Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ULAŞ YILDIRIM (TOBB ETÜ – SANAT VE TASARIM)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ULAŞ YILDIRIM (TOBB ETÜ – SANAT VE TASARIM)"— Sunum transkripti:

1 ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ULAŞ YILDIRIM (TOBB ETÜ – SANAT VE TASARIM)

2 Endüstri ürünleri tasarımı nedir ?
Endüstri ürünleri tasarımı veya endüstriyel tasarım seri üretim için tüketici ihtiyaç ve problemlerine yönelik, estetik, yaratıcılık, teknik avantaj, işlevsellik, ergonomi, malzeme bilgisi, pazarlanabilirlik, üretim yöntemleri, ve olanakları gibi çeşitli kriterleri gözeterek, yeni ve güncel ürünler tasarlamaktır.

3 Endüstriyel yöntemler, geniş anlamıyla pazarda bir alıcı kitlesini hedeflediği için çok sayıda üretilmesi gereken ürünlerin  malzeme, işlem sayısı ve işçilik gibi giderlerinin optimize edilerek ekonomisinin sağlanmasını amaçlar. Tasarımcı bu yöntemleri bilir ve endüstriyel ortamın diğer elemanlarıyla (mühendisler, işletmeciler) bu yöntemlerin dilini kullanarak iletişim kurar.

4 Tasarımcı, ürünün insanla ilişkisini, öncelikle ürünün kullanımı sırasında konforlu, sağlıklı, güvenli, iletişimli bir ilişkiyi sağlamak, daha sonra bunlara ihtiyaç duyan tüketiciye bu ürünü ulaştırmak amacıyla o ürüne yüklediği bütün görsel, estetik ve fonksiyonel değerlerle ifade eder. Tasarımcı endüstriyelliğin gerekleri doğrultusunda, insanın ihtiyaçlarına cevap verirken aynı zamanda kendisini istihdam eden, tasarladığı ürünü üretip pazarlayacak olan girişimciye de ürün üzerinde rekabet avantajı sağlayacak bir farklılık yaratma çabasındadır.

5 En geniş tanımıyla tasarım teknolojinin insancıllaştırılmasıdır
En geniş tanımıyla tasarım teknolojinin insancıllaştırılmasıdır.  Endüstriyel tasarım hem kullanıcı hem de üreticinin karşılıklı yararları için ürünlerin ve sistemlerin fonksiyonunu, değerini ve görünüşünü en uygun hale getiren, kavram ve tanımlamaları yaratma ve geliştirme adına yapılan profesyonel hizmettir. Endüstriyel tasarımcılar bu kavram ve tanımlamaları müşteri ya da üreticinin özel gereksinimleri rehberliğinde toplanan, analiz edilen ve sentezlenen veriler kanalıyla geliştirir. Tasarımcılar çizimler, modeller ve sözel betimlemelerle temiz ve net öneriler hazırlamak üzere eğitilmişlerdir.

6 Dünyaca Ünlü Endüstriyel Tasarımcılardan bazıları :
Giovanni ALESSI Ettore SOTTSASS Michael THONET Battista “Pinin” FARINA Dieter RAMS Raymond LOEVY Karim Rashid Marcello GANDINI

7 Giovanni ALESSI

8 Ettore SOTTRASS

9 Michael THONET

10 Battista “Pinin” FARINA

11 Dieter RAMS

12 Raymond LOEVY

13 Karim Rashid

14 Marcello GANDINI

15 Tarihe Damgasını Vuran Tasarımlar :
i POD

16 Willys - Jeep

17 Fender - Stratocaster

18 Kitchen Aid - 5

19 Western Electric - 302

20 Türkiye’de endüstri ürünleri tasarımı eğitimi veren okullar :
Anadolu Üniversitesi – Eskişehir Atılım Üniversitesi – Ankara Doğu Akdeniz Üniversitesi - Kıbrıs Doğuş Üniversitesi – İstanbul Gazi Üniversitesi – Ankara Haliç Üniversitesi - İstanbul İstanbul Teknik Üniversitesi – İstanbul İzmir Ekonomi Üniversitesi - İzmir İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – İzmir Kadir Has Üniversitesi – İstanbul Marmara Üniversitesi – İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi – İstanbul Okan Üniversitesi – İstanbul Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi - Ankara  Yeditepe Üniversitesi - İstanbul

21 TEŞEKKÜRLER.


"ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ULAŞ YILDIRIM (TOBB ETÜ – SANAT VE TASARIM)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları