Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAL-GÖÇ SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ TÜRKİYE için birleşelim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAL-GÖÇ SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ TÜRKİYE için birleşelim"— Sunum transkripti:

1 BAL-GÖÇ SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ TÜRKİYE için birleşelim
"Büyük ve köklü, ulu bir ağacın dallarıyız" SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ TÜRKİYE için birleşelim 2013 YILINDA YAPILAN FAALİYETLER

2 Kurucularımız

3 Kuruluştan Bu Yana Genel Başkanlarımız

4 Mevcut Genel Başkamız Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN

5 SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ
Resmi Web sitemiz: SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ

6 Büyük ve köklü, ulu bir ağacın dallarıyız
Resmi Facebook Sayfamız: Büyük ve köklü, ulu bir ağacın dallarıyız

7 Balkan Göçmenleri bu ülkenin aydınlık geleceğinin sigortasıdır
Resmi Facebook Grubumuz: Balkan Göçmenleri bu ülkenin aydınlık geleceğinin sigortasıdır

8 Hep birlikte daha güçlüyüz.
Yıl içerisinde Tüm Yöre Derneklerimizin Gecelerine, Etkinliklerine Katılındı ve Birlikte Faaliyetler yürütüldü.

9 Yöre Dernekleri İle Yapılan 3. Periyodik Toplantı
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan’ın başkanlığında yapılan toplantıya, BAL-GÖÇ Genel Sekreteri Av. Hüsamettin Çınar, Mestanlı ve Yöresi Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Eğridere ve Yöresi Derneği Başkanı Ahmet Kahraman, Filibe ve Stanimaka Yöresi Derneği Başkanı Abdurahman Ardahan, Koşukavaklılar Derneği Başkanı Sadık YILMAZ, Yenimahalle ve Yöresi Derneği Başkanı Sami Ömer, Killiler ve Yöresi Derneği Başkanı Mümin Kaşmer, Cebel ve Yöresi Derneği Başkanı Gürçay Cem, Osmanpazarı ve Yöresi derneği Başkanı Ahmet Can ve diğer katılımcıların da bulunduğu kahvaltı da Ülkemiz ve Balkanlardaki güncel konular tartışıldı.

10 Türk-Basının Balkanlarda Ayak İzleri:1.Balkan Buluşması
Edirne'de gerçekleştirilen, "Türk-Basının Balkanlarda Ayak İzleri:1.Balkan Buluşması" etkinliğine Genel Sekreter Yardımcımız Kader Özlem katılmışlardır. Balkanlar'dan Türk gazetecilerin katıldığı etkinliğe BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan çelenk ve tebrik mesajı göndererek, organizatörler ile katılımcıları kutladı.

11 BAL-GÖÇ 'ün Kuruluşu Coşkuyla Kutlandı
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BALGÖÇ) kuruluşunun 28. Yıldönümü Çelik Palas Otel'de gerçekleşen görkemli balo ile coşku içinde kutlandı. Düzenlenen geceye Bursa ve çevre il ve ilçelerde yaşayan üyelerimiz katıldı… Gece geç saatlere kadar neşe içinde geçen gecede bir konuşma yapan BALGÖÇ Genel Başkanı Doç Dr. Yüksel Özkan, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BALGÖÇ) 'un kuruluşunun 28'nci yıl dönümünde tüm üyeleri ve ailelerini bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. BAL-GÖÇ 'ün Kuruluşu Coşkuyla Kutlandı

12 Sofya’da görüşme Sofya Büyükelçimizin Türkiye'den Gelen Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Onuruna Verdiği Kahvaltıya Katılındı.

13 HÖH GENEL KURULU Sofya NDK'nın büyük salonunda gerçekleşen HÖH Olağan Genel Kurulu coşkulu başladı. Yurt dışından çok sayıda Milletvekili, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkanı, misafirler ve medya mensuplarının katıldığı Genel Kurula HÖH Genel Başkanı Ahmet Doğan'a yapılan suikast girişimi damgasını vurdu. Bursa ve diğer illerden Genel Kurula çok sayıda delege ve misafir katıldı. Yapılan bu saldırıyı BAL-GÖÇ, BGF, Rumeli Balkan Konfederasyonu yetkilileri ve Türkiye'den katılan tüm misafirler şiddetle kınadılar.

14 Referandum Nedeniyle, Konsolos Sayın Hadjiyev'i Ziyaret
Bulgaristan'da nükleer santral inşaatı için yapılan referanduma Bulgaristan'da olduğu gibi Bursa'da da ilgi çok az idi. Bulgaristan vatandaşlığı bulunan kişiler Bulgaristan Konsolosluğunun Bursa Şubesinde açılan sandıkta oy kullandılar.

15 BAL-GÖÇ OSMANGAZİ ŞUBESİ 3.SATRANÇ TURNUVASI
27.Ocak.2013-Pazar Saat 10:00-15:00’da Bal-Göç Osmangazi Şubesi Spor Komitesi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Beyhan Akgün’ün organize ettiği satranç turnuvası Bal-Göç Osmangazi Şube Lokalinde düzenlenmiştir.

16 Kurucu Genel Başkanımız Mümin Gençoğlu'nu Andık
Anma törenine merhum Mümin Gençoğlu’nun oğulları Turhan Gençoğlu, Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, Eski İçişleri Bakanı MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Şentürk Turan, Eski Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, AK Parti eski Bursa Milletvekili Ali Kul ve sevenleri katıldı.

17 Koşukavaklılar Derneği'nin Yeni Hizmet Binası Açılışına Katılım
Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin İhsaniye’deki yeni yönetim binasının açılış töreninde Balkanlardan ve Kafkaslardan göç edenler üzerine son dönemde başlatılan polemik gündeme geldi. Açılış törenine katılan Bal Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, "Sivil toplum kuruluşu olarak biz tepkimizi açık ve net olarak ortaya koyuyoruz. Balkanlardan gelenlerle alakalı böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Balkan göçmenleri içinden hain ve devletine ihanet eden çıkmaz" dedi.

18 BGF Yönetim Kurulu Periyodik Toplantısı Bursa'da Yapıldı
Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF)’nin Yönetim Kurulu periyodik toplantısı, tarihinde Bursa’da Genel Merkez toplantı salonunda yapıldı.

19 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bal-Göç Yönetimi ile Bir Araya Geldi
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bal-Göç yönetimi ile Ördekli Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

20 21 Şubat Uluslararası Anadil günü nedeniyle Genel Başkanımız Doç. Dr
21 Şubat Uluslararası Anadil günü nedeniyle Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel Özkan'ın Açıklaması Sevgili Soydaşlarım, Bugün “Uluslararası Anadil Günü” Uluslararası Anadil Günü UNESCO tarafından 17 Kasım 1999'da  21 Şubat olarak belirlenmiş ve her yıl üye ülkeler tarafından çok dilliliği yaşatmak için kutlanmaktadır. Bir Milletin  en önemli özelliklerinden biri dilidir. Milli bilincin oluşması ve devamlılığının sağlanması için dil en önemli unsurdur. Milletler her şeyden önce kendi kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için    mutlaka ve mutlaka anadilini konuşmak zorundadır. Anadilin korunması geleceğin en önemli güvencesidir. Balkanlar’daki Soydaşlarımızın ana dilde eğitimi ve  basın-yayın faaliyetleri konusunda, yasal engellemeler, öğretmen ile  araç-gereç eksikliği, ailelerin ve  kamuoyumuzun duyarsızlığı  gibi nedenlerden dolayı Türkçenin geleceği ne yazık ki belirsizliğini hala korumaktadır. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; “Türk dili, Türk Milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk Milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili Türk Milletinin, kalbidir, zihnidir” (1929). Bu duygular ile Balkanlardaki Soydaşlarımızın Anadil gününü kutlarken duyarlılıklarının daha da artmasını diler,  saygı ve sevgilerimi sunarım. Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN BAL-GÖÇ ve B.G.F Genel Başkanı

21 BTTDD Bursa Şubesi'nin 24. Olağan Genel Kuruluna Katılındı
BTTDD Bursa Şubesinin Genel Kuruluna BAL-GÖÇ yönetiminden geniş katılım sağlandı. Genel Kurulda konuşan Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu Balkanlardaki sorunlara değindi ve sadece sağlık alanında değil bu coğrafyanın tüm sorunları ile ilgileneceğini ifade etti.

22 Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun
STK Temsilcileriyle Yaptığı Görüşmeye BGF ve Bal-Göç Adına Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan Katıldı Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu STK’lardan oluşan bir grup temsilciyi Bursa Çelik Palas Hotel’de kabul ettiler. BAL-GÖÇ ve B.G.F adına bir konuşma yapan Doç. Dr. Yüksel Özkan,derneğin ve federasyonun faaliyetleri hakkında Sayın Sağlık Bakanı’na bilgi verdi.

23 Bursamızın Kıymetli Muhtarlarıyla Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN ve Bal-Göç  Yönetim Kurulu üyeleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Göl Park Kafe'de Bursa Muhtarlarıyla tanışma ve kaynaşma kahvaltısında bir araya geldiler. BAL-GÖÇ’ün organize ettiği “Muhtarlar ile Sohbet” kahvaltısına 80 Balkan kökenli muhtar katıldı. Genel Başkan Yüksel Özkan, BAL-GÖÇ ve B.G.F. yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

24 2013 Kadınlar Günü Etkinliği
Her yıl geleneksel olarak kutlanan Dünya Kadınlar Günü etkinliği,bu yıl 09 Mart Cumartesi günü, Hilton Hotelde düzenlenen kahvaltıda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

25 Büyük ve köklü, ulu bir ağacın dallarıyız…
BAL-GÖÇ İznik Şubesi'nin hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Düzenlenen törene çok sayıda misafir katıldı. Büyük ve köklü, ulu bir ağacın dallarıyız…

26 Bal-Göç Yönetimi, AK Parti Yıldırım İlçe Yönetimini Ziyaret Etti
Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri 12 Mart 2013 tarihinde AK Parti Yıldırım İlçe Yönetimi ziyaret ettiler. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Balkanlarda ve Bulgaristan’daki son gelişmeler ile ilgili AK Parti İlçe Yönetimine bilgi aktarıldı.

27 SAYIN LÜTFÜ TÜRKKAN BAL-GÖÇ'TEYDİ
MHP Kocaeli Milletvekili ve aynı zamanda Balkan camiasına yönelik ilgi ve çalışmalarıyla tanınan Değerli Rumelili Hemşehrimiz Lütfü Türkkan Bey genel merkezimizi ziyaret etti

28 Şehitlerimizi Unutmadık…
Çanakkale Şehitleri ve Diğer Şehitlerimiz İçin Mevlit Okutuldu tarihinde, "Şehitler Günü" münasebetiyle, Çanakkale ve Diğer Şehitlerimizin anısına, Yıldırım İlçesi Şükraniye Mahallesi Sarı Camide mevlidi şerif programı düzenlendi. Şehitlerimizi Unutmadık…

29 Bursa'daki Nevruz Kutlamalarına Katılım
Bursa'da yıllardır BAL-GÖÇ' ün de içinde bulunduğu STK'lar ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile kutlanan Nevruz şenlikleri programı dört gün sürdü.

30 Yunusemre Mahallesi'nde Şehitler İçin Okutulan Mevlide Katılım
Yunusemre Mahallesinde geleneksel olarak Çanakkale Şehitlerine ve diğer şehitler için okutulan mevlit, mahalle muhtarı ve aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz olan Sevinç Mutlu’nun ev sahipliğinde yapıldı. Mevlide Bal-Göç Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de iştirak ettiler.

31 Bal-Göç'ten Bursa'daki Bazı Medya Kuruluşlarına Ziyaret
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan’ın başkanlığındaki BAL-GÖÇ Heyeti, Bursa’daki yerel medya organları olan OLAY Medya, AS Medya, Line TV ve Kent Gazetesi’ni ziyaret ederek Bulgaristan’daki seçimlerle ilgili olarak bilgi paylaşımında bulundu.

32 Bulgaristan Bursa Konsolosu İle Görüşme
Bulgaristan’da yapılacak 12 Mayıs 2013 Parlamento Seçimleri ile ilgili olarak, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN, tarihinde Bulgaristan C. Konsolosu Dimitır HACIEV’i Makamında ziyaret ederek, geçen dönemlerde olduğu gibi, Bulgaristan vatandaşlığı olan Hemşerilerimizin demokratik haklarını kullanabilmelerini kolaylaştırmak için her türlü lojistik desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

33 Bulgaristan Bursa Konsolosu İle Görüşme
Bulgaristan’da yapılacak 12 Mayıs 2013 Parlamento Seçimleri ile ilgili olarak, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN, tarihinde Bulgaristan C. Konsolosu Dimitır HACIEV’i Makamında ziyaret ederek, geçen dönemlerde olduğu gibi, Bulgaristan vatandaşlığı olan Hemşerilerimizin demokratik haklarını kullanabilmelerini kolaylaştırmak için her türlü lojistik desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Bu konuda, Bulgaristan Merkez Seçim Kurulu’nca belirlenmiş olan usul ve esaslar dahilinde, Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi konusunda, Genel Merkez’in, Şubeler, Yöre Dernekleri ve göçmenlerin yoğunlukta olduğu mahalle Muhtarları ile koordineli olarak, çalışmaya başlanıldığını belirtti. Ziyaret için teşekkür eden Konsolos Dimitır HACİEV’de, Bursa’da yaşayan Bulgaristan Vatandaşlarının seçimlere katılarak, rahat oy kullanabilmelerini sağlamanın başlıca görevleri olduğunu açıkladı. Seçim sürecinde bu tür görüşmelerin önem arz ettiğini ve kendilerinin de kısa süre içinde iadei ziyarette bulunma arzusunda olduklarını ifade ettiler.

34 Bursa Valimiz Sayın Şahabettin Harput Genel Merkezimizi Ziyaret Etti.
Bursa Valisi Şahabettin Harput Derneğimizi ziyaret ederek faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldılar. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan tarafından bilgilendirme yapılırken, Balkanlar’daki Türk ve akraba toplulukların sorunları dile getirildi.

35 Bal-Göç'ten Ak Parti Bursa İl Başkanlığına Ziyaret
Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan, yönetimi ve yöre dernek başkanları (Eğridere, Cebel, Filibe, Killiler, Koşukavak, Kuzey Bulgaristan Türkleri, Mestanlı, Osman Pazarı, Yeni Mahalle Yöresi) saat dan başlayarak aynı gün sırası ile Bursa AKP, CHP ve MHP İl Başkanlarını ziyaret ettiler. Bulgaristan da 12 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler ile ilgili bilgi paylaşımının yanında Bursa yerel basınında öne çıkan haberler gündeme geldi.

36 Bal-Göç'ten CHP Bursa İl Başkanlığına Ziyaret
Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan, yönetimi ve yöre dernek başkanları (Eğridere, Cebel, Filibe, Killiler, Koşukavak, Kuzey Bulgaristan Türkleri, Mestanlı, Osman Pazarı, Yeni Mahalle Yöresi) saat dan başlayarak aynı gün sırası ile Bursa AKP, CHP ve MHP İl Başkanlarını ziyaret ettiler. Bulgaristan da 12 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler ile ilgili bilgi paylaşımının yanında Bursa yerel basınında öne çıkan haberler gündeme geldi.

37 Bal-Göç'ten MHP Bursa İl Başkanlığına Ziyaret
Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan, yönetimi ve yöre dernek başkanları (Eğridere, Cebel, Filibe, Killiler, Koşukavak, Kuzey Bulgaristan Türkleri, Mestanlı, Osman Pazarı, Yeni Mahalle Yöresi) saat dan başlayarak aynı gün sırası ile Bursa AKP, CHP ve MHP İl Başkanlarını ziyaret ettiler. Bulgaristan da 12 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler ile ilgili bilgi paylaşımının yanında Bursa yerel basınında öne çıkan haberler gündeme geldi.

38 Yıldırım İlçe Müftümüzün Ziyareti
Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Bursa Yıldırım ilçe Müftüsü Osman ŞEN Derneğimizi ziyaret ettiler. Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Derneğimizin faaliyetleri hakkında bilgi aktardıktan sonra, Balkanlardaki vakıf malları, anadilde ve dini eğitim konularında hassasiyetle çalışmalar yapılmakta olduğunu ve bu konuda Kurumlarının desteğinin bilhassa önem arz ettiğini belirtti.

39 ŞEF ELVAN DEMİR YÖNETİMİNDEKİ BAL-GÖÇ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU’NUN BÜYÜLEYİCİ KONSERİ
BAL-GÖÇ ile Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen konserde dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı. Şef Elvan DEMİR yönetimindeki BAL-GÖÇ Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel Rumeli türkülerini seslendirirken, salondan büyük alkış aldı. Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen konsere çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca Bulgaristan’dan da Razgrad ili, Kemaller (İsperih) İlçesi, Höyüklü (Todorovo) köyünden misafirlerimiz konserimize renk kattılar.

40 "Çocuk; Çevre ve Doğa” Konulu Resim Yarışmamızın Ödül Töreni ve Sergi Açılışı
Geleneksel hale gelen 23 Nisan Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlediğimiz resim yarışması bu yılda yapıldı. Resim yarışması törenimiz 22 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 18.30’da Konak Kültür Merkez’inde düzenlendi. Törenimize çok sayıda üyemiz, Yöre Dernekleri Yöneticileri katıldılar. Tören açılışına Orhangazi şubemize misafir olan Bulgaristan Razgrad ili, Loznitsa folklor ekibi ve Orhangazi Şubemizin folklor ekibi katılarak etkinliğimize renk kattılar.

41 Görükle Şube Başkanımız ve Genç Sporcuların Ziyareti
26-29 Nisan 2013 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Okullar arası Türkiye Yıldızlar Kort Tenis Şampiyonasına katılan Bursa Ali DURMAZ Ortaokulu’nun başarılı tenisçileri ve Bal-Göç Görükle Şube Başkanı Nazif CESUR, İzmir'de göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Sarnıç Mahallesinde Gaziemir Belediyesi tarafından yaptırılan Abidevi Şahsiyet Gazi Nuri TURGUT ADALI, Öğretmen-Yazar Ömer OSMAN ERENDORUK Parklarını ve Balkan savaşlarının 100.yılı nedeni ile yaptırılan Göç Anıtını ziyaret ettiler.

42 Kırcaali HÖH Adayları Saliha Emin ve Erdinç Hayrullah'ın Ziyareti
Kırcaali HÖH Milletvekili adayları Sayın Saliha Emin ve Erdinç Hayrullah BAL-GÖÇ Genel Merkezini ziyaret ettiler. Yaklaşan 12 Mayıs genel seçimleri ile ilgili olarak, ülke çapında BAL-GÖÇ gibi bir çok STK'yı ziyaret ettiklerini, bu ziyaretler esnasında davet aldıkları bazı kurumlarda da görüşlerini ifade olanağı bulduklarını, geniş seçmen kitleleri ile sohbet ve paylaşım imkanlarının olduğunu ifade ettiler.

43 Bulgaristan Başmüftülüğü Dış İlişkiler Sorumlusu Hayri Emin'in Ziyareti
Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Dış İlişkiler Sorumlusu Sayın Hayri Emin, BAL-GÖÇ ve BGF Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Başmüftülüğün faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımın yapıldığı görüşmede yaklaşan Mübarek Ramazan ayı boyunca yapılacak programlar da gündeme geldi. Genel Başkan Yüksel Özkan, BAL-GÖÇ ve B.G.F adına kendilerine çalışmalarında başarılar dilerken bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman kendilerinin haklı davalarında yanlarında olacaklarının güvencesini verdi.

44 Filibe'den Gelen Üniversite Heyetinin Ziyareti
Filibe Gıda Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kolio T. Dinkov başkanlığındaki akademik heyet, Bal – Göç Genel Merkezini ziyaret ettiler. Ziyaretlerinin amacının, 3 fakülteden oluşan ve Bulgaristan’ın en büyük devlet üniversitesi durumundaki eğitim kurumlarında verilen eğitim kalitesi, öğrencilerin kayıt ve barınma koşulları ile ilgili bire bir bilgi aktarmak olduğunu belirten dekan Dinkov, böylelikle üniversitelerinde okumakta olan mevcut Türk öğrenci sayısını daha da arttırmak istediklerini söyledi.

45 Cebel’deki 19 Mayıs Etkinliklerine Katılım
Geleneksel olarak Kırcaali’nin Cebel ilçesinde yapılan asimilasyon sürecine karşı sivil direnişin yıldönümünde Bursa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nden (BAL-GÖÇ) katılım üst düzeydeydi. BAL-GÖÇ’ün koordinasyonun Bursa’dan iki otobüs dolusu göçmen de etkinliklere iştirak ederken, Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın da yoğun ilgisi gözlendi.

46 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamında Paintball Turnuvası Düzenlendi
19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında BAL-GÖÇ Genel Merkez tarafından 26 Mayıs 2013 tarihinde Mudanya yolu Balat ormanında düzenlenen Paintball etkinliğine Yöre Dernekleri, BAL-GÖÇ şubeleri, diğer STK’lar, Balkan ülkelerinden gelip Bursa da Yüksek Öğrenim gören öğrencilerimiz bu anlamlı ve renkli organizasyona katıldılar. Çekişmeli geçen maçlar sonucunda turnuvanın birincisi BAL-GÖÇ Görükle Şubesi, ikincisi Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, üçüncüsü ise BAL-GÖÇ Osmangazi Şubesi oldu.

47 Geleneksel 8. BAL-GÖÇ Ali Durmaz Futbol Turnuvası
Şampiyonu: «Eğridereliler» -Şampiyon: Eğridereliler Derneği -2.Filibeliler Derneği -3.Killililer Derneği -Gol kralı=Erdoğan Koç -En centilmen takım=Mestanlılar Derneği

48 Bulgaristan’daki Türkçe Öğretmenlerine Eğitim Verilmeye Devam Ediliyor
Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), BALGÖÇ’ün organizasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla eğitim vermeye devam ediyor. Kuzey Doğu Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği ile Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği’nin talebi üzerine geçen yıl başlayan eğitimler, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

49 Bulgaristan Türkçe Öğretmenlerinin Ziyareti
BAL-GÖÇ ve Uludağ Üniversitesi Rektörlüğünün işbirliği ile Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği ile Kuzey ve Doğu Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği’nin geçen yıl başlayan eğitimleri bu yıl davam ederek, toplam 35 öğretmen hizmet içi eğitimlerine bu senede devam etmek üzere Bursa’da idiler. katılan öğretmenler Başkanımız Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN’a teşekkür plaketi takdim ederek teşekkürlerini sundular.

50 Bulgaristan'da Cami Açılışlarına Katılındı
Hayırsever işadamları tarafından restore edilen Bulgaristan´daki Osmanlı döneminden kalma 4 cami törenlerle ibadete açıldı. Törenlere Genel Başkanımız Doç. Dr. Özkan ve yönetim kurulumuzdan üyeler de katıldı.

51 Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü ve Öğretim Üyelerinden Oluşan Heyetin Ziyareti
Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü ve Öğretim Üyelerinden oluşan ve Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitır HACİEV’inde katıldığı akademik heyet, Bal-Göç Genel Merkezine ziyarette bulundular.

52 Bal-Göç'ün Geleneksel İftarı Yapıldı
Bal-Göç’ün geleneksel İftar Yemeği Cumartesi akşamı, Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. 1500 civarında vatandaşın iftarını açtığı etkinliğe Bursa Milletvekilleri Turan TAYAN, İsmet BÜYÜKATAMAN, Bursa Vali Yrd. İsmail DEMİRHAN, İl Dernekler Müdürü Osman DİKLMEN, Siyasi Parti Başkan ve Yöneticileri, Belediye Başkan ve Yöneticileri, STK Başkan ve Yöneticileri ve diğer misafirler katıldılar.

53 İftarımıza da Katılan HÖH Heyetinin Genel Merkezimizi Ziyareti
İftar Yemeğimize katılarak bizleri onurlandıran Bulgaristan Milletvekilleri Erdinç HAYRULAH, Mehmet ATAMAN ve Kızılağaç Belediye Başkanı Salih RAMADAN Pazar günü, Genel Merkezimizi ziyaret ettiler.

54 Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sayın Ercan ÖZEL'in Ziyareti
Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sayın Ercan ÖZEL, BAL-GÖÇ Genel Merkezini nezaket ziyaretinde bulundu Yılında Bulgaristan'dan göç eden ailesi Bursa Yenişehir'e yerleşmiş ve hala orada yaşamakta olduğunu ifade etti. Bulgaristan ile bağlarını koparmadığını ve ailesinin göç ettiği bölgeyi sık sık ziyaret ettiğini duygulu bir şekilde anlatan Özel'e BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel ÖZKAN bir üyelik rozeti takdim etti.

55 Girişimlerimiz sonuç verdi.
Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Özel Kaleminden Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Özkan'a gelen yazının orjinali

56 Kırcaali Müftümüz Sayın Beyhan MEHMET ile Karşılıklı Ziyaretler Yapıldı
Kırcaali Müftümüz Sayın Beyhan MEHMET ve beraberindeki heyet BAL-GÖÇ Genel Merkezini ziyaret etti. Ramazan münasebetiyle Bursa da temaslarda bulunduğunu açıklayan Sayın Beyhan MEHMET, soydaşlarla bu mübarek ayın güzelliklerini paylaşmak kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. BAL-GÖÇ Genel Başkan Yardımcısı Sadık YILMAZ ve beraberindeki heyet Kırcaali İl Müftüsü Sayın Beyhan MEHMET’i makamında ziyaret etti. Müftü Beyhan MEHMET, BAL-GÖÇ’ün sağlamış olduğu katkıları ile Kırcaali ilinde ihtiyaç sahibi olan bir çok kişiye erzak paketi dağıtılacağını belirtti.

57 Bulgaristan’da İftarlar Düzenlendi
Haskovo (Hasköy) İli, Stamblovo Belediyesi, Dolno Çerkovişte Köyünde İftar Programı Düzenlendi.

58 Madan İlçesi Merkez Camide 3 bin Kişilik İftar
Bulgaristan’da İftarlar Düzenlendi Madan İlçesi Merkez Camide 3 bin Kişilik İftar

59 Bayramlaşma Törenimiz Siyasi Partilerimizin Üst Düzey Katılımıyla Gerçekleşti

60 Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki Görüşmelerimiz
Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Yardımcılığına atanan, BAL-GÖÇ Kadın Kolları Üyesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fahriye VATANSEVER AĞCA, Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN ve Yönetim Kurulu Üyelerince makamında ziyaret edilerek başarı dileklerinde bulunuldu. Aynı gün Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Tuğrul GÖNCÜ da makamlarında ziyaret edildi, kurumlarının vermiş olduğu sağlık hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür edilerek , başarılarının devamı dileğinde bulunuldu.

61 Belene Mağdurlarından Oluşan Heyetin Ziyareti
Heyet sözcüsü, bu güne kadar değişik platformlarda hak aradıklarını, ancak çözüm bekleyen bir çok sorunları olduğunu dile getirdi.Bu nedenle BAL-GÖÇ'ten destek beklediklerini aktaran Belene mahkûmları ellerinde mevcut birçok dokümanın fotokopilerini Özkan'a teslim ettiler. Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN kendilerine tam destek sözü verdi.

62 Konsolos Sayın Birsen Karabacakova'nın BAL-GÖÇ ve B. G. F
Konsolos Sayın Birsen Karabacakova'nın BAL-GÖÇ ve B.G.F. Genel Merkezine Ziyareti Bulgaristan'ın İstanbul Konsolosluğuna bağlı Bursa Şubesinde görev yapan Konsolos Sayın Birsen Karabacakova BAL-GÖÇ ve B.G.F. Genel Merkezine ziyarette bulundular. Konsolosluğun hizmetleri hakkında bilgi aktaran Sayın Karabacakova'ya Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan, üyeleri tarafından kendilerine iletilen beklentileri ve sıkıntıları aktardı.

63 2.Koca Yusuf Yağlı Güreşleri ve Şenliklerine Katılındı
1 Eylül 2013 Tarihinde Bulgaristan Şumnu Şeytancık İlçesi Karalar Köyünde Koca Yusuf Spor ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 2.Koca Yusuf yağlı güreş ve şenliklerine bu yılda derneğimizi ve Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel Özkan'ı temsilen Bal-Göç yönetim kurulu üyemiz  Günaydın İZMİRLİ, Bal-Göç  Görükle  Şube Başkanımız Nazif CESUR katıldılar.

64 GELENEKSEL BALKAN PANAYIRI BU YIL DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Bursa-Osmangazi Ziraat Parkında oldukça yoğun bir katılım ile 6.sı düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.

65 Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlere Bal-Göç'te katıldı.

66 HEPAR Yıldırım İlçe Yönetimi Genel Merkezimizi Ziyaret Etti

67 Türkçe Eğitime Katkı Koyan Uludağ Üniversitesi Mensupları Bulgaristan’da
05 – 08 Eylül, BAL-GÖÇ, Uludağ Üniversitesi   ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri tanıtım gezisinde, Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerine Türkçe eğitim kursuna katkı koyan  Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyeleri Bulgaristan’da Şumnu, Filibe ve Kırcaali illerini ziyaret ettiler.

68 28-29 Eylül 2013 Tarihlerinde Geleneksel Görükle Balkan Panayırı Düzenlendi
28-29 Eylül 2013 tarihlerinde, Görükle Geleneksel Balkan Panayırı düzenlendi. Nilüfer Belediyesinin ve Nilüfer Spor Klübünün katkıları ile gerçekleşen etkinlik, bol müzik ziyafeti ve iki günde 100 bine yakın katılımcının panayırı renklendirmesi ile 29 Eylül pazar akşamı muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

69 05 – 06 Ekim 2013 Tarihlerinde Geleneksel Kestel Balkan Panayırı Düzenlendi
Geleneksel “Kestel Balkan Panayırı” Bursa Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda ve Kestel Belediyesinin lojistik desteği ile 05 – 06 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlendi.

70 Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne Ziyaret
Bursa BAL-GÖÇ Görükle Şube Başkanı Nazif CESUR, Görükle Şube Başkan Yardımcısı Samet MUTLU ve beraberindeki bazı Yönetim Kurulu Üyeleri "Gümülcine Türk Gençler Birliğ"ni ziyaret ettiler.

71 Kurban Bayramı Vesilesiyle Düzenlenen Bayramlaşma Merasimimiz
, Kurban Bayramı Bayramlaşma etkinliği genel merkezde gerçekleşti.

72 Cebel,Mestanlı ve Karagözler'de Yapılan Görüşmeler ve Şenliklere Katılım
Genel Başkan Yardımcıları Sadık YILMAZ, Veli ÖZTÜRK ve Yönetim Kurulu Üyesi  Şenol  Sevinç’ten oluşan BAL-GÖÇ heyeti  Cebel, Karagözler  ve  Mestanlı  panayır şenlikleri vesilesiyle çeşitli ziyaretlerde bulundu.

73 Filibe Başkonsolosumuz Sayın Şener Cebeci Ziyaret Edildi
18 Ekim 2013 tarihinde Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel Özkan ve Başkan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. İsmail Selimoğlu Bulgaristan’da Filibe Başkonsolosumuz Sayın Şener Cebeci’yi ziyaret ettiler.

74 Cumhuriyetimizin 90. Yılı nedeniyle, BAL-GÖÇ Kadın Komisyonunca
Düzenlenen “Çay Partisi” Yoğun Katılımla Gerçekleşti

75 Cumhuriyetimizin 90. Yılı nedeniyle, BAL-GÖÇ Kadın Komisyonunca
Düzenlenen “Çay Partisi” Yoğun Katılımla Gerçekleşti

76 Ulu Önderimiz Atatürk 75. Ölüm Yıldönümünde Hasretle ve Minnetle Anıldı
10 Kasım 2013 Pazar günü Ördekli Kültür Merkezinde, BAL-GÖÇ’ün düzenlediği “ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ” yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN’ın günün anlamına ilişkin açılış konuşmasından sonra, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Serpil AYTAÇ’ ın “ATATÜRK VE KADIN” başlıklı sunumunu müteakiben, BAL-GÖÇ Korosunun “10 Kasım Oratoryosu” icrası coşkulu alkışlara sahne oldu.

77 Konfederasyon Başkanımız ve Eski Bal-Göç Genel Başkanlarından Sayın Gençoğlu’nun Rahatsızlığı Nedeniyle sitemizde Yayınlanan Mesaj

78 Balkanlardan gelip Uludağ Üniversitesi’nde Okuyan Öğrencilerin Sorunları ve Çözüm Yolları İçin İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı

79 Yıldırım Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Umut Berker SEVİLMİŞ'in Ziyareti
Yıldırım Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Umut Berker SEVİLMİŞ derneğimize ziyarette bulundular. Ziyaret esnasında yapılabilecek projeler ile ilgili görüşler belirtildi.

80 Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesinin Ziyareti
Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şube Başkanı Müzeyyen YILDIRIM ve Başkan Yardımcısı Şükrü KESKİN derneğimizi ziyaret ettiler. Karşılıklı işbirliği ve yapılabilecek projeler üzerinde bilgi alış verişinde bulunuldu.

81 CHP Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Erkan AYDIN'ın Ziyareti
CHP Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı, DAĞ-DER eski Başkanı Erkan AYDIN, BAL-GÖÇ Genel Merkezini ziyarette bulundular. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN, Aydın’a yolunuz açık olsun diyerek,adaylığının hayırlı olmasını temenni edip hizmet adına çıkılan bu zorlu süreçte başarılar diledi.

82

83 Türk Sporcuları Alkışladığı İçin Totaliter Sistem Tarafından Zulme Uğratılan Öğretmen Mustafa Meriç'e Plaket Verildi

84 Üyemiz Belma Sevinç Makamında Ziyaret Edildi
BAL-GÖÇ Kadın Kolları olarak, Nilüfer Belediyesi’ nde Kayapa Sorumlusu olarak çalışmakta iken, Gölyazı Bölge Sorumlusu olarak atanan üyemiz Belma SEVİNÇ , makamında ziyaret edildi.

85 BALKANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Merkezimizi Ziyaret Ettiler
BALKANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri BAL-GÖÇ Genel Merkezini ziyaret ettiler. Başkan Naci Şahin ve beraberindeki heyetin kendilerini evlerinde gibi gördüklerini ifade etmeleri sohbetin sıcak ve samimi havasını hemen hissettirdi. BALKANSİAD kurucu üyesi de olan Genel Başkan Yüksel Özkan, BALKANSİAD’daki çok kısa zamandaki atılımların göz kamaştırıcı olduğunu vurguladı.

86 Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Genel Merkezimize Ziyaret
Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Aleksander Velev, Başkatip Sayın Veselin Bozhilov ve gazeteci   Sayın Nihal Özergan  BAL-GÖÇ ve B.G.F Genel Merkezini ziyaret ettiler. Başkonsolos Velev Balkan coğrafyasından göç edenlerin ve özellikle Bulgaristan kökenlilerin çoğunlukta üyesi olduğu  en büyük federasyon olan B.G.F’yi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

87 5.Bal-Göç Engeliler ile Elele Bowling Turnuvası
3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile 5.Bal-Göç Engeliler ile Elele Bowling Turnuvası 08 Aralık 2013 tarihinde CarrefourSa Magic World Bowling salonunda yapıldı. Bal-Göç Genel Merkez ve Şubeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi,Yöre Dernekleri, Bal-Göç üyelerine ait firmalar olmak üzere bu anlamlı ve renkli organizasyona toplam 22 takım katıldı.

88 Mümin Gençoğlu’na İzmir Gaziemir Belediyesi’nden Büyük Vefa
Balkanların ve Türkiye’nin “Göçmen Babası” Mümin Agası” Mümin Gençoğlu’nun ismi İzmir’de bir kez daha ölümsüzleşti. Hayatını göçmen sorunlarına adayan, soydaşlara yönelik asimilasyon ve soykırım mücadelesinin efsane ismi ve simgesi Mümin Gençoğlu ismi İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesislerde yaşayacak.

89 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
AYVALI KÖYÜ

90 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
HAYRANLAR

91 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
MESTANLI

92 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
RAVEN

93 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
SÜT KESİĞİ

94 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
TÜRKAN ÇEŞME

95 ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENLERİ Aralık-2013
TÜRKAN ÇEŞME

96 Medyada BAL-GÖÇ Faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz ile bunların sonucunda elde edilen neticeler, Medyada Sık sık Yer Buldu ve Sosyal Medyada Geniş Yankı Uyandırdı.

97 Sizden aldığımız güç ile sizin sesiniz olmak prensibimize sadık kalarak, her platformda SESİNİZ OLDUK.

98 Balkan ülkeleri ve halkları arasında dostluk ve barışı güçlendirmeyi ana hedefleri arasına koyan Federasyon ve Derneklerimizin TRT Balkan kanalının kurulması konusunda 'de TRT Genel Müdürlüğüne 23 maddeden oluşan geniş kapsamlı bir rapor sunarak başlatmış olduğu çalışmayı köşesine taşıyan ve bu konuda kamuoyunu bilgilendiren Sayın Aysın Komitgan'ın Köşe Yazısı

99 Yazılı ve Sosyal Medyada Bal-Göç

100 Bulgaristan’daki Türkçe İnternet Sitelerinde de Beyanat ve Faaliyetlerimiz Sıkça Yer aldı.

101 Bulgaristan’daki Türkçe İnternet Sitelerinde de Beyanat ve Faaliyetlerimiz Sıkça Yer aldı.

102 Bulgaristan’daki Türkçe İnternet Sitelerinde de Beyanat ve Faaliyetlerimiz Sıkça Yer aldı.

103 Sosyal Medyada Bal-Göç

104 Sosyal Medyadaki Grubumuz ve BALKAN isimli Sayfamızda Bal-Göç misyonuna uygun olarak yaptığımız paylaşımlar büyük ilgi gördü ve beğeni topladı.

105 Sosyal Medyadaki Grubumuz ve BALKAN isimli Sayfamızda Bal-Göç misyonuna uygun olarak yaptığımız paylaşımlar büyük ilgi gördü ve beğeni topladı.

106 Sosyal Medyadaki Grubumuz ve BALKAN isimli Sayfamızda Bal-Göç misyonuna uygun olarak yaptığımız paylaşımlar büyük ilgi gördü ve beğeni topladı.

107 Faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz ile elde edilen neticeler Medyada Sık sık Yer Buldu.
Bulgaristan’da Türklere yönelik asimilasyonunun doruğa ulaştığı ’da arası Halk Cumhuriyeti Başsavcısı Vasil Mrıçkov’a bir de Cumhurbaşkanı Rosen Plevleniev tarafından ‘devlet nişanı’ verileceği yönündeki haberler, geçtiğimiz aylarda merkezi Bursa’da bulunan Bal-Göç ile BGF’de rahatsızlığa yol açmıştı. Bulgaristan Slav Alfabesi Günü’nde Türk azınlığın asimilasyonunda etkin rol oynadığı bilinen Mrıçkov’un Cumhurbaşkanı Plevlenilev tarafından da devlet nişanı ile ödüllendirileceği haberleri Bal-Göç’ü harekete geçirmişti. Dün Bal-Göç ve Balkan Göçmenleri Federasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan arayıp, bilgilendirdi.

108 Faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz ile elde edilen neticeler Medyada Sık sık Yer Buldu.
Sayın İhsan Aydın’ın Yazısından: «Vize uygulamasından yakınan bir kurumumuz daha var. Yıllarca Bulgaristan`ın kalkınması için çalışmış ve hiç de hak etmedikleri halde Türkiye`ye istem dışı göçe zorlanmış soydaşlarımızın örgütü BAL-GÖÇ bu durumdan rahatsız. Dün BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ile konuştuk. Yüksel Hoca, önceki gün kendilerini ziyarete gelen Bulgaristan`ın İstanbul Başkonsolosu Aleksander Velev`e bu talebini bir kez daha birinci ağızdan iletmiş. Ne de iyi etmiş.

109 Faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz ile elde edilen neticeler Medyada Sık sık Yer Buldu.
Sayın İhsan Aydın’ın Yazısından: «Bulgaristan yolculuğumuzda Balkan göçmenlerinin en büyük STK`sı olan Konfederasyon tarafından devletin ilgili kurumlarına raporlar verildiğini bizzat BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan`dan da dinlemiştik.»

110 Genel Başkanımız Doç. Dr
Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN'ın Olay TV'de Canlı Olarak Yayınlanan "Olav Panorama" Programının İlk Konuğu Oldu

111 Faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz ile elde edilen neticeler Medyada Sık sık Yer Buldu.
Sayın İhsan Aydın’ın Yazısından: Varna`dan gelen bu haber BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan`ı da mutlu etmiş. Dün görüştüğümüzde memnun oluşu şu sözlerden belliydi: “Sizin de köşenizde paylaştığınız Varna Belediye Meclis kararı şimdilik gündemden düştü. Ne zaman ısıtılıp tekrar Bulgaristan Türklerinin önüne konulacak göreceğiz. Bu konuda Bulgaristan Cumhurbaşkanı`na mektup yazmış idik. Biz STK ların tepkisi, HÖH`ün duyarlılığı ve çabaları meyvelerini verdi şimdilik.”

112 www.balgoc.org.tr Resmi Web sitemiz:
"Türkiye'de Bulgar Türkü veya Bulgar Göçmeni yok; Bulgaristan'dan Göç Eden Türkler vardır. "

113 www.balgoc.org.tr Resmi Web sitemiz:
«MİSYONUMUZU DEĞİŞTİRMEDEN VİZYONUMUZU YENİLEYEREK» Dün olduğu gibi bugünde -sizin sesiniz, sizin gücünüz- olarak yolumuzda yürüyoruz.


"BAL-GÖÇ SİZİN SESİNİZ, SİZİN GÜCÜNÜZ TÜRKİYE için birleşelim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları