Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İktisad ve Cemiyet Fizyokratların Ekonomik Tablosu Muhammed Fatih.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İktisad ve Cemiyet Fizyokratların Ekonomik Tablosu Muhammed Fatih."— Sunum transkripti:

1 İktisad ve Cemiyet Fizyokratların Ekonomik Tablosu Muhammed Fatih

2 Başlangıç Durumu  Devletin bir senelik gayri safi zirai hasılası 5 birimdir.  Cemiyet 3 sınıfa ayrılır:  Ziraatla meşgul olan çiftçiler;  Hükümdarında içlerinde bulunduğu toprak sahipleri  Sanayi ve zanaatla meşgul olan kısır sınıf

3 Başlangıç Durumu  Çiftçinin sahip olduğu hammadde sanayi mamulleri için ihtiyaç duyulan tarzdadır.  Çiftçinin sahip olduğu besinler toprak sahipleri ve steril sınıfın 1’ er senelik ihtiyacı kadardır.  Çiftçiler ve Toprak sahipleri Steril sınıftan hayatlarını idame ettirebilmek için sanayi mamulleri alırlar.

4 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 2 birim besin 1 birim hammadde 2 birim nakit para Mevcud bir varlıkları yok 2 birimlik mamul eşya Çiftçiler ellerinde bulunan 2 birim nakit parayı Toprak Sahiplerine, toprak kullanım ücreti olarak verirler.

5 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 2 birim besin 1 birim hammadde 2 birim nakit para2 birimlik mamul eşya Toprak sahipleri ihtiyaçları olan besin maddelerini Çiftçiden alabilmek için Çiftçiye 1birim nakit para verir.

6 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 1 birim besin 1 birim hammadde 1 birim nakit para 1 birim besin 2 birimlik mamul eşya Çiftçiler ellerine geçen 1 birim nakit para ile steril sınıftan 1 birimlik mamul eşya satın alırlar.

7 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 1 birim besin 1 birim hammadde 1 birim mamul eşya 1 birim nakit para 1 birim besin 1 birimlik mamul eşya 1 birim nakit para Steril Sınıf ihtiyaçları olan 1 birimlik besini Çiftçilerden alırlar.

8 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 1 birim hammadde 1 birim mamul eşya 1 birim nakit para 1 birim besin 1 birimlik mamul eşya 1 birim besin Toprak sahipleri Steril Sınıftan 1 birimlik mamul eşya satın alır.

9 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 1 birim hammadde 1 birim mamul eşya 1 birim nakit para 1 birim besin 1 birim mamul eşya 1 birim besin 1 birim nakit para Steril sınıf Çiftçilerden 1 birim hammadde satın alır.

10 ÇiftçilerToprak SahipleriSteril Sınıf 1 birim mamul eşya 2 birim nakit para 1 birim besin 1 birim mamul eşya 1 birim besin 1 birim hammadde Sene sonunda herkes yine eski haline gelmiştir. Çiftçi bir sonraki seneye üretimi için gereken toprağı kiralayacak 2 birim nakit paraya sahiptir. Toprak sahibi 1 birim besin maddesine sahiptir. Steril sınıfta bir sonraki seneye kadar ürün üretebilecek kadar besin ve hammaddesi vardır.

11 Kaynakça  Alp Yücel Kaya’nın derslerinde tutulmuş olan notlar  100 Soruda İktisadi Doktrinler Tarihi Doç.Dr. Mehmet Selik

12 Destek Olun!  mfatih.com  fc-labs.com  fclabs.org  iktisadvecemiyet.blogspot.com


"İktisad ve Cemiyet Fizyokratların Ekonomik Tablosu Muhammed Fatih." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları