Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OBA MAKARNA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OBA MAKARNA."— Sunum transkripti:

1 OBA MAKARNA

2 VİZYON Türkiye’nin ihracatta lider yurtiçinde en büyük 3 firması arasında olmaktır. MİSYON Gıda üretiminde tüketiciye en kaliteli ürünü sunan,yeniliklere açık,verimli, istikrarlı ve karlı büyüyen bir gıda şirketi olmaktır.

3 YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSA ÖZGÜÇLÜ
GENEL MÜDÜR ALPARSLAN ÖZGÜÇLÜ

4 TARİHÇESİ 1966 yılında Gaziantep’te kurulan OBA Makarna Türkiye’nin makarna sektöründe her zaman öncü bir firma olmuştur Yılında ÖZGÜÇLÜ AİLESİ tarafından satın alınan marka ve fabrika yapılan yatırımların ardından 2010 yılında Gaziantep 4.Organize sanayi bölgesinde m’2 açık alan m’2 kapalı alanda kurulu modern tesislerinde yüksek üretim kapasitesiyle dünya standartlarında üretim yapmaktadır.

5

6 ÜRÜNLERİ

7 ÜRETİM OBA   2010 ve 2012 yılları arasında yaptığı Euro yatırımın ardından üretim ve satış kapasitesi olarak  Türkiye’nin 1.si  Dünya’nın 2.si olarak sektörün en büyük firması olmuştur. - Üretimin % 75’i ihracat %25’i iç piyasa  satışı olarak gerçekleşmektedir. - Firmanın 70’e yakın ülkeye ihracatı vardır,,ağırlıklı olarak Afrika,Ortadoğu,Uzakdoğu ve Avrupa ülkeleri. - Güney Amerika,ve Uzakdoğu pazarında iş geliştirme hedefleri arasında yer almaktadır. En son teknolojisi ve yüksek kalitesi ile OBA her türlü bireysel tüketim ve endüstriyel  ihtiyacı karşılayabilecek alt yapıya, kapasiteye ve teknik olanaklara sahiptir. 

8

9

10

11 KALİTE ANLAYIŞI OBA Gıda’nın insanların daha iyi yaşamasına katkıda bulunmak için yüksek kaliteli, güvenilir, güneydoğu bölgemizin bereketli topraklarından doğal % 100 sert durum buğdayı kullanılarak tamamen bilgisayar kontrollü, kontinü entegre modern üretim tesislerinde el değmeden dünya standartlarında üretilen 40 çeşit kaliteli makarna, dünyanın en gelişmiş kontrol cihazlarıyla donatılmış laboratuarlarında uzman ekipler tarafından üretim öncesi ve sırasında, paketleme öncesi ve sonrasında sürekli kalite kontrolü yapılarak dünya tüketicisine dengeli beslenme imkanı sağlamayı  ilke edinmiştir. En son teknolojisi ve yüksek kalitesi ile OBA her türlü bireysel tüketim ve endüstriyel  ihtiyacı karşılayabilecek alt yapıya, kapasiteye ve teknik olanaklara sahiptir.  Kaliteli ürünler üretmek için güvenilir ve doğal hammadde ve  en gelişmiş üretim teknikleri kullanılır. Hammaddelerin seçimini, bu işe kendini adamış uzmanlar tarafından , ürünün kalitesini etkileyecek her aşamayı (buğday cinsi, hava durumu, toprak cinsi, üretimde çevreye saygı) denetler. Her üretim partisinden alınan örnekler ile yapılan analizler, ürün izlenebilirliği ve periyodik kalite toplantıları ile her zaman her üründe, her ülkede aynı kaliteyi taahhüt eder.

12 KALİTE BELGELERİ K-Q TSE-ISO-EN 9000 G-F TSE-ISO-EN 22000 (HACCP)
HELAL

13 ALDIĞI ÖDÜLLER “İhracatını en fazla artıran 5 şirket” kategoriѕinde birinсilik ve “Cirosunu en fazla artıran 5 şirket” kategorisinde ikincilik ödülü alarak Gaziantеp’in göğsünü kabarttı. Makarna sеktöründе Türkiye’nin en büуük üretіm ve sаtış kapasitеsinе ѕahip olan OBA Makarna, ‘Anadоlu Kaplanları-Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ ödül töreninde “İhracatını en fazla artıran 5 şіrket” kategоrisinde birincilik ve “Cіrosunu en fazla artıran 5 şirket” kategorіsіnde ikincilik ödülü alarak Gazіantep’іn göğѕünü kabarttı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleştіrіlen törende OBA Makarna adına ihracat ödülünü Yönetіm Kurulu Bаşkаnı Musа Özgüçlü аlırken, cіroda elde ettiği ikinсilik ödülünü ise Yönetim Kururlu Başkan Yardımcıѕı Alpaslan Özgüçlü aldı. Türk Ekоnоmi Bankası (TEB) ve Ekоnоmist Dеrgisi işbirliği ve Turkcell’in desteğiyle bu уıl 9. kez düzеnlеnеn Anadolu Kaрlanları-Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ araştırmasının ödül törenine OBA Makarna іkі dalda aldığı ödülle damgasını vurdu. Törende “İhracatını en fazla аrtırаn şirket” ödülünü alan OBA Makarna Yönetіm Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü yaptığı konuşmаsındа, Türkiyе’dе son 10 yılda yaşanan pоzitif gelіşmelere dikkаt çekti. Özgüçlü, istikrarın ve son 10 yılda başarıyla uygulanan ekonomi politikalarının ve aktif dış рolitikanın, yatırımın vе ihracatın önünü açtığını dile getirdi.

14

15

16 İHRACATINI EN ÇOK ARTIRAN 5 ŞİRKET
1.Oba Makarnacılık Sanayi (Gaziantep 2. Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi (Samsun) 3. Elita Gıda (Adana) 4. Ritaş Kimya ve Tekstil Sanayi (Gaziantep) 5. Yolbulan Metal Sanayi (Hatay)

17 CİROSUNU EN ÇOK ARTIRAN 5 ŞİRKET
1. Elita Gıda (Adana) 2. Oba Makarnacılık Sanayi (Gaziantep) 3. Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri (Gaziantep) 4. Nadir Tekstil (Gaziantep) 5. Sayınlar Gıda Maddeleri (Gaziantep)

18 MAKARNA SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN KAPASİTELERİ (TON/YIL)
KURULUŞ YERİ TİCARİ MARKA Nuh Ticaret ve San. A.Ş ANKARA Nuh'un Ank. Mak Oba Gıda San. Ticaret A.Ş 90.000 GAZİANTEP Oba Makarna Filiz Gıda San. Ticaret A.Ş. 85.000 BOLU Filiz/Barilla Maktaş Makarnacılık ve Ticaret A.Ş 62.000 İZMİR Piyale Pastavilla Makarnacılık San. Ticaret A.Ş Kartal/Pastavilla Beslen Makarna Gıda San. Ticaret A.Ş 53.000 Beslen Selva San. A.Ş 45.000 KONYA Selva Diğer TOPLAM

19 TEŞEKKÜRLER ŞEYDA SAYAR SEHER ÇEVİK


"OBA MAKARNA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları