Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK VE SANAT SANAT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK VE SANAT SANAT."— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK VE SANAT SANAT

2 ATATÜRK VE SANAT Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından, toplumsal dehasını bir kez daha göstererek Türk Ulusunun kültürel alanda da gelişiminin şart olduğunu belirtmiş, kültür ve sanat alanında da birçok yenilik getirmiştir.

3 ATATÜRK VE SANAT Türkiye’de yüksek bir medeniyet seviyesine ulaşılması hedefini yakalayan Atatürk, sanata verdiği önemle modern Türk sanatlarının öncüsü ve mimarı olmuştur.

4 ATATÜRK VE SANAT Daha Ankara’da otel, lokanta yokken O Avrupa’ya resim, müzik tahsiline insanları yolladı.

5 ATATÜRK VE SANAT Atatürk, Türkiye’nin yeniden yapılanma döneminde, milli kültürü yansıtan bir sanat anlayışının oluşması adına önemli adımlar atmıştır. Atatürk, sanatın Türk Milleti için önemini şu veciz sözleri ile ifade etmiştir.

6 ATATÜRK VE SANAT Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.

7 ATATÜRK VE SANAT Atatürk sanat alanındaki atılımlarda öncelikli olarak mimariyi ele almıştır. Türkiye’nin modern bir mimarisinin olması için Almanya’dan şehir planlamacıları ve mimarlar getirtmiştir.

8 ATATÜRK VE SANAT Bu uzmanların yönlendirmeleri sonucu mimari alanda yeni bir yol çizilmesini sağlamıştır. Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı binaları bu dönemin ilk ürünleridir.

9 GÖRSELLER

10 ATATÜRK VE SANAT

11 ATATÜRK VE SANAT

12 HAZIRLAYANIN BİLGİLERİ
AD:IRMAK SOYAD:KUL NO:268 SINIF:4A ÖĞRETMEN:BAYRAM DERİN

13 KAYNAKLAR


"ATATÜRK VE SANAT SANAT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları