Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Jean-Christophe Grangé ( 1961 - ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Jean-Christophe Grangé ( 1961 - ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber."— Sunum transkripti:

1 Jean-Christophe Grangé ( 1961 - ? )

2  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalış tı  Gazete ve dergiler için yazarken, leyleklerin göçü üzerine bir yazı dizisi kaleme aldı.

3  Bu yazı dizisinden aldığı ilhamla ilk romanı "Leyleklerin Uçuşu"nu (Le vol des cigognes) 1994’te yayınladı.  Daha sonraki yıllarda kitap TV dizisi olarak çekildi.

4  2000’de ikinci kitabı Kızıl Nehirler( Les Rivieres pourpres) kitapçılarda yerini aldı.  Kısa sürede büyük ilgi gördü.  Mathieu Kassovitz tarafından sinemaya uyarlandı. tarafından sinemaya uyarlandı.

5  Grange 2000 yılının eylül ayında Taş Meclisi (Le Concile de pierre) isimli kitabını yayınladı.  Ülkesi Fransa’da yine çok kısa bir süre içinde 150.000 satarak bestseller kitaplar arasına girdi.

6  Taş Meclisi’nde Grange, Türk ve Moğol Şamanların mirasçıları arasındaki savaşı anlatıyordu.  Bu kitapta diğer kitaplarından farklı olarak tarihi öğelere de geniş yer verdiği için Grange, birçok yayın organı tarafından “Edebiyat Keşişi” olarak tanımlandı.

7  2001’de yönetmen Pitof tarafından çekilen ve başrolde Gérard Depardieu’nün oynadığı Vidocq filminin senaryosunu Pitof’la birlikte yazdı.  Grange, yaratıcılığını sinemada kulanmaya devam etti.

8  Grange 2003 yılında Kurtlar İmparatorluğu (L'Empire des Loups) kitabını yayınladı. Kurtlar İmparatorluğu (L'Empire des Loups) kitabını yayınladı.  Grange bu kitabını Fransa ve Türkiye arasında kurduğu gerilimli atmosfer ekseninde seri cinayetler, uyuşturucu kaçakçılığı gibi temaları kullanarak kaleme aldı.

9  Eser 2005 yılında yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı.  Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı.Chris Nohan  Kurtlar İmparatorluğu (film)'nda Jean Reno'nun yanı sıra Emre Kınay da yer aldı. Kurtlar İmparatorluğu (film)Jean RenoEmre Kınay Kurtlar İmparatorluğu (film)Jean RenoEmre Kınay

10  2004’te yönetmen Olivier Dahan, Kızıl Nehirler 2’yi (Rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse) çekme projesini Grange’a sundu.  Grange ünlü yönetmen Luc Besson’la birlikte filmin senaryosunu yazdı.. Filmde başrolleri Jean Reno ve Christopher Lee paylaşıyorlardı ve filmin bazı bölümleri İstanbul’da çekilmişti.

11  Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı La Ligne Noir (Siyah Kan) ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı. Siyah KanMayıs2005Siyah KanMayıs2005  Ünlü yazar, kitabında serbest dalış şampiyonu bir katil ile eski paparazzi, kötülük fikrine ve kaynağına takıntılı bir gazeteciyi karşı karşıya getiriyordu.

12  Grange, 2005 tarihli son kitabı Zener'in Laneti’nin ilk cildinde (Sibylle) bilimkurgu hikayelerini resmetmede dünyaca ünlü çizgi romancı Philippe Adamov’la çalıştı.  Parapsikoloji alanında uzman bir profesörün Zener isimli son projesini araştıran öngörü yeteneği yüksek bir kadının maceraları çizgi roman formatında Grange okuyucusuyla buluştu.

13  Grange’ın 2000 yılında yayınladığı Taş Meclisi (Le Concile de pierre) Guillaume Nicloux tarafından 2006 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştır.  Filmin başrollerini Monica Bellucci, Catherine Deneuve ve Moritz Bleibtreu paylaşmaktadır.

14  Yazarın 2007 yılında yayımlanan eseri Les Serment des Limbes (Şeytan Yemini) Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı

15  Sonraki kitabı Koloni 2009 ağustos ayında Türkiye'de satışa çıkt

16  Yazarın son kitabı Ölü Ruhlar Ormanı, 2010 yılında Türk okuyucularıyla buluştu.


"Jean-Christophe Grangé ( 1961 - ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları