Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

XTRAC EXCIMER LAZER Harvard Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanı Rox Anderson, kanser tedavi çalışmaları ve fototerapi üzerinde ciddi katkıları olan bir hekimdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "XTRAC EXCIMER LAZER Harvard Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanı Rox Anderson, kanser tedavi çalışmaları ve fototerapi üzerinde ciddi katkıları olan bir hekimdir."— Sunum transkripti:

1

2 XTRAC EXCIMER LAZER Harvard Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanı Rox Anderson, kanser tedavi çalışmaları ve fototerapi üzerinde ciddi katkıları olan bir hekimdir. 250 bilimsel kitap ve gazetede yazarlık yapmıştır. Rox Anderson, Photomedex tıbbi mühendis ve araştırma ekipleri ile sedef ve vitiligo hastalığında spektrum etkisi olduğu bilinen UVA ışık monokranatik dalga boyu 308 nm XTRAC Excimer Lazeri üretmiştir.

3 XTRAC EXCIMER LAZER 2000 yılından beri, FDA onaylı XTRAC Excimer Lazer, Amerika ve birçok ülkede tercih edilmektedir. Yan etkileri olmadan etkili, güvenli ve hızlı iyileşme ile sonuçlanan tedavi şeklidir. Belli bölgelere yüksek yoğunlukta 308 nm UVB ışını atışı yapan XTRAC Excimer lazer, çevredeki sağlıklı dokuyu bırakıp, hastalıklı bölgeyi hedef almaktadır.

4 DÜNYADA XTRAC EXCIMER LAZER
Son yapılan araştırmaya göre ; sedef hastasını tedavi eden ABD’li dermatologlar yanı sıra binlerce uluslar arası hastalar için Excimer Lazer tedavisi yapılmaktadır. 45 klinik çalışmaya ve araştırma programlarına konu olmuş olan XTRAC Excimer Lazer, dünyadaki tıp dergilerinde yayınlanan ve ULUSAL SEDEF VAKFI tarafından onaylanmış bir excimer lazerdir.

5 SEDEF HASTALIĞI EXCIMER LAZER TEDAVİ
6-10 seans arasında değişiklik.Önemli derecede iyileşme 10-12 seans sonrasında gözle görülür etkili tedavi 10-20 seans arası, hastalığın şiddetine bağlı kesin sonuçlar 4 ile 6 ayda uzun süre rahatlama, 10 dakikalık ağrısız, kolay ve basit seanslar

6

7 EXCIMER LAZER İLE VİTİLİGO TEDAVİSİ
32 hastayı içeren bir çalışmada, haftada 2 kere, ortalama 23 seansta, tedavi edilen Vitiligo lezyonlarının % 52.8’inde % 75 repigmentasyon olmuş, özellikle deri tipi III ve üzerinde olanlar daha iyi yanıt vermiştir. Excimer Lazer’in en önemli avantajlarından biri, tedavinin 8.haftasından itibaren başlayabilen erken repigmentasyondur. Vitiligo’da excimer lazer ile varılan sonuç, en iyi repigmentasyon yanıtının yüz ve boyunda elde edildiği şeklidir. 20 hafta sonunda, excimer lazer ile elde edilen ortalama repigmentasyon skoru, dar bant UVB ile elde edilenden anlamlı olarak daha yüksektir.

8 EXCIMER LAZER AVANTAJLARI
308 nm MEI’nin en önemli avantajları; özellikle sinirli deri tutulumu olan hastalarda sağlam derinin gereksiz UV’ ye maruz kalmasını engellemesi Dirsek, saç derisi, tırnak, kol, bacak ve tüm vücut etkili Açık ve koyu tene uygulanabilir, 308 nm MEI, fiberoptik kablo aracılığıyla fleksible bir uca sahip olması nedeniyle, saçlı deri ve kıvrım alanları gibi ulaşılması zor alanlarda etkili bir tedavi sağlayabilmektedir. 308 nm excimer lazer ile 7-15 yaş arasındaki 7 çocuğun tedavilerinde başarılı sonuçlar elde edilmiştir. UV ışınlarına maruz kalmadan gebelik ve emzirme döneminde kullanılabilen, Karaciğer , böbrek hastalarında güvenli Enjeksiyon yok, tedavi sonrasında göz koruması gerekli olmadan, Deri kanseri riski çok az, Yatış gerektirmeyen düşük maliyetli Hedefe yönelik fototerapi 308 nm monokromatik EXCIMER ışık, Vitiligo tedavisinde, deri tipi III ve üzeri, haftada 2 kere, 23 seansta , 5-30 dk, % 75 repigmentasyon Sedef hastalığında, ortalama 10 seans sonrasında % 90’dan fazla düzelme olduğu gözlemlenmiştir

9 XTRAC EXCIMER LAZER AVANTAJLARI
Türkiye nüfusunun %6’sı yani ’u Sedef ve Vitiligo hastasıdır. Türkiye’de Excimer Lazer uygulamaları henüz hiçbir sağlık kuruluşunda yapılmamaktadır. Sedef- Vitiligo hastalarının ,etkili sonuçlar veren XTRAC Excimer Lazer tedavisinden henüz bilgisi bulunmamaktadır. Yapılacak iyi bir reklam çalışması ile Türkiye’de bulunan Sedef ve Vitiligo hastalarına ulaşabilir, XTRAC EXCIMER LAZER ile Sedef ve Vitiligo tedavilerinde Türkiye’de bir ilk olup hasta memnuniyeti, hasta sayısı arttırılıp, daha fazla kazanç elde edilebilir.


"XTRAC EXCIMER LAZER Harvard Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanı Rox Anderson, kanser tedavi çalışmaları ve fototerapi üzerinde ciddi katkıları olan bir hekimdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları