Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Microsoft Eğitim ve Sertifikasyon Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Microsoft Eğitim ve Sertifikasyon Programları"— Sunum transkripti:

1

2 Microsoft Eğitim ve Sertifikasyon Programları
Ülkü Yıldız Ulaş Operasyon Yöneticisi İstanbul Adres Bilgisayar

3 Microsoft Sertifika Programları

4 Neden Sertifikasyon? Bilgi ve beceriyi kanıtlayan bir belgedir.
Belirli bir konuda sahip olunan spesifik bilgiyi kanıtlar. Güncellenmesi kolaydır.

5 Microsoft Sertifikaları
Microsoft Sertifika Programı, BT endüstrisinde çalışan profesyonelleri değerlendirmek için objektif bir standarttır. Microsoft Sertifika Programları, sertifika sahibinin endüstri gereksinimlerini karşıladığını kanıtlar. Microsoft Sertifika Programları, BT profesyonellerinin kariyerlerini geliştirmelerini, işverenlerin ise daha kalifiye bir iş gücüne sahip olmalarını sağlayan bir yoldur.

6 Neden Sertifika Almalıyım?
ABD İşçi İstatistikleri Bürosu diyor ki: ‘Teknoloji daha karmaşık hale geldikçe, her alandaki iş verenler daha yüksek düzeyli beceri ve deneyim istemektedirler. Teknik ya da profesyonel sertifikalar, aday işçilerin uygunluğunu ya da kalitesini garanti altına alan bir yöntem haline gelmektedir.’

7 Neden Sertifika Almalıyım?
En hızlı büyüyen endüstri bilgisayar ve bilgi işlemdir; Bilgisayar, bilim adamlarının, bilgisayar mühendislerinin ve sistem çözümleyicilerinin 2006 yılına kadar en hızlı büyüyen istihdama sahip olacakları beklenmektedir.

8 Microsoft Sertifikaları
Microsoft Sertifika Programları, iş hayatında var olan belli beceri ve görevleri yansıtır. Bilgisayar uzmanı arayan BT yöneticileri, Microsoft sertifikası sahibi olan kişilerin bilgi ve becerilerinin, beklentileri karşılayacağından hatta aşacağından emin olabilirler. Microsoft sertifikası sahibi profesyoneller üretkenlik ve desteği arttırma potansiyeli ile bir kuruma eğitim ve sertifikasyonda sektör standartını getirirler.

9 Sertifikasyon Neden Gereklidir?
Sertifikasyon BT operasyon ve destek maliyetini düşürür. Sertifikasyon kalifiye personel sağlar. Personele yapılan eğitim yatırımının verimliliğinin ölçülmesinde yardımcı olur. MCP çalışmayan firmalarda, personelin dışarıdan firmalarla desteklenmesi iki kat daha fazla görülmektedir.

10 Sertifikasyonun Bireylere Katkıları
Microsoft Sertifika Programları, dünyaca tanınmış programlardır. Kişinin bilgi birikimlerini ve Microsoft ürünleri kapsamındaki yetkinliklerini tüm dünyaya kanıtlamasına imkan verir. Programlar, sertifika kazandırmanın yanısıra sürekli bir bilgi kaynağı da sağlarlar. Microsoft sertifikasyon logoları kullanım hakkı sağlanmaktadır. Dünya çapında düzenlenen Microsoft konferanslarına, teknik eğitim çalışmalarına ve diğer etkinliklere katılma şansı sağlar.

11 Microsoft Sertifika Seçenekleri
MCP (Microsoft Certified Professional) MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer) MCSA (Microsoft Certified Systems Administrator) MCSD (Microsoft Certified Solution Developer) MCAD (Microsoft Certified Application Developer) MCDBA (Microsoft Certified Database Administrator)

12 Program Yapısı

13 Microsoft Certified Professional
MCP ler en az bir Microsoft ürünü hakkında derinlemesine bilgiye sahiptirler. Herhangi bir sınavdan geçmeleri gerekir. Diğer Microsoft sertifikaları için bir başlangıç noktasıdır.

14 Microsoft Certified Systems Engineer
MCSE sertifikası, profesyonellerin Windows platformu ve Microsoft sunucu yazılımlarını kullanarak iş gereksinimlerini analiz edebildiğini, bu gereksinimlere uygun altyapıyı tasarlayabildiğini ve uygulayabildiğini gösteren birinci sınıf bir sertifikadır. MCSE şu kişiler için uygundur: Sistem mühendisleri; Teknik destek mühendisleri; Sistem ve iletişim ağı çözümleyicileri; Teknik danışmanlar.

15 Microsoft Certified Systems Administrator
MCSA sertifikası, profesyonellerin Microsoft Windows tabanlı işletim sistemi ile çalışan ortamları yönetebildiğini, bu ortamlara destek verebildiğini ve problemleri çözebildiğini kanıtlayan bir sertifikadır.

16 MCSE or MCSA MCSA Microsoft Windows tabanlı işletim sistemlerini yöneten, destekleyen ve sorunları çözen profesyoneller.. Mevcut bir network altyapısında network operasyonları ve desteklemede 6-12 ay deneyim sahibi olanlar... MCSE Microsoft Windows sunucu çözümleri ve yapısını planlayan, tasarlayan ve yürüten profesyoneller.. Microsoft ürün ve teknolojileri kullanarak iş analizi, teknik planlama, tasarım ve sistem yönetmede en az 1 yıl deneyimi olanlar..

17 Microsoft Certified Solution Developer
MCSD sertifikası, Microsoft uygulama geliştirme araçları, teknolojileri, platformları ile yeni iş çözümleri hazırlayan profesyonellere yöneliktir. MCSD sertifikası şu kişiler için uygundur: Yazılım mühendisleri, Yazılım uygulama mühendisleri, Yazılım geliştirenler, Teknik danışmanlar.

18 Microsoft Certified Application Developer
MCAD sertifikası, Microsoft.NET ürünlerini kullanarak uygulama yazılımları geliştiren profesyoneller için oluşturulan en yeni sertifikadır. MCAD şu kişiler için uygundur: Programcılar, Sistem yöneticileri, Uygulama yazılım uzmanları.

19 MCSD or MCAD MCAD Microsoft araç ve teknolojilerini kullanarak, veritabanı ve network hizmetleri geliştiren, test eden, uygulamalar sağlayan, web veya masaüstü ürünleri geliştiren profesyoneller.. Uygulama oluşturma, yönetme ve konumlandırma konularında 1 veya 2 yıl deneyim sahibi olanlar.. MCSD Microsoft araçları, teknolojileri ve platformları kullanarak kurumsal çözümlerin analiz ve tasarımını yapan profesyoneller.. İş analizi ve teknik gereksinimlerini geliştirmede uygulama geliştirici olarak en az 2 yıl deneyim sahibi olanlar..

20 Microsoft Certified Database Administrator
MCDBA sertifikası, Microsoft SQL Server veritabanlarını uygulayan ve yöneten profesyoneller için uygundur. MCDBA sertifikası şu kişiler için uygundur: Veritabanı yöneticileri, Veritabanı çözümleyicileri, Veritabanı üreticileri.

21 Microsoft Certified Trainer
MCT ler, MOC ve MSDN kursları vermek üzere Microsoft tarafından sertifikalandırılmış kalifiye eğitmenlerdir. MCT sahibi olmak için: Premier sertifikalardan birini edinin. Eğitim bilgi ve yeteneğinizi ispatlayın. En az on gün MOC (Microsoft Official Curriculum) eğitimi verin. Kredi puanlarınızı tamamlayın.

22 Sertifikaya Sahip Olmak için Adımlar
Almak istediğiniz sertifikaya karar verin. Sınava hazırlık klavuzunu okuyun. Sizin için en uygun eğitimi alın. Becerilerinizi gerçek dünyada sınayın. Bir deneme sınavına katılın. Sınav için randevu alın ve sınava katılın.

23 Microsoft Sertifikası ile Neler Beklemelisiniz?
Daha fazla kariyer fırsatı Microsoft ürün ve teknolojileri hakkında yetkin olunduğunun endüstri tarafından kabul edilmesi MCP logolarını kullanım hakkı, özel MCP sitelerine erişim hakkı

24 Microsoft Office Sertifikaları MOUS
Microsoft Office User Specialist, bireylerin masaüstü uygulamalarındaki becelerini ispatlayan ve global olarak kabul gören bir Microsoft masaüstü sertifikasıdır. MOUS programı, iş yaşamında kalifiye ve bilgili iş gücü sağlamaya katkıda bulunmaktadır.

25 MOUS Sertifikasyon Konuları
MOUS sınavları Microsoft Office 2000 ve Microsoft Office XP bileşenleri için yapılmaktadır. Microsoft Word 2000/2002 Microsoft Excel 2000/2002 Microsoft Power Point 2000/2002 Microsoft Access 2000/2002 Microsoft Outlook 2000/2002

26 MOUS Sertifikası Türleri
Master Certification: Adaylar, tüm Office bileşenlerinin sınavlarını başarıyla geçmelidir.En üst düzey MOUS sertifikasıdır. Expert Certification: Adaylar, Microsoft Excel veya Microsoft Word Expert sınavlarından birini geçmelidir. Core Certification: Adaylar, Microsoft Office bileşenlerinden herhangi birinin Core sınavını geçmelidir.

27 Microsoft Türkiye Eğitim Organizasyonu
CTEC – Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezleri CTEC’ler bireylere, çalışanlara ve bilişim teknolojileri profesyonellerine yüksek standartta eğitim vermek üzere Microsoft tarafından yetkilendirilmiş teknik eğitim şirketleridir. Microsoft CTECler, Microsoft Resmi Müfredat programına uygun olarak eğitmen eşliğinde sınıflar ve özel eğitim çözümleri sunmaktadırlar. Microsoft CTECler Microsoft ile birlikte çalışarak, müşterilerin ürünlere, eğitime ve özel çözümlere en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktadırlar.

28 Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezleri
CTEC (Certified Technical Education Center) Microsoft Backoffice Uygulamaları Internet Uygulamaları İletişim Ağı Uygulamaları Diğer Teknoloji Ürünleri Microsoft Office Uygulamaları MCP Sertifikası Sınavları Türkiye’de 21 CTEC hizmet vermektedir.

29 Eğitim CTEC ten Alınır Microsoft CTECler, Microsoft Certified Partner olmanın tüm şartlarını yerine getirmek zorundadır, bunun sonucu olarak teknik eğitimler ve uygulama geliştirme araçları eğitimleri için doğru adrestir. Microsoft CTECler, eğitim sektörüne odaklanmış, yatırım yapmış firmalardır ve katılımcıların eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çözüm odaklı özelleştirilmiş eğitimler sunabilirler. Microsoft CTECler, en iyi kalitede eğitimi sunabilmek için Microsoft Certified Trainer lar ile çalışırlar. Microsoft CTECler, Microsoft Resmi Müfredatını kullanırlar. Microsoft CTEClerin Microsoft ile partner anlaşmaları vardır.

30 Microsoft Yetkili Eğitim Merkezi Seçim Kriterleri
Microsoft Yetkili Eğitim Merkezleri seçilirken aşağıdaki hususların standartlara uygunluğu kontrol edilir: Yer Konum Donanım Deneyim Eğitimler

31 Microsoft Yetkili Eğitim Merkezleri Çalışma İlkeleri
Eğitimler Microsoft Sertifikalı Eğitmenler (MCT) tarafından verilir. Kursların verildiği sınıflar Microsoft’un belirlediği standartlara sahiptirler. Kurslarda Microsoft’un hazırladığı eğitim dokümanları kullanılır. Müşteri memnuniyeti yakından takip edilir. Kurs bitiminde katılımcılara Microsoft onaylı katılım belgesi verilir.

32 Microsoft’un Programa Katkıları
Teknolojik Gelişmeler Konusunda Önceden Bilgilendirme Teknik Eğitimler Düzenleme Davranışla İlgili Eğitimler Düzenleme Tanıtım Denetleme

33 © 2001 Microsoft Corporation. All rights reserved.
This presentation is for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied, in this summary.


"Microsoft Eğitim ve Sertifikasyon Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları