Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM. YURT İÇİ SEMİNERLER VE YURT DIŞI GEZİ VE ZİYARETLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM. YURT İÇİ SEMİNERLER VE YURT DIŞI GEZİ VE ZİYARETLER."— Sunum transkripti:

1 SUNUM

2 YURT İÇİ SEMİNERLER VE YURT DIŞI GEZİ VE ZİYARETLER

3 YURT İÇİ SEMİNERLER Temmuz ve Ağustos ayları özellikle mesleki odaların yöneticileri ve aileleri için hem yurt içinde eğitim toplantılarının yapıldığı, hem de yurt dışında o ülkede temas edilmesinde yarar olabilecek eş düzeydeki oda ve birlik başkanları ile faydalı görüşmelerin müsait olduğu aylardır. 22 yıl gibi uzun bir süre Birliğimizin Eğitim Müdürü olarak gözlemlediğim sıkıntıları hatırlatarak, gezilerin verimli geçmesini ve olumlu izlenimlerle dönülmesini temin edeceğine inandığım hususların hatırlatılmasında yarar görmekteyim.

4 Yurt İçi Seminer Gezilerinde Görülen Sıkıntılar: Geziye iştirak edecek kişilerin Es-Tur yöneticilerine katılım ücretlerini geziden önce tam ödemede hassas davranmamaları.Geziye iştirak edecek kişilerin Es-Tur yöneticilerine katılım ücretlerini geziden önce tam ödemede hassas davranmamaları. Bazı iştirakçilerin kalınacak otelde rezervasyon yapıldıktan sonra geziden vazgeçmeleri ya da belirtilen sayıdan fazla sayıda kişi ile gelmeleri.Bazı iştirakçilerin kalınacak otelde rezervasyon yapıldıktan sonra geziden vazgeçmeleri ya da belirtilen sayıdan fazla sayıda kişi ile gelmeleri. Otele varış anında anahtar alımında resepsiyon önünde toplanarak önceliğin kendilerinde olması için uğraşılması.Otele varış anında anahtar alımında resepsiyon önünde toplanarak önceliğin kendilerinde olması için uğraşılması. Gurup halinde gelenlerin bitişik odalarda kalma isteklerinin bazen karşılanamaması.Gurup halinde gelenlerin bitişik odalarda kalma isteklerinin bazen karşılanamaması. Seminer günü programa uymanın güçlükle sağlanması.Seminer günü programa uymanın güçlükle sağlanması.

5 Bazı arkadaşların katıldıklarına dair imza atıp, çay molalarından sonra semineri terk etmeleri.Bazı arkadaşların katıldıklarına dair imza atıp, çay molalarından sonra semineri terk etmeleri. Seminer konularının bazılarının beklentilerine cevap vermemesi.Seminer konularının bazılarının beklentilerine cevap vermemesi. Konuların çokluğu nedeniyle konuşmacılara tanınan sürenin az olması.Konuların çokluğu nedeniyle konuşmacılara tanınan sürenin az olması. Seminer 3 gün öğleden önce planlanmışsa, 2 güne indirilerek konuşmacıların bazılarının programdan çıkarılması ya da sunumlarının kısaltılması.Seminer 3 gün öğleden önce planlanmışsa, 2 güne indirilerek konuşmacıların bazılarının programdan çıkarılması ya da sunumlarının kısaltılması. Öğleden sonraki serbest zamanlarda çevre gezilerinin yapılamaması ya da istenmemesi.Öğleden sonraki serbest zamanlarda çevre gezilerinin yapılamaması ya da istenmemesi. Kurum dışı davet edilen protokole gelecek kişilerin ne konuşacaklarının ve ne kadar konuşacaklarının planlanmaması.Kurum dışı davet edilen protokole gelecek kişilerin ne konuşacaklarının ve ne kadar konuşacaklarının planlanmaması. Soru ve cevap bölümlerinin zamanlamasının önceden belirtilmemesi nedeniyle ya çok zaman alması ya da yapılmaması.Soru ve cevap bölümlerinin zamanlamasının önceden belirtilmemesi nedeniyle ya çok zaman alması ya da yapılmaması.

6 Seminer sonunda katılımcıların görüşlerinin tespit edilerek, seminer bitiminde kendilerine verilmemesi.Seminer sonunda katılımcıların görüşlerinin tespit edilerek, seminer bitiminde kendilerine verilmemesi. Seminerden önce konuşmacıların tebliğlerinin iştirakçilere doküman olarak verilmemesi nedeniyle, önceden fikir sahibi olmalarının sağlanamaması.Seminerden önce konuşmacıların tebliğlerinin iştirakçilere doküman olarak verilmemesi nedeniyle, önceden fikir sahibi olmalarının sağlanamaması. Bazı otellerin seminer için elverişli bir toplantı salonunun olmaması.Bazı otellerin seminer için elverişli bir toplantı salonunun olmaması. Otel yönetiminin, salonun tertip, tanzim ve gerekli hizmetleri vermesi için yetkili bir idareciyi görevlendirmemesi nedeniyle otel personeli ile muhatap olunarak düzen sağlamaya çalışılması.Otel yönetiminin, salonun tertip, tanzim ve gerekli hizmetleri vermesi için yetkili bir idareciyi görevlendirmemesi nedeniyle otel personeli ile muhatap olunarak düzen sağlamaya çalışılması. Gerçi biz bir aile gibi olduk. Bu sorunları pek dert etmiyoruz ama belirttiğim hususları gerek Es-Tur gerekse Birliğimiz yöneticileri dikkate alıp düzeltirlerse daha iyi bir seminer olacağı kanaatindeyim.

7 Yurt Dışı Gezi ve Ziyaretler: Bu konuda Sayın Üzeyir GARİH’ten alıntılar yaparak faydalı olmaya çalışalım. “Geçenlerde Londra’da uluslar arası bir kongreye katıldım. Çeşitli hür teşebbüs kurumlarından 10 kişiyi aşkın bir katılım mevcuttu. Katılan dostlarımla görüşüp, bu seyahat için önceden bir plan yapıp yapmadıkları konusunu sorduğumda maalesef çok belirsiz yanıtlar aldım. Dostlarım genellikle önceden bir plan yapamadıklarını, burada rasgele faydalı temaslar yapmayı öngördüklerini, ayrıca yararlı gördükleri bazı toplantılara katılmayı düşündüklerini söylediler.

8 Paraya, para kadar değerli zamana malolan böyle bir seyahate önceden bir ziyaret ve temas planlamasının yapılmamış olması, ülkemiz ve temsil edilen kurumlar bakımından oldukça üzücüydü. Meteorolojiye bakmadan, mevsimine göre hangi tür balıkların denizin hangi koyunda bulunabileceği konusunda bir araştırma yapmadan balığa çıkan ve kısmetine güvenerek oltasını atan balıkçılarla bir benzeşim aklıma geldi. Konuştuğum katılımcıların çoğu kurumlarının en üst düzey yöneticileri idi. Bütün konferans katılımlarında önceden bir plan yapılması mutlaka çok verimli olurdu.

9 Gidilecek ülkede temas edilebilecek büyükelçi, konsolos, ticaret ataşesi gibi resmi kişilerin yanı sıra, o ülkede temas edilmesinde yarar olabilecek eş düzeydeki yönetici ve iş adamlarının bir listesini yaparak, bu kişilerle de daha önceden yazışarak, belirli konular varsa onları da belirterek bir randevular serisini, konferans öncesi ve sonrası oluşturmak çok şey kazandırır. Bunun dışında, konferansı organize eden kurumla ilişki kurarak, ziyaretçi ve katılımcıların bir listesini elde ederek, görüşülmesi yararlı olabilecek kişilerle de öncelikle randevulaşmak çok isabetli olur.

10 Ulaşılması zor bürokrat ve iş adamlarını da saptayarak, konferans sırasında programlarını izleyerek, kısa da olsa bir görüşme olanağını, otellerde, kokteyl veya yemeklerde oluşturmaya çalışmak, göz ardı edilemeyecek faydalar sağlayabilir. İyi haber alma ve düzgün bir planlama ile bu tür seyahatlerin verimi kat kat artabilir.” görüşünü, “Yönetim Teknikleri” isimli kitabında yazmış olan Üzeyir GARİH’in tavsiyelerinde önemli işaretler olduğu kanaatindeyim. İyi haber alma ve düzgün bir planlama ile bu tür seyahatlerin verimi kat kat artabilir.” görüşünü, “Yönetim Teknikleri” isimli kitabında yazmış olan Üzeyir GARİH’in tavsiyelerinde önemli işaretler olduğu kanaatindeyim. İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

11 Hazırlamış olduğumuz sunumları www.istesob.org web adresinden “Mesleki Eğitim” bölümüne girerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz. www.istesob.org

12 TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU


"SUNUM. YURT İÇİ SEMİNERLER VE YURT DIŞI GEZİ VE ZİYARETLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları