Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bölüm Tanıtımı ! Bölüm Tanıtımı Sunumu Bölüm Gezisi Duyuru

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bölüm Tanıtımı ! Bölüm Tanıtımı Sunumu Bölüm Gezisi Duyuru"— Sunum transkripti:

1 Bölüm Tanıtımı ! Bölüm Tanıtımı Sunumu Bölüm Gezisi Duyuru
27 Temmuz Perşembe - 10:30 ve 14:00 28 Temmuz Cuma - 10:30 ve 14:00 Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Zemin Kat, Derslik 5 Bölüm Gezisi 27 Temmuz Perşembe - 11:00 ve 14:30 28 Temmuz Cuma - 11:00 ve 14:30

2 Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (H.Ü. B.M.B.)
SORULARLA Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (H.Ü. B.M.B.) ve Rehberlik Tercihimi yaparken nelere dikkat etmeliyim? Sıkça Sorulan Sorular Bunları Biliyor Muydunuz?

3 Tercihimi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (H.Ü. B.M.B.)

4 Tercihimi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Okumayı düşündüğüm bölümde nasıl bir eğitim ve öğretim hayatı beni bekliyor? Yoğun mu, rahat mı? Zevkli mi, sıkıcı mı? H.Ü. B.M.B.’de, gerçek dünya sorunlarına bilgisayar ortamında etkili çözümler geliştirebilmenin ve doğrudan kullanılabilir ürünler ortaya koymanın zevkini; değişen teknolojileri takip etmenin ve öğrendiklerinizi uygulamanın yoğunluğunu yaşayacaksınız.

5 Tercihimi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Okumayı düşündüğüm bölümden mezun olduktan sonra hangi koşullarda iş sahibi olabilirim? Hemen mi, biraz geç mi, çok mu zor? Düşük ücretli mi, yüksek ücretli mi? H.Ü. B.M.B. mezunlarının tamamına yakını, mezun olduktan hemen sonra (hatta mezun olmadan önce) ve ülke ortalamasına göre yüksek ücretlerle, kolayca iş bulabilmektedirler.

6 Tercihimi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Okumayı düşündüğüm bölümün akademik, teknik, ve sosyal imkânları ne düzeyde? Yeterli mi, yetersiz mi? H.Ü. B.M.B. akademik kadrosu ülke ortalamasının üzerinde bir genişliktedir ve kalitesini kanıtlamış akademisyenlerden oluşmaktadır. H.Ü. B.M.B. teknik altyapı açısından ülke çapındaki eşdeğer bölümlerin en yüksek niteliklilerinden birisidir. H.Ü. Bilgisayar Topluluğu, bölüm öğrencileri için teknik ve sosyal bir çok etkinlik düzenlemekte ve bölüme alışma evrelerini kolaylaştırmakta ve bölüm yaşamını renklendirmektedir. H.Ü. B.M.B Güz döneminden itibaren yeni binasında çok daha rahat bir öğretim ortamı sağlayacaktır. Bu yargıları, ilgililerden tarafsız istatistiksel verileri öğrenerek doğrulayabilirsiniz.

7 Tercihimi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
En önemlisi; okumayı düşündüğüm bölümden mezun olduktan sonra -belki bir ömür boyu- mesleğimi, zevk alarak, heyecan duyarak yapabilecek miyim? Tatmin olacak mıyım? Yeteneklerim ve ilgilendiğim konular hangi mesleğe daha uygun? Ben ne yapmak istiyorum? Bilgisayar Mühendisi adaylarını, sıkça olacak değişimlere ayak uydurmaları gereken, oldukça yoğun, yerine göre stresli, doğrudan insanların hayatlarını kolaylaştıran ürünler ortaya koymanın vereceği haz ile dolu bir iş yaşamı beklemektedir. Bilgisayar Mühendisliği, körü körüne çalışmanın ve ezberin en alt düzeyde; mantığın, tasarımın ve üretimin en üst düzeyde olduğu bir meslektir. Bilgisayar Mühendisliği, tüm sektörlere yayılmış, bugünün ve geleceğin mesleğidir.

8 Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (H.Ü. B.M.B.)
SIKÇA SORULAN SORULAR Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (H.Ü. B.M.B.)

9 Sıkça Sorulan Sorular Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirince Bilgisayar Mühendisinin yaptığı işler yapılabiliyormuş ya da Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün öğretim programı zaten Bilgisayar Mühendisliği öğretim programını kapsıyormuş. O zaman neden Bilgisayar Mühendisliğini tercih edeyim? H.Ü. B.M.B. öğretim programı, ne bir başka alanın öğretim programı tarafından kapsanabilir, ne de başka bir alandan mezun bir kişi bir bilgisayar mühendisinin bilgi birikimine ve becerisine sahip olabilir. Buradaki yargıları, ilgililerden tarafsız istatistiksel verileri öğrenerek doğrulayabilirsiniz.

10 Sıkça Sorulan Sorular H.Ü. B.M.B.’de nasıl bir öğretim programı uygulanıyor? H.Ü. B.M.B.’de Yazılım ağırlıklı bir öğretim programı uygulanmaktadır. Öğretim programındaki derslerin yaklaşık olarak dağılımı şöyledir: 20 tane yazılım ağırlıklı ders 12 tane donanım ağırlıklı ders 6 tane Bilgisayar ve Mühendislik kuramı ağırlıklı ders 4 tane ağ ağırlıklı ders 10 tane Matematik ve diğer temel mühendislik konuları ağırlıklı ders diğer dersler Bu içeriğin başka bir mühendislik alanında kapsanması mümkün değildir ve böyle bir örnek de yoktur. Bu içerik dünya standartlarına uygun olarak oluşturulmuştur ve genel olarak ciddi bir eksiklik ya da fazlalık mevcut değildir. Buradaki yargıları, ilgililerden tarafsız istatistiksel verileri öğrenerek doğrulayabilirsiniz.

11 Sıkça Sorulan Sorular Bilgisayar Mühendisliği ciddi bir mühendislik alanı ya da meslek olarak görülmüyormuş. Asıl mühendislik ya da iş, inşaat, makina ve elektronik gibi alanlardaymış. Doğru mu? Bilgisayar Mühendisliği, tasarım ve üretimin en üst düzeyde olduğu, dünya çapında kendisini kanıtlamış, bir çok alt alanı bulunan ve sürekli gelişmekte olan bir mühendislik alanıdır. Daha net bilgiler için, şu tür verileri inceleyebilirsiniz: dünyanın en iyi üniversitelerinde başı çeken bölümlerin hangileri olduğu, dünyanın en büyük firmalarının ve en zengin iş adamlarının hangi sektörlerde olduğu, dünyada şu an hangi sektörlerde en fazla eleman ihtiyacı olduğu Buradaki yargıları, ilgililerden tarafsız istatistiksel verileri öğrenerek doğrulayabilirsiniz.

12 Sıkça Sorulan Sorular Bilgisayar Mühendisi ne iş yapar? Bilgisayar Programcısından farkı var mıdır? Bilgisayar Mühendisi, insanların hayatını daha kolay yaşanabilir ve daha eğlenceli hale getirir; tüm alanlarda iş kalitesini arttırır. Internet Bankacılığı, Internet Tabanlı Arama Motorları, Sayısal Kütüphaneler, Bilgisayar Oyunları, Fabrika Otomasyonları, Savunma ve Makina Sanayileri için benzetim (simülasyon) ... Bilgisayar Mühendisi, sorunu çözümleyen, sistemi tasarlayan ve alt yapısını oluşturan kimsedir; doğrudan programcılık yapmaz ama bu ve benzeri aşamalardan da mutlaka geçer.

13 Sıkça Sorulan Sorular Bilgisayar Mühendisi bilgisayar mı tamir eder ya da bilgisayar üretiminde çalışır mı? Bilgisayar Mühendisi, donanım tamiri yapmakla görevli değildir; bunun için yetkili servisler vardır ve bu servislerde çalışan insanlar bilgisayar mühendisi ya da bilim adamı değildirler. Bilgisayar Mühendisi, donanım üretiminin daha çok mantıksal sürecinde, tasarımda yer alır. İşin fiziksel kısmı ile genellikle fizik ya da elektronik mühendisleri ilgilidir.

14 Sıkça Sorulan Sorular H.Ü. B.M.B.’de öğretim dili neden Türkçe? İngilizce olsa daha iyi olmaz mıydı? Bu, modern çağa ters düşen bir durum değil mi? Türkçe eğitim ve öğretim, H.Ü. B.M.B.’nin temel politikalarından birisidir. Dünyanın hiçbir gelişmiş toplumunda ana dil dışında bir dil ile eğitim ve öğretim yapılmaz. H.Ü. B.M.B., yabancı dil öğrenmenin gerekliliği konusunda son derece bilinçlidir ve bunu teşvik etmektedir, öğretim programında da ön koşul olarak belirtmiştir; ancak ana dil dışında bir dil ile eğitim ve öğretim yapılmasına kesinlikle karşıdır.

15 Sıkça Sorulan Sorular Bilgisayar Mühendisleri sadece yazılım sektöründe mi iş bulabilirler, başka alanlarda iş imkânları var mıdır? Bilgisayar Mühendisleri, başta yazılım sektörü olmak üzere birçok alanda çalışabilirler. Çünkü her sektörde otomasyona, e-ticarete ve diğer sanal ortam getirilerine ihtiyaç vardır. Ayrıca Ağ Mühendisliği gibi özelleşmiş alanlarda da genellikle Bilgisayar Mühendisleri çalışır. H.Ü. B.M.B. Mezunları, yurt içinde ve yurt dışında, birçok sektörde, iyi şartlarda çalışmaktadırlar.

16 Sıkça Sorulan Sorular H.Ü. B.M.B.’nin Y-ÖSS taban puanı neden X bölümününkinden düşük? Senelerdir süregelen haklı ve haksız düşüncelerle bir şekilde bir sıralama oluşmuştur ve bu sıralamada değişiklik olması toplum bilim ve istatistik açısından pek olası değildir. H.Ü. B.M.B.’nin öğretim dili Türkçe’dir ve ne yazık ki toplumumuzda bu durum bir eksiklik olarak görülmektedir. H.Ü., Tıp Fakültesi ile; O.D.T.Ü., İ.T.Ü. gibi teknik üniversiteler ise mühendislik fakülteleri ile ekollerini oluşturmuşlardır.

17 Sıkça Sorulan Sorular Aldığım puan ile H.Ü. B.M.B. öğrencisi olabilir miyim? Puan Türü: SAY-2, Yüzdelik Dilim: 1,71, Taban Puan:

18 Bunları Biliyor Muydunuz?
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (H.Ü. B.M.B.)

19 Bunları Biliyor Muydunuz?
H.Ü. B.M.B.’nin ülkemizde açılmış ilk Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olduğunu, bölümde 30 yıldır eğitim ve öğretimin sürdüğünü, bu yıl 26. dönem mezunlarını verdiğini ve mezun sayısının 1000’i aştığını biliyor muydunuz?..

20 Bunları Biliyor Muydunuz?
H.Ü. B.M.B. akademisyenlerinin, ülkemizde, alanlarında terminolojinin oluşmasında başrolde olduklarını; “bilgisayar”, “yazılım”, “bilişim” gibi sözcükleri ve daha binlercesini dilimize kazandırdıklarını biliyor muydunuz?..

21 Bunları Biliyor Muydunuz?
H.Ü. Mühendislik Fakültesi bünyesinde, son üç yıldır düzenlenmekte olan, Son Sınıf Proje Sergisi ve Yarışmasında, B.M.B. öğrencilerinin projelerinin iki birinciliği olduğunu biliyor muydunuz?..

22


"Bölüm Tanıtımı ! Bölüm Tanıtımı Sunumu Bölüm Gezisi Duyuru" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları