Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan:OSMAN SEYHAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan:OSMAN SEYHAN"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan:OSMAN SEYHAN
DÜNYA SU GÜNÜ Hazırlayan:OSMAN SEYHAN

2 SU Su, hayatın kaynağı,dünyanın 4\3’ü;vücüdu-
muzun %80’i su.Kana kana içtiğimiz,duş yap tığımız,yağmur olup yağdığında sevdiğimiz ama sel olup aktığında korktuğumuz şey.

3 Su insan için çok önemli.
Ama öte yandan da dünya nüfusunun artması,küresel ısınmaya bağlı iklim değişik- likleri ,suyun yeryüzündeki dağılımı ve kullanım şekli, su ile ilgili ciddi sorunların ortaya çıkmasına yol açmak- tadır.

4 DÜNYA SU GÜNÜ

5 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini "Dünya Su Günü" olarak ilan etti.
İlk kez 1992'de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen "Dünya Su Günü", gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.

6 Her üç yılda bir toplanan ve 2009'da İstanbul'da düzenlenen Dünya Su Konseyi'nde katılımı artıran Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğunu vurgular.

7 ÖZLÜ SÖZLER ''Su: akarsa nehir, düşerse şelale, durursa göl olur.'' (İbrahim Sediyani) ''Cömertlikte ve yardım etmede akar su gibi ol.'' MEVLANA "sızıyı gideren su. suyun sızladığını kimseler bilmez..." İsmet Özel ''hayat okyanusundan içmeye hak kazanmis bir insan,  sizin küçük irmaginizdan da bir bardak su alabilir.'' (Halil Cibran)

8 SU OLMASAYDI İnsan yapısı, yemek yemeden dört hafta yaşayabilirken, su içmeden yaşayabilme süresi ise sadece 3-4 gün. İnsan bedeninin 2/3’ü sudan oluşurken, her insanın kendini zinde hissetmesi için günde 2.5 litre suya ihtiyacı bulunuyor. Eğer vücutta az su bulunursa, kan yoğunlaşıyor ve bu da organlara çok az miktarda oksijen ve besin maddesi taşınmasına neden oluyor. 

9 Suyumuzu Kirletmeyelim!!!


"Hazırlayan:OSMAN SEYHAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları