Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyanın dört bir yanından son yüzyılın seçilmiş en iyi haber fotoğrafları... 1930 yılında Amerika'nın Indiana eyaletinde üst seviyeyi ulaşan ırkçılık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyanın dört bir yanından son yüzyılın seçilmiş en iyi haber fotoğrafları... 1930 yılında Amerika'nın Indiana eyaletinde üst seviyeyi ulaşan ırkçılık."— Sunum transkripti:

1 Dünyanın dört bir yanından son yüzyılın seçilmiş en iyi haber fotoğrafları yılında Amerika'nın Indiana eyaletinde üst seviyeyi ulaşan ırkçılık eylemleri nedeniyle Thomas Shipp ve Abraham Smith adlı iki siyah genç linç edilerek idam edildi.

2 Amerikalı atlet Jesse Owens, 1935 yılında 2
Amerikalı atlet Jesse Owens, 1935 yılında 2.5 saat içinde 4 dünya rekoru kırarak ulaşılması imkansız bir başarı elde etti Berlin Olimpiyatları'nda 100, 200, 4x100 metre ve uzun atlamada 4 altın madalya kazanan Owens, “Hitler’i stadyumdan kaçıran atlet” olarak ün yaptı.

3 1929 Büyük Buhran'ın simgelerinden bir fotoğraf
1929 Büyük Buhran'ın simgelerinden bir fotoğraf. Amerikalı göçebe anne ve çocukları...

4 Ünlü savaş fotoğrafçısı Robert Capa'yı üne kavuşturan ilk fotoğraf
Ünlü savaş fotoğrafçısı Robert Capa'yı üne kavuşturan ilk fotoğraf İspanya İç Savaşı'nda Cordoba'da çekilen bu kare kral yanlısı Federico Borrell García adlı militanın vurulma anını gösteriyor.

5 Hindenburg zeplini o güne kadar yapılmış olan en büyük hava taşıtıydı
Hindenburg zeplini o güne kadar yapılmış olan en büyük hava taşıtıydı. Hizmetinin ikinci yılında iniş sırasında yanarak yok oldu ve 36 kişi hayatını kaybetti. New Jersey, ABD,1937.

6 1944 yılında Fransa'da Nazi'lerle işbirliği yaptığı iddialarıyla suçlanan ve teşhir edilen kadınlar...

7 Amerikan tarihinde bir efsane haline gelen bu kare 1945'te İkinci Dünya Savaşı sırasında Iwo Jima'da savaşan ABD askerlerinin mücadelenin sonunda ülkelerinin bayrağını Suribachi Dağı'na dikmesini gösteriyor.

8 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombası 80 bin kişinin hayatına mal oldu. 9 Ağusto'ta da aynı bomba bu kez Nagazaki'ye atıldı ve 100 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı. Bombanın etkileri ise kuşaklar boyunca silinemedi.

9 Yıl 1948, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait "Skymaster" adlı uçak Sovyet işgali alıntındaki Berlin Templehoff Hava üssüne iniyor.

10 Harry Truman ve Thomas Dewey 1948 Amerika Başkanlık seçimlerinde iki aday iken hemen hemen herkes Dewey'in seçimleri kazanmasına garanti gözüyle bakmaktaydı. Seçim yaklaştıkça medya da kendisini bu ihtimale göre ayarlar. Chicago Daily Tribune bu ayarlama işini abartır ve seçim sonuçları belli olmadan Dewey'in başkanlığını ilan eder. Ancak Truman, gazetenin yayınlandığı gün Dewey'in en güvendiği bölgelerden bile galibiyetle ayrılarak başkan olur.

11 ABD'de sadece beyaz öğrencilerin devam ettiği Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen ilk siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk günü. Counts tacizlere sadece 4 gün dayanabildi.

12 Budist rahip Thich Quang Duc, 1963'te Güney Vietnam Hükümeti'nin din adamlarına eziyet etmesini kendini yakarak protesto ediyor. Rahip yanarak ölürken hiç ses çıkarmadı ve kıpırdamadı.

13 Martin Luther King'in 28 Ağustos 1963 tarihinde 300 bin kişiye hitap ettiği “I have a dream” (Bir hayalim var) başlığını taşıyan ve sözlü edebiyatın şaheserleri arasında kabul edilen tarihi konuşması...

14 Suikast sonucu öldürülen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F
Suikast sonucu öldürülen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kennedy'nin cenaze töreninde yas tutan ailesi. 25 Kasım 1963

15 Güney Vietnam Polis Şefi Nguyen Ngoc Loan, Viet Kong'lu olduğundan şüphelendiği genci öldürürken... 1 Şubat 1968

16 Sağcı öğrenci, Japon Sosyalist Parti lideri Asanuma'yı öldürmeden saliseler önce... Japonya, 1960

17 1969 yılında Neil Armstrong'un ardından ayda yürüyen Buzz Aldrin Amerikan bayrağı önünde görünüyor.

18 Amerika Kent State Üniversitesi'nde savaş karşıtı gösteride arkadaşının yanında diz çeken Mary Ann Vecchio... Mayıs, 1970

19 Amerikan Napalm bombası, Vietnam Savaşı sırasında My Lai Köyü'ne isabet edince; küçük Vietnamlı bir kız çırılçıplak korku içinde koşuyor... Tarihe My Lai Katliamı adıyla geçen bu fotoğraf, Associated Press muhabiri Nick Ut'a Pulitzer ödülü, fotoğraftaki küçük kız Kim Phuc'a ise şöhret getirmişti. Mayıs, 1972

20 Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Richard Nixon Watergate Skandalı nedeniyle istifasının hemen ardından uçağının merdivenlerinde... 9 Ağustos 1974

21 İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'ne esir düşmüş bir Alman yıllar sonra kızıyla buluşuyor.

22 1962 yılında Venezuella'da Sniper tarafından vurulan bir asker son anlarında papaza tutunuyor...

23 Yangından kurtulmak için yangın merdivenine koşan Diana Bryant adlı genç kadın ve Tiare Jones merdivenin çökünce çaresiz bakışlar altında aşağıya düştü. Bryant o anda öldü. Küçük kız ise hayatta kalmayı başardı. Boston'da bir kadın ve bir kız apartmanın yangın merdiveninin çökmesiyle düşmeye başlıyorlar. Bu fotoğraf yılarca güvenlik kampanyalarında kullanıldı.

24 1973 yılında Şili'de demokratik seçimle gelen Başkan Salvador Allende'nin askeri darbe sırasında ölümünden birkaç saniye öncesi. Fotoğrafı çeken kişinin 'kişisel güvenliği' için adının açıklanmasını istemediği sanılıyor.

25 1985'te Kolombiya'daki Nevado del Ruiz yanardağının püskürttüğü lavların 25 bin kurbanından biri de Omayra Sanchez'di. 3 gündür sular içinde kalan 13 yaşındaki Sanchez bu kare çekildikten kısa süre sonra öldü. Bu kare fotoğrafçı Frank Fournier'ye Pulitzer kazandırdı.

26 1989 tarihinde Çin'de bir gösterici, demokratik reformlar için yapılan protestolar sırasında tankların karşısına dikiliyor.

27 Sudan'da açlıktan ölmek üzere olan küçük bir çocuk ve arkasında bekleyen Akbaba.... Pulitzer ödüllü Kevin Carter bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbabanın kaçtığını ancak küçük kıza yardım etmediğini açıkladı. Çünkü bölgeye giden gazeteciler bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı. Bu olaydan sonra ağır depresyona giren Kevin Carter egzoz verdiği kamyonetinin içinde Walkman ile müzik dinleyerek intihar etti.

28 Yıl 1980, Uganda'da açlıktan ölmek üzere olan bir çocuk ve bir misyoner.

29 1994'te Ruanda'da bu adam Tutsi isyancılarıyla konuştuğu gerekçesiyle askerler tarafından bu hale getirildi.

30 Yıl 1992, Somali'de bir anne kıtlık sonucu ölen çocuğunun cansız bedenini kaldırıyor.

31 1996 tarihinde Angola'daki iç savaşta yaralanan ve şok içinde yaşayan küçük çocuklar.

32 Yıl 2001, Pakistan'daki kampta hayata veda eden bir Afgan mülteci çocuk cenazesi için hazırlanıyor.

33 2002'de İran'da asker ve köylüler, depremde ölen kurbanlar için mezar kazıyorlar. Bir çocuk ise ölen babasının pantolonuna sıkı sıkı sarılmış, yanı başındaki boşluğa babasının gömülmesini bekliyor.

34 11 Eylül 2001, Amerikan tarihinin en büyük terör eylemi olan ikiz kulelere yapılan saldırıda çaresizce pencerelerden atlayan insanlar...

35 Çocuğuyla birlikte ABD askerlerine esin düşen baba oğlunu böyle yatıştırmaya çalışıyor. Irak, 2003

36 Yıl 2003, Ebu Garip Hapishanesi
Yıl 2003, Ebu Garip Hapishanesi. Amerikan askerleri işkence yaptıkları mahkumları böyle görüntüledi.

37


"Dünyanın dört bir yanından son yüzyılın seçilmiş en iyi haber fotoğrafları... 1930 yılında Amerika'nın Indiana eyaletinde üst seviyeyi ulaşan ırkçılık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları