Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

24 TEMMUZ 1923 ÖNEMLİ MADDELERİYLE SİYASİ ZAFER “LOZAN”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "24 TEMMUZ 1923 ÖNEMLİ MADDELERİYLE SİYASİ ZAFER “LOZAN”"— Sunum transkripti:

1 “İTİLAF DEVLETLERİ ÜÇYÜZ VE DÖRTYÜZ YILLIK BİR HESABI GÖRMEYE BAŞLAMIŞLARDIR!” M. KEMAL ATATÜRK

2 24 TEMMUZ 1923 ÖNEMLİ MADDELERİYLE SİYASİ ZAFER “LOZAN”
BOĞAZLAR “Komisyon yönetimi” ile kısıtlı egemenlik/1936 “Montrö” Ant. kadar SINIRLAR Suriye Sınırı(1939’a kadar) Irak Sınırı (1926’ya kadar) AZINLIKLAR KAPİTÜLASYONLAR

3 Az zamanda çok ve büyük İşler yaptIk
Az zamanda çok ve büyük İşler yaptIk! “BİR TOPLUMDA GERİ KALMIŞ KURUM VE KURULUŞLARI , MİLLİ DEĞERLERE BAĞLI KALARAK ÇAĞDAŞ DÜZEYE ULAŞTIRMAKTIR”

4 1- SALTANATIN KALDIRILMASI
INKILAPLAR SİYASİ 1- SALTANATIN KALDIRILMASI 2CUMHURİYETİN İLANI 3- HALİFELİĞİN KALDIRILMASI 4-ANKARA’NIN BAŞKENT OLMASI 5- ÇOK PARTİLİ REJİM DENEMELERİ: TCF/SCF HUKUKİ 1-TEŞKİAT-I ESASİYE 1921 2- TÜRK MEDENİ KANUNU 3- TÜRK CEZA (İtalya ve Almanya)- TÜRK BORÇLAR (İsviçre) TÜRK TİCARET (isviçre) KANUNLARI EĞİTİM- KÜLTÜR 1- TEVHİD-İ TEDRİSAT KANUNU 2-MEDRESELERİN KALDIRILMASI 3- YENİ TÜRK HARFLERİNİN KABULÜ 4-TÜRK TARİH KURUMU 5- TÜRK DİL KURUMU 6- ANKARA HUKUK FAKÜLTESİ 7- DİL-TARİH- COĞRAFYA FAKÜLTELERİ 8- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL 1- TEKKE VE ZAVİYELERİN KALDIRILMASI 2- KIYAFETTE DEĞİŞİKLİK 3- TAKVİM (miladi), SAAT VE ÖLÇÜLERDE DEĞİŞİKLİK 4- SOYADI KANUNU 5- TÜRK KADIN HAKLARI 6- SAĞLIK HİZMETLERİ: BAKANLIK/ HIFZISSIHHA (SAĞLIĞIN KORUNMASI) ENSTİTÜSÜ EKONOMİK 1- MISAK-I İKTİSADI VE İZMİR İKTİSAD KONGRESİ 2- AŞAR VERGİSİNİN KALDIRILMASI 3- TARIM OKULLARI 4- KABOTAJ KANUNU 1 TEMMUZ 1926 5- TEŞVİK- İ SANAYİ KANUNU İŞBANKASI/ETİBANK/SÜMERBANK LİBERAL (ÖZEL)

5 CEVAPLAMAN GEREKENLER.. 
Cumhuriyetin ilk yıllarında hangi partiler kurulmuştur? Çok partili hayata geçiş denemeleri niçin başarısızlıkla sonuçlanmıştır? Güçler birliği ne demektir? TC Devletinin anayasalarının tarihleri hakkında bilgi veriniz. “TC’nin dini İslam’dır” maddesi anayasamızdan ne zaman çıkarılmıştır? Niçin? Atatürk İlkeleri anayasaya ne zaman girmiştir? Şeyh Sait İsyanı niçin çıkarılmış ve dönemin Türkiye’sinde nelere neden olmuştur? Takrir- i Sükun Kanunu’nu niçin çıkarılmıştır?

6 Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır
Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünü söylemesinin nedeni ne olmuştur? Kubilay Olayı olarak da nitelendirilen Menemen Olayı hakkında bilgi veriniz.


"24 TEMMUZ 1923 ÖNEMLİ MADDELERİYLE SİYASİ ZAFER “LOZAN”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları