Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNDEM GENEL BİLGİLER YASAL DAYANAK *E-FATURA *E-DEFTER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNDEM GENEL BİLGİLER YASAL DAYANAK *E-FATURA *E-DEFTER"— Sunum transkripti:

1

2 GÜNDEM GENEL BİLGİLER YASAL DAYANAK *E-FATURA *E-DEFTER
YENİ TTK VE BİLİŞİM E-FATURA PORTAL UYGULAMASI E-FATURA LUCA UYGULAMASI * LUCA KOZA * LUCA NET * LUCA E-FATURA

3 GÜNCEL İSTATİSTİKLER TARİHİ İTİBARİYLE 605 FİRMA, kamu kurum ve kuruluşu SİSTEME DAHİLDİR, TARİHİ İTİBARİYLE 18 özel entegratör FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR, TARİHİ İTİBARİYLE 10 ŞİRKET e-fatura saklama HİZMETİ VERMEKTEDİR. YAKLAŞIK FİRMA onay BEKLİYOR ve ks MERKEZİ günde CİVARINDA MALİ mühür ÜRETİYOR.

4 TÜRK VERGİ İDARESİNİN YOL HARİTASI
FATURA, DEFTER, BEYANNAME – DÜN E-FATURA, E-DEFTER, E-BEYANNAME – BUGÜN ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ BEYANNAME – YARIN

5

6

7

8 E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama, başlangıçta Anonim ve Limited şirketlerin kullanımına açılmıştır. 416 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile gerçek kişi mükellefler uygulamaya katılmışlardır. FATURA

9

10 E FATURA UYGULAMASINA DAHİL OLANLAR
. SÖZ KONUSU KRİTERLERDE DİKKAT ÇEKEN BAZI HUSUSLAR ŞU ŞEKİLDEDİR; MİKTAR VE TUTAR KISTASI YOKTUR. MADENİ YAĞ VE ALKOL VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN KULLANIM AMACI KISTAS DEĞİLDİR. SATIŞ TUTARLARI HER TÜRLÜ SATIŞI İÇERMEKTEDİR. SATIŞ TUTARLARININ BRÜT RAKAMLARI DİKKATE ALINMAKTADIR. KISTAS OLARAK SADECE 2011 YILI BRÜT SATIŞ TUTARI ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR.

11 E FATURA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
* E-FATURA AYRI BİR BELGE TİPİ OLMAYIP, VERGİ USUL KANUNU’NUN NCİ MADDELERİNDE AÇIKLANAN FATURANIN MODERN TİCARİ İHTİYAÇLARA UYGUN HALE GETİRİLMİŞ TÜRÜDÜR. KÂĞIT FATURA İLE AYNI HUKUKİ NİTELİKLERE SAHİPTİR. DOLAYISIYLA KAPSAMA DAHİL MÜKELLEFLER TARAFINDAN, AYNI MAL VEYA HİZMET SATIŞI İŞLEMİNDE HEM KÂĞIT FATURANIN HEM DE ELEKTRONİK FATURANIN BİR ARADA DÜZENLENMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR. * E-FATURA KAPSAMINDA BELİRTİLEN MÜKELLEFLERDEN SADECE MAL ALIMI GERÇEKLEŞTİRENLER E-FATURA SİSTEMİNE GEÇECEKLERDİR, HİZMET ALIMLARI KAPSAM DAHİLİNDE DEĞİLDİR. * ÖZEL HESAP DÖNEMİNE SAHİP MÜKELLEFLER BRÜT SATIŞ HASILATLARININ HESAPLANMASINDA 2011 TAKVİM YILINDA SONA EREN ÖZEL HESAP DÖNEMİ BRÜT SATIŞ HASILATINI DİKKATE ALACAKLARDIR.

12 E FATURA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
E-fatura UYGULAMASINDAN YARARLANAN MÜKELLEFLER FATURA DÜZENLEMEDEN ÖNCE MUHATABIN İNTERNET ADRESİNDE YER ALAN KAYITLI KULLANICI LİSTESİNE KAYITLI OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDECEKLER, KAYITLI KULLANICI İSE ELEKTRONİK FATURA, KAYITLI KULLANICI DEĞİLSE KAĞIT FATURA DÜZENLEYECEKLERDİR. BELİRLENEN MÜKELLEFLERDEN MAL VEYA HİZMET ALAN VE TESPİT EDİLEN HADLERİN ALTINDA KALAN MÜKELLEFLERİN DE İSTEMELERİ HALİNDE ELEKTRONİK DEFTER VE ELEKTRONİK FATURA UYGULAMALARINDAN YARARLANABİLİRLER.

13 E FATURA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
UYGULAMAYA YENİ KAYDOLAN MÜKELLEFLERİN, KAYITLI KULLANICILAR LİSTASİNDE İLAN EDİLMELERİNİ İZLEYEN 7 GÜN İÇERİSİNDE E-FATURA DÜZENLEMELERİ VE ALMALARI, DİĞER KAYITLI KULLANICILARIN YENİ KAYIT OLAN KULLANICILARA BU SÜRE İÇERİSİNDE e-fatura GÖNDERMELERİ ZORUNLU DEĞİLDİR. e-Fatura UYGULAMASINDAN YARARLANAN MÜKELLEFLER HESAPLARIN AKTİVE EDİLMESİNİ TAKİP EDEN 7 GÜNDEN SONRA KAYITLI KULLANICILARA e-fatura GÖNDERMEK VE ALMAK ZORUNDADIRLAR. GEÇMİŞ TARİHLİ FATURA DÜZENLENMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR. V.U.K. GEREĞİ SÜRE 7 GÜNDÜR.

14 E FATURA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
E-FATURA DÜZENLENEBİLMESİ İÇİN HER İKİ TARAFINDA SİSTEME KAYITLI OLMASI GEREKMEKTEDİR. E-FATURA SİSTEMİNE DAHİL OLMAYAN BİR MÜKELLEFE E-FATURA DÜZENLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. AYNI ŞEKİLDE SİSTEME DAHİL OLMAYAN BİR MÜKELLEFE E-FATURA DÜZENLEYİP, PDF ÇIKTISINI VERMENİN HUKUKİ BİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR. E-FATURA SİSTEMİ ŞU AN İÇİN BA-BS FORMLARI BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ ETKİLEMEMEKTEDİR. İLERLEYEN DÖNEMLERDE UYGULAMANIN YAYGINLAŞMASI İLE BİRLİKTE E-FATURA SİSTEMİNE DAHİL OLAN KULLANICILAR İÇİN ba-bs BİLDİRİMİNİNİN KALDIRILMASI GÜNDEME GELEBİLİR.

15 E FATURA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
E-FATURA UYGULAMASINDA; FATURA, UYGULAMA YANITI, SİSTEM YANITI OLMAK ÜZERE 3 FARKLI BELGE TÜRÜ BULUNMAKTADIR. E-FATURA UYGULAMASINDA YÖNLENDİRME «ZARF» İLE YAPILIR. ZARF, FATURALARIN KİMDEN KİME AKTARILACAĞINI VE TAŞINAN DOKÜMANIN NİTELİĞİNE DAİR BİLGİLERİ İÇERİR. ZARF BİRDEN FAZLA BELGEYİ İÇEREBİLDİĞİNDEN, TOPLULAŞTIRMA KOLAYLIĞI SAĞLAR VE BEKLEME SÜRESİNİ AZALTIR. ZARF İLE SADECE FATURA DEĞİL, UYGULAMA VE SİSTEM YANITLARI DA TAŞINIR.

16 E FATURA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
AYNI ZARFIN İÇİNE FARKLI TÜRDE BELGELER KONULAMAZ. ZARFIN İÇİNDEKİ FATURALARDAN BİR TANESİNİN BİLE İMZASI GEÇERSİZ OLDUĞUNDA, ZARFIN TAMAMI GEÇERSİZ SAYILIR. ZARF İÇİNDEKİ HER FATURA TEK TEK İMZALANMALIDIR. BİR ZARFTA SADECE TEK BİR MÜKELLEFE AİT FATURALAR BULUNABİLİR.

17 E FATURA BAŞVURU SÜRECİ
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NIN YENİ ZİRAAT MAHALLESİ ETLİK CADDESİ NO: DIŞKAPI/ANKARA ADRESİNDE BULUNAN GİB DENETİM VE UYUM YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA YAZILI OLARAK BAŞVURULABİLECEĞİ GİBİ DEN DE BAŞVURU YAPILABİLİR. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER ŞİRKET ADINA İMZA YETKİSİNE SAHİP KİŞİ TARAFINDAN DOLDURULMALIDIR. VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜKLERİNE YA DA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIKLARINA YAPILAN BAŞVURULAR GEÇERSİZDİR.

18 E FATURA BAŞVURU SÜRECİ
UYGULAMADAN YARARLANMAK İSTEYEN MÜKELLEFLER AŞAĞIDA YER ALAN BELGELER İLE GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA YAZILI OLARAK BAŞVURUDA BULUNACAKTIR. "E-FATURA UYGULAMASI BAŞVURU FORMU VE TAAHHÜTNAMESİ" NİN İMZALI ASLI, TÜZEL KİŞİ MÜKELLEFLER TARAFINDAN "ELEKTRONİK MALİ MÜHÜR SERTİFİKA SAHİBİ TAAHHÜTNAMESİ" NİN İMZALI ASLI, ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİ TİCARET SİCİL GAZETESİNDE TARİHİNDEN ÖNCE YAYIMLANMIŞ İSE İLGİLİ TİCARET SİCİL GAZETESİNİN NOTER ONAYLI ÖRNEĞİ VEYA ASLININ GETİRİLMESİ HALİNDE BAŞKANLIKÇA ONAYLANMAK ÜZERE FOTOKOPİSİ, BAŞVURU FORMUNA TÜZEL KİŞİ MÜKELLEFLERİN ADINA İMZA ATAN KİŞİ VEYA KİŞİLERİN YETKİLİ OLDUĞUNU GÖSTEREN NOTER ONAYLI İMZA SİRKÜLERİ ÖRNEĞİ VEYA ASLININ GETİRİLMESİ HALİNDE BAŞKANLIKÇA Onaylanmak üzere FOTOKOPİSİ. . .

19

20 ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI ŞUBAT 2008 MART 2010

21

22

23 E- FATURA İŞ AKIŞI GİB SATICI ALICI 2 1 3 4 SİSTEM YANITI

24

25

26 Elektronik Fatura Uygulama Senaryoları
Temel Fatura Senaryosu Temel Fatura Senaryosu, sadece e-faturanın, gönderen sistemden-alıcı sisteme ulaşma durumunu ele alan senaryodur. Bu senaryoda kurum kendisine gönderilen e-faturada teknik (zorunlu alan eksikliği, veri bozulması, imza geçersizliği gibi) bir sorun yoksa e-faturayı kabul etmek zorundadır. Ticari Fatura Senaryosu Temel Fatura Senaryosuna ek olarak, posta kutusu gelen faturayı “KABUL”, RED veya İADE hakkına sahiptir. Diğer bir ifadeyle, e-fatura Uygulaması, kurumdan kendisine gönderilen e-faturayı kabul edip etmeyeceğini bildirmesini bekler. Kabul, red veya iade bildirimi, yeni bir e-fatura gönderilmesinde olduğu gibi imzalanarak iletilmeli ve arşivlenmelidir.

27

28 MUHAFAZA ve İBRAZ E-Faturanın muhafaza ve ibraz yükümlülüğü mükellefin kendisine aittir. Başkanlıktan izin almış saklamacı kuruluşların sisteminde saklama yapılabilir. Saklama Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yapılmalıdır. Yurtdışında veya yabancı bir bulutta saklama yapılamaz. Yurtiçinde saklama yapmak şartıyla yurtdışında ikincil bir arşiv tutulabilir.

29

30 Gelir İdaresi Başkanlığı
UYGULAMA HEDEFİ Ticari Kullanıcı Bireysel Kullanıcı Bankalar Gelir İdaresi Başkanlığı Özel Entegratör Kamu kurumları 30

31 ÖZELLİKLİ KONULAR . E-FATURADAN ÖNCE İRSALİYE DÜZENLENMESİ HALİNDE, İRSALİYE TARİHİ VE İRSALİYE NUMARASI İRSALİYE BİLGİLERİ ALANINDA GÖSTERİLEBİLİR. E-FATURA UYGULAMASI SEVK İRSALİYESİ KULLANIMI ZORUNLULUĞUNU ORTADAN KALDIRMAMAKTADIR. MEVCUT TEBLİĞLER IŞIĞINDA E-FATURA KULLANAN MÜKELLEFLER, SİSTEMDE KAYITLI KULLANICILARA İRSALİYELİ FATURA DÜZENLEYEMEZLER. BU GİBİ DURUMLARDA E-FATURA DÜZENLENİP AYRICA SEVK İRSALİYESİ TANZİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR. .

32 ÖZELLİKLİ KONULAR . DÖVİZLİ FATURA UYGULAMASI V.U.K. MAD.215/2-A UYARINCA MÜMKÜN OLMAKLA BİRLİKTE PORTAL ÜZERİNDEN DÖVİZLİ FATURA DÜZENLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. FATURALARDA HER BİR VERGİ TÜRÜ VE ORANI İÇİN AYRI TOPLAM OLUŞTURULMASI ZORUNLUDUR. PORTALDAN KDV TEVKİFATLI FATURA DÜZENLEMEK MÜMKÜNDÜR. FATURAYA «-» / (NEGATİF) TUTAR GİRİLEMEMEKTEDİR ANCAK FATURA KALEMLERİ VEYA VERGİ ÖNCESİ FATURA TOPLAMI ÜZERİNDEN İSKONTO YA DA ARTIRIM YAPMAK MÜMKÜNDÜR. SİSTEM 2 NCİ İSKONTOYA İZİN VERMEMEKTEDİR. .

33 ÖZELLİKLİ KONULAR . E-FATURANIN «İLAVE DOKÜMAN, FATURA İLE İLGİLİ DİĞER DOKÜMANLARA AİT BİLGİLER» KISMINA İRSALİYE, SİPARİŞ, HESAP DURUMU, E-POSTA, VB. HER TÜRLÜ BELGE EKLENEBİLİR. BİR FATURA İÇİN BİRDEN FAZLA İADE FATURASI DÜZENLEMEK MÜMKÜNDÜR. MEVCUT DÜZENLEMELER IŞIĞINDA KAMU KURUMLARINA E-FATURA DÜZENLEME ZORUNLULUĞU BULUNMAMAKTADIR. ANCAK HEM MÜKELLEFİN HEM DE KAMU KURUMUNUN SİSTEME KAYITLI OLMASI DURUMUNDA E-FATURA KULLANILIR. .

34 ÖZELLİKLİ KONULAR . GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI, GEREK GÖRMESİ HALİNDE UYGULAMADAN YARARLANAN MÜKELLEFLERİN BİLGİ İŞLEM SİSTEMİNİ/SİSTEMLERİNİ DENETLEME YETKİSİNE SAHİPTİR. BU DENETİMLER SIRASINDA MÜKELLEFLER, GEREKLİ HER TÜRLÜ İMKÂNI (UYGUN DONANIM VE YAZILIMLAR, TERMİNALLERE ULAŞIM İZİNLERİ VE UZMAN PERSONEL GİBİ) SAĞLAMAK ZORUNDADIR. MÜKELLEFLER, BİLGİ İŞLEM SİSTEMİNİ/SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN YAZILIM, DONANIM, DOSYA, DOKÜMANTASYON VE DİĞER UNSURLARI, HİÇBİR ŞEKİLDE KISMEN VEYA TAMAMEN VERGİ İNCELEME ELEMANLARININ VE BAŞKANLIKÇA GÖREVLENDİRİLECEK PERSONELİN ERİŞİMİNİ VE DENETİMİNİ ENGELLEYECEK BİR SÖZLEŞME VEYA LİSANSA KONU EDEMEZ. .

35 CEZAİ YAPTIRIMLAR GETİRİLEN ZORUNLULUKLARA UYMAYANLAR HAKKINDA, VERGİ USUL KANUNUNUN CEZA HÜKÜMLERİ UYGULANIR. E-FATURA UYGULAMASINA DÂHİL OLMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MÜKELLEFLER ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASINA KAYITLI OLAN DİĞER MÜKELLEFLERE KÂĞIT ORTAMINDA FATURA DÜZENLEYEMEZLER; DÜZENLEMELERİ HALİNDE KÂĞIT ORTAMINDA DÜZENLENEN BU FATURALAR HİÇ DÜZENLENMEMİŞ SAYILIR VE VERGİ USUL KANUNU’NUN 353 ÜNCÜ MADDESİ UYARINCA, 190 TL’DEN AZ OLMAMAK ÜZERE, DÜZENLENMEDİĞİ KABUL EDİLEN FATURA TUTARININ %10’U ORANINDA ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLİR. BU NEDENDEN DOLAYI KESİLECEK ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASININ TOPLAMI HER BİR TESPİT İÇİN TL’Yİ, BİR TAKVİM YILI İÇİNDE İSE TL’Yİ AŞAMAZ (422 SIRA NO.LU V.U.K.G.T. İLE 2013 YILI İÇİN GEÇERLİ) AYRICA E-FATURA UYGULAMASI KAPSAMINDA, E-FATURA ALMASI GEREKİRKEN KÂĞIT FATURA KABUL EDEN MÜKELLEFLERİN, İLGİLİ VERGİ MEVZUATI HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE BAHSE KONU KDV’Yİ İNDİRİM KONUSU YAPAMAYACAKLARI VE KÂĞIT FATURADA YER ALAN TUTARI GİDER YAZAMAYACAKLARI TABİİDİR. . .

36

37

38

39

40

41

42

43 Elektronik Defter Örneği Yevmiye defteri beratı, büyük defter beratı
Mali mühür ile imzalanan XBRL Formatındaki e-defter belgesinden imzalama sonucunda elde edilen hash-code çıktısı

44 Elektronik Defter Örneği Yevmiye defteri
Yevmiye Defteri dokümanı için “entriesType” (Doküman Tipi) alanı “journal” olarak işaretlenerek oluşturulacaktır.

45 Elektronik Defter Örneği Büyük defter
XBRL – GL taksonomisi, e-defter için özel olarak seçilmiştir. Örneğin; hazırlanmak istenen doküman tipi “documentInfo” veri grubu içinde yer alan “entriesType” (Doküman Tipi) alanı işaretlenerek belirlenmektedir. Büyük Defter dokümanı için bu alan “ledger” olarak işaretlenerek oluşturulacaktır.

46 GİB E-FATURA PORTAL UYGULAMASI senaryo – yöntem- belge türü

47

48

49

50

51

52

53 Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
LUCA e-Çözümleri ile Bu Dönüşümde Sizlerin Yanında LUCA E-FATURA – E DEFTER UYGULAMASI

54 LUCA E-FATURA UYGULAMASI
LUCA, E -FATURA UYGULAMASI İÇİN KULLANICILARINA İKİ FARKLI ÇÖZÜM SUNMAKTADIR 1- E-fatura portalı ile toplu fatura yükleme 2- Anlaşma sağlanan “özel entegratörlerle” entegrasyon LUCA E- fatura modülü LUCA Net ve KOBİ ürünleri arasında %100 entegrasyon vardır.

55 UYGULAMA 1; E-FATURA PORTALI İLE TOPLU FATURA YÜKLEME
Fatura işlem sayısı ayda 5000 faturadan az olan işletmeler Portal kullanabilir. e-fatura yatırım maliyetlerini minimum seviyede tutmak isteyen işletmeler, e-fatura alma ve gönderme işlemlerini özel bir sunucu yazılım ve donanımına gereksinim duymadan portal üzerinden yapabilirler. LUCA Uygulaması: Faturalar, LUCA ürünlerinde (LUCA KOZA ve LUCA NET) hazırlanıp belirlenen klasöre gönderilir. Kullanıcının bilgisayarında oluşturulan bu dosyalar “Luca e-fatura” uygulaması ile imzalanır ve doğrulanır. İmzalanan bu dosyalar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-fatura Portalı’na alınır ve buradan alıcısına gönderilir.

56

57 UYGULAMA 2; ANLAŞMA SAĞLANAN ÖZEL ENTEGRATÖRLERLE ENTEGRASYON
Fatura işlem sayısı ayda 5000 faturadan fazla olan işletmeler, LUCA Uygulaması: Kullanıcının portala girmesine gerek kalmaz. LUCA modülünde hazırlanan e-fatura özel entegratörün sistemine “otomatik” olarak gönderilir. Uygulaması birazdan anlatılacaktır.

58

59 LUCA NET VE LUCA KOZA E- FATURA DOSYA OLUŞTURMA İŞLEM ADIMLARI
Firmanın genel e-fatura tanımlamaları ve yöntem seçimi yapılır .

60 LUCA NET VE LUCA KOZA E- FATURA DOSYA OLUŞTURMA İŞLEM ADIMLARI
Müşteri kartlarında ilgili tanımlamalar yapılır ve sistem yine T.C. Kimlik ve Vergi Kimlik Numaralarından ilgili müşterinin e-fatura kullanıcısı olup olmadığını Gelir İdaresinde yayımlanan liste ile kontrol edip uyarı verir. (Kayıtlı Kullanıcı ) Stok Kartlarında uluslararası birim tanımlamaları ve vergi tanımlamaları yapılır. Sistem üzerinden bu tanımlamalar standart ölçüde kullanıcılara sunulur.

61 LUCA NET VE LUCA KOZA E- FATURA DOSYA OLUŞTURMA İŞLEM ADIMLARI
Faturalar LUCA NET ve LUCA KOZA ürünlerinde kaydedildikten sonra isteğe bağlı olarak toplu veya tek tek, Gelir İdaresi’nin belirlediği formatta bilgisayara indirilir.

62 LUCA NET VE LUCA KOZA E- FATURA DOSYA OLUŞTURMA İŞLEM ADIMLARI

63 LUCA E FATURA MODÜLÜNÜN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
LUCA e-fatura modülünde, mali mühür sertifikası elektronik imza uygulaması ile “TUBİTAK-BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezi” tarafından verilen “Mali Mühür Uyum Değerlendirme Raporu” için alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Rapor kısaca elektronik imza ve/veya mobil imza uygulamalarının e-imza mevzuatında geçen uluslararası teknik standartlara uygunluğunun Kamu SM tarafından değerlendirmesidir. Böylelikle LUCA e –fatura uygulaması, Gelir İdaresinin belirlediği teknik şartların yanında “İmza Doğrulaması” ve “Sertifika Doğrulaması” nı da yapmaktadır

64

65

66

67

68

69

70

71

72 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

73 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

74 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

75 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

76 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

77 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

78 LUCA E-DEFTER UYGULAMASI

79 TEŞEKKÜRLER

80 SİZİ GELECEĞE TAŞIR


"GÜNDEM GENEL BİLGİLER YASAL DAYANAK *E-FATURA *E-DEFTER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları