Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem 1.3 2013 Ankara, (Türkiye)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem 1.3 2013 Ankara, (Türkiye)"— Sunum transkripti:

1 Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem 1.3 2013 Ankara, (Türkiye)

2 Montpellier France Décembre 2008 2013 Ankara, (Türkiye) GÜNDEM Sabah oturumu 10:00 – 10:45 Resmi Açılış-proje tanıtımı (Proje amaç ve hedefleri) 10.45 – 11.15 Tanışma Oyunları-Buz kırıcılar 11:15 – 11:45 demokrasi ve aktif vatandaşlık-atölye çalışması 11:45 – 12:00 Kahve arası 12:00 - 12:15 Hareketlendirici oyunlar 12:15 Simulasyon Faaliyeti " demokrasi adası- gençlerin katılımı"- Yönetim Sürecine Gençlerin Aktif Katılımı

3 Montpellier France Décembre 2008 Proje Ortakları Türkiye (Engelli Dernekleri Federasyonu, Proje Sahibi) Türkiye ( Şereflikoçhisar Belediyesi, Ortak ) Estonya (Talinna ja Harjumaa Association of the Hard of Hearing, Ortak ) Estonya (THINK Eesti MTÜ, Ortak) Turkey (Çankiri Karatekin Üniversitesi, yaygınlaştırma için Yardımcı Ortak ) 2013 Ankara, (Türkiye)

4 2013 Ankara, (Türkiye) Montpellier France Décembre 2008 Proje Özeti-1 E-demokrasi, dijital demokrasi ve e-devlet BİT sektörünün büyümesi ve hızlı kamu hizmeti gelişimi süreçleriyle birlikte gelişen gerçekliklerdir. Devletler Bilgi toplumu ve elektronik hizmetlerindeki değişimi güçlü biçimde desteklemektedir. Geniş bir bakış açısıyla değişim yalnızca hizmetlerin internete aktarılması ve farklı ağ altyapıları yoluyla erişilmesini sağlamak değildir: Daha ziyade kamu sektörü hizmetlerindeki derinlemesine stratejik değişim ve yeni bir “sanal vatandaşlık” sözkonusudur.

5 2013 Ankara, (Türkiye) Montpellier France Décembre 2008 Proje Özeti-2 Geleneksel politik katılıma destek teknoloji, çevirimiçi bilgi, 24 saat tartışma grupları ve belediye ve STK websiteleri gibi yerel sanal ortamlardan gelecektir. Katılım, oylama ve özellikle gençlerin güçlendirilmesi Bilgi toplumunun kurulması için önemli etkinliklerdir. Bu durumda projemiz ortakların websitelerini ve belediyelerin bilgi noktalarını, toplantıları kullanarak yeni bir katılım modeli geliştirmeyi hedeflemektedir. (Talinn’de 2 günlük hazırlık toplantısı ve Türkiyede 5 günlük proje toplantısı, webteki anketlerin doldurulması ve radyo programları, 2 adet Bülten,posterler vs.

6 Ürünler E-democrasi kitapçığı proje etkinlikleri, anketleri, toplantı raporlarını, anket sonuçlarını, radyo programlarını içerecektir. proje websitesi projeyle ilgili bilgiler verecek ve geliştirilen materyali tanıtacaktır. Elektronik – Bülten: 2 Elektronik Bülten basılarak etkinlikler ve proje faaliyetleri duyurulacaktır. 2013 Ankara, (Türkiye)

7 DEMOKRASİ DEMOKRASİ: Demokrasi tüm vatandaşların kendi yaşamlarını etkileyen kararlarda eşit söz hakkı olduğu devlet şeklidir. Demokrasi vatandaşların doğrudan ya da seçilmiş vekiller aracılığıyla yasaların teklif, geliştirme ve oluşumuna eşit katılımına olanak tanır. Siyasi açıdan kendi kendini belirlemeye yönelik serbest ve eşit uygulamayı sağlayan sosyal, ekonomik ve kültürel koşulları kapsar.

8 2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ DEMOKRASİ TÜRLERİ: TEMEL BİÇİMLER: DOĞRUDAN TEMSİL PARLAMENTER BAŞKANLIK ANAYASAL DEMOKRASİNİN ÖZELLİKLERİ: EŞİTLİK ÖZGÜRLÜK(İNSAN HAKLARI, KONUŞMA,İFADE,BASIN) ÇOĞUNLUK KURALI

9 2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ KATILIM: Sosyal bilimlerde katılım, siyasi, ekonomik, yönetim ya da diğer sosyal kararlar açısından fikirlerin ifadesi için varolan farklı kamu mekanizmalarını ifade eder. Katılımcı karar alma süreci ekonomik, siyasi, yönetimsel, kültürel ya da ailevi dahil olmak üzere herhangi bir sosyal aktivite ile birlikte gerçekleşebilir.

10 2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ DEMOKRASİLERDE KATILIM: Vatandaşların demokrasideki kilit rolü kamu yaşamına katılmaktır. Vatandaşlar kamu konularıyla ilgili bilgilendirilmek, siyasi lider ve vekillerinin güçlerin nasıl kullandıklarını dikkatlice izlemek ve kendi fikir ve ilgilerini ifade etmek zorundadır. Seçimlerde oy kullanmak tüm vatandaşların diğer önemli vatandaşlık görevidir.

11 2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ BİREY: Birey bir kişi ya da belirli bir nesnedir. Demokrasi fertlerde ve toplumda hürriyeti, adaleti, aklı ve mantığı, zor yerine isteği getiren, insanlar arası ilişkilerin niteliğini daha üst düzeye çıkaran, en azından buna ciddi biçimde çalışan bir sistemdir

12 2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ TOPLUM: Bir toplum ya da insan topluluğu süreğen ilişkiler ya da geniş bir sosyal gruplaşma yoluyla birbirine bağlanmış aynı coğrafi veya bölgeyi paylaşan ve aynı siyasi otoriteye ve hakim kültürel beklentilere tabi olan bir grup insandır. Demokrasilerde toplum olmazsa olmaz konumundadır. Demokrasinin şekline ve tarzına toplum karar verir.

13 2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ E-DEMOKRASİ: Yerel toplumlar, devletler/bölgesel yönetimler, uluslar ve küresel düzeydeki siyasi süreçler dahilindeki demokratik sektörler tarafından “bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır”. “bilgi ve iletişim teknolojileri ve stratejilerinin siyasi ve yönetimsel süreçlerde kullanımı“ E-demokrasi, demokrasi gibi kendi ideal şekliyle bir doğrudan demokrasi çeşididir. Uygulamada daha sınırlı demokrasi çeşitlerinin bir yansımasıdır.

14 2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ E-DEMOKRASİ TÜR VE ARAÇLARI: Son 4 yıldır E-demokrasiyle ilgili önemli bir gelişme yaşanmıştır. Kamu ve özel sektör platformları vatandaş katılımına bir yol açmaktayken vatandaşlara şeffaf bilgiler sunmaktadır. BLOGlar FACEBOOK TWITTER AÇIK SOSYAL FORUMLAR SMS YOUTUBE

15 2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ E-DEMOKRASİ AÇISINDAN VATANDAŞ KATILIMI: Etkili bir e-demokrasi için vatandaşların yalnızca devlete katılımları değil aynı zamanda kendi yerel toplumlarını geliştirmek için birbirleriyle iletişime geçerek birlikte çalışmaları gereklidir. E-DEMOKRASİNİN GÜCÜNÜ GÖSTEREN ÖRNEKLER: -MISIR DEVRİMİ 2011( SOSYAL MEDYA İLE İNSANLARIN KENDİ KENDİLERİNİ ORGANİZE ETMELERİ) -GÖRÜNMEYEN ÇOCUKLARIN VİDEOSU(ÇOCUKLARI ASKER OLARAK KULLANARAK ONLARI ÖLDÜREN AFRİKADAKİ BİR DİKTATÖRLE MÜCADELE)

16 2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ PROJE TOPLANTISI Dinlediğiniz için TEŞEKKÜRLER…


"Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem 1.3 2013 Ankara, (Türkiye)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları