Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ §1. DERS: ENZİMLERİN TANITILMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ §1. DERS: ENZİMLERİN TANITILMASI."— Sunum transkripti:

1

2 ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ §1. DERS: ENZİMLERİN TANITILMASI

3 ENZİMLER BİYOLOJİK KATALİZÖRLERDİR. BİYOKİMYASAL REAKSİYONLARI ÇOK HIZLI HALE GETİRİRLER TEKRAR TEKRAR KULLANILABİLİRLER PROTEİN YAPISINDADIRLAR GENLERİN KONTROLÜNDE SENTEZLENEREK FAALİYET GÖSTERİRLER

4 TEMEL KRİTER EN DÜŞÜK MALİYETLE, EN YÜKSEK SAFLIK VE ENZİM AKTİVİTESİ ELDE ETMEKTİR. 2. DERS ENZİMLERİN SAFLAŞTIRLMASI

5 *EZİM AKTİVİTESİNİN KORUNMALIDIR *ENZİM KAYNAĞI BELİRLENMELİDİR ( Bitki, Hayvan, Bakteri...) *MALİYET VE ZAMAN HESAPLANMALIDIR *LİTERATÜRDEN GEREKLİ BİLGİLER ELDE EDİLMELİDİR * SAFLAŞTIRILACAK ENZİMİN NE İÇİN GEREKLİ OLDUĞUNA KARAR VERİLMELİDİR 2. SANAYİDE KULLANIM İÇİN 1. LABORATUVAR ÇALIŞMASI İÇİN 4. Tampona EDTA gibi kompleks oluşturucu maddeler ilave edilebilir 3. Kullanılan araç-gereç, kimyasalların uygun nitelikte olması gerekmektedir 2. Her enzim için uygun bir tampon kullanılmadır. 1. Enzim her zaman +4 ºC’de saklanmalıdır.

6 BELLİ BAŞLI SAFLAŞTIRMA İŞLEMLERİ 7. Kolon Kromatografisi 1. Enzim Kaynağından Enzimin Çıkarılması (Ekstraksiyon) 2. Santrifüjleme 3. Amonyum Sülfatla Çöktürme 4. Diyaliz 5. Isıtma ( Heat Treatment) 6. İzoelektrik Noktaya Göre Çöktürme


"ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ §1. DERS: ENZİMLERİN TANITILMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları