Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEKA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEKA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 BEKA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
MAKEDONYA ve MAKEDONYA’da ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ TANITIM SUNUSU

2 Makedonya Cumhuriyeti kısaca Makedonya.
Balkanlar'da bir ülke. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan ile komşudur. Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında tanınan ülke, Yunanistan'ın itirazı sonucu Birleşmiş Milletler tarafından Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti (EYMC) adıyla tanınmaktadır.

3 Ülkenin başkenti Üsküp (Makedonca: Skopje) 500,000 nüfusuyla aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Ülkede Üsküp hariç büyük şehirler Manastır, Kumanova, Pirlepe, Kalkandelen, Ohri, Köprülü (Veles), Stip, Koçani, Gostivar ve Strumica'dır. Ülkede 50 kadar doğal ve yapay göl ve yüksekliği 2,000 metreden fazla 16 dağ bulunmaktadır.

4 Ülke Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Frankofon, Dünya Ticaret Örgütü, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na üye olmakla birlikte Aralık 2005'den beri Avrupa Birliği ile müzakerede, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne de adaydır.

5

6 MAKEDONYA’da YAŞAM Makedonya Cumhuriyeti , genç bir ülke olmasına rağmen AB aday ülkesidir.AB ön müzakerelerini tamamlamıştır.  km² yüzölçüme sahip genç bir ülkedir Makedonya. Eski bir Yugoslavya Cumhuriyeti olasına rağmen Makedonyada hayat  şartları hızla iyileşmekte ve AB'ye uyum çerçevesinde halkın refah düzeyi iyileşmektedir. AB ülkelerine ve Türkiye'ye oranla, dost ve kardeş ülke  Makedonyada yaşam çok daha ucuzdur. Buna örnek verecek olursak, temel besin maddelerinden olan etin kilosu Makedonyada  2,5 - 3 € , Makedonya para birimi  ile yaklaşık 150 Dinar, ülkemiz para birimiyle de yaklaşık 5 - 6  liradır.

7 MAKEDONYA’da YAŞAM Makedonyada ev kiraları ;  Örencilerimiz için uygun 2+1 veya dairelerin kirası, ortalama 150 ile € 250 arası, yaklaşık   liradır ki böyle bir dairede 3 öğrencimiz rahat edebilmektedir. Böyle bir dairenin kira vs giderleri (su,elektrik,doğalgaz,internet dahil) bu 3 öğrenci tarafından karşılandığında kişi başına yaklaşık  lira düşmektedir. Makedonyada ev kiraları  metre karesine ve semtine göre değişmektedir. Makedonyada yaşamda bunun gibi daha birçok örnek vermek mümkün. Ülkemizde üniversitelerin yıllık eğitim giderleri çok yüksektir. Öncesinde sınavlar, stres, dershane giderleri de hesaba katıldığında ciddi rakamlar teşkil etmektedir. Makedonyada Üniversite ücretleri de çok uygundur.  Ayrıca AB eğitim sistemiyle uyumlu olması nedeniyle, üniversite eğitimi için SINAV ve TERCİH şartı bulunmamaktadır.

8 MAKEDONYA’da YAŞAM Ülke nüfusunun yaklaşık % 25 'i Türk, yaklaşık % 45'i müslüman olan Makedonya Cumhuriyeti, çok kültürlü olması nedeniyle de ülkemizden ve başka ülkelerden gelen öğrenciler için Üniversite eğitimi almaları bakımından ideal bir ülkedir. Ülkenin her yerinde Türk ve müslüman lokantaları ve kafeteryaları mevcuttur. Makedonya Cumhuriyeti ulaşımı kara yolu (Bulgaristan üzerinden) ve hava yolu ile mümkündür. Hava yolu ile İstanbul - Makedonya arası yaklaşık 1 saat 20 dakika uçuş mesafesindedir. Makedonya da  Üniversite eğitimi  almak için kurumumuza müracat eden öğrencilerimize tavsiyemiz havayolunu kullanmalarıdır. Tek yön (gidiş)  bilet  ücreti  ( THY )  175  € ile  200 € arası. Karayolu ile İstanbul - Bulgaristan- Makedonya mesafesi (850 km) yaklaşık saat arasıdır.

9 MAKEDONYA’da ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
Goce Delcev Üniversitesi Devlet Üniversitesi olarak, Makedonya Cumhuriyeti Meclisi tarafından 27 Mart 2007 yılında kurulmuştur. 30 yıldan fazla süredir Stip’te bir üniversite kurma fikri bulunmaktaydı. Makedonya’nın doğu bölgesinden daha geniş bir alanda – doğu, güneydoğu ve kuzeydoğu Makedonya–yüksek öğrenim ihtiyacını gidermek amacıyla kurulan bir yüksek öğrenim kurumu olarak kurulmuştur.  Üniversite bilgi, beceri, doğruluk, saygı gibi en iyi insan değerlerine önem vermektedir. Goce Delcev Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Sasha Mitrev’dir. Goce Delcev Üniversitesi’nin çeşitli bölgelerde fakülteleri bulunmaktadır: Stip, Kocani, Strumica, Radovish, Vinica, Sveti Nikole, Gevgelija, Kavadarci ve Skopje. Karma üniversite olarak faaliyet gösterir. Şu an üniversitede yaklaşık 3500 öğrenci bulunuyor. ECTS transfer sistemi uygulanmakta  ve Bologna anlaşmaları ile verilen AB MAVİ DİPLOMA Türkiye’de , Avrupa'da ve Amerika'da geçerli olmaktadır.

10 MAKEDONYA’da ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
GOCE DELCEV ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER HUKUK FAKÜLTESİ  (4 YIL)                                                          - Adliye   Hukuku - Kamu  Yönetimi - Uygulamalı  Siyaset ve   Diplomasi Hukuku GAZETECİLİK ve HALKLA   İLİŞKİLER EKONOMİ   FAKÜLTESİ (4 YIL)  - Uluslararası  Ekonomi - Finansal  Yönetim - Sağlık   Yönetimi ZİRAAT   FAKÜLTESİ (4 YIL)  BİLGİSAYAR   FAKÜLTESİ (4 YIL)  PEDAGOJİ   FAKÜLTESİ (4 YIL) 

11 MAKEDONYA’da ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
TABİİ ve TEKNİK BİLİMLER   FAKÜLTESİ TABİİ BİLİMLER   BÖLÜMÜ JEOLOJİ   ENSTİTÜSÜ (4 YIL)  - petrol,minareller ve jeokimya - Mineral hammaddeler ve kaynakları - Jeoloji ve Jeofizik  - Jeoloji Mühendisliği ve Hidrojeoloji - Coğrafya MİMARLIK ve TASARIM   ENSTİTÜSÜ (4 YIL)  - Peyzaj Mimarlığı TEKNİK BİLİMLER   FAKÜLTESİ İNŞAAT   FAKÜLTESİ (4 YIL)  - İnşaat Mühendisliği kürsüsü  ( 3 yıl ) - Jeoteknoloji Mühendisliği - Yeni Materyaller ve Teknolojiler Bölümü MADENCİLİK   ENSTİTÜSÜ (4 YIL)  - Minareller Teknolojisi Bölümü - Toprakaltı Kullanım Bölümü - Yüzeysel (Topraküstü) Kullanım Bölümü - Lojistik ve Yaşam Çevre Bölümü

12 MAKEDONYA’da ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
MÜZİK SANATI   FAKÜLTESİ (4 YIL)  ELEKTROTEKNİK   FAKÜLTESİ (4 YIL)  FİLOLOJİ   FAKÜLTESİ (4 YIL)  - Makedon Dili ve Edebiyatı - İngilizce Dili ve Edebiyatı. - Almanca Dili ve Edebiyatı. - İtalyanca Dili ve Edebiyatı - Fransızca  Dili ve Edebiyatı - Türkçe   Dili ve Edebiyatı GASTROLOJİ  FAKÜLTESİ (4 YIL)  TURİZM FAKÜLTESİ VE İŞ LOJİSTİĞİ (4 YIL)  TEKNOLOJİ -TEKNİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (4 YIL) 

13 MAKEDONYA’da ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
BİYOLOJİ   BÖLÜMÜ (4 YIL)  MATEMATİK   BÖLÜMÜ (4 YIL)  KİMYA   BÖLÜMÜ (4 YIL)  MÜZİK SANATI   FAKÜLTESİ (4 YIL)  TIP   FAKÜLTESİ (5 YIL)  - Genel TIP - Genel Dişçilik - Eczacılık - Tıp Laboratuvar Tanısı Profesyönel Laboratuvarcısı (3 yıl ) - Hemşirelik ve Teknisyenlik (3 yıl ) - Fizik Tedavi  (3 yıl ) - Optometrist (optisyenlik)  (3 yıl ) - Diş Teknisyeni ve Protezci ( 3 yıl )

14 GOCE DELCEV ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÜCRETLERİ
Fakülteler Ücretler Ödeme Şekli Hazırlık Dil Eğitimi 500 € 2 Eşit Taksit Mühendislik Fakülteleri 600 € Tıp Fakültesi 1000 € Diğer Bölümler Tıp ve Tıp'ba  Bağlı Bölümler, Birinci Dönem 500 € ve İkinci Dönem 500 € olmak üzere iki taksit. Toplam Yıllık Eğitim Ücreti  1000 €. Mühendislik ve Diğer Bölümler için, Birinci Dönem 300 €, İkinci Dönem 300 € olmak üzere Yıllık Eğitim Ücreti 600 €. Bunun harici bütün bölümlerde yıllık 100 ile 150 euro arasında  sınav, lab. çalışması ve vergi fark ödemesi var.

15 TOPLAM MALİYET TABLOSU
Açıklama Ücret KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER (Vize, Sağlık Sigortası, Tercüman, Rehberlik, Konsolosluk İşlemleri, Oturma İzni, Denklik Müracaatı ve Danışmanlık Hizmetleri) 3000 € (Bir defaya mahsus aracı firmaya ödenir) Hazırlık Dil Eğitimi (1 yıl) 500 € Tıp Fakültesi (5 yıl) 1000 € x 5 yıl = 5000 € Ev Kirası ve Diğer Giderler (6 yıl) 300 € x 12 ay x 6 yıl = € TOPLAM 31600 € ( 6 yıllık Eğitim ve Yaşam Maliyeti) DANIŞMANLIK ÜCRETİMİZ YOKTUR. 30100 € x 2,5 TL = TL. (6 yıllık eğitim ve yaşam maliyeti)

16 TOPLAM MALİYET TABLOSU
Açıklama Ücret KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER (Vize, Sağlık Sigortası, Tercüman, Rehberlik, Konsolosluk İşlemleri, Oturma İzni, Denklik Müracaatı ve Danışmanlık Hizmetleri) 3000 € (Bir defaya mahsus aracı firmaya ödenir) Hazırlık Dil Eğitimi (1 yıl) 500 € Hukuk Fakültesi veya Mühendislik Fakültesi (4 yıl) 600 € x 4 yıl = 2400 € Ev Kirası ve Diğer Giderler (5 yıl) 300 € x 12 ay x 5 yıl = € TOPLAM 25400 € ( 5 yıllık Eğitim ve Yaşam Maliyeti) DANIŞMANLIK ÜCRETİMİZ YOKTUR. 23900 € x 2,5 TL = TL. (5 yıllık eğitim ve yaşam maliyeti)

17 KARŞILAŞTIRMA TABLOSU
Türkiye’de Sınavlara Hazırlık Süreci Var (Dershane Ücretleri) Türkiye’de Sınav Var. (Sınav Başvuru Ücretleri ve Sınav Stresi) Türkiye’de Sınav Sonrası Tercih Yapma Engeli Var. Makedonya’da Eğitim için Sınav Yok. Tercih Engeli Yok.

18 KARŞILAŞTIRMA TABLOSU
Türkiye’de ÜNİVERSİTE HARÇLARI Fakülte Öğretim 2. Öğretim Tıp Fakülteleri harcı (6 yıl) Diş Hekimliği Fakültesi harcı Eczacılık Fakültesi harcı İTÜ İşletme Fakültesi Müh. harcı Mühendislik Fakültesi harcı Mimarlık Fakültesi harcı İnşaat Fakültesi harcı Makina Fakültesi harcı Maden Fakültesi  harcı Elektrik-Elektronik Fak. harcı Kimya Metalurji Fak. harcı Hukuk Fakültesi Makedonya’da Tıp Eğitimi (1+5 yıl) 5500 € Makedonya’da Mühendislik Eğitimi (1+4 yıl) 2900 € Makedonya’da Diğer Tüm Bölümler (1+3 yıl) 2300 €

19 KARŞILAŞTIRMA TABLOSU
Türkiye’de Yurt Ücretleri ve Ev Kiraları Devlet Yurtları Aylık TL. arasında TL. arasında DEPOZİTO Özel Yurtlar Aylık TL. arasında (Bölgeye göre değişkenlik) Ev Kiraları Aylık TL. arasında (Bölgeye göre değişkenlik) Makedonya’da Yurt Ücretleri ve Ev Kiraları Özel Yurtlar Aylık € arasında (Bölgeye göre değişkenlik) Ev Kiraları (2+1 ve 3+1) Aylık € arasında (Bölgeye göre değişkenlik)

20 SINAV STRESİ YOK TERCİH STRESİ YOK İSTEDİĞİN ÜNİVERSİTEDE İSTEDİĞİN FAKÜLTEDE İSTEDİĞİN BÖLÜMDE ÖZGÜRCE EĞİTİMİNİ TAMAMLA

21 Garanti Bankası Karasu Şb. (Şube Kodu: 1104)
İSTENİLEN BELGELER 1. DİPLOMA FOTOKOPİSİ veya TARANMIŞ HALİ (DAHA SONRA DİPLOMANIN ASLI) 2. HENÜZ MEZUN DEĞİLSE OKULDAN ALINACAK ÖĞRENCİ BELGESİ 3. KİMLİK FOTOKOPİSİ veya TARANMIŞ HALİ (T.C. KİMLİK NO YAZILI OLACAK) 4. BANKADAN ALINACAK ÖDEME DEKONTU NUN TARANMIŞ HALİ (KAYDI YAPILACAK ÖĞRENCİ ADINA YATIRILACAK) 5. EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINACAK PASAPORT (ÖN YÜZÜNÜN TARANMIŞ HALİ) BU BELGELER ve adreslerine MAIL ATILACAK. BANKA HESAP BİLGİLERİ ALICI: BARIŞ KURT Garanti Bankası Karasu Şb. (Şube Kodu: 1104) Hesap No: TR

22 MAKEDONYA’DA EĞİTİM BEDAVADAN BİRAZ PAHALI AMA TÜRKİYE’DEN KESİNLİKLE DAHA UCUZ

23 DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN www. e-beka. com www. bekamarket. com www
DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN

24 İLETİŞİM BİLGİLERİ BARIŞ KURT 0541 976 23 76 0537 690 40 40 0544 773 83 97 0264 718 56 09


"BEKA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları