Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Batılılar Afrika’ya geldiklerinde onların elinde İncil , bizim topraklarımız vardı. Bizden gözlerimizi kapatıp, dua etmemizi istediler.Gözlerimizi açtığımızda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Batılılar Afrika’ya geldiklerinde onların elinde İncil , bizim topraklarımız vardı. Bizden gözlerimizi kapatıp, dua etmemizi istediler.Gözlerimizi açtığımızda."— Sunum transkripti:

1 “Batılılar Afrika’ya geldiklerinde onların elinde İncil , bizim topraklarımız vardı. Bizden gözlerimizi kapatıp, dua etmemizi istediler.Gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde İncil, onların ayaklarının altında bize ait topraklar vardı.” John Kenyatta Afrikalı Aydın

2 Tarihi gören , bugünü de görür ,geleceğide

3 Aynı faktörler bir araya gelince , sonuçta aynı olur

4 “Yalnız ufku değil , ufkun ötesini de görmeli!”
M.Kemal ATATÜRK

5 Batı kimmiş, ne yapmış,bugünde ne yapmayı düşünüyor.
Öyleyse tarihten örnekler verelim Batı kimmiş, ne yapmış,bugünde ne yapmayı düşünüyor.

6 arasındaki yirmi yılda , Ermeniler ; çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da olmak üzere 32 isyan ve olay çıkardılar.

7 1896 Temmuz’undaki “ İstanbul Osmanlı Bankası Baskını” Ermenilerin , Sultanahmet’ te toplanarak Galata’ ya yürümeleri ile başladı . Rusya ve Avrupa tarafından tahrik edilmiş ve şımartılmış olan Ermeniler

8 Osmanlı’nın başkentinde , devlete kabadayılık taslayarak, hakaretler, küstahlıklar ve taşkın hareketlerle Eminönü’ne ulaştılar. Başıboş kitle Galata’ya varınca Osmanlı Bankası’ na saldırarak, binanın altını üstüne getirmeye koyuldular.

9 Onlar bu işi yaparken Tophane rıhtımında ekmeğini kazanmaya çalışan hamal,çımacı ve kayıkçılardan oluşan Türklerin tepesi attı. Sopalarla , çıldırmış haldeki Ermenilerin arasına daldılar; kan gövdeyi götürdü.

10 Ertesi gün, ne kadar Avrupa devleti varsa, hepsinin elçileri Saray’ da , II. Abdülhamit’ in huzurunda idiler. Ağızlarından adeta alevler saçarak, Ermenilere arka çıkıp birgün önceki olayı protesto ettiler.

11 Abdülhamit gayet sakin, elçilere “beni takip edin” dedi
Abdülhamit gayet sakin, elçilere “beni takip edin” dedi.Çok geçmeden bir odanın önünde durdu, kapısını açtı ve içeriyi gösterdi. Oda ağzına kadar silah doluydu.

12 Elçilere döndü ve şunları söyledi :
“Bu silahları Ermeni yurttaşlarım kullandı. Benim ülkemde bu silahları üreten bir fabrika yok! “

13 Sonra onları başka bir odaya götürüp içeride istif edilmiş sopaları gösterdi :
“Bunları ise Türk yurttaşlarım kullandı. Hepside ülkemin ormanlarından…”

14 Devam edip küçük bir örnek daha verelim Boşuna dememişler
İşte Batı ( Avrupa-ABD-AB) bu, tarihten küçük bir örnekti. Devam edip küçük bir örnek daha verelim Boşuna dememişler Tarihi gören , bugünü de görür ,geleceğide.

15 Amiral Sir F.de Robeck’ den Lord Curzon’a yazılan rapordan (1920) :
“Kürdistan , Türkiye’den tamamen ayrılıp özerk olmalıdır. Ermenilerle Kürtlerin çabalarını bağdaştırabiliriz. İstanbul’daki Kürt Kulübü Başkanı Said Abdülkadir ile Paris’teki Kürt delegesi Şerif Paşa emrimizdedir.”

16 10 Ağustos 1920 Sevr Antlaşması maddelerinden :
Doğu Anadolu’da bağımsız bir Ermenistan devleti kurulacak; bu devletin sınırları ABD tarafından saptanacaktır. Aynı bölgede özerk bir Kürdistan devleti kurulacak. Bu devlet bir süre sonra tam bağımsız olacak.

17 “Kürtler İngiliz mandası istiyor.”
Lozan antlaşması görüşmeleri sırasında “Kürt devleti” nin başsavunucusu İngiliz temsilcisi Lord Curzon : “Kürtler İngiliz mandası istiyor.”

18 Kurtuluş Savaşı sırasında Kazım Karabekir Paşa’nın Atatürk’ e gönderdiği 10 Mart 1920 tarihli yazıdan: “İngilizlerin yok etme planının ana çizgileri; önce Kürdü , hatta Çerkezi ayırmak, Türkleri birbirine düşürmek, Anadolu’yu paylaşmak ve orada kendilerine sadık kültürler oluşturmaktır.”

19 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ ün verdiği cevap:
Kazım Karabekir’ in yazısına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ ün verdiği cevap: “TÜRK ULUSUNU MAHVETMEDEN, KÜRT DEVLETİ KURAMAZLAR.”

20 Kayıtsız şartsız Batı diyenler,AB kapısında bizide de alın diye dilenenler,
1838 Balta Limanı Antlaşması =1995 Gümrük Birliği Antlaşması 1839 Tanzimat Fermanı = AB Uyum Yasaları IMF Dayatmaları 1856 Islahat Fermanı = AB Türkiye İlerleme raporları SONUÇTA OSMANLI PARÇALANDI = ?

21 Tarihi gören , bugünü de görür ,geleceğide.
Aynı faktörler bir araya gelince , sonuçta aynı olur.

22 “Aptallığın en açık kanıtı , aynı şeyi defalarca yapıp değişik sonuç almayı beklemektir.”
Einstein

23 “DÜŞMANI ÇAĞIRDILAR, SATILDIK,UYANIN” isimli kitabından alınmıştır.
Prof. Dr. Cihan DURA’nın “DÜŞMANI ÇAĞIRDILAR, SATILDIK,UYANIN” isimli kitabından alınmıştır. Saygılarımla


"“Batılılar Afrika’ya geldiklerinde onların elinde İncil , bizim topraklarımız vardı. Bizden gözlerimizi kapatıp, dua etmemizi istediler.Gözlerimizi açtığımızda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları