Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR"— Sunum transkripti:

1 LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR
FGM ULUSAL FUTBOL GELİŞİM AKADEMİSİ LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

2 UFGA Olay - İhraç - Disiplin içeren müsabakalarda hangi evraklar faks olarak gönderilmeli ? Müsabaka hakemi olay-ihraç- disiplin raporu içeren bir Müsabaka raporu hazırladıysa; 1-Hakem Raporu Sayfasını 2- Olay-ihraç –disiplin- Varsa Ek Rapor Sayfasını 3- Her iki takımın oyuncu listelerini Müsabaka sonrasında; numarasına faks olarak göndermelidir. Ve bu sayfalar Tek bir faks olarak ilgili numaraya ulaştırılmalıdır.

3 Müsabaka sonrasında Müsabaka Raporu??
UFGA Müsabaka sonrasında Müsabaka Raporu?? Müsabaka Raporu, Müsabaka hakemi tarafından FYS sistemine 1 gün içinde eksiksiz olarak aktarıldıktan sonra bir nüshası Müsabaka Hakeminde kalmak sureti ile İlgili TFF Bölge Müdürlüğüne Gönderilir. Doğru zamanda FYS aktarılmayan ve Bölge Müdürlüğüne gönderilmeyen Raporlar Sistemsel Sorunları beraberinde Getirmektedir.

4 UFGA Müsabaka Raporunun Futbol Yönetim Sistemine (FYS) Aktarımındaki Eksiklikler Esame Listelerinin Sisteme Eksik aktarımı ve “Sözleşmesiz Oyuncu” Hatası “Sözleşmesiz Oyuncu” Hatası; Futbolcunun Lisans Numarasının Sisteme Yanlış aktarılmasından kaynaklanır. Bu hata görüldüğünde Tümünü kaydet seçeneği seçilmeden önce mutlaka esame listesi ve Lisans Numarası tekrar kontrol edilmelidir Aksi takdirde müsabaka, Talimatlara aykırılıktan Avukat aracılığı ile AFDK ya sevk edilmekte olup ciddi sorunları beraberinde getirmektedir.

5 UFGA Müsabaka Raporunun Futbol Yönetim Sistemine (FYS) Aktarımındaki Eksiklikler Oyuncu Değişikliklerinin Sisteme Eksik aktarımı ve Müsabaka Raporunda Anlaşılamaması Müsabaka raporunda oyuncu değişiklikleri kısmının boş bırakılması oyuncu değişim DK larının bu denli önem taşıdığı bir ligde problem teşkil etmektedir. Bazı müsabakalarda ihraç olmasına rağmen müsabaka raporunda gözükmemekte sadece disiplin raporu düzenlenmektedir.

6 UFGA Maç Raporu Girişi Bitti Kutucuğunun işaretlenmesi
Müsabaka Raporunun Futbol Yönetim Sistemine (FYS) Aktarımındaki Eksiklikler Maç Raporu Girişi Bitti Kutucuğunun işaretlenmesi Müsabaka Raporunun eksiksiz olarak sisteme aktarıldığına emin olduktan sonra bu kutucuk mutlaka işaretlenmeli Aksi takdirde; FYS üzerinden çalıştırılacak Ceza Sistemi bu müsabakayı kapsamayacak ve sorunları beraberinde getirecektir. 1

7 UFGA Kritik Etkenler Doktor Bulundurma; Gelişim Ligleri Statüsü gereği :Ev sahibi kulüp, müsabakaların oynanacağı saha ve tesislerin hazırlanması, sahada bir doktorun hazır bulundurulması ve gerekli diğer hijyen, sağlık ve Güvenli ortamın sağlanması ile yükümlüdür. Misafir Takımın Doktoru olmadığına dair bir ek raporun hakem tarafından hazırlanması sözkonusu olamaz. Ek Rapor hazırlanması; Müsabaka Hakemi Tarafından Hazırlanacak Ek raporda tarih, Müsabaka adı, ve olay detayı gibi önemli etkenler mutlaka yer almalıdır. Müsabaka hakemi Ek raporunu isim ve ıslak imzası ile ilgili birime göndermelidir. Aksi takdirde; Ek rapor istenen konu AFDK toplantılarına yetişememekte ve konu ile ilgili karar alınamamaktadır.

8 UFGA Kritik Etkenler Müsabaka Raporları;
Müsabaka raporları İhraç-Disiplin-Olay İçeriyorsa Fakslanmadan yada FYS ye aktarılmadan asla Bölge Müdürlüğüne Gönderilmemelidir. Aksi takdirde sisteme aktarılmadan Bölge müdürlüğüne gönderilen maç raporu tekrar müsabaka hakemine gönderilecektir. Bu işlem büyük zaman kaybı yaratmakla beraber Sistemsel sorunları beraberinde getirmektedir Müsabaka Süreleri ; Müsabaka sürelileri Gelişim ligleri Statüsünde yer aldığı gibi; U14 İçin: 35 dk dan oluşan 2 devre U 15 - U 16 - U 17 için 40 dk dan oluşan 2 devre şeklinde oynanmaktadır. Müsabakalarda kaybolan süre uzatma olarak eklenir ve oynanır.

9 UFGA C. Mert BAŞOĞLU UFGA Ligler Uzmanı / TFF-FGD / Beylerbeyi / İstanbul

10 ULUSAL FUTBOL GELİŞİM AKADEMİSİ
FGM ULUSAL FUTBOL GELİŞİM AKADEMİSİ Teşekkürler…


"LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları