Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

InCites.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "InCites."— Sunum transkripti:

1 InCites

2 National Citation Report for Turkey
InCites National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki Türkiye Adresli akademik yayınları ve aldığı atıfları gelişmiş bibliyometrik göstergeler ile birlikte sunar.

3 National Citation Report for Turkey
InCites Türkiye Milli Atıf Raporu ile Türkiye'nin Türkiye'de yayın üreten tüm üniversite ve diğer kurumların, Araştırmacıların Akademik yayınlarını dünya ortalamaları ile birlikte inceleyip Kurumunuzu seçtiğiniz konu alanlarında dünya'daki tüm kurumlar ile karşılaştırabilirsiniz. National Citation Report for Turkey

4 National Citation Report for Turkey
InCites National Citation Report for Turkey Şimdi InCites'ı Daha Ayrıntılı İnceleyelim!...

5 Web tarayıcınızda yukarıdakı adresi görüntüleyiniz.
incites.isiknowledge.com Web tarayıcınızda yukarıdakı adresi görüntüleyiniz. (Tarayıcı olarak Internet Explorer kullanmanızı tavsiye ederiz.)

6 Eğer kendinize ait bir kullanıcı adınız ve şifreniz varsa SIGN IN kısmından erişim sağlayabilirsiniz. Eğer aboneliğiniz IP tanımlı olarak gerçekleştiyse Sisteme girmek için Quick Launch' a tıklayınız.

7 Sisteme IP tanımlı olarak giriş yaptıysanız, SIGN IN kısmından kendinizi sisteme tanıtınız.
Eğer sisteme kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıysanız sistem sizi otomatik olarak tanıyacaktır.

8 National Citation Report for Turkey
InCites National Citation Report for Turkey Research Performance Profiles ile yayınlara dair ayrıntılı raporlar görüntüleyebilir ve kendinize ait özel raporlar oluştarabilirsiniz. Global Comparisons ile seçtiğiniz konu alanlarında ülke ve kurum karşılaştırmaları yapabilirsiniz.

9 National Citation Report for Turkey
InCites National Citation Report for Turkey Research Performance Profiles Research Performance Profiles ile yayınlara dair ayrıntılı raporlar görüntüleyebilir ve kendinize ait özel raporlar oluştarabilirsiniz.

10 Research Performance Profile
...ya da açılabilir menüden direkt olarak oluşturmak istediğiniz rapor tipine tıklayabilirsiniz. InCites Research Performance Profile Research Performance Profile ile rapor oluşturmaya başlamak için Get Started linkine tıklayabilir...

11 Veri setinin tamamını kullanarak oluşturabileceğiniz rapor tipleri
Veri Seti içerisinde kendi belirlediğiniz alanlar dahilinde oluşturabileceğiniz rapor tipleri Veri setinin tamamını kullanarak oluşturabileceğiniz rapor tipleri

12 Create Custom Reports 26 farklı rapor tipi bulunmaktadır.
Her rapor tipinin kendine özgü gösterge seti vardır. Bu göstergelerden dilediğinizi devre dışı bırakabilirsiniz. Rapor oluşturmak istediğiniz yıl aralığını belirleyebilirsiniz.

13 Create Custom Reports Oluşturmak istediğiniz raporu yazara, kuruma, konu alanına, ülkeye, dergiye, başlığa, anahtar kelimeye,doküman tipine, doküman numarasına, fon sağlayıcısına, grant numarasına göre kısıtlayabilirsiniz.

14 Create Custom Reports Yaptığınız seçimleri Clear Selections'ı tıklayarak temizleyebilirsiniz. Seçimlerinizi tamamladıysanız raporunuzu oluşturmak için Create Report'a tıklayınız. Seçimlerinizi tamamladıysanız fakat raporu oluşturmadan önce devre dışı bırakmak istediğiniz girişler varsa Preview Documents'a tıklayıp, işleminiz bittikten sonra create report'a tıklayınız. Oluşturacağınız raporu farklı zaman dilimlerinde tekrar tekrar çalıştırmaya ihtiyaç duyacaksanız, seçimlerinizi Save Selections'a tıklayarak kaydedebilirsiniz.

15 Source Article Listing
InCites Create Custom Reports Örnek Rapor 1: Source Article Listing

16 Görmek istediğiniz verilere göre ilgili raporu seçebilirsiniz.
1. Adım: Rapor Seçimi Görmek istediğiniz verilere göre ilgili raporu seçebilirsiniz. Bu örnekte makale listesi görmek istediğimiz için Source Article Listing'i tıklıyoruz.

17 2. Adım: Gösterge Seçimi Her raporun kendine özgü gösterge ve benzeri seçim alanları vardır, raporunuzu oluşturmadan önce ilgilenmediğiniz alanların işaretlerini kaldırmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede raporunuz daha kısa süre içinde oluşturulacaktır. Bu raporda sadece All Authors(Tüm yazarlar) ve Unique Identifier(WoS'ta her dokümanın bir numarası vardır.) alanlarını devre dışı bıraktık.

18 3. Adım: Yıl Aralığı Seçimi
1979 ve 2012 yılları arasında istediğiniz tarih aralığını seçip raporunuzu oluşturabilirsiniz. Bu raporda yılları seçilerek son 5 yıl içerisinde üretilen akademik yayınlar incelenecektir.

19 4. Adım: Alan Sınırlama InCites'ın en iyi özelliklerinden bir tanesi farklı adres girişlerinin tek bir adreste birleştirilmiş olmasıdır. Türkiye'den farklı adres 275 kurumda birleştirilmiştir. Bu örnekte Celal Bayar Üniversitesi için bir arama gerçekleştirildi. Arama sonucunda gelen 2. standart olmayan adres bir sonraki güncellemede birleştirilecektir. Adreslerin yanında yer alan "artı" işaretine basarak raporumuzu Celal Bayar adresli yayınlar üzerinden gerçekleştirmek üzere kısıtlıyoruz.

20 4. Adım: Alan Sınırlama Her seçim ekranın sağ tarafındaki Selected Items alanında görüntülenecektir. Yazar alanında 100, diğer alanlarda 50'şer seçim yapılabilmektedir.

21 4. Adım: Alan Sınırlama Subject Areas alanında Web of Science 249 konu alanı başlığı bulunmaktadır. Bu rapor için bu alanlarda tüm mühendislik alanlarını işaretledik.

22 Raporu oluşturmak için Create Report'a tıklıyoruz.
5. Adım: Rapor Oluşturma Bu raporda incelemek istediğimiz tüm alanları işaretledik, dilerseniz raporu diğer alanları kullanarak daha da özelleştirebilirsiniz. Raporu oluşturmak için Create Report'a tıklıyoruz.

23 Source Article Listing Report
Aşağıdaki raporda Celal Bayar Üniversitesi'nde yılları arasında Mühendislik alanlarında yayınlanmış 133 yayın bulunmaktadır.

24 Source Article Listing Report
Raporda gelen verileri tüm alan ve göstergelere göre sıralayabilirsiniz, aşağıdaki rapor Times Cited( Alınan Atıf)'a göre sıralanmıştır.

25 Source Article Listing Report
Göstergeler Gelen Source Article Listing raporunda Times Cited sıralamasında aldığı 158 atıf ile birinci sıraya yerleşen yayını tüm alan ve göstergeleri ile inceleyelim!...

26 Source Article Listing Report
2nd Generation Citations per Citing Document : Bu yayına atıf veren yayınların doküman başına aldıkları atıf sayısı Times Cited: Yayının almış olduğu toplam atıf sayısı Journal Actual/Expected Citations: Bu yayının yayınlandığı yılda (2006), aynı doküman tipinde(Article) aynı dergide alınan ortalama atıf sayısı 2nd Generation Citations : Bu yayına atıf veren yayınların aldığı toplam atıf sayısını gösterir.

27 Source Article Listing Report
Category Actual/Expected Citations: Bu yayınının yayınlandığı yılda, aynı doküman tipinde ve aynı konu kategorisindeki yayınların aldığı ortalama atıf sayısı Percentile in Subject Area: Bu yayının aynı yıl aynı konu alanında aldığı atıf bakımından girdiği yüzdelik dilim. Journal Impact Factor: Bu yayının yayınlandığı derginin etki faktörü

28 Source Article Listing Report
Document Type: Yayının doküman tipi First Author: Yayının ilk yazarı Volume: Dergi cildi Page: Dergide yayının bulunduğu sayfalar Subject Area: Bu yayının sınıflandırıldığı konu alanı. Burada dikkat çekici bir nokta; muhendislik yayınlarını görmek istediğimiz halde Uygulamalı Matematik konusunda bir yayının karşımıza gelmiş olmasıdır. Bunun nedeni derginin bu alanda sınıflanmış olmasıdır. Bu yayın aynı zamanda Disiplinlerarası Muhendislik alanında sınıflanmıştır. Journal: Dokümanın yayınlandığı dergi Document Title : Doküman başlığı

29 InCites Create Custom Reports Örnek Rapor 2: Summary Metrics

30 Summary Metrics

31 Summary Metrics Celal Bayar Üniversitesi yılları arasında tüm konu alanlarındaki yayınların özet göstergeleri

32 Summary Metrics Times Cited: Yayınların aldığı toplam atıf sayısı
Web of Science Documents: Toplam doküman sayısı Cites per Document: Doküman başına düşen atıf sayısı h-indeks: Tüm yayınların h-indeksi Median Cites: Yayınların yarısının aldığı maksimum atıf 2nd Generation Citations: Atıf veren yayınların aldığı toplam atıf sayısı 2nd Generation Citations per Citing Document: Atıf veren doküman başına düşen atıf sayısı

33 Interdisciplinarity Index: Veri setinde yer alan yayınların disiplinlere eşit dağılımını göstermektedir. Değer 0 ve 1 arasındadır. Değerin 1'e yakınlığı yayınların disiplinlere eşit dağıldığını ifade etmektedir. Summary Metrics Disciplinarity Index: Yayınlara bir alandaki konsantrasyonunu gösterir. Değer 0 ve 1 arasındadır. Değer 1'e yakınlığı söz konusu yayınların konsantrasyonunu göstermektedir. Unique Authors: Yayınlardaki toplam yazar sayısı Average Authors per Document: Doküman başına düşen yazar sayısı Unique Institution: Yayınlarda çalışan toplam kurum sayısı Average Countries/Territories per Document: Doküman başına düşen ülke sayısı Average Institutions per Document: Doküman başına düşen kurum sayısı

34 Un-Cited, Cited: Atıf alan ve almayan dokümanların yüzdelik oranları
Summary Metrics Mean Percentile: Veri setindeki yayınların aldıkları atıflar ile girdiği yüzdelik dilim Un-Cited, Cited: Atıf alan ve almayan dokümanların yüzdelik oranları Journal actual/expected Cites: Yayınların dergilerden beklenen etki değerini karşılayıp karşılayamadığını göstermektedir. Beklenen değer 1.00'dır. Category actual / expected Cites: Yayınların konu kategorilerinden beklene etki değerini karşılayıp karşılamadığını göstermektedir. Beklenen değer 1.00'dır.

35 Percentage articles above/ below Expected
Summary Metrics Percentage articles above/ below Expected Level: Veri setindeki yayınların kendi kategorilerinde en iyi %50, 25, 10, 5 ve 1'lik dilime giren yüzdelik dilimleri gösterilmektedir.

36 InCites Create Custom Reports Örnek Rapor 3: Subject Area Ranking

37 Subject Area Ranking

38 Subject Area Ranking Celal Bayar Üniversitesi yılları arasında yayın ürettikleri 162 konu alanı aşağıdaki raporda sıralanmıştır.

39 Average Cites per Document: Doküman başına düşen atıf sayısı
Subject Area Ranking Celal Bayar Üniversitesi Immunology konu alanında aldığı 493 yayınla atfa göre yapılan sıralamada 1. sırada yer almaktadır. Immunology alanında yayınlanan 47 dokümanın yarattığı etkiyi aşağıda inceleyelim. Category Actual/Expected Citations: Yayınların yarattığı etkinin, konu alanından beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00,dır. Journal Actual/Expected Citation: Yayınların yarattığı etkinin, Dergiden beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Average Percentile: Yayınların yarattığı etki itibari ile girdikleri yüzdelik dilim Average Cites per Document: Doküman başına düşen atıf sayısı

40 National Citation Report for Turkey
InCites National Citation Report for Turkey Global Comparisons Global Comparisons ile seçtiğiniz konu alanlarında ülke ve kurum karşılaştırmaları yapabilirsiniz.

41 Global Comparisons 1 2

42 National Comparisons 180 ülke ve 9 jeopolitik bölgeden yayın ve atıfları tüm konu alanlarında karşılaştırabilirsiniz.

43 National Comparisons Karşılaştırma yapmak istediğiniz ülkenin ait
olduğu grubu seçiniz.

44 National Comparisons Bu rapor için OECD grubundan Turkey ve
USA seçildi.

45 kategorisi seçeceğiniz sınıflandırma şemasını
National Comparisons Konu kategorisi seçeceğiniz sınıflandırma şemasını seçiniz.

46 National Comparisons Web of Science'ın sınıflandırma şemasından tüm
Kimya dalları seçildi.

47 değerlendirmek istediğiniz zaman aralıklarını
National Comparisons Yayınları değerlendirmek istediğiniz zaman aralıklarını seçiniz Bu rapor için son 5 yıl seçildi.

48 National Comparisons Gelen tabloları daha iyi okuyabilmek için daha sonra View Graph linkine tıklayarak Grafik halinde göreceğiz.

49 % Document Cited: Atıf alan yayınların yüzdesi
National Comparisons Impact Relative to Subject Area: Yayınların yarattığı etkinin, konu alanından beklenen etkiye oranı. Beklenen değer 1.00'dır. % Document Cited: Atıf alan yayınların yüzdesi % Documents in Subject Area: Söz konusu ülkede o konu alanında üretilen yayın sayısının, o konu alanında üretilen toplam doküman sayısına oranı*100 Impact Relative to Country/Territory: Söz konusu konu alanının yarattığı etkinin Ülkeden beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00'dır.

50 National Comparisons % Documents Cited Relative to Country/Territory: Söz konusu ülkede o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o ülkede atıf almış dokümanların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. % Documents in Country/Territory: Söz konusu ülkede o konu alanında toplam üretilen doküman sayısının, o ülkede üretilen toplam doküman sayısına oranı*100 % Documents Cited Relative to Subject Area: Söz konusu ülkede o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o konu alanındaki atıf almış yayınların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır.

51 National Comparisons Aşağıda son 5 yıldaki doküman sayılarına göre Kimya alanında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri karşılaştırmasının grafik halini görebilirsiniz. Grafikleri tüm göstergeler için çalıştırabilirsiniz.

52 Institutional Comparisons
Türkiye'den 110 kurum (Yakın zamanda 200 kurum) ve bütün dünyada 3.000'i aşkın kurum ile karşılaştırma imkanı sunmaktadır.

53 Institutional Comparisons
Seçeceğiniz kurumun bulunduğu ülkeyi seçiniz

54 Institutional Comparisons
Bu rapor için Celal Bayar Univ. ve Cumhuriyet Univ. seçildi. Web of Science sınıflandırma şemasından Fizik'in tüm alt alanları seçildi.

55 Institutional Comparisons
Yıl aralığı olarak son 5 yıl seçildi.

56 Institutional Comparisons

57 Institutional Comparisons
% Documents Cited Relative to Institution: Söz konusu kurumda o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o kurumda atıf almış dokümanların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. % Documents in Subject Area: O konu alanında söz konusu kurumda üretilen doküman sayısının o konu alanında üretilen toplam doküman sayısına oranı %Documents in Institutions: O konu alanında üretilen doküman sayısının o kurumda üretilen toplam doküman sayısına oranı*100

58 Institutional Comparisons
Impact Relative to Institution: Söz konusu konu alanının yarattığı etkinin kurumdan beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. % Documents Cited Relative to Subject Area: Söz konusu kurumda o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o konu alanındaki atıf almış yayınların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Impact Relative to Subject Area: Yayınların yarattığı etkinin, konu alanından beklenen etkiye oranı. Beklenen değer 1.00'dır.

59 Institutional Comparisons
Aşağıda son 5 yıldaki doküman sayılarına göre Fizik alanında Celal Bayar Univ ve Cumhuriyet Univ karşılaştırmasının grafik halini görebilirsiniz. Grafikleri tüm göstergeler için çalıştırabilirsiniz.

60 Folders Kaydettiğiniz ve paylaştığınız tüm rapor, seçim ve doküman koleksiyonlarınızı "Folders" seçeneğinden takip edebilirsiniz.

61 National Citation Report for Turkey
InCites National Citation Report for Turkey Teşekkür ederiz... Sistemi daha iyi tanımak için kurumunuzda yapılacak InCites Eğitim toplantısına katılımınızı bekleriz.


"InCites." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları