Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ"— Sunum transkripti:

1

2 SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ

3 SÖKE ADSM

4 Sizin için buradayız!

5 ADSM ‘NİN FİZİKİ YAPISI:
Kapalı Alanı (m2) =4600m2 Mevcut Ünit Sayısı =24 Toplam oturum alanı =1350 m2 Poliklinik oda sayısı=24 Tek ünitli Oda Sayısı =4 Çift ünitli Oda Sayısı =10

6 Bodrum kat Zemin kat 1.kat 2. kat Depo İbadethane Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sığınak Tesisat Daireleri wc Kantin Nöbetçi Klinik Mahkum Kliniği Danışma /Vezne Hasta Kayıt Engelli Kliniği Klinikler(1-10) Röntgen (Panaromik /Periapikal) Emzirme Odası Wc-Engelli Hasta iletişim birimi Klinikler(11-20) Röntgen(Periapikal) Wc-Engelli Wc Özel Laboratuvar Tıbbi Ve İdari Birimler; Tıbbi Hizmetler Birimi Sağlık Bakım Hizmetleri Organ Bağış Birimi Kalite Birimi Uluslar Arası Hasta Birimi Eğitim Birimi Enfeksiyon Birimi Evde Sağlık Birimi Arşiv Başhekimlik Diş Protez Laboratuvarı Yemekhane Toplantı Salonu İdari Birimler Ameliyathane

7 HİZMETLERİMİZ: Diş Çekimi Diş eti tedavisi
Diş taşı temizliği(detertraj) Kanal tedavisi Flour uygulaması Fissür örtülmesi Konservatif diş tedavisi (dolgu) Sabit ve hareketli protez Röntgen (peripikal ve panoramik filmler) Evde bakım hizmetleri (yatan ve engelli hastalara bakım ) İmplant Gömülü diş çekimi Genel anestezi altında diş tedavisi

8 VİZYONUMUZ: Ağız ve diş sağlığı hizmetimizde, uluslar arası hizmet kalitesi standartları ışığında hasta ve çalışanlarımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun etkili verimli profesyonel ve güleryüzlü sağlık hizmetini topluma sunmak

9 MİSYONUMUZ:   İnsan ve topluma karşı sorumluluğumuz;kaliteli hizmet anlayışımız ve teknolojik yenilikleri birleştirerek koruyucu, tedavi edici Ağız ve Diş sağlığı hizmeti sunmaktır.

10 KALİTE POLİTİKAMIZ: Sağlık bakanlığı mevzuatı doğrultusunda , uluslar arası akreditasyon ve ISO standartları esas alınarak , -‘hastaların ve çalışanların memnuniyeti’ ne odaklı hizmet anlayışı oluşturmak -süreçlerde sürekli ölçme ve iyileştirme mekanizmaları kullanarak örnek bir yönetim ve işletim sistemi kurmak -kendimizi sürekli eğitmek ve geliştirmek -Koruyucu ve iyileştirici Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti sunmaktır.

11

12 Sağlık Hizmetlerinde Öncelik Sırası;
Çocuklar, Yaşlılar, Özürlüler, Harp Ve Vazife Şehitlerinin Dul Ve Yetimleri İle Malül Ve Gaziler

13 Merkezimizde randevu süreleri
ADSM RANDEVU SÜRELERİ TABLOSU Kodlu Standart ile İlişkili Randevu Verme Süreleri UYGULANACAK TEDAVİ RANDEVU VERME SÜRESİ DOLGU Muayene tarihinden itibaren en geç 10 iş günü KANAL DOLGUSU DETARTRAJ SABİT PROTEZ Muayene tarihinden itibaren en geç 20 iş günü HAREKETLİ PROTEZ

14 Merkezimize başvuran hastalar hasta kabul birimi personelleri tarafından karşılanır.

15 Hastanemize başvuran yaşlı ve engelli hastalarımıza hastanemize girişlerinden itibaren karşılama-yönlendirme görevlileri tarafından işlemleri bitinceye kadar refakat edilmektedir.

16 Merkezimizde bekleme alanları, kafeterya, ilçe dışından gelen hasta ve yakınlarının dinlenmeleri için merkezimizin 1. Katında bulunan ziyaretçi dinlenme odası, hastanemizin giriş bölümündeki lobi ve 1. Katında bulunan galeri bölümü ile tedavi öncesi ve sonrası hasta ve yakınlarının anksiyetelerini azaltmak için geniş ,ferah ,modern ortamlar oluşturulmuştur.

17 Merkezimizde HEKİM SEÇME HAKKI uygulanmaktadır
Merkezimizde HEKİM SEÇME HAKKI uygulanmaktadır. Hekim seçme hakkı kapsamında diş hekimini seçen hastanın oral muayenesi yapılır ,hastaya uygulanacak tedaviler planlanır ve yapılacak tedavilere ait randevular diş hekimi tarafından düzenlenerek hastaya bildirilir , hasta isterse diş hekimini değiştirilebilir.

18 Merkezimizden hizmet almak isteyen hastalar;
Merkezi Hastane Randevu Sisteminin 182 nolu telefonunu arayarak yada adresinden “ hastane randevu merkezi 182” nolu linki tıklayarak Tc kimlik numaralarıyla istedikleri hekimden istedikleri zamana randevu alabilmektedirler.

19 Mesai Saatlerimiz Hafta İçi : 08:00-12:00 ve 13:00-17:00
Nöbetçi Poliklinik hafta içi : 16:00-08:00 Nöbetçi Poliklinik Hafta sonu:08:00-08:00 12:00-13:00 ve 17:00-18:00 ve 24:00-01:00 saatleri arasında yemek molası olarak düzenlenmiştir.

20 Nöbetçi Kliniği Nöbetçi kliniğe doğrudan başvurabilirsiniz.
Nöbetçi klinikte hasta kaydınızı nüfus cüzdanınızla birlikte nöbetçi klinik hasta kayıt personelimize yaptırabilirsiniz. Nöbetçi kliniğinde her gün 2 hekim görev yapmaktadır.hastalarımız o gün görevli olan iki hekimden birini tercih edebilirler.nöbetçi klinikte 24 saat hizmet verilmektedir.

21 POLİKLİNİKLER Merkezimizde kliniklerimizde diş hekimlerimiz ,uzman kadromuz ,diş hekimi destek personelimiz ,diş protez teknisyenlerimiz ve özel laboratuvar teknisyenleri ve son teknoloji Cihaz ve dişçilik ürünleri ile siz hastalarımıza hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz.

22 Her klinikte silikon karıştırma makinası ,apex locater, amalgamatör, alginate karıştırma makinası, endodontik mikromotor, laboratuvar mikromotor, vitalometre, ışınlı dolgu cihazı, elektronik havalı beg, tansiyon aleti, buzdolabı, termohighrometre, guta kesici gibi son teknoloji cihazlar ve profesyonel ekibimiz ile birlikte hastalarımıza kaliteli hizmet sunabilmeyi amaç edindik.Diş temizliği tedavisi için 1 adet hava akışı cihazı ile 19 nolu klinikte hizmet vermekteyiz.

23 Sen gülerken dişlerin de gülsün!

24 Polikliniklerimizde Muayene Zaman Aralığı
0-60 Dakika Olarak Belirlenmiştir!

25 ÖNEMLİ NOT: Lütfen randevu saatinizden 30 dakika önce poliklinikte olunuz ve randevunuza geldiğinizde poliklinik sekreterine geldiğinize dair bilgi vermeyi unutmayınız !

26 Hasta Kimlik Doğrulamasının Etkin Bir Şekilde Yapılabilmesi İçin Poliklinik Sekreterine Nüfus Cüzdanınızı Göstererek Yardımcı Olunuz!

27 Dikkat! Kronik Bir Hastalığı (Kalp, Şeker, Guatr, Yüksek Tansiyon), Bulaşıcı Bir Hastalığı Bulunan(Hepat B,Hepatit C ,Aıds V.B), Düzenli Olarak Kullanılması Gereken İlacı Bulunan(Tansiyon İlacı, Şeker İlacı, Kan Sulandırıcı İlacı V.B) Vede Hamileler;Lütfen tedaviye başlamadan önce mutlaka Doktorunuzu Bu Konuda Bilgilendirmeyi Unutmayınız!

28 ÜCRETLENDİRME VE ANLAŞMALI OLDUĞU KURUMLAR
SÖKE ADSM entegre sistem ile çalışılmaktadır.Hastalar tercih ettikleri hekimlerde tedavileriniyaptırabilmektedirler.Merkezimizdekonservatif,endodontik,protetik,periodontal ve cerrahi tedaviler yapılmaktadır. Hastaların bu tedavileri yaptırabilmeleri için merkezimize her başvuruşlarında nüfus cüzdanlarını yanlarında getirmeleri hastaların güvenle kayıtlarının yapılabilmesi için gereklidir. Kurumunmuzda hizmet envanteri ve hizmet standartları belirlenmiştir. Buradaki bilgilere göre hizmet sunulur. Kurum web sitesinde ( ve kurum panolarında hizmet standartları ve hizmet envanteri hasta ve çalışanların görebileceği şekilde konumlandırılmıştır. Kurumumuza başvuran sosyal güvencesi olamayan hastalardan SGK’nın belirlediği tarifeye göre ücret tahsili yapılır. SGK emeklileri ve yakınları protez yaptırdıklarında protez ücretinin % 10 ‘u kadar katılım payı öderler. SGK çalışan ve yakınları protez yaptırdıklarında protez ücretinin %20’si kadar katılım payı öderler. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan hastalar protez yaptırmak istediklerinde protez ücretinin tamamını öderler. Ücretlerimiz SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) fiyatlarına göre düzenlenmektedir.

29 Hasta İletişim Birimi Hasta veya yakınlarının doğrudan başvurabildiği, sorunlarını, önerilerini, teşekkürlerini yazılı veya sözlü olarak dile getirebildiği bir birimdir. Merkezimiz 1. katında bulunmaktadır. Hastalarımız Merkezimizdeki istek ,öneri ve şikayet kutularına yazarak, hasta iletişim birimine direk elden yazılı başvurarak , ALO 184 SABİM , BİMER veya web sitemiz( üzerinden dilekçe vererek şikayet başvurusu yapabilirsiniz.

30 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Merkezimiz bodrum katında bulunan sterilizasyon ünitesinde 1 hemşire 2 personel görev yapmaktadır. Günlük yaklaşık 3000 adet malzeme steril edilmektedir.

31 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Kirli malzemeler kliniklerden kapalı küvetler içinde özel olarak giyinmiş personel tarafından sayılarak teslim alınır.

32 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Teslim alınan malzemeler; kirli alanda :ön yıkama-dekontaminasyon işleminden sonra enzimatik solüsyonda bekletilerek, ultrasonic yıkama cihazı , cerrahi alet yıkama makinasında yıkanır.

33 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Aletler özel konteynerlarda çift kapılı kayar kapaklı 300 lt lik otoklav cihazında steril edilir.

34 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Aeratör, angulduruva ve mikromotorlar DAC başlık bakım otoklavında temizlenip steril edilmektedir.

35 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Temiz alanda tam otomatik kesme ve yapıştırma makinaları ile her malzeme için tekli paketleme yapılır.

36 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Sterilizasyonun güvenliği kontrolü için hava kaçak testi , bowie dick testi ve biyolojik indikatör kullanılarak günlük kontroller yapılmakta her konteynere bir adet kimyasal indikatör kullanılarak her paketin sterilizasyon kontrolü sağlanmaktadır.

37 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Otoklavdan çıkan malzemeler tek tek barkod yapıştırılıp güvenlik kontrolü yapıldıktan sonra steril malzemeler tel rafdaki özel kutularda saklanmaktadır..

38 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Malzemeler Steril alandan klinik adına çıkış yapılarak temiz asansörü aracılığıyla ilgili kliniğe teslim edilmektedir

39 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Paket üzerindeki barkod sisteminde barkod no, malzemenin adı,steril eden kişinin adı, steril edilme tarihi ve saati , raf ömrü , son kullanma tarihi,kimyasal, biyolojik,bowie dick test sonucu, yıkayan personel ismi, kurum adı, çevirim no, otoklav no bilgileri yer almaktadır. 

40 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Klinikte steril aletler kullanılırken hastanın adına barkot okutularak hangi hastaya hangi aletin kullanıldığı görülebilmekte geriye dönük olarak sterilizasyon bilgileri sorgulanabilmektedir

41 STERİLİZASYON BİRİMİ:
Hasta ve çalışanlarımızın güvenliği için doğru  kayıt    –  doğru kanıt sistemine güveniyoruz. Hizmet kalite standartlarına uygun olarak fiziki yapısı düzenlenmiş olan sterilizasyon ünitemiz sterilizasyon etkinliğinin kontrolü için tüm kontrol indikatörleri kullanılmakta, son model cihazlar ve tıbbi ekipman ile tüm aletler uygun şekilde steril edilmekte ve yapılan her adım hastane yönetim bilgi sistemi tarafından kontrol edilebilmektedir.

42 BİZİM İÇİN DEĞERLİSİNİZ!

43 Görüntüleme (Röntgen )Birimi
Merkezimize başvuran hastalarımızın ağız ve diş sağlığı durumunun tespiti için panaromik ve sefolometrik röntgen çekimleri yapılmaktadır.Hastanemizin zemin katında periapikal ve panoromik röntgen film çekimi, hastanemizin birinci katında periapikal röntgen çekimleri yapılmaktadır. Sonuçlar pace sistemini ile kliniklere ünit başlarındaki LCD monitörlere aktarılmaktadır.Hasta güvenliğini sağlamak için her hastaya röntgen çekimi esnasında (her hasta için farklı ebatlarda)mutlaka kurşun yelek ve boyunluk giydirilmektedir.

44 KURUM DİŞ PROTEZ LABORATUARI VE ALÇI ODASI:
Merkezimiz 2. Katında bulunan kurum diş protez laboratuarında 6 teknisyenimiz görev yapmaktadır.Alçı odası kurum laboratuarının dışında ayrı bir odada hizmet vermektedir.Özel laboratuar çalışanları 1. Kattaki odalarında 5 kişilik bir ekiple hizmet sunmaktadır.

45 LABORATUARIMIZDA VERİLEN HİZMETLER:
Total-parsiyel hareketli protez Gece plağı Tamir Besleme İmplant üstü protezler Yer tutucu ve ortodontik aperey yapılmaktadır

46 3 kişilik 2 laboratuvarımız bulunmaktadır
3 kişilik 2 laboratuvarımız bulunmaktadır.Diş protez laboratuvarlarında çalışan güvenliği açısından tüm kişisel koruyucu ekipmanlar bulunmaktadır.

47 Laboratuvarımızda Hizmet Sunduğumuz Son Teknoloji Cihazlar

48 AKRİLİK HAZIRLAMA KABİNİ

49 MERKEZİMİZ İÇERİSİNDEKİ ÖZEL LABORATUVAR

50 HBYS VE EL TERMİNALİ İLE PROTEZ MODÜLÜ UYGULAMASI

51 HBYS VE EL TERMİNALİ İLE PROTEZ MODÜLÜ UYGULAMASI
PROTEZ MODÜLÜNE KAYIT İŞ BARKODLARI OKUNUR ÖZEL LABORATUVAR İŞLEMİ GEREKLİ Mİ? EL TERMİNALİ İLE İŞLER KLİNİĞE BIRAKILIR HEKİM BARKODUNA GÖRE İŞLER TESLİM EDİLİR HBYS-Özel lab entegrasyonu

52 HBYS VE EL TERMİNALİ İLE PROTEZ MODÜLÜ UYGULAMASI
Tüm kliniklerde çalışan hekim hemşire ve tıbbi sekreterler için kişiye özel barkod tanımlanmıştır. Kurumda özel protez laboratuar gönderilecek tüm işler ölçü safhasından itibaren barkod yapıştırılarak takip edilebilir duruma gelir. bu barkot numarası ile HBYS ile entegre çalışan özel laboratuar programında ölçü tarihinden itibaren kurum işini aynı anda takip edebilir. Hastadan ölçü alındığında protez modülünün 1. Ölçü bölümüne hangi tarihte alındığı manüel olarak kaydedilir ve barkod numarası verilerek iş özel laboratuar gönderilir. Özel laboratuardan gelen işler hangi aşamada ise el terminalinde aşamaları işaretlenerek kabul edilir. Daha sonra özel laboratuar personeli tarafından işler el terminalleri tarafından hekim hemşire veya tıbbı sekreterlere kimlik barkodları tanımlanarak teslim edilir. Dağıtım esnasında işler hangi hekimde tanımlı olduğu belli olduğundan, ait olmadığı kliniğe teslim edildiğinde sistem hata verir, böylece işlerin karışmasını önlemede kullanıcıya yardımcı olur.İşler kliniklerden tekrar toplanması gerektiğinde tekrar işler üzerindeki barkotlar okutularak işler toplanır.İşler teslim edildiğinde ve teslim alındığında terminal bilgisayara bağlanarak veya wirelees bağlantı ile sistem otomatik olarak güncellenir. Böylece işlerin hangi kliniğe teslim edildiği, teslim eden ve teslim alan personelin kimliği, teslim zamanı ve aşaması sistem üzerinden rahatlıkla takip edilmiş olur.Protez işlerinin klinik laboratuar ve firma arasında sürekli olarak el değiştirmesi zaman zaman işlerin kaybolmasına neden olmaktadır. Protez el terminali modülü ile hangi iş hangi personel tarafından alınmış hangi zamanda alınmış kimden alınmış takibi yapılmakta, böylece personelin işi kendi üzerine aldıktan sonra daha dikkatli ve özenli davranmasına, kaybolmaların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

53 Merkezimizde Yapılan İmplant, Sabit Ve Hareketli Protez Ve Plak Modellerini Merkezimiz 1. Katında Bulunan Galeri Boşluğundaki Sergide Görebilirsiniz!

54 Merkezimiz 2. katında bulunan ameliyathanemizde son teknoloji diş hekimliği cihazları ile siz hastalarımıza implant tedavisi, gömülü diş çekimi ve diğer cerrahi tedaviler ile hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz.

55 Emin ellerdesiniz!

56 EVDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Nasıl ve nereye müracaat etmeliyiz ? Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak merkezimize gelemeyecek durumda olup merkezimizden ağız ve diş sağlığı hizmeti almak isteyen kişiler evde bakım hizmetinden yararlanmak için numaralı telefonu aramanız halinde hasta Evde Sağlık Hizmetleri birimi hekimi tarafından değerlendirildikten sonra hizmet kriterine uygunsa Ağız ve Diş sağlığı hizmeti evde sunulmaktadır. Evde ağız ve diş sağlığı hizmetinde bir diş hekimi, bir hemşire, bir tıbbi sekreter ve bir diş teknisyeni ile birlikte hizmet sunmaktayız. Ayrıntılı bilgi için merkezimiz 1. katında tıbbi ve idari birimler koridorunda bulunan evde sağlık birimine başvurabilirsiniz.

57 EVDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Evde ağız ve diş sağlığı kapsamında sunduğumuz hizmetler: diş çekimi, parsiyel ve total hareketli protez, protez tamiri, diş ilavesi, röntgen, fissür uygulama, flour uygulama, protez besleme, simantasyon, ağız ve diş sağlığı eğitimi gibi hizmetler ev ortamında uygulanmaktadır.

58 Engelli Hastalara Yönelik Uygulamalar
Merkezimizin giriş katında danışmanın karşısında ilk oda engelli kliniği olarak düzenlenmiştir. Hasta koltuğu başlığı (tetiyer) arkaya katlanabilir özelliktedir. Engelli hastanın hasta koltuğuna oturabilmesi için hasta giriş tarafında sabit kolluk mevcut değildir. Her diş ünitinin arkasında en az 2 metrelik mesafe mevcuttur. Ünit girişi tekerlekli sandalyenin geçebileceği genişlikte olup girişte engel bulunmamaktadır.

59 Engelli hastalara yönelik uygulamalar
Engelli hastalar için hissedilebilir takip izi yürüyüş yolu yapılmıştır.Takip yolu danışmaya kadar olup danışma , engelli kliniği, engelli wc ye kadar ulaşımı sağlamaktadır.

60 Engelli hastalara yönelik uygulamalar
Danışmada engelli hastalara hastane içinde refakat edecek personel görevlendirilmektedirBraille alfabesi ile hastane krokisi hazırlanmış hastane girişine konumlandırılmıştır

61 Engelli hastalara yönelik uygulamalar
Braille alfabesi ile bu alan engelli hastalara ayrılmıştır tabelası ile belirtilmiş oturma alanı bulunmaktadır. Engelli kliniğine , wc, emzirme odası tabela yazıları Braille alfabesi ile hazırlanmış olması gereken yerlere konumlandırılmıştır.

62 Engelli hastalara yönelik uygulamalar
Engelli kliniğinde hasta çağrı ekranı hem görsel hem sesli şekilde düzenlenmiştir. Hastanede bekleme alanlarındaki lcd ekran televizyonlardan eğitici-bilgilendirici engelli ve evde bakım hastaları için eğitim cd’si, hastane tanıtım cd’ si hemsesli, hem yazılı, hemde işaret dili ile sunum yapılarak hazırlanmıştır ve hastalarımıza sunulmaktadır.engelli ve evde bakım hastalarımız için hazırlanan eğitim cd ’si ve hastane tanıtım cd’si web sitemizde de yayınlanmaktadır. Engelli hastalarımız ve yakınları için engelli hasta el kitabı hazırlandı ve kullanıma sunulmuştur. Erişilebilirlik İzleme Ve Denetleme Yönetmeliğine Göre Erişilebilirlik Bina Denetleme Formu ile her ay denetlenmekte ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir,Çalışma kalite hedeflerine eklenerek her ay değerlendirilmektedir.

63 GENEL ANESTEZİ ALTINDA DİŞ TEDAVİLERİ:
Merkezimizde poliklinik şartlarında sağlık mazeretleri sebebiyle tedavi yapılamayan ve genel anestezi altında ameliyathane şartlarında tedavisinin yapılması uygun olan, özellikle zihinsel ve bedensel engelli hastalarımızın diş tedavi işlemleri genel anestezi altında Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi ameliyathanesinde merkezimizde görevlendirilen bir diş hekimi ve bir hemşireden oluşan 2 kişilik bir ekiple hizmet vermektedir. Ayrıntılı bilgi için merkezimiz 1. katında tıbbi ve idari birimler koridorunda bulunan evde sağlık birimine başvurabilirsiniz.

64 Mobil bax diş ünitimiz

65 Organ Bağış Birimi Kurumumuzda “Organ Bağışı” başvuruları yapılmaktadır; Bağış işlemleri için mesai saatleri içerisinde hastanemiz 1. kat tıbbi ve idari hizmetler bölümünde bulunan “Organ Bağış” birimine başvurabilirsiniz. Ayrıca bilgi almak için aşağıdaki telefon numarasını arayabilirsiniz Tel: 0 (256) Kimliksiz başvurular kabul edilmemektedir!

66 Uluslararası Hasta Birimi
Hastanemiz 1. kat tıbbi ve idari hizmetler bölümünde uluslar arası hasta birimimiz hizmet vermektedir.

67 Bebek Bakım Ve Emzirme Odası
Merkezimiz zemin kat ve 1. katında olmak üzere iki adet bebek bakım ve emzirme odaları bulunmaktadır. Tedavisi için başvuran hasta ve hasta yakınları emziklilik dönemindeki bebeklerini bu odada emzirebilir ve bebeklerinin bakımlarını bu odalarda yapabilme imkanı bulabilirler.

68 Okul diş hekimliği programı
Merkezimizde merkezimize gelen 0-12 yaş grubu çocuklara koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti verebilmekteyiz. Ayrıca koruyucu diş hekimliği uygulamalarını misyon edindiğimiz için merkezimiz okul diş hekimliği programını başlatık.Söke merkez ve çevresindeki tüm özel ve devlet okullarını ziyaret ederek diş taraması yapmaktadır. Okuldişhekimliğiprogramınınhedefkitlesi: 0-3yaşbebeklervehamileler 4-6yaşanaokuluöğrencileri 7-12yaşilköğretimöğrencileri Olmak üzere üç gruba ayrılmıştır. 0-3 yaş bebek ve hamileler için ayrı ayrı broşürler hazırlanmış ve merkezimize gelip talep ettikleri takdirde eğitim programına dahil edilmektedirler. 4-6 yaş anaokulu öğrencilerinin erken yaşta diş hekimi ve diş ünitiyle tanışmalarını sağlamak amacıyla her eğitim öğretim yılında merkezimize kurumla işbirliği içinde gelmelerini sağlamaktayız.

69 Anaokulu öğrencilerimiz okullarında ve kuruma geldiklerinde eğitim salonunda diş hekimi ve eğitim hemşiresi tarafından ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmektedir. Eğitim power-point sunumu şeklinde hazırlanmış, diş ve diş fırçası maketi kullanılarak sunulmaktadır.eğitim sonrası bir kliniğimizde tarama amaçlı, diş ve diş ünitine alıştırma amaçlı muayeneler yapılmaktadır. Muayene esnasında çocukların muayeneye katılımları sağlanmaktadır. Muayene sonuçları, velilerde farkındalık yaratmak için velilere verilmek üzere muayene kartlarına işlenmekte çocuklarla birlikte öğretmenlere teslim edilmektedir.

70 Diş fırçalamayı daha eğlenceli hale getirdik
Diş fırçalamayı daha eğlenceli hale getirdik. Çocuğunuz dişlerini her fırçalamadan sonra diş fırçalama tablosunu işaretler ve ay sonunda doldurduğu tabloyu merkezimize getirirse onu merkezimizde kahramanlık rozetleri bekliyor. Merkezimize gelip cesaretle diş tedavilerini yaptıran çocuklarımız,cesaret diploması,rozet ve diş saklama kolyeleri ile ödüllendirilmektedir.

71 Tüm kliniklerimizde merkezi oksijen gaz sistemi, ayrıca 2 adet mobil oksijen tüpleri mevcuttur.

72 Acil durumlarda mavi kod ekibimizin kolay ulaşabilmesi için her katta olmak üzere toplam 3 adet acil müdahale çantalarımız bulunmaktadır.Acil müdahale çantalarımızın içerisinde acil durumda gerekli olabilecek Sağlık Hizmetleri Kalite Standartları gereği bulundurulması gereken tüm malzeme bulunmaktadır.

73 Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED), ani kalp durması (kardiyak arest) geçiren hastayı yaşama döndürebilecek elektroşokun; ambulans gelene kadar, olay yerinde ve ilk birkaç dakika içinde uygulanabilmesi için geliştirilmiş ve tüm ilkyardımcılar tarafından kullanılabilen taşınabilir kalp şok cihazıdır ve merkezimizde mevcuttur.

74 Merkezimizdeki eğitim ve toplantılar 50 kişi kapasiteli konferans salonunda gerçekleşmektedir.

75 40 kişi kapasiteli yemekhanemiz merkezimizin 2. katında yer almaktadır .

76 Açık teras ve 2 adet dinlenme odası ile çalışan personelimize molalarda konforlu ortamlarda dinlenme imkanı sunulmaktadır.

77

78 SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
SAĞLIKLI GÜNLER DİLER!


"SÖKE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları