Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası"— Sunum transkripti:

1 Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası
Müzik: Dança Russa Londra filarmoni orkestrası

2

3 Buraya ilk geldiğimde insanların bana söylediği ilk şey
Gözlükle asla dışarı çıkma,zira camlar çatlar. Yakutistan ,ın yakutsk şehri 200 bin nüfuslu,ocak Ayında ortalama sıcaklık -40 derece olan ağır endüstiri ve kürk İşleme sanayinin bulunduğu bir şehir. bbb

4 Halk -40 derecede otobüs durağında bekliyor

5 Burda yaptığım ilk iş kendime ,soğuktan korunmak için kıyafet almak oldu, Satılan her türlü giyecek termik.İç çamaşırlar dahi ya yün yada tiftik. Dikkat ettim eldivenler ince fakat soğuk geçirmiyor.

6 Kafalarda kürk şapkalar,kulaklar kapalı,gözün göreceği şekilde
yüzde sadece bir delik var.Pazarda satılan her şey sanki derin Dondurucuda dondurulmuş gibi.

7 Dışarıda 15 dakikadan fazla kalamazsın !

8 ile Moskova,dan 6 saat çekiyor. Uçak bileti gidiş geliş 1800 Ruble.
ssJakutsk ist die Hauptstadt von Jakutien, einer Region, von mehr als 2,6 Millionen Quadratkilometer und die Heimat von weniger als 1 Million Menschen. Die Stadt ist sechs Zeitzonen von Moskau entfernt, der Flug dauert sechs Stunden in einem prekären Tupolev Flugzeug. Der Flugpreis beträgt mindestens 1,8 Tausend Rubel Hin-und Rückflug, eine enorme Summe in einem Land, in dem die durchschnittliche Vergütung Rubel pro Monat ist Yakutistan 2,6 milyon metre kare olup içinde 1 milyon insan yaşıyor uçak ile Moskova,dan 6 saat çekiyor. Uçak bileti gidiş geliş 1800 Ruble. Ortalama aylık gelir 93o Ruble.

9 Demiryolu yok,sadece 1600 km uzunluğunda senenin donmayan aylarında
Lena nehri ile ulaşım sağlanıyor.Ayrıca sovyet Rusya zamanında Gulaş takım adalarına yollanan mahkumlar tarafından yapılan 2000 km lik yol var:

10 Halk ulaşımı daha çok arabalarla sağlıyor Arabalar 2
Halk ulaşımı daha çok arabalarla sağlıyor Arabalar 2. el japon arabaları.Araba sahipleri motorlarını yaza kadar devamlı çalıştırmak zorundalar,motoru en fazla yarım saat durdurabilirler.daha fazla durduğu anda araba buz dağı olur ve yaza kadar çalışmaz.

11 Devamlı çalışan araba motorları yüzünden ,eksoz gazları şehrin tepesinde kalın buhar tabaksı oluşturmaktadır.

12 Bu bölge 1630 yılında Ruslar tarafında ele geçirildi
Bu bölge 1630 yılında Ruslar tarafında ele geçirildi.Burası Lenin ve Stalin,e muhalefet yapanların doğal sürgün yeriydi. Yaşamak için var olan yalnız iki şey vardı:Votka ve hayat kadınları,bunlarda insanlıktan çıkmış hayvanlardı.

13 Lenin caddesi Yakutsk/Yakutia Saat -40 Derece Bölge elmas ve altın madenleri ile çok zengin.Sovyetler buranın zorunlu çalışanlar İçin hemde macera arayan ve daha fazla kazanç sağlamak isteyenler için iyi bir bölge olduğuna karar vermiş olup ,Rus devleti için bölgenin büyük önemi var. Burda bulunan Alrosa firması,Ham elmasta dünya ihtiyacının %22 karşılamakta olup,şehirde :Üniversiteler,Sinemalar,Operalar Oteller ve hatta Hayvanat bahcesi bile var.

14 Dışarıda 15 dakikadan fazla kalındığında nefes alma zorluğu yüzde yanmalar başlar.Kıpkırmızı bir surat ile otele zor koşarsınız Otelde eski haline gelmeniz en az yarım saatinizi alır ve başlarsınız kaşınmaya.

15 Gördüğünüz ağaç tamamen buz ile kaplanmış .
SON


"Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları