Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ünlü İtalyan aryası Chitarra Romana ( Roma Gitarı) ‘yı Luciano Pavarotti’nin ölümsüz sesiyle, Roma’nın eşşiz güzellikleri eşliğinde dinleyeceksiniz. Bu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ünlü İtalyan aryası Chitarra Romana ( Roma Gitarı) ‘yı Luciano Pavarotti’nin ölümsüz sesiyle, Roma’nın eşşiz güzellikleri eşliğinde dinleyeceksiniz. Bu."— Sunum transkripti:

1 Ünlü İtalyan aryası Chitarra Romana ( Roma Gitarı) ‘yı Luciano Pavarotti’nin ölümsüz sesiyle, Roma’nın eşşiz güzellikleri eşliğinde dinleyeceksiniz. Bu slayttan sonraki slaytları kendi akışına bırakınız. Bu aryada, şarkıyı söyleyen, sevgilisi Fornaria tarafından terk edilmiştir. Şarkıyı Fornaria’nın evinin önünde, gitarına hitaben söylemektedir. Artık tek arkadaşı, gitarıdır.

2

3 Sotto un manto di stelle , Roma bella mi appare.
(Yıldızların altında, Roma, ne güzel gözüküyor)

4 solitario il mio cuor, disilluso d’amor, vo’ nell’ombra a sognar
(Terkedilmiş kalbim, aşktan sarhoş olmuş, kuytuda haykırıyor) Castel S. Angelo – MS 135 yılında İmparator Hadrian için inşa edilmiş mezar türbedir. Şu anda müze olarak kullanılmaktadır.

5 una muta fontana, e una stella lassù, o chitarra romana, accompagnami tu.
(Sessiz akan bir çeşme, hemen üstümüzde bir yıldız, Ey Romalı Gitar, benim için çal)

6 Suona suona mia chitarra, lascia piangere il mio cuore, senza gioie e senza
amore, mi rimani solo tu (Çal, çal Gitarım, bırak kalbim ağlasın, artık ne bir evim ne bir aşkım var, sen tek varlığımsın) Campidoglio – Roma’nın üzerinde kurulduğu 7 tepenin en küçüğüdür yıl önce Roma şehri ilk burada kurulmaya başlamıştır. Şu andaki yerleşim planı ilk defa Mikelanjelo tarafından düzenlenmiştir.

7 Se la voce è un po’ velata, accompagnami in sordina, la mia bella Fornarina,
al balcone non c’è più (Sesim engellense de , sen çalmaya devam et, Benim sevgili Fornaria’m, artık balkona çıkmıyor)

8

9

10

11 Lungotevere dorme mentre il fiume cammina
(Tiber nehri akıyor ama sahillerde herkes uyuyor) Basilica S. Pietro – Vatikan’daki Saint Peter Kilisesi yılları arasında inşa edilmiştir kişiyi barındırabilir. Dünyanın en büyük dini yapısıdır.

12 io lo porto con me , per riporlo con te, tiene caldo il mio cuor
(Bir şey beni bırakmıyor, kalbimi de sürükleyerek peşinden koşuyorum) Tevere – Roma’yı ortasından ikiye bölen Tiber Nehri

13 e una muta fontana, e una stella lassù, o chitarra romana,
accompagnami tu (Sessiz akan bir çeşme, hemen üstümüzde bir yıldız, Ey Romalı Gitar, benim için çal) Il Pantheon – MS yılları arasında inşa edilmiş, Roma’nın en önemli mabet yapılarından birisidir.

14 Piazza Navona – Roma’nın en güzel meydanlarından birisidir
Piazza Navona – Roma’nın en güzel meydanlarından birisidir. MS 86 yılında İmparator Domitian’ın yaptırdığı stadyumun üzerine yapılandırılmıştır.

15 Il Vittoriale – Musolini’nin yaptırdığı ve halen de aynı amaçla kullanılan Hükümet Binası

16 Il Colosseo – Kolosiyum : MS 80 yılında inşa edilmiş eliptik bir anfitiyatrodur. İnşaatına İmparator Vespesian başlamış İmparator Titus tamamlamıştır kişilik oturma kapasitesi vardır. Zamanında gladyatör dövüşlerine sahne olurdu.

17 Se la voce è un po’ velata, accompagnami in sordina, la mia bella Fornarina
al balcone non c’è più (Sesim engellense de , sen hafiften çal, Benim sevgili Fornaria’m, artık balkona çıkmıyor) Fontana di Trevi – Trevi Çeşmesi : 26 m yüksekliği ve 20 m genişliğiyle Roma’nın en büyük çeşmesidir. Varlığı daha eskilere dayanmasına rağmen bugünkü haline 1629 yılında Mimar Bernini’nin tasarımıyla kavuşmuştur.

18 O chitarra romana, accompagnami tu… (Ey Romalı Gitar, benim için çal)


"Ünlü İtalyan aryası Chitarra Romana ( Roma Gitarı) ‘yı Luciano Pavarotti’nin ölümsüz sesiyle, Roma’nın eşşiz güzellikleri eşliğinde dinleyeceksiniz. Bu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları