Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT"— Sunum transkripti:

1 AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT
Avusturya’dan Avrupa’daki pek çok ülkeye Avusturya Demiryolları (OBB) ile seyahat edebilirsiniz. Prag,Budapeşte,Bratislava,Münih,Frankfurt, Venedik,Varşova hatta Paris…

2 AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT
NOT: OBB’nin dışında WESTBAHN ile de seyahat edilebilir (WESTBUS adında trene alternatif olan bir otobüs şirketi de vardır).

3 AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT
UCUZA SEYAHAT EDEBİLMEK İÇİN; LİNZ HAUPTBAHNOF’tan 26 yaş altı indirim kartı olan “VORTEİLS CARD” çıkarmanız biletlerde %50’ye varan indirim sağlar. (NOT: Kart çıkarmak için ilk seferde 20 euro ödemeniz gerekir. Bu kart SADECE OBB trenlerinde geçerlidir.) İnternet üzerinden önceden rezervasyon yaptırmak avantajlıdır. Avusturya içi her yere en az 3 en fazla 5 kişilik grup oluşturur, yavaş trene bilet alırsanız 32 euro gibi uygun bir fiyata gidiş dönüş yapabilirsiniz. Ama MUTLAKA bilet alırken “yavaş tren” olacağını belirtin aksi halde size 100 küsür euroluk hızlı tren bileti satmaya çalışacaklardır.

4 AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT Önemli İnternet Adresleri
Obb’nin internet adresidir. Buradan bineceğiniz ve gitmek istediğiniz istasyonu yazıp, tarih girişi yaparak bilet fiyatlarını ve tren saatlerini öğrenebilirsiniz. ( Vorteils kartınız olduğunu formdaki ilgili yere işaretleyin. Fiyatın indirimli olduğunu göreceksiniz!) Ayrıca kampanyalı biletler hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu siteyi detaylı olarak incelemelisiniz! Barselona,Paris,Roma gibi uzak şehirlere Ryanair havayollarını kullanarak ucuza uçak bileti bulabilirsiniz. En az 3-4 hafta önceden rezervasyon yaptırmalısınız! Ryanair en yakın Slovakya/Bratislava’dan kalkmaktadır. Kalkış yerlerini araştırın değişikler olmuş olabilir.

5 AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT Önemli İnternet Adresleri
Gideceğiniz ülkede kalacağınız yerleri önceden ayarlamalısınız. (Pek çok otel ön ödeme istediği için rezervasyonda kredi kartınız olmalıdır.) Hostel denen ucuz konaklama biçimi, yurt odaları tarzındadır. 3 kişiden 15 kişilik yatakhanelere kadar konaklama imkanı sağlar. Yurt odaları bazı hostellerde karmadır. Bazılarında ise bayan yatakhaneleri bulunur. Kalmayı düşündüğünüz Otel ve Hosteller ile ilgili bilgileri dikkatle okumalısınız!

6 SEYAHAT TÜYOLARI Tren,uçak ve otobüs biletlerinizi seyahat tarihinizden en az 3-4 hafta önceden ayarlayın.(Özellikle Paris, Barselona,Roma gibi uzak şehirler için) Kalacağınız yer rezervasyonunu önceden yaptırın. Trenler oldukça dakik çalışır. Bilet saatinden önce istasyonda olun. Her ülke Avusturya kadar güvenli değildir. Hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olun. Seyahatlerinizde Pasaportunuzu daima yanınızda taşıyın. Paranızı ve pasaportunuzu güvenli yerlerde muhafaza edin. Tren içinde, sokaklarda,otelde her yerde eşyalarınıza dikkat edin. Seyahat çantanızda baş ağrısı, mide bulantısı gibi rahatsızlıklar için mutlaka ilaç bulundurun. (Türkiye’den ilaç getirebilirsiniz.)

7 SEYAHAT TÜYOLARI Gideceğiniz şehirlerin haritasını önceden çıktı almanız oteli bulma konusunda kolaylık sağlar.(İstasyondan otele ulaşım yolunu bulmak için Google MAP’ı kullanın) Gideceğiniz şehirde gezeceğiniz yerlerle ilgili araştırma yapıp, gezi planı oluşturmanız gezi sürenizi verimli kullanmanızı sağlar.

8 SEYAHAT TÜYOLARI Her ülkede damak tadınıza göre yiyecek bulmak kolay değildir. Konserve yiyecekler (ton balığı vs),ekmek, muz,elma, sandviç gibi gıdaları yanınızda götürmeniz iyi olur. (NOT: Ambalajlı yiyeceklerin çoğunda,E472 gibi hayvansal katkılar ve domuz jelatini bulunabilir. Bu konuda hassassanız, paketlerin içeriklerini dikkatle inceleyin.E maddelerinin bir kısmı hayvansal katkı,bir kısmı hayvansal katkı değildir. İnternetten bakabilirsiniz. Sonnenblumenjelatin ve sojajelatin dışındakiler ve bunların yanında ekstra bulunan jelatinler hayvansal jelatindir. Çikolatalarda, jelibonlarda, dondurmalarda,ekmek ve bisküvilerde ve daha pek çok gıda bulunur.)

9 Ve geziler başlasın..

10 Avusturya konum itibariyle Avrupa’da denize kıyısı olmayan dokuz eyaletten oluşan bir ülke. Batıda İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşu olması sebebiyle Avusturya’dan trenle veya otobüsle bu sınır ülkelere rahatlıkla gidebilirsiniz. Avusturya, Linz

11 LİNZ  Avusturya içinde gidilebilecek diğer güzel şehirler ise başkent Viyana, Salzburg, Graz, Innsbruck, Bregenz, Klagenfurt. Buralara da Linz’den trenle gidebilirsiniz.

12 MÜNİH OCTOBERFEST Linz’den Münih’e trenle gidebilirsiniz.. Trende yerel kıyafetleriyle ve ellerinde biralarıyla göreceğiniz birçok insan olacak. Octoberfest bira festivali olarak anılsa da çok değişik aktiviteleri bulabileceğiniz bir yer. Sadece yeme-içme aktivitesi olmayan Oktoberfest alanında çok büyük bir lunapark kuruluyor, burada roller-coaster’lardan çarpışan arabalara kadar her yaşa ve zevke göre bir aktivite bulmak mümkün. Ancak benim tavsiyem özellikle dönme dolaba binerek festival alanını yukarıdan görmeniz. Festival alanına gidene kadar şehirde kısa bir tur atabilirsiniz. Ayrıca şehri gezmek için free tourlardan yararlanabilirsiniz. Rehberlerle şehrin önemli yerlerini gezerek bilgi alabilirsiniz. Fakat çok hızlı konuştukları için anlamakta biraz zorlanabilirsiniz. Ayrıca rehberi kaybetmemeye özen göstermelisiniz

13 Birazda Oktoberfest ile ilgili pratik bilgilerden bahsedelim
Birazda Oktoberfest ile ilgili pratik bilgilerden bahsedelim. Öncelikle tarihi konusunda kafanız biraz karışabilir çünkü Oktoberfest, ismi gibi ekim ayında yapılmıyor: ) 2 hafta süren festivalin son günü ekim ayının ilk pazarı olacak şekilde organize ediliyor. Yani her sene belirli bir başlama tarihi yok. Fakat eğer erasmus öğrencisiyseniz tarihini illaki öğreneceksiniz.. MÜNİH OCTOBERFEST

14 PRAG Prag para birimi kron olması sebebiyle gittiğinizde para değişimi yapmanız gerekmekte. 1€: 24 kron. Hediyelik eşya için akşam saatlerini tercih edin ayrıca pazarlık yapın. Gitmeden evvel gezilecek yerler listesi hazırlamanız size yardımcı olacaktır. Prag’da da free tour’lardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca bol bol hediyelik eşya almayı unutmayın Gezilecek bazı yerler ise şöyle: Old town Meydanı( Astronomik saat, Nicholas Kilisesi), Charles Bridge, St. Vitus Cathedral, Dancing House bunlardan birkaçı. Avusturya sınırında olan bir diğer ülke ise Çek Cumhuriyeti… Çek Cumhuriyetinin güzel şehri Prag’a gitmeden olmaz.. Linz’den Prag’a otobüsle ulaşım trene kıyasla daha ucuz. Bu sebeple otobüsle gidebilirsiniz. Hostelworld‘den de bütçenize uygun bulabileceğiniz bir konaklama ayarlayabilirsiniz. Biletler internetten alınacağı için kredi kartınızın olması gerekli. Gitmeden evvel kendi adınıza kredi kartı çıkartabilirsiniz. Emin olun çok işinize yarayacak, öbür türlü yurtta kredi kartı olan şirin arkadaşlardan da alabilirsiniz tabii

15 RYANAIR ‘Lİ GEZİLER…. Rynair ile 15, 20 euro gibi fiyatlarla barcelona, paris, roma gibi ülkelere gitme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bunun için bir ay öncesinden biletleri almanız gerekmekte. Linz'den ryanair uçuşu yok Venedik’ten veya Bratislava’dan uçuş yapabilirsiniz. Bizim ryanair ile yaptığımız gezimizden bahsetmek gerekirse biz Linz’den trenle Venedik’e gittik. Ordan Barcelona ve Roma ‘ya uçtuk. Paris uçağımızı ise kaçırdık. Siz siz olun uçuş saatinizden 2 saat önce havaalanında olun Roma’dan Bratislava’ya ve daha sonra Linz’e dönüş..

16 VENEDİK Venedik , Kuzey İtalya 'nın doğusunda  Adriyatik Denizi’nin kuzey kıyılarında İtalya’ya bağlı ada şehirdir. Yaklaşık 118 adacık üzerine kuruludur. Tarihsel Venedik şehrinde adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve bunları birbirine bağlayan 400 köprü bulunur. Linz’den Venedik’ e trenle gidebilirsiniz. Biletinizi erkenden alırsanız indirimlerden yararlanabilirsiniz. Başlıca gezebileceğiniz yerler ise şöyle: San marco meydanı, Grand Canal, Rialto Köprüsü, San marco Bazilikası, Ahlar Köprüsü, Fenice Tiyatrosu, Palazzo Grassi,.

17 BARCELONA BARCELONA… Venedik’ten sonra ryanair’le ilk uçuşumuzu Barcelona’ya gerçekleştirdik.. Söylenilenin aksine yolculuğumuz gayet güzel geçti. Korkmaya hiç gerek yok. Türk hava yollarındaki konforu da beklememek gerek tabi. Ayrıca uçağa binmeden yanınıza yiyecek bir şeyler almanızda fayda var çünkü uçakta yemek ücretli Barcelona’ya vardığınızda ilk dikkatinizi çeken güneş olacak ve şehrin sıcakkanlı insanları..

18 BARCELONA BARCELONA… El Prat Havaalanından merkeze her yarım saatte bir tren gitmekte ve fiyatı 3 euro. Tren dışında otobüs seferleri mevcut. Metro sistemi ile şehirde her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hop on&hop off otobüsleri ile de şehri gezebilirsiniz. 1 günlük 23 euro, 2 günlük 30 euro. Ayrıca şehir merkezinde bulunan birçok önemli gezi noktası birbirine yürüme mesafesinde bulunuyor. Konaklama için ise bizim kaldığımız ve çok beğendiğimiz The Hipstel‘i önerebilirim. Öğrencilerin part time olarak çalıştığı bir hostel. Yeni arkadaşlıklar kurabileceğiniz güzel bir ortamı bulunmakta. Ayrıca fiyatı da gayet uygun. Kitap okuyabileceğiniz bir köşesi olması da çok hoş ve türkçe bir kitapta bulunmakta Adres: Carrer de Valencie, barcelona

19 BARCELONA BARCELONA… Barselona gezilecek yerler konusunda Avrupa’nın en çok gezi noktasına sahip şehirlerin başında geliyor. Özellikle Barselona’ya hayat veren ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde tam 8 adet eseri bulunan Mimar Antoni Gaudi’nin eserleri, Barselona’nın en önemli gezilecek yerlerini oluşturuyor. Bunlardan ilki “Bitmeyen Kilise” olarak da bilinen Sagrada Familia’dır. Burayı gene bir Gaudi eseri olan ve Barselona’nın en önemli parklarından olan Park Guell takip ediyor. Barselona’da gezilecek yerler listemizin 3.sırasında ise Poble Espanyol var. Poble Espanyol zamanında fuar için hazırlanmış yapay bir İspanyol Köyü. Barselona’nın en ünlü caddesi olan La Rambla bir diğer gezi noktası. La Pedrara ya da bilinen diğer adıyla Casa Mila ise Gaudi’nin yaptığı ve şehirde gezilebilecek diğer bir önemli gezi noktası. Bunlar dışında Casa Batllo, Passeig de Gracia, La Boqueria, Barri Gotic, Barselona Katedrali, Picasso Müzesi, Aquarium Barselona, Tibidabo, Palau Guell, Palau Musica Catalana ve Hospital de Sant Pau da Barselona’da gezip, eğlenceli zaman geçirebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Barselona’da deneyebileceğiniz lezzetler arasında Pa amb tomàquet, Tortilla Espanola, Paella ve ülkenin en önemli yiyeceği olan Tapaslar bulunuyor. Ayrıca Barcelona Beach ‘e uğramayı ihmal etmeyin. Denize giremeyeceğiniz bir mevsimde de olsanız deniz kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz

20 ROMA Ryanair’le son durağımız Roma ... Ciampio havaalanından şehir merkezine metro yok bu sebeple otobüsle gelebilirsiniz. Roma şehir içi ulaşımı konusunda çok fazla sıkıntı yaşayacağınız bir yer değil çünkü şehir içinde bir çok ulaşım alternatifi var. Metro: Roma’da Kırmızı ve Mavi olmak üzere 2 adet metro hattı bulunuyor. Bu hatlar şehrin merkezindeki Termini İstasyonu’nda kesişiyor. Roma metrosu cumartesi günleri hariç her gün saat 05:30-23:30 arasında çalışıyor. Cuma ve cumartesi günleri ise metro 02:00-05:00 saatleri hariç açık. Roma’da tüm ulaşım araçlarında kullanabileceğiniz 75 dakika geçerli biletin fiyatı 1 Euro. Tüm gün geçerli sınırsız kullanım bilet fiyatı ise 4 Euro. Yalnız dikkat biletlerin kullanımı gece 00:00′a kadar. Roma’ya yapılan birçok tur 3 günlük. Bu yüzden Roma’da en mantıklı biletlerden biri 3 günlük sınırsız bilet. Bunun fiyatı ise 11 Euro. 20

21 ROMA Romada başlıca gezilecek yerler ise şöyle: Kolezyum, Trevi çeşmesi(Aşk Çeşmesi), Panteon, İspanyol Merdivenleri, Sistine Şapeli, San Pietro Meydanı, San Pietro Bazilikası, Vatikan Müzesi, Piazza Navona, Via del Corso, Circus Maximus, Campo Dei Fiori, Galleria Borghese, Roma Forumu, Altare della Patria, Piazza Colonna , Vatikan Bahçeleri… Ayrıca Pisa ve Floransa’ya Termini istasyonundan trenle gidebilirsiniz.

22 Avusturya/ Linz Erasmus için oldukça ideal bir yer.
Burada yeni bir ülkeye ve hayata dair pek çok şey öğrenecek ve daima hatırlayacağın güzel anılar yaşayacaksın! Sana anlattıklarımızın dışında pek çok şey keşfedeceksin. Sana verdiğimiz bilgiler güncellenmiş ya da değişmiş olabilir. Bu bilgiler ışığında daima araştırmacı ol. Yeni şeyler öğrenmeye dair istekli ol! Bol bol soru sor!

23 ERASMUS BAŞLASIIIIIIIIN ! 
SON OLARAK UNUTMA! Avusturya’da geçireceğin zaman gerçekten çok kısıtlı. Her anın keyfini ve tadını çıkar. Fırsatları değerlendir. ERTEMELE! Sorunsuz bir dönem geçirmek için; Marmara Üniversite’si erasmus ofisine ve Pedagogishe Hochschule’ye karşı sorumluluklarını zamanında yerine getir. Avusturya’da ülkemizi ve okulumuzu temsil edeceksin. Bazen senin yaptığın bir davranış tüm Türklere mal edilebilir. Bu yüzden bizi her yerde en güzel şekilde temsil et! Veeeeee tabii ki Gönül Hoca’mızı asla üzme  ERASMUS BAŞLASIIIIIIIIN ! 

24 EĞER YARDIMA İHTİYAÇ DUYARSAN mail atabilirsin
Sena ÖZKAN Şule ZAMBAK Duygu Hülya DEMİR


"AVUSTURYA DIŞINA SEYAHAT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları