Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PICASSO - VELAZQUEZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PICASSO - VELAZQUEZ."— Sunum transkripti:

1 PICASSO - VELAZQUEZ

2 ODTU’nün bilge hocalarından Muhan Soysal’dan bir anekdot:
Bir derste hoca tepegöze bir Picasso resmi koyar. Herkes bakar ama kübik tarzdaki bu surrealist resimde sanatla ilgilenmeyenlerin anlayabileceği cok az şey vardır. Bozuk perspektifli bir oda, sarı uzun saçlı yaratığa benzeyen birşey. Etrafında başka yaratıklar, yerde yine bir yaratık ve arkadaki şekli bozuk içi parlak dikdörtgenin içinde başka birşeyler daha.

3

4 Bir süre hiçbirşey söylemeden sınıfı izleyen hoca, Picasso'nun resmini alıp, yerine Velazquez'in “Las Meninas” tablosunu koyar. Bu resimde dadıları sandalyede oturan sarı uzun saçlı bir aristokrat kızının saçını tararken yerde köpeği yatmaktadır. Babası arkasından ışık sızan kapıdan kızını izlemektedir.

5

6 Sınıf ancak ikinci resmi görünce Picasso'nun resmindeki öğelerin ne olduğunu ve bu resmin Velazquez'in tablosuna gönderme olarak yapılmış olduğunu farkeder. Ve Muhan Hoca hiç unutulamayacak dersini verir: "Hayatta hiçbirşey Velazquez'in resmi kadar belirgin ve net değildir. İş hayatı gerçekleri Picasso'nun resmindeki gibi şekil değiştirmiş olarak gösterir. Picasso'nun resmine bakıp, Velazquez'in resmini görebilenler başarılı olacak, diğerleri kübik şekillere bakıp yanlış anlamlar çıkarmaktan gerçekleri göremeyecek."

7 Diğer byFuNCLuB PPS Dosyalar için TIKLA


"PICASSO - VELAZQUEZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları