Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Roma’nın gezilecek yerleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Roma’nın gezilecek yerleri"— Sunum transkripti:

1 Roma’nın gezilecek yerleri

2 Roma’nın gezilecek yerleri
Kolezyum (İng: Colosseum, İta: Colosseo) ya da Flavian amfi tiyatrosu MS 72 yılında İmparator Vespasian tarafından yapılma emri verilen Roma’da bulunan amfi tiyatrodur. Tiyatro, oğlu Titus tarafından 80 yılında tamamlanmıştır. İsmini bir zamanlar buraya yakın bir yerde bulunan İmparator Nero’dan alır. Taş ve demirden inşa edilen Kolezyum, dünyadaki en büyük amfi tiyatrodur ve Roma mimari ve mühendisliğinin en önemli eseri olarak kabul edilir. Orta Çağ’ın başlarında kullanımı durdurulan yapı, günümüze bir kısmı zarar görmüş olarak ulaşmıştır. Depremlerin ve taş çalanların bu zarara neden olduğu düşünülmektedir

3

4 KOLEZYUM FİYATLARI Tam bilet 15.50 Euro
İndirimli bilet Euro (18 – 25 yaş arası AB vatandaşı) İndirimli bilet 4.5 Euro (18 yaş altı ya da 65 yaş üstü AB vatandaşı)

5

6

7 Kolezyum Ziyaret Saatleri
Şubat ortası – Mart ortası: – 16.30 Mart ortası – Mart sonu: – 17.00 Mart sonu – Ağustos sonu: – 19.00 Ağustos sonu – Eylül sonu: – 18.30 Eylül sonu – Ekim sonu: – 18.00 Ekim sonu – Mart ortası: – 16.00

8 Kolezyum Etrafında Bulunan Yapılar
Gezinize bu noktadan başladıktan sonra hemen Kolezyum yanında bulunan Arch of Constantine ve Arch of Titus’u inceleyebilir ve daha sonra Antik Roma’da kralın yaşadığı Palatine Tepesi ve halkın yaşadığı Roma Forumu‘nu gezebilirsiniz. Circus Maximus, Domus Area, Trojan’s Market ve Torajan’s Column da hemen bu bölgeye yakın konumda bulunuyor.

9

10 Sen Pietro Meydanı (Aziz Petrus Meydanı, İng: St Peter’s Square , İta: Piazza San Pietro), 1656 – 1667 yılları arasındaRoma‘da Bernini tarafından tasarlanan bir meydandır. Papa Alexander VII tarafından yapımı desteklenen meydan büyük bir elips şeklindedir. St. Peter Bazilikası‘na ulaşırken geçilen San Pietro Meydanı 284 sütun ile çevrilidir yılında daha geniş bir yol ile meydanın gördüğü alan daha da güzel hale getirilmiştir.

11

12 Sen Pietro’ya Ulaşım San Pietro Meydanı’na ulaşmak için A metro hattı kullanılmalı ve Ottaviano durağında inilmelidir. Otobüsle geliyorsanız n62, n32, 81, 590, 49 otobüslerine binebilir ya da tramvay ile N19 hattı ile gelebilirsiniz. Meydandan giriş için güvenlik aramasından geçilir ve kıyafetlerin dini bir ortama uygun olması gerekmektedir. Dilerseniz turistik hop on & hop off otobüslerle de Vatikan’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. San Pietro Meydanı’nın Google Maps üzerindeki konumu.

13

14 San Pietro Yakınları San Pietro Meydanı’na yakın önemli gezi noktalarının başında şüphesiz Vatikan yapıları gelir. Bunlardan en önemlisi San Pietro Bazilikası‘dır. Bunun haricinde Vatikan Müzesi, Vatikan Bahçeleri ve Sistine Şapeli de kaçırmamanız gereken yapılar arasındadır. Ayrıca Vatikan dışında olmasına karşın hemen yakın konumda bulunan Castel San Angelo da Roma gezilecek yerler listesinde yer alan önemli yapılardandır.

15 Piazza Venezia  Roma’nın geometrik merkezinde yer alan bir meydandır. Venezia Meydanı, Kardinal Venezia’dan almıştır adını. Kardinal, 1455 yılında kendi sarayı olan “Palazzo Venezia”nın inşa emrini vermiştir.Piazza Venezia ise bu saraya yakındır yılında yenilenen meydan bugünkü yerine taşınmıştır. Roma’nın en popüler meydanlarından biridir. Campidogli Meydanı’nın yakınındadır. Capitone Tepesinin eteklerinde yer alır. Meydandaki anıt Roma Forumu‘na bakar. Kolezyum’u ziyaret edip, Romayı gezdikten sonra burada mola verip tarihin, sanatın ve mimarinin tadını çıkarabilirsiniz.

16

17 Meydanda, sarayın karşısında eski binaların yerine geçen Assicurazioni Generali (Sigorta şirketi) görülebilir. Piazza Venezia’nın solunda Victor Emanuel II’in etkileyici heykeli vardır – 1911 yılları arasında İtalya’nın birleşmesini kutlamak amacıyla yapılmıştır. Kuzey kısmında ise Palazzo Bonaparte (Bonapart’ın annesinin evi) mevcuttur. ayrıca Palazzo delle Aste de buradadır. Palazzo Venezia’ya yakın bir başka yapı da San Marco Kilisesi’dir. Bu kilise 1792’de restore edilmiş ve 1833 yılında yenilenmiştir yılındaki metro kazılarında Hadrian ile ilgili kalıntılar bu meydanda bulunmuştur. Piazza Venezia’ya 40 numaralı otobüsle gelebi

18

19 Roma yemekleri Roma yemek kültürü açısından zengin bir şehirdir. İster vejetaryen olun, ister yeni lezzetler arayışında olun, isterseniz sadece geleneksel lezzetler bana yeter diyin Roma’da herkese uygun bir şey bulmak mümkündür. Geleneksel İtalyan mutfağına ait yemeklerin yanı sıra burada dünya mutfaklarını da tatmak mümkündür.

20

21 Roma birçok güzel ve kaliteli restoran ile doludur
Roma birçok güzel ve kaliteli restoran ile doludur. Fakat en iyi yemeği çok şık bir yerde yiyebilirsiniz diye kesin bir kural yoktur. Mekan olarak çok umut verici görünmese de bazı lezzetler kıyıda köşede kalmış yerlerde tadılabilir. Rehberlerde yer alan genellikle fiyat aralığı olarak yüksek ve popüler yerlerdir. Bu tarz yerlerde yer bulmak da zor olabilir. O yüzden yemek planınızı önceden yaparak rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir.

22

23 Roma İle İlgili Notlar Önemli Telefonlar: Ülke Kodu: 39 Türk Konsolosluğu: Via San Bamaba, 30 Milano Tel: (2) Milano Linate Havaalanı: Roma Fiumicino Havaalanı: Polis: 06/ / /67691 Ambulans: 06/5510 Amerikan Express. 06/67641

24 İzmir’in gezilecek yerleri
Kuşadası’na veya Selcuk`a gelip de Efes harabelerini görmemek büyük bir kayıp olur. Efes harabelerini gezmeye karar verdiğinizde mutlaka profesyonel rehberlik hizmetinden yararlanmanızı tavsiye ederim. Haziran ile Ağustos aylarında Efes harabeleri sabah 11 ile 15 saatleri arası çok sıçak olmaktadır, taşlardan yansıyan güneş ışınları ve sıcaklık sizi rahatsız edebilir. Efes Harabelerini gezmek isterseniz o gün için üzerinize açık renk rahat kiyafetler giymenizi, güneş gözlüğü, şapka takmanizi ve spor ayakkabisiyla gezmenizi oneririm. Ayrıca yaniniza yeteri kadar içecek almalisiniz.

25

26 rize’nin tarihi mekanları
Dünyanın en önemli antik yerleşim alanlarından biri olan Efes, Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Efes Antik Kenti'nin içindeki kiliseler ve diğer tarihi kalıntılar sağlamlığıyla beğeninizi kazanacak. Bölgeye yıl içerisinde binlerce turist ilgi göstermektedir. Antik şehirler bakımında zengin bir şehir olan İzmir'de Teos Antik Kenti'ni de ziyaretlerinize dahil edebilirsiniz. Seferihisar'ın Sığacıkbeldesinde bulunan antik şehir, Dionysos'un oğlu Athames tarafından kurulmuştur. Günümüzde Roma ve Hellenistik döneme ait kalıntılarıyla göz doldurmaktadır. Bu bölge de İzmir'e gelen turistlerin yoğun ilgisini görmektedir.

27 Rize’nin tarihi mekanları

28

29 Efes Meryem Ana Kilisesi şehrin tarihi kalıntılarından biridir
Efes Meryem Ana Kilisesi şehrin tarihi kalıntılarından biridir. Meryem Ana'nın Efes'e gelerek bu kilisede yaşadığı tahmin edilmektedir. Her yıl binlerce Ortodoks Rum turistler buraya gelerek ayin yapar. İzmir gezinize Efes Meryem Ana Kilisesi'ni dahil etmenizi öneririz.

30

31 Şehrin doğasına farklı bir renk katan İzmir Kuş Cenneti hem yetişkinler hem de minikler için eğlenceli bir gezi alanıdır. SİT alanı olarak kabul edilen bir bölge olan İzmir Kuş Cenneti, Çiğli ilçesinde bulunuyor. Bisiklet turuyla kuş cennetini baştan sona gezebilirsiniz.

32

33 İzmir’in tarihi mekanları
İzmir'in görülmesi gereken yerleri saymakla bitmez. Garip Adası, Karantina Adası, Metropolis Antik Kenti, Nebiler Şelalesi, Pitane Antik Kenti, Myrina Antik Kenti de İzmir'in görülmesi gereken yerleri arasındadır.

34 İzmir’in tarihi mekanları
Tabii bu gezilecek noktaların yanı sıra; Bornova'daki Homeros Vadisi, Gölcük Yaylası, Kazak Vadisi, Buca Göleti şehrin tabiatını gözler önüne sererken; Hadrian Tapınağı, Belevi Mozolesi, Erythrai Antik Kenti, Foça Antik Tiyatrosu, Foça Athena Tapınağı, İzmir Tarihi Asansör, Klazomenai Antik Kenti, St. John Kilisesi, İzmir Beth İsrael Sinagogu, Larissa Antik Kenti, Çeşme Kalesi, Pergamon ise İzmir'in bitmek bilmeyen tarihi kalıntılarını sunar.

35 İzmir’in tarihi mekanları

36 İzmir’in tarihi mekanları
İzmir gezi listeniz biraz kabarık olsa da uzun ve bir o kadar keyif verici bir yolculuk yaşayacaksınız bu şehirde. Bir taraftan tarihini ve doğal güzelliklerini sunarken diğer taraftan kaplıcaları karşılayacak sizleri. Agamemnon Kaplıcaları, Karakoç Kaplıcaları, Çeşme Kaplıcaları, Malgaca İçmeleri ve Çeşme Ilıcaları şifalı ve temiz sularıyla sizlere farklı bir tatil yaşatabilir. İzmir tatilinizde Pamucak Plajı'nda, Çeşme Boyalık Koyu'nda, Çeşme Paşalimanı Plajı'nda, Ekmeksiz Plajı'nda veya Akkum Plajı'nda kulaç atıp keyifli günler geçirebilirsiniz.

37 izmir’in yöresel halk oyunları

38 İzmir’in halk oyunları

39 TÜRKÇE ÖDEVİ Bizi izlediğiniz ve dinlediğiniz için teşekkür ederiz.
Dilara SUGEÇTİ Merve TAVUKCUOĞLU Tevfikcan KARAÖREN 


"Roma’nın gezilecek yerleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları