Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANKARA LİSESİ (ANADOLU) OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANKARA LİSESİ (ANADOLU) OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU"— Sunum transkripti:

1 ANKARA LİSESİ (ANADOLU) OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU
Ankara 07 Kasım 2009

2 Cumhuriyetle yaşıt bir eser… ANKARA LİSESİ

3 HOŞGELDİNİZ

4 OAB YÖNETİM KURULU Mualla Koçak (Başkan) Safiye Çağlar (2. Başkan)
Hafize Laleli (Muhasip) Nurhan Aksoy (Üye) Bahattin Yıldız (Üye) Sabire Ak (Üye) Rızaşah Ertem (Üye)

5 DENETLEME KURULU Mustafa Göktaş Ekrem Yüksel Sabri Çelik

6 OKULUMUZ HAKKINDA

7 86 Yıllık Tarihi Eser Ankara Kız Lisesi, 1923 yılında Mustafa Kemal tarafından Cumhuriyet kızlarını yetiştirmek amacıyla açılmıştır yılı sonrasında karma eğitime geçerek Ankara Lisesi adını almıştır yılında Anadolu Lisesi statüsüne kavuşarak Ankara Lisesi (Anadolu) adını almıştır ve geçtiğimiz yıl Anadolu Lisesi bölümü ilk mezunlarını vermiştir.

8 Derslikler 20′ ye yakın dersliği ve 100′e yakın öğretmeni vardır. Ankara’nın en iyi eğitim kadrosuna sahip okullarından birisidir. Dersliklerin tamamı güneşi sol taraftan alan ideal ve geniş dersliklerdir.

9 Sosyal Faaliyet Yapısı
90 Kişilik Nilüfer Gün Konferans Salonu 375 Kişilik ALA Tiyatro Salonu Geniş Spor Salonu 20 Bilgisayarlı Teknoloji Sınıfı Kütüphane Tarihi 1923 müzesi Sosyal Faaliyet Kulüpleri

10 Büyük Konferans Salonu
Ses ve ışık sisteminin de tamamlanmasıyla 375 kişilik konferans salonumuz eğitim & öğretim yılı içerisinde Altındağ ilçesindeki ilk ve orta dereceli okulların şiir dinletilerine ev sahipliği yapmıştır. Resmi törenlerin birçoğu da bu salonda gerçekleştirilmektedir Mezuniyet Töreni bu salonda gerçekleştirilmiştir.

11

12 Nilüfer Gün Konferans Salonu
90 kişilik konferans salonumuz Ankara Kız Lisesi Mezunlar Derneğince yaptırılmıştır. Yıl içerisinde yine AKLM-DER (Ankara Kız Lisesi Mezunlar Derneği) tarafından perşembe günleri çeşitli meslek gruplarından mezunlarımız bu salonda ağırlanarak, öğrencilerimize meslek seçiminde ve çeşitli konularda bilgi sağlamak amacıyla konferanslar düzenlenmektedir

13 Spor Salonumuz Standart boyutlarda bir basketbol sahasını barındıran spor salonumuzun pencere ve ısınma problemi bu yıl içerisinde çözülmüştür. Okulumuzda düzenlenen basketbol ve futbol turnuvaları bu salonda gerçekleştirilmektedir

14 Kütüphane Her ay düzenli kitap alışverişi ve internet imkanıyla kütüphanemiz; eski ve güncel olmak üzere iki bölüm ve mekana ayrılmıştır. Türkiye’nin hiçbir yerinde eşi benzeri kalmamış tarihi eser niteliğindeki kitapları da barındırmaktadır.

15 Ankara Lisesi, ünlü bir Alman mimarı tarafından annenin çocuklarını kucaklaması şeklinde planlanmıştır. Esnek yapısı ve yerinin yüksekliği (Namazgâh tepesi) nedeniyle Ankara manzarası sınıflardan mükemmel şekilde görünmektedir. Dış yapıyı oluşturan duvarlar eski Ankara taşından yapılmıştır.

16 2008-2009 Öğretim Yılında Okul Aile Birliği tarafından yapılan faaliyetler

17 Okulumuzun çok eski bir bina ve büyük bir alana sahip olması nedeniyle oldukça fazla tadilat ve bakıma ihtiyacı olduğu açıktır. Bu yüzden öncelikle yapılması gereken işler programlanmış ve eldeki maddi imkanlar doğrultusunda yapılmaya başlanmıştır.

18 1- SPOR SALONU

19 Ankara’da hiçbir okulda bulunmayan büyüklükteki spor salonumuzun kız ve erkek soyunma odalarının tadilatı daha önceki yıllardaki yönetimler tarafından yapılmıştı. Ancak, pencereleri okulumuzun yapıldığı tarihten itibaren maalesef değiştirilemediği için doğramaları şişmiş, camları kapatılamayan bir durumda idi. Bu da yağmur ve kar yağışında içeriye su girmesine ve yerlerin de buz tutmasına neden oluyordu.

20 Çocuklarımızı spor yapma özgürlüğünden mahrum bırakmamak için öncelikle spor salonunun pencerelerini tamamen değiştirerek PVC yaptırdık. Ancak bu değişim salonun ısıtma problemini çözmüyordu. Beden Eğitimi öğretmenlerimizin talebi doğrultusunda salona 4 adet robur ( üflemeli ısıtma) monte ettirerek ısıtma problemini çözdük. Şu anda spor salonumuzun boya-badanası yapılmakta ve salonumuz mükemmel bir hale getirilmektedir.

21 2- KONFERANS SALONU

22 375 kişilik oturma düzeneğine ve müthiş bir akustiğe sahip konferans salonumuzda sahne zemini tamamen yenilenmiş, perdeleri yaptırılmış, ses ve ışık düzeni kurulmuştur. Isıtma sorunu da yine robur ( üflemeli ısıtma ) sistemi ile çözülmüştür. Şu anda salonumuz Ankara içinde en iyi salonlardan birisi olmuştur. Özel günlerde kullanılmak üzere MEB ve Ankara Valiliği tarafından salonumuza taleplerde bulunulmaktadır.

23 3- KÜTÜPHANE

24 Daha önce kısmen küçük bir alanda faaliyet gösteren kütüphanemiz, okulumuzun 2. katında bulunan daha büyük bir alana taşınmış, masa ve sandalye sayısı arttırılmış ve daha çok öğrencimize hitap edecek bir şekle getirilmiştir. Ayrıca okulumuzda bulunan tarihi kitaplar bu kütüphaneden ayrılarak ikinci bir tarihi eser kütüphanesi oluşturulmuştur.

25 4- OKULUMUZ PENCERELERİ

26 Okulumuzda yaşanan ısıtma sorunu her ne kadar kalorifer kazan kapasitesinin yetersiz olmasına bağlansa da en az bunun kadar önemli bir diğer neden de sınıf ve koridor pencerelerinin aşırı şekilde yıpranmış olması, kapanmaması ve soğuk havanın olduğu gibi içeri girmesidir. Bu düşünceyle Okul Aile Birliğimiz sınıf pencerelerinin değiştirilmesine karar vermiş ve okulumuzun tarihi yapısını bozmayacak, dokusuna uygun bir örnek yaptırılarak diğer sınıfların da aynı şekilde yapılmasına karar vermiştir.

27 Yapılan pencerelerde ağaç kalitesinin birinci sınıf olmasının yanısıra, ısıcam kullanılmış böylelikle soğuk hava yanında dışarıdan gelen sesin de kesilmesi sağlanmıştır. Bugün itibariyle giriş katındaki tüm sınıflar bitirilmiştir. İkinci kattaki sınıfların da hızla yapılması devam etmektedir.

28 Yapılan bu pencerelerin maliyeti sınıf başına 2. 100 TL+KDV’dir
Yapılan bu pencerelerin maliyeti sınıf başına TL+KDV’dir. Bu konuda siz velilerimizden gelen maddi yardımlar için, Ayrıca 4 sınıfın pencerelerinin yapılmasını üstlenen Ankara Kız Lisesi Mezunlar Derneği’nin saygıdeğer üyeleri ile Başkanı Sayın Ümit Eser Çakır’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

29 YAPILAN DİĞER İŞLER

30 Okulumuzun ilk Anadolu Lisesi mezunu olan 12
Okulumuzun ilk Anadolu Lisesi mezunu olan 12.sınıflara kep giyme ve diploma töreni konferans salonumuzda düzenlendi. İlk üçe giren öğrencilerimize hediyeler verildi. Mezuniyet Balosu Plaza Mydonose ‘de 160 öğrencimizin katılımıyla Okul Aile Birliği tarafından organize edildi. ODTÜ’yü kazanan fakat maddi durumu iyi olmayan bir öğrencimize dışarıdan burs sağlandı.

31 Ankara Büyükşehir Belediyesinden temin edilen ücretsiz boya ile Konferans Salonu kulisleri boyandı.
Konferans Salonu kulisleri laminat parke ile kaplatıldı. Spor salonuna yeni potalar ve voleybol ağı alındı. Spor salonu boyatıldı.

32 YILI HEDEFLERİ

33 Pencereleri yenilenmeyen sınıflar ile ortak kullanım alanlarının pencerelerinin yenilenmesi (koridor pencereleri, kütüphane, resim – müzik odaları vs) Tüm kapıların değişimi Kalorifer kazanının kapasitesinin arttırılması Sınıflarda ders sıralarının değişimi

34 Okula giriş için kullanılan iki giriş kapının onarılması ve üstlerine sıcak hava üfleyen hava perdeleri takılması İkinci bir kantin açılması ve çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine yardımcı olacak yiyecek çeşitlerinin arttırılması “Daha temiz tuvaletler, daha temiz bir okul” görüşünün benimsenerek gerekli çalışmaların yapılması

35 Okulumuzda bulunan bazı alanların düzenlenerek çocuklarımıza yeni çalışma alanları yaratılması
Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yardımcı olacak kültürel geziler, konserler ve konferanslar düzenlenmesi

36 Sayın veliler, Okul Aile Birliğimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan işler elbette belli bir bütçe içerisinde yapılmaktadır. Hepinizin bildiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara ayrılan bütçe çok kısıtlı olduğundan, siz değerli velilerimizin desteğine ihtiyacımız olduğu açıktır. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizi hepimizin yaşadığı bir gerçektir. Okulumuza kayıt sırasında sizlerden herhangi bir bağış istenmemekte olup, ancak ihtiyaç olduğunda sizlere başvuruyoruz. Kısıtlı imkanlarınızla bizlere yardımcı olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyoruz.

37 Değerli öğretmenler, veliler
Okulumuzu her yıl biraz daha iyiye götürmek, kalite standartlarını yükseltmek, öğrencilerimizi daha iyi ortamlarda daha mutlu görebilmek için sizlerin katılımına daha çok ihtiyaç duymaktayız. Önerileriniz bizim çalışmalarımıza yol gösterici olacaktır. Öğrencilerimizin iyi yetişmesi için bizler; yönetici ve öğretmenler sizleri her zaman okulumuzda görmekten mutluluk duyarız. Büyük Önderimiz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin iyi yetişmesi ve onların en iyi şekilde hayata hazırlanması için her zaman yararlı çalışmalar yapan değerli öğretmenlerimize ve Okul Aile Birliğimiz üyelerine bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile okul idaresine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunarım.


"ANKARA LİSESİ (ANADOLU) OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları