Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nasıl Kullanılmalı ? Neoderm® antibakteriyel bir ürün değildir ve asla enfekte olmuş yaralarda kullanılmamalıdır. Neoderm® kullanmadan önce yaranın enfekte.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nasıl Kullanılmalı ? Neoderm® antibakteriyel bir ürün değildir ve asla enfekte olmuş yaralarda kullanılmamalıdır. Neoderm® kullanmadan önce yaranın enfekte."— Sunum transkripti:

1 Nasıl Kullanılmalı ? Neoderm® antibakteriyel bir ürün değildir ve asla enfekte olmuş yaralarda kullanılmamalıdır. Neoderm® kullanmadan önce yaranın enfekte olup olmadığı laboratuvar testleri yapılarak kontrol edilmelidir.

2 Nasıl Kullanılmalı ? Yaranın üzerinde nekrotik doku varsa debride edilir. Yara, serum fizyolojik ile yıkanarak Neoderm® uygulamasına hazır hale getirilir.

3 Nasıl Kullanılmalı ? 3. Neoderm® kabından steril şartlarda çıkartıldıktan sonra yaranın büyüklüğüne göre kesilir.

4 Nasıl Kullanılmalı ? 4. - Eğer yara kuru ise Neoderm® nemlendirilmelidir (ıslatılmamalıdır) - Yarada eksuda varsa Neoderm® nemlendirilmeden direkt olarak uygulanır.

5 Nasıl Kullanılmalı ? 5- Yara ikinci bir yara örtüsüyle kapatılır. (gazlı bez, hidrokolloid pansuman malzemeleri, şeffaf film örtü malzemeleri) 6- Yaklaşık 48 saat sonra, yara örtüsü nemlendirilir ve böylece yaranın üzerinden kolayca kaldırılır.

6 Nasıl Kullanılmalı ? 7- İkinci Neoderm uygulaması için yara serum fizyolojik ile yıkanır ve birinci uygulamadaki basamaklar tekrarlanır. 8- Yaklaşık 48 saat sonra, yara örtüsü yapışmayı engellemek için nemlendirilerek kaldırılır.

7 Nasıl Kullanılmalı ? How to Use ?
9- Yara serum fizyolojik ile yıkanarak Neoderm® uygulamasına hazır hale getirilir, birinci uygulamadaki basamaklar aynen tekrar edilir.

8 Nasıl Kullanılmalı ? How to Use ?
10- Klasik yara bakımına devam edilir. 11- Yara iyileşme sürecine bağlı olarak doktor Neoderm® uygulamasına devam edip etmeyeceğine karar verir.


"Nasıl Kullanılmalı ? Neoderm® antibakteriyel bir ürün değildir ve asla enfekte olmuş yaralarda kullanılmamalıdır. Neoderm® kullanmadan önce yaranın enfekte." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları