Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETMENLER! CUMHURİYET; FİKREN, BEDENEN KUVVETLİ VE YÜKSEK KARAKTERLİ KORUYUCULAR İSTER. YENİ NESLİ BU ÖZELLİK VE KABİLİYETTE YETİŞTİRMEK SİZİN ELİNİZDEDİR…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETMENLER! CUMHURİYET; FİKREN, BEDENEN KUVVETLİ VE YÜKSEK KARAKTERLİ KORUYUCULAR İSTER. YENİ NESLİ BU ÖZELLİK VE KABİLİYETTE YETİŞTİRMEK SİZİN ELİNİZDEDİR…"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETMENLER! CUMHURİYET; FİKREN, BEDENEN KUVVETLİ VE YÜKSEK KARAKTERLİ KORUYUCULAR İSTER. YENİ NESLİ BU ÖZELLİK VE KABİLİYETTE YETİŞTİRMEK SİZİN ELİNİZDEDİR… SİZİN BAŞARINIZ, CUMHURİYETİN BAŞARISI OLACAKTIR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

2 HALIL GÜREL ANADOLU LISESI ERDEN İ Z SAYDAM 10. SINIFLAR BILGI YARI Ş MASI www.edebiyatogretmeni.net

3 SORU 1 - DIL VE ANLATIM Bahar günlerinden haber vermiyorsa Bütün gazeteleri kapatmalı Basımevinin kurşunları gül kokmuyorsa Boş çıkmalı dört yaprak Yukarıdaki dizelerde kaç tane isim vardır?

4 CEVAP: 8

5 SORU 2 - DIL VE ANLATIM “Aslı’nın yazısı hepimizin ilgisini çekti, çok güzel betimlemeler vardı.” cümlesindeki anlatım bozukluğunun sebebini yazınız.

6 CEVAP: Dolaylı Tümleç Eksikliği

7 SORU 3 - DIL VE ANLATIM SORU 3 - DIL VE ANLATIM “Ufuk hep oradadır, gemiler hep vardır.Açıklarda durur, bizi bekler. Hepimiz bir yolunu bulup hayata açılırız. Kimse yarın ne olacağını bilemez. Akşamsefaları açarken, kol kola sahil yoluna inenleri görürüz.” Yukarıdaki metinde sözcük halinde kaç tane zamir vardır?

8 CEVAP: 5

9 SORU 4- TÜRK EDEBIYATI SORU 4- TÜRK EDEBIYATI Türkler sırasıyla hangi alfabeleri kullanmışlardır?

10 CEVAP: CEVAP: Göktürk, Uygur, Arap, Latin

11 SORU 5 – TÜRK EDEBIYATI SORU 5 – TÜRK EDEBIYATI Dünyanın en uzun destanının adını ve hangi ulusa ait olduğunu yazınız.

12 CEVAP: Manas Destanı - Kırgızlar

13 SORU 6 – TÜRK EDEBIYATI SORU 6 – TÜRK EDEBIYATI Türk edebiyatında ilk siyasetname kabul edilen eseri ve yazarını yazınız.

14 CEVAP: Kutadgu Bilig – Yusuf Has Hacib

15 SORU 7 - TARIH Yunanistan hangi antlaşmayla Osmanlı Devleti’nden ayrılarak bağımsız bir devlet kurmuştur?

16 CEVAP: Edirne Antlaşması

17 SORU 8 - TARIH Ayastafanos antlaşması ile Ruslara kalan fakat Berlin antlaşması sonucu Osmanlı’ya bırakılan yer neresidir?

18 CEVAP: CEVAP: Doğubayazıt

19 SORU 9 - CO Ğ RAFYA SORU 9 - CO Ğ RAFYA Yeraltında suların biriktiği katmana ne ad verilir?

20 CEVAP: CEVAP: AKİFER

21 SORU 10 - COGRAFYA SORU 10 - COGRAFYA Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi hangi yıl yapılmıştır?

22 CEVAP: 1923

23 SORU 11 - MATEMAT İ K İki basamaklı bir sayının birler ve onlar basamağındaki rakamlar birer eksiltilirse, oluşan yeni sayının 2 katının 3 fazlası 49 oluyor. Buna göre başlangıçtaki sayı kaçtır?

24 CEVAP: 34

25 SORU 12 - MATEMAT İ K 12 saatte bir devir yapan bir duvar saati şimdi saat 3’ü gösteriyorsa 129 saat sonra saatin kaçı gösterdiğini bulunuz.

26 CEVAP: 12

27 SORU 13 - MATEMAT İ K SORU 13 - MATEMAT İ K 6, 9, 15 bölündüğünde daima 3 kalanını veren en küçük pozitif tamsayı kaçtır?

28 CEVAP: 93

29 SORU 14 – DIN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BILGISI Kur’an-ı Kerim Yüce Allah’ın hangi sıfatının ürünüdür?

30 CEVAP: KELÂM

31 SORU 15- İ NG İ L İ ZCE The company will give Sally a pay rise next week.(More Usual – Passive)

32 CEVAP: CEVAP: She will be given a pay rise next week.

33 SORU 16 - İ NG İ L İ ZCE SORU 16 - İ NG İ L İ ZCE Ali is talker than Veli. (tall) Veli ……………….Ali Yukarıdaki noktalı yeri doldurunuz.

34 CEVAP: Veli isn’t (as/so) tall as Ali.

35 SORU 17- İ NG İ L İ ZCE There is ………… wrong with this machine. We need to check it. Yukarıdaki noktalı bölümü doldurunuz.

36 CEVAP: There is something wrong

37 SORU 18 – GENEL KÜLTÜR Şu anda görevde bulunan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin kaçıncı cumhurbaşkanıdır?

38 CEVAP: CEVAP: 11

39 SORU 19 – GENEL KÜLTÜR SORU 19 – GENEL KÜLTÜR Üç semavi din tarafından da kutsal kabul edilen şehir hangisidir?

40 CEVAP: KUDÜS

41 SORU 20 – GENEL KÜLTÜR Son yıllarda Karadeniz Bölgesindeki kanser vakalarının artmasıyla tekrar gündeme gelen kazanın olduğu Çernobil Nükleer Santrali günümüzde hangi ülke topraklarında bulunmaktadır?

42 CEVAP: CEVAP: UKRAYNA

43 SORU 21 – DIL VE ANLATIM Ne yana döneyim sizi bulmak için Nasıl tutunayım damlarına ilk yazın Rüzgarına kapıldım umulmadık zamanda Bakışlarınızın Yukarıdaki dizelerde hal eki alan kaç sözcük vardır?

44 CEVAP: 5

45 SORU 22 – TÜRK EDEB İ YATI Battal Gazi Destanında Battal Gazi’nin mücadele ettiği düşman kahramanının adı nedir?

46 CEVAP: Simbat

47 SORU 23 - TARIH Osmanlı Devleti hangi antlaşma ile Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu resmen kabul etmiştir?

48 CEVAP: Yaş Antlaşması

49 SORU 24 – CO Ğ RAFYA SORU 24 – CO Ğ RAFYA Ekvatoral bölgede nüfus yoğunluğunun az olmasının sebepleri nelerdir?

50 CEVAP: Yüksek Sıcaklık ve Nem

51 SORU 25 – GENEL KÜLTÜR İki kez Pakistan başbakanlığı yapan, 1999-2007 yılları arasında yurtdışında sürgünde yaşayan, Ekim 2007'de seçimlere katılmak üzere Pakistan'a geri döndükten sonra 27 Aralık 2007’de katıldığı bir seçim mitinginde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren siyasetçi kimdir?

52 CEVAP: CEVAP: BENAZİR BUTTO


"ÖĞRETMENLER! CUMHURİYET; FİKREN, BEDENEN KUVVETLİ VE YÜKSEK KARAKTERLİ KORUYUCULAR İSTER. YENİ NESLİ BU ÖZELLİK VE KABİLİYETTE YETİŞTİRMEK SİZİN ELİNİZDEDİR…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları