Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR KULLANIMINA YÖNELİK İPUÇLARI ve YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR KULLANIMINA YÖNELİK İPUÇLARI ve YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR KULLANIMINA YÖNELİK İPUÇLARI ve YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR
RAZİYE ÜLKER TAKDİRE VİŞNE ZERRİN KIMIŞOĞLU

2 Masaüstü Bilgisayarların Kullanımına Yönelik İpuçları

3 Masaüstü Bilgisayarlarda Meydana Gelen Donanım Sorunları
Bilgisayarlar da çoğu elektronik eşya gibi düzenli bir bakım gerektirir. Aksi takdirde donanım bileşenlerinde oluşan tozlanmaya bağlı performans düşüşü olacaktır. Kullanım titizliği aygıtın ömrünü uzattığı gibi aksi de donanım sorunları yanında donanımı işe yaramaz hale getirebilmektedir.

4 Klavye Temizliği Klavyenizin etrafında bir şeyler yiyip içiyorsanız kısa süre içinde klavyenin bakteri yuvası haline gelmesi muhtemeldir

5 Toplu Fare Temizliği Toplu farede performans düşüşü muhtemelen farenin kirlenmesinden kaynaklanıyordur.

6 Optik Fare Temizliği Farenin yerle temas bölgesi yağ ve kirlerden arındırılırsa hareket kolaylığı yeniden sağlanmış olacaktır.

7 Monitör Temizliği Monitör temizliği ekran temizliğinden ibarettir.
Bunun için temizlik solüsyonları veya kolonyalı mendil kullanılmalıdır.

8 CD/DVD Sürücü Temizliği
Yazma işleminin ortasında CD’leriniz sürekli yanıyorsa bunun sorumlusu çoğu zaman sürücü içinde birikmiş kir ve tozdur.

9 Kablo Temizliği PC’nizin arka tarafından bileşenlere uzanan kablolar da kirlenir ve yağlanır.

10 Havalandırma En temiz ev ve ofislerde bile PC’nizin içinde toz birikmesi kaçınılmazdır. PC’niz çalışırken içindeki bileşenleri soğutmak için odadaki havayı içine çeker. Kasanın içindeki kablolar ve baskılı devrelerse adeta birer toz mıknatısı gibidir. Bu sebeple en azından yılda bir kere kasayı açık komple bir temizlik yapmanız gerekir. Bunun için elektrik süpürgesi asla kullanılmamalıdır.

11 Kirli Diskler ve Fanlar
Bunun için de en iyi yöntem yine kolonyalı bezdir.

12 Monitör Sorunları LCD monitörlerin fiyatlarının ucuzlaması LCD’ye olan ilgiyi dolayısıyla kullanımı da artırdı.

13 Klavye ve Fare Arızaları
Klavye ve fare arızaları portlarının sağlam olması dışında virüs kaynaklı olabilir. Ayrıca sistem açılmadan önce bu bağlantıların sağlanması gerekmektedir.

14 Anakart Sorunları Bilgisayarda oluşan donanım sorunları genelde anakarttan kaynaklanır.

15 İşlemci Sorunları Bilgisayarım durup dururken ya da çok fazla işlem yaptığımda yavaşlıyor.Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

16 İyi soğutulamayan işlemciler sistemde kararsızlıklara ve yavaşlığa sebep olabilir.

17 Hard-Disk Sorunları Hard-Disk’in ömrünün, güç kaynağının temiz voltaja sahip olmasına bağlı olduğunu biliyor muydunuz? Bilgisayarıma yeni bir disk taktım, windows açıldığında harddiski göremiyorum.Sorun ne olabilir?

18 Bilgisayarım Yönet

19 Yeni takılan diskin biçimlendirilmemiş ham disk olduğu görülür
Yeni takılan diskin biçimlendirilmemiş ham disk olduğu görülür. Diski biçimlendirmek için; sağa tıklanıp Yeni Oluştur seçeneği seçilebilir.

20 Ekran Kartı Sorunları Ekran kartları arızaları genelde
görüntüde karışıklık, oyunlarda kilitlenme, oyundan atma, görüntü vermeme, uyku modu, çözünürlük, açılışta donma problemleri gibi listelenebilir.

21 Ekran kartının sorunsuz çalışması uygun sıcaklık seviyesini aşmamasına da bağlıdır.

22 Güç Kaynağı Kullanımı ve Sorunları
İyi bir güç kaynağı, sağlıklı bir sistemin en temel unsuru olsa da sıkça es geçilen bir parçadır.

23 Ses Kartı Kullanımı Kasa içerisindeki ön panel kablosunun takılı olup olmadığı kontrol edilir.

24 Giriş ve çıkış birimlerinin uygun şekilde bağlanması gerekir.

25 Ses kartı sürümünün kurulu olup olmadığı kontrol edilir.
Ayrıca ses kartı sürümünün işletim sistemiyle uyumlu olması gerekir . Denetim Masası Programlar Program Ve Özellikleri

26 Ses aygıtının doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
Bilgisayarım Sağa Klik Özellikler Aygıt Yöneticisi

27 Bilgisayarınızın varsayılan ses çıkışı dijital çıkışa geçmiş veya HDMI çıkışa geçmiş olabilir. Bunu kontrol etmek için: Hoparlör simgesine sağ Klik Kayıt Aygıtları

28 USB ve CD/DVD Arızaları
USB’lerde istenilen performansı elde edememe ve USB’nin algılanmaması olarak karşımıza çıkabilir. Optik okuyucu arızaları okuyucunun kilitlenmesi ve diskin içinde kalmasıdır.

29 Dizüstü Bilgisayarımızın Kullanılması, Taşınması ve Korunması ile ilgili ipuçları

30 DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARIN TAŞINMASI
Dizüstü bilgisayarı kapak kapalıyken koltuk altında veya iki elle tutarak güvenli bir şekilde taşıyın.Alternatif olarak,dizüstü bilgisayarı taşımak için bir sırt çantası veya evrak çantası kullanın. Dizüstü bilgisayarı bir taşıma çantasına yerleştirirken, uyku moduna alarak veya Kapatma düğmesine basıp tamamen kapatarak güçten kesildiğinden emin olun. Kapağı kapatmanız dizüstü bilgisayarı otomatik olarak tamamen kapatmayabilir. Dizüstü bilgisayarı hareket ettirirken güç adaptörü kablosu, fare ve diğer çevrebirim aygıtların kablolarını sökün.

31 Bilgisayarı kaldırmak veya götürmek için paketlerken, güç kablosunu çok sıkıştırmadan bir demet halinde toplayın.

32 Güç kablosunu güç adaptörünün veya herhangi bir başka nesnenin etrafına dolamayın, çünkü böyle bir durumda, istemeyerek de olsa kablonun içindeki bakır tellerin kopmasına neden olabilirsiniz.

33 Dizüstü Bilgisayarların Kullanılması
Dizüstü bilgisayarı sıra,tepsi veya masa gibi sert yüzeyde kullanın. Dizüstü bilgisayarı temiz bir ortamda kullanın ve saklayın. Diz üstü bilgisayarınızı elleriniz temizken kullanın. Kahve,kola ve su gibi bütün sıvıları klavyeden uzak tutun. Dizüstü bilgisayarı sert ve düz bir zemine bırakın ve üzerine hiçbir şey koymayı.

34 Dizüstü bilgisayarlarınızı sık aralıklarla temizleyiz.

35 Dizüstü bilgisayarınızı güç düğmesinden kapatmayınız
Dizüstü bilgisayarınızı güç düğmesinden kapatmayınız.Bunun yerine başlat menüsünden kapat seçeneğini kullanınız. Dizüstü bilgisayarınızın pillerini daha uzun kullanabilmek için,pilin tamamen boşalmasını bekleyin.

36 SIK KARŞILAŞILAN NOTEBOOK ARIZALARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

37 Ana kart ve Bileşenlerinin Arızaları
Ana kart arızaları notebooklarda tamir edilmeden değişim yapma yoluna gidildiğinde en çok masraf çıkartan arızalardandır.

38 Ram Arızaları  Ram arızaları da işlemci arızaları gibi çözümü değişim yoluyla çözülecek arızalardandır. Bilgisayarda ram en genel kullanım alanı olan parçadır.

39 HDD - Sabit Disk Arızaları
Hdd arızaları çözümü değişimle gerçekleşen arızalardır. Arıza kendini ram arızalarında olduğu gibi mavi ekrana düşürme, donma, kilitlenme, yazma ve kopyalama hataları, işletim sistemi yükleyememe biçimlerinde gösterir.

40 İşlemci Arızaları İşlemci arızalarında tamir yolu yoktur. Arızalı olan işlemci değiştirilerek sorun çözülür. İşlemci arızaları genellikle ekrana hiç görüntü vermeme ya da dosya kopyalama hataları, performans düşüşü şeklinde kendini gösterir.

41 Ekran Kartı Arızaları  Ekran kartı bilgisayarın görüntüyü işleyen kartıdır. Görüntü grafik işlemcide oluşturularak monitöre aktarılır.

42 İnverter Arızaları İnverter, tüm masaüstü ve notebook lcd ekranlarında bulunan bir parçadır. Görevi, besleme kaynağından gelen elektriği lcd ekranı aydınlatan florasan lambaya uygun hale getirip aktarmaktır.

43 LCD Ekran Arızaları Bilgisayarın LCD ekranlarında en sık karşılaşılan arıza biçimi kırılmalardır..

44 LCD Florasan Arızaları
LCD teknolojisini kullanan her ekranın, ister masaüstü, ister dizüstü bilgisayar olsun, florasan lamsı vardır. Florasan lambasıyla ekrana yansıyan görüntü gözle görülebilir bir parlaklığa kavuşur

45 Sıvı Temasından Kaynaklanan Arızalar
Dizüstü bilgisayarların en tehlikeli ve masraflı arızalarından biridir sıvı temaslarıdır.

46 Klavye Arızaları Dizüstü bilgisayarların klavyeleri masaüstü bilgisayarlardan farklı olarak hem çok pahalıdır hem de marka ve modele göre farklılıklar göstermektedir.

47 YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR

48 Microsoft Arc Touch Mouse
Yeni Nesil Fareler Logitech MX Air Mouse Apple Magic Mouse Microsoft Arc Touch Mouse Bluetooth üzerinden kablosuz olarak çalışır. Bilgisayarlara kaydırma, dokunma ve çoklu dokunma gibi hareket kabiliyeti kazandırıyor. Dokunmaya duyarlı sezgisel kaydırma bandı kullanılmıştır. 6 aylık pil ömrü vardır. Serbest hareket algılama Özel hareketlere tepki verme özelliklerine sahiptir.

49 Yeni Nesil Fareler Roccat Kone Max Logitech MX Air Mouse
8’i özelleştirebilir 10 düğmesi bulunuyor.Farenin hafızasında 5 oyun profili saklanabiliyor. 7 adet programlanabilir butona sahiptir. Bilgisayar bağlantısını USB üzerinden gerçekleştirir.

50 Yeni Nesil Klavyeler G100 Fonksiyon tuş sayısı 14 Toplam tuş sayısı 62
Bağlantı arabirimi USB dir. SÜPER KÜÇÜK KLAVYE

51 ASUS EEE KEYBOARD Dokunmatik ekrana sahip bir klavye görünümünde
Bilgisayardır. Wifi ve bluetooth özelliği bulunuyor. Kablosuz HDMI girişine sahiptir. Üründe bulunan monitör çıkışı sayesinde kablosuz HDMI radyosu bulunuyor. 12 saatlik pil ömrüne sahiptir.

52 Yeni Nesil Klavyeler

53 Sanal klavye Bluetooth üzerinden bağlanabilen sanal klavyedir.
Bir defa şarj edildiğinde 150 dakika boyunca kullanılabilir. Dakikada 400 karakter algılama hızına sahip.

54 LAZER KLAVYE

55 NETBOOK-NETBOOK Daha çok İnternette gezinmek
Sosyal ağlarda zaman geçirmek e-posta yazışması yapmak not almak, temel yazı ve tablo uygulamalarını çalıştırmak için kullanılıyor. Netbookların klavyeleri, notebook gibi büyük bir klavye alanı ayrılamamıştır.

56 SMARTBOOK Netbook ile smartphone‘ un arasındaki boşluğu doldurmak için tasarlanmıştır. Masaüstü bilgisayarın dizüstü bilgisayar haline getirilmişidir.

57 E-OKUYUCU Temel olarak dijital kitap okunmak için tasarlanmıştır.
Arkadan aydınlatmalı ekranlar kadar parlak ve göz yorucu olmayıp yazıları ekranda gerçek bir kitap sayfasının mat ve keskinliğinde gösterir.

58 AVUÇ İÇİ BİLGİSAYAR Randevuları not alınabilir.
Adres ve telefon numaralarının listesini tutulabilir. Oyun oynanabilir. Kişisel bilgilerin saklanabilir. İletişim özelliğine sahiptir.

59 TABLET BİLGİSAYARLAR Tablet bilgisayarlar, dizüstü ve avuç içi bilgisayarların özelliklerini birleştiren taşınabilir bilgisayarlardır. Eğlence Eğitim İş İnternet

60 Tablet Bilgisayarların Kullanım Alanları
Grafikerler çizimlerinde kullanır. Hastanelerde kullanır. Modern restoranlar da kullanır. Gemiler de kullanır. Askeri teşkilatlar ve resmi devlet kurumları kullanır.

61 Yeni Nesil Masaüstü Bilgisayar
Yaklaşık 55 ekran büyüklüğünde bir ekrana sahip.

62 LEPTOP YUMA Toz, kum, çamur, nem, yüksek sıcaklık veya düşük sıcaklık bu kişisel bilgisayara bir zarar vermiyor.

63 YAKIN ZAMAN TEKNOLOJİLERİ

64 Crowd

65 YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR

66 2015 yılının dizüstü bilgisayarı
Hem monitörü hem de klavyeyi dokunmatik ekranı üzerinde barındırıyor. Tüm bilgisayar, sadece parmaklarınızla ekrana dokunarak ya da senstylus kalemi ekrana değdirerek kontrol ediliyor.

67 Cario Cario laptopu, kulbu ile etrafta taşınabilir, bir ressam sehpası gibi konumlu veya bir arabanın direksiyonunda yerleştirilebilir.

68 ROLLTOP

69 KAĞIT BİLGİSAYAR Elektrik alanla pozisyonunu değiştiren ve ışığı yansıtan yüklü parçacıkların kullanıldığı bilgisayarlar Her şartta kullanılabilecek özelliktedirler. Kanada'nın Queen's Üniversitesi ile ABD'deki Arizona Eyalet Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla imal edilmiştir.

70 LAZER BİLGİSAYARLAR Dokunmatik ekranına anında herhangi bir düz yüzeye dönüşür etkileşimli bir projektör.

71 SURFACE SURFACE adı verilen bilgisayarın ekranı tamamen dokunmatik, sehpa şeklindeki bu bilgisayarda fare ve klavye kullanılmıyor.

72

73 BİLGİSAYAR BİLEKLİK LED dokunmatik ekran özelliklerini ve hologram projektörü bünyesinde barındıran bilgisayar tasarımı bileğe saat olarak takılabiliyor.Bükülebilen bir dokunmatik ekranı var.Hologram Projektörü var ve görüntüyü 3 boyutlu olarak dışarı yansıtabiliyor. .

74 Hiromi Kiriki tarafından Sony için konsept tasarımı yapılan bilgisayar bileklik 2020 yılı için düşünülmüş.

75 Bilekten çıkartılınca genişleyebilen cihaz bilgisayara dönüşüyor, Projeksiyonu sayesinde hologram görüntü elde edebiliyor, Şeffaf klavyesi farklı renklere dönüşebiliyor.

76 Yeni nesil bilgisayarlar bugün kullandığımız bilgisayarlara hiç benzemeyecek gibi görünüyor

77 DİJİTAL SAAT İnternet bağlantısı, algılayıcı ve yüz tanıma teknolojisi sayesinde ortamdaki kişi, obje, yazı ve fotoğrafları tanımlayabilecek. Bu sayede saat üzerinden bir yandan anlık bilgi sağlanacak diğer taraftan karşı taraftaki bir kişinin internet üzerindeki bilgilerine ulaşılabilecek. Şeffaf ekran Ericsson’un 2020 vizyonu

78 Lazer Klavyeli ‘Akrep PC’
Mikroçipler sayesinde geniş büyüklükte dosyaları bu küçük boyuta sığdırmayı başarması planlanan bilgisayar, içerisinde projektör, lazer klavye teknolojilerini de barındırıyor.

79 50 yıl SONRASININ YENİ NESİL BİLGİSAYARLARI
DNA BİLGİSAYARLARI KİMYASAL BİLGİSAYARLAR KUANTUM BİLGİSAYARLAR FOTONİK BİLGİSAYARLAR 50 yıl SONRASININ YENİ NESİL BİLGİSAYARLARI TERSİNİR BİLGİSAYARLAR NÖRO BİLGİSAYARLAR NANO BİLGİSAYARLAR TERNARY BİLGİSAYARLAR DOĞAL BİLGİSAYARLAR

80 KİMYASAL BİLGİSAYARLAR FOTONİK BİLGİSAYARLAR
DNA BİLGİSAYARLARI KİMYASAL BİLGİSAYARLAR FOTONİK BİLGİSAYARLAR Işığın hareketini temel alır. Bu bilgisayarlarda DNA, biyokimya ve moleküler biyoloji teknolojilerini kullanır. Bilim adamları çipler yerine DNA ve bazı enzimlerden oluşan programlanabilir moleküler bir bilgisayar yaptıklarını duyurdular. Bu bilgisayar canlı hücresindeki kanserli aktiviteyi inceleyip bu incelemeye göre ilaç vermektedir. İyon dalgalarından yapılıyor. İngiliz bir bilim adamı bir robot kola beyin görevi gören bir çamur üretmiştir. Bu çamur kola reaksiyonlar aracılığıyla komut verirken ne zaman çamur içindeki reaksiyonlarda azalma söz konusu olursa kola çamuru karıştırması talimatı veriyor ve döngü bu şekilde devam ediyor.

81 KUANTUM BİLGİSAYARLAR NÖRO BİLGİSAYARLAR
TERNARY BİLGİSAYARLAR NÖRO BİLGİSAYARLAR Sistem yerine üçlü sistemi kullanan Sinirlerden oluşur. Yüksek işlem gücü vaat edilmiştir. NANO BİLGİSAYARLAR DOĞAL BİLGİSAYARLAR TERSİNİR BİLGİSAYARLAR Doğayı ve doğal sistemleri temel alan


"BİLGİSAYAR KULLANIMINA YÖNELİK İPUÇLARI ve YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları