden K.Irak’ta hiç sorun çıkmıyor?Tam tersine Erbil ve Süleymaniye’de muazzam bir yapılaşma ve şehirleşme var.Bu sorular Türkiye’nin K.Irak’a yapması tartışılan harekatın stratejik derinliğini yakından ilgilendiriyor. İşte önce stratejik cevap sonra da ABD’nin K.Irak’taki büyük sırrı.

4

5

6

7

8

9

10 SİZ ABD OLSANIZ 1.Türkiye’nin Irak’a girmesini, 2.Irak’ın ABD’ye muhtaç olmayacak kadar iyi bir duruma gelmesini, 3.Irak Kürtleri ile Türkiye’nin arasının düzelmesini, Hiç ister misiniz? TABİİ Kİ HAYIR

11 O ZAMAN NE YAPARSINIZ? PKK’YI KUZEY IRAKTA DEVAMLI KILARAK IRAK İLE TÜRKİYE’NİN DAİMA DÜŞMAN KALMASINI TEŞVİK EDERSİNİZ. Bunun için de; * PKK’ya Patlayıcı ve Silah verirsiniz, * Irak’ı Türkiye aleyhine sürekli kışkırtırsınız, * Irak’ı Türkiye’ye karşı koruyor görünürsünüz, * Türkiye’yi Irak’a sokmadan, ama Irak’a sürekli girebilecek bir düşman gibi göstererek yaptığınız HAVAALANINI ve ÜSSÜ garantiye alırsınız.

12 O ZAMAN NE YAPARSINIZ? İRAN – TÜRKİYE - RUSYA İTTİFAKI VE YENİ BİR GÜÇ MERKEZİ MEYDANA GELİP İKİNCİ KUTBUN OLUŞMAMASI İÇİN DE İRAN’I DÜNYAYA VE NATO’YA TEHDİT OLARAK GÖSTERİP, KENDİNİZİN SAHİP OLDUĞU VE JAPONYA’YA KARŞI ACIMASIZCA KULLANDIĞI NÜKLEER GÜCÜN, İRAN TARAFINDAN SAHİP OLUNMASINA ENGEL OLMAYA ÇALIŞIRSINIZ..


"- ABD K.Irak konusunda neden bu kadar hassas? - Neden Türkiye’nin K.Irak’a bir harekat yapması konusunda aşırı duyarlı? - ABD, Afganistan, Somali, Bosna," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları