Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mutluyum… Mutlusun… Mutlu…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mutluyum… Mutlusun… Mutlu…"— Sunum transkripti:

1 Mutluyum… Mutlusun… Mutlu…

2 Sunumun içeriği Mutlu akünün tarihçesi Misyonu Vizyonu
Sosyal sorumluk projeleri ve sponsorluklar Yönetim kurulu başkanı Fon Akım Tablosu

3 Mutlu Akü Tarihçe Mutlu Anonim Şirketi, kurulduğu 1945 yılından itibaren Türkiye'nin Ekonomik Kalkınma süreci olarak adlandırılan dönemde faaliyet göstermiş ve önceleri ithalat ve ihracat konusunda hizmet vermiştir Mutlu Akü tesisleri 1996 yılında Kartal'dan Tepeören Tuzla'ya taşınmış ve Türk sanayisine kazandırılan bu modern tesisin büyük bölümü öz kaynaklardan , kalan dörtte birlik kısım ise halka açılma yolu ile karşılanmıştır. Halka Açılma oranı 1994 ve 1995 yıllarında toplam %25'e çıkartılarak Mutlu Akü, Halka Açık şirket statüsüne girmiştir.

4 Mutlu Holding'e bağlı olarak faaliyet gösteren Mutlu Akü, grubun ilk şirketi ve gruba dinamizm kazandıran itici gücüdür. Mutlu Holding'e bağlı diğer şirketler ise; Mutlu Plastik A.Ş., Türker İzabe ve Rafine San. A.Ş. olarak sıralanır. Akümülatör üretimi Mutlu Akü'nün Tepeören'deki tesislerinde gerçekleşmektedir. Bu tesislerde kristal, cam, boya ve seramik sanayinin önemli hammaddeleri arasında yer alan, kurşun türevi Sülyen ve Mürdesenk maddelerinin üretimi de yapılmaktadır. Mutlu Holding'in atık akü geri kazanım tesisleri ise Kütahya - Gediz'de faaliyet göstermektedir. Mutlu Akü, ulaşmış olduğu kalite, kapasite ve güvenilir hizmet anlayışıyla Türkiye'nin, Ortadoğu'nun ve Doğu Avrupa'nın en büyük akü üreticisi haline gelmiştir. Kuruluşunun 51'inci yılında devreye geçirilen 230 dönüm alan üzerine kurulu modern tesisleri ile Mutlu Akü sektörünün dev kuruluşu olarak ülkesinin gurur kaynağı olmayı başarmıştır.

5 Devamı MUTLU Akü tek başına,Türkiye yenileme Pazarının % 48 ‘ine sahip olarak,Türkiye Akümülatör sektörünün “1 numaralı akü” markası olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Yine, Türkiye de üretilen her 100 araçtan 70 ‘inde Mutlu Akü ‘nün yer alması, Otomotiv sektöründeki önemini ve yerini açıkça göstermektedir. Firmamız, Avrupa ve Rusya da ki fabrikalarına 2006 yılında akü verebilirlik onayı aldığımız Oyak-Renault firmasının, İRAN da ürettiği RENAULT ve DACIA marka araçların akülerinin tamamını temin etmektedir 2015 yılına kadar Türk Otomotiv Sanayi için belirlenen hedef ise, toplam üretimde, dünya’da ilk 10’a, Avrupa Birliği’nde ilk 3’e girebilmektir.

6 Misyon İleri teknolojinin sunduğu yenilikleri kullanarak Ar-Ge çalışmalarımızı sürekli arttırarak; dünya pazarlarında kabul gören en yüksek standartlara sahip kaliteli ürünler üreterek tüm müşterilerimizin hayat boyu en güvendiği üretici, marka olmak ve satış sonrası hizmetlerde hemen ulaşılabilirlik üstünlüğümüzü devam ettirerek sürekli yenilikçi çözümler üretmektir. Bu doğrultuda çevre ve doğaya olan hassasiyetimizi en üst seviyelerde tutarak yüksek sorumluluk bilincimizi korumak ve bu konularda sektörde ve toplumda örnek model olmaktır.

7 Vizyon Yarım yüzyılı aşan gururlu geçmişimizde, oluşturduğumuz değerlerimizi koruyup yeni yüzyılın rekabet ortamında da en iyi hizmeti ve en kaliteli ürünleri yeni teknolojilerle donatılmış en modern üretim tesislerine sahip tecrübeli ve çalışkanlıklarıyla gurur duyduğumuz değerli çalışanlarımız ile birlikte bulunduğumuz tüm pazarlarda en güvenilen ve en yüksek pazar payına sahip lider kurum olmaktır.

8 Sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklar
MUTLU AKÜ GÜNEŞ ARABALARINDA İstanbul Marmara Üniversitesi Teknoloji Araştırma Geliştirme Kulübü öğrencilerinin çalışması olan SOLAMAR Projesininin "MARTI" isimli aracına "MUTLU AKÜ"  sponsor oldu.

9 Yarış arabaları

10   MUTLU AKÜ GÜNEŞ EVİNDE Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı koordinasyonunda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Diyarbakır Belediyesi tarafından yürütülen "Güneş Evi Projesi" ne güneş panellerinin enerji depolama ünitesi olarak kullanılmak üzere "VRLA" aküleri MUTLU AKÜ tarafından karşılanmıştır. Diyarbakır güneş evi , yaşama yönelik olanakları gözler önüne seren ve kurgususun basitliği ile cesaret veren ilk önemli ve çağdaş adım olmuştur.

11 Güneş evi

12 Eğitim ve spor projeleri
Gençlerimizin sağlıklı gelişimine katkısı olması bakımından spora özendirilmelerinin faydasına inanan Mutlu Akü, üç senedir bir üniversite takımı olan Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı'nın ana sponsorudur. Ayrıca Mutlu Akü,ülke eğitimine katkı amacıyla 1987 yılında Akfırat Beldesi'nde kurucumuzun adını yaşatmakta olan 12 derslikli Cemil Türker İlköğretim Okulu'nu açmıştır. Cemil Türker İlköğretim Okulu'nda senede 430 öğrenci eğitim görmektedir.

13 Yönetim Kurulu Başkanı
ATTİLA TÜRKER Doğum Tarihi : 1934 Tahsili : Newyork Washington Business College İş Tecrübesi : yılları arasında Newyork’ta çalışmış olup, yılından itibaren Mutlu Akü ve Malzemeleri Sanayi A.Ş. yönetiminde görev almış ve tarihli Yönetim Kurulu Toplantısıyla Yönetim Kurulu başkanlığına getirilmiştir.

14

15 Fon Akım Tablosu Fon Kaynakları Miktar Yüzde Nakit vb Azalış 974.450
11 Tic. Alacak. Azalış 17 Diğer Alacaklardaki Azalış 5.711 2 Stoklardaki Azalış 1 Diğer dön.var. Azalış 29 Duran Varlık. Azalış 40 TOPLAM 100 Fon Kullanımları K.V. Yüküm. Azalış 60 U.V.Yükümlülüklerdeki Azalış 18 Özkaynaklardaki Azalış 22

16 Sertifika ve Ödüller Başlangıç Tarihi Güncel Durum
ISO / TS 16949: 2009 01 / 10 ISO/TS 16949: Ocak 10 ISO9001 :2008 ISO9001: Ocak 10 ISO14001 :2004 05 / 05 ISO14001: Mayıs 08 TSE Laboratuvar Belgesi 2004 FORD 1997 "Teslimat ve Kalite Başarı" Ödülü HYUNDAI 2000 "Yan Sanayi Başarı" Ödülü MAN 2001 Teşekkür Belgesi TOYOTA 2002 Maliyet Yönetimi Başarı Ödülü Teslimat Başarı Ödülü OTOYOL 2003 Başarı Ödülü TOFAŞ FIAT Kalite Ödülü 05 / 04 Q1

17 Sürekli İyileştirme Konf. Proje Katılımı
TSE 2004 Kalite Ödülü TOFAŞ FIAT Sürekli İyileştirme Konf. Proje Katılımı TOYOTA 2005 Teslimat Başarı Ödülü FORD Kalite Üstün Performans Ödülü ISUZU "Sevkiyat Başarı" Ödülü "Başladığından bugüne" bağlılık ödülü 2006 Toyota 2007


"Mutluyum… Mutlusun… Mutlu…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları