Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAKIRKÖY DEKİ KAMU ZARARLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAKIRKÖY DEKİ KAMU ZARARLARI"— Sunum transkripti:

1

2 BAKIRKÖY DEKİ KAMU ZARARLARI

3 BAKIRKÖY DEKİ KAMU ZARARLARI
İstanbul un en güzel ve en kıymetli yerleşim ve yeşil alanlarına ve 25 km deniz sahiline sahip Bakırköy ilçemizde son 15 yılda gerek Hükümet ve gerekse belediyelerin uygulamaları, yanlış planlamalar ve yanlış yatırımlar sonucu,Bakırköylüler ve kamu çok ciddi ZARARA Uğratılmıştır. Şöyle ki;

4 1-Bakırköy Ata köy–9 kısım ile Hava alanı arası
Bakırköy Ata köy–9 kısım ile Hava alanı arasında kalan Tapu kayıtlarında Bakırköy (Şevketi ye Ayamama mevkii 30 pafta,1221 ada, eski 121,122 yeni 192–193 parsel) içerisindeki 500 dönüm E.G.S Park inşaatlarının bulunduğu alan Fuar alanı yapma kaydıyla 4 milyar’a tahsis edilmiş ancak İTO burayı özel bir firmaya EGS ye kat karşılığı olarak vermiş 17 katlı 6 dev blok içinde ofis ve ticari alanlar yapılmıştır. Şu andaki değeri katrilyonlara varan bu kıymetli arazinin içinde yapılan 6 bloğun 3 ü yapım karşılığı E.G.S ye verilmiş ve her katı 2000 li yıllarda 300 trilyona satılmıştır.

5 1-BAKIRKÖY AYMAMA VADİSİ VE E.G.S PARK İNŞAATLARI.
Platformumuz burada 2 dava kazanmıştır. Burasının planı meclisten çıkarken müteahhidin verdiği Bakırköy’e 1,5 milyon dolarlık hizmet taahhüdü ise yerine getirilmemiştir. Bu yerin yanlış planlamasını 7 yıl süren zorlu bir hukuk mücadelesi ile S.T.K Platformu kazanmış ve uygulama yapması gereken belediye başkanlarına kararlar tebliğ edilmiştir. Bu günkü Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı kazandığımız mahkeme kararlarını geçiştirerek, kazandığımız mahkeme kararları kendisine tebliğ edilmesine rağmen mahkeme kararlarını uygulamamışlardır. Bu olayda Bakırköy 500dönüm lük çok kıymetli arazisini ve 1,5 milyon dolarlık hizmet ve demirbaş alımı imkânını kaybetmiştir. Sonuç olarak Hazine adına kayıtlı olan bu kamu malı üzerinde yapılan yanlış plan ve uygulamalarla Bakırköy 4.9 katrilyonluk zarara uğramıştır.

6 2-ATAKÖY 1195 ADA 2 PARSEL ‘in YERİ:
2-Ata köy 7–8 Kısım 1195 ada 2 parsel Ataköy halkı ve platformumuz üyesi Çevre Dostları Derneği tarafından ağaçlandırılarak çamlarla donatılmış 1996 yılında da Meclisten çıkan kararla “Yeşil alan ilan edilmiştir.” Seçilirken bölge halkı ve bizlerle yaptığı toplantıda “burası oluşmuş bir yeşil alan buraya çivi bile çaktırmam” diye söz veren, H.Ateş Ünal Erzen seçildikten 1 yıl sonra daha burasının, Büyükşehir Belediye Meclisinden 1/5000 lik planları bile çıkarılmadan,1/1000 liklerini bizzat Ateş Ünal Erzen yapmıştır.

7 2-Ata köy 7–8 Kısım 1195 ada 2 parsel:
Bu arazi o tarihte 17 milyon dolar değerinde iken 5 milyon dolara Ataköy cami cenaze yıkayıcısı bir imama satılmıştır. Böylece Bakırköy çok kıymetli bir yeşil alanını S.T.K lar ve Ataköy halkı 200 adet 25 milyar değerindeki çam ağaçlarını, Ata sitesi de (dairelerini alırken bu alanın altında kendilerine otoparklı diye satılan) otoparklarını kaybetmişlerdir. Bu imamı paravan olarak kullanan malum müteahhitler 8 dönümlük bu alana 2 dev blok yaparak 44 daire ve zeminde yola cepheli dükkânlar yapmışlar ve bu gün için her daire için 2,5 milyon dolar istemektedirler. Bakırköy ün bu alandaki zararı 150 milyon dolardır.

8 3- BAKIRKÖY OSMANİYE 1043 ADA :
Bakırköy Osmaniye 1043 ada, kamulaştırılmış olup, imar planlarında “Yeşil alan ve kentsel hizmet alanı iken 150 dönümü imara açılıp AVM yapılmış. Aynı yerde 1043 ada 2 parseldeki yeşil alana ise (Kamulaştırma konusunun aksine) lokanta ruhsatı verip açılışını da Belediye Başkanın kendisi yapmıştır.

9 3- BAKIRKÖY OSMANİYE 1043 ADA:
Yaptığımız şikâyetler sonucunda her iki yerin de ruhsatları iptal edilerek bizzat tarafımızdan yıktırılmıştır. Daha öncede bu alanda belediyece yapılıp yıkılan binalar ve lokantaların bedelleri hep kamu zararı doğurmuştur. Arazinin imara açılıp AWM yapılan 150 dönümü yapanlara milyar dolarlar kazandırırken Bakırköy e ağır bir trafik ve Egzoz kirliliği getirmiştir. Kamunun burada uğradığı zarar 90 milyon dolardır.

10 4-BAKIRKÖY ZUHURATBABA ADLİYE ARKASINDAK YEŞİL ALANI İMARA AÇMIŞTIR.
Bakırköylüler burada önemli bir yeşil alanını ve depremde sığınılacak açık alanlarını kaybetmişlerdir. Bakırköy’ün buradaki zararı 3 milyon dolardır. Bakırköy ün en değerli Spor alanlarından birisi olan zuhurat baba Top sahası kısmen imara açılmış ve Bakırköy burada da 250 milyon dolar zarar etmiştir.

11 5-BAKIRKÖY- ATAKÖY 59 ADA 62 PARSEL
5-Bakırköy- Ata köy 59 ada 62 parsel da bulunan 6 kısmın eski planları 26 villa ve 5 katlı 5 bloktan ibaret iken TOKİ buraya yaptığı planlarla 1200 konut yaparak yoğun bir nüfus, trafik ve beton artışı getirmiştir. Alan içindeki yeşil alan ve okul alanı imar planlarında “Yeşil alan, Okul alanı ve sosyal tesisler yapılacak özel alanken belli bir müteahhit gurubuna 100 milyon dolarlık rant artışı sağlayacak şekilde Ataköy A-Plus AKP li meclis üyeleri ile tam bir mutabakat ve iş birliği içerisinde çalışılarak imara açılmasını onaylamayan o dönemin İmar komisyon Başkanı Yurdanur Kırıcı nın imar komisyonu raporunu kabul etmeyip kendi istedikleri 3 meclis üyesine alternatif ve usulsüz bir imar komisyonu raporu yazdırarak bu alanı imara açmış ve AVM yaptırmıştır. TOKİ yüklenicilere arazi ile birlikte 20 milyar dolar da başlama parası vermiştir. Burası aynı zamanda valilik kayıtlarına geçmiş “depremde sığınılacak açık alan ilan edilmişti” Bakırköy bu olaya tepkiler ve yolsuzluk iddialarıyla günlerce çalkalanmış ve meclis üyeleri Rıza Zelyut, Yurdanur Kırıcı, Bülent Düşko bu plana oy vermemişlerdir. Burası ve Ataköy konaklarının tamamında kamu 3,600 katrilyon zarara uğramıştır.

12 6-BAKIRKÖY FİŞEKHANE CADDESİ:
Bakırköy Fişekhane caddesindeki çok kıymetli Yeşil alan ve Depremde sığınılacak açık alan (1997 yılından bu yana Platformumuz ca ağır bir trafik yükü getireceği ve bu kısmın yeşil alan ihtiyacı düşünülerek, imara açılması engellenmiş) ancak daha sonra Turizm Bakanlığınca imara açılmış Bakırköy Belediyesi ise ruhsatlar ve inşaatın alt kısmından sahile yol açılması ve üst geçit yapılması işinin uygulanmaması, Belediyeye terkin edilmesi gereken yeşil alanın müteahit’ce kullanılması konularında tam destek vermiştir. Şu anda valilikçe “depremde sığınılacak açık alan iken taşlaşan” Bu yere alternatif olacak Zeytinlik mahallesi halkının depremde sığınacağı bir alan kalmamıştır. Kamunun buradaki kaybı rakamsal (Yer şahıs malı olduğundan) olarak o zamanki değerler üzerinden 15 milyon dolardır.

13 7-BAKIRKÖY, ATAKÖY 5.kısım 51/4 ada,33 ve 38 parsel
Bakırköy, Ataköy 5.kısım 51/4 ada,33 ve 38 parsel sayılı yerdeki okul alanı imara açılmıştır. Taş yapı inşaat’a verilen bu okul alanı günlerce basına ve tepkilere konu olmuş İstanbul valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bakırköy Belediye Başkanı bu konuda mahkemelik olmuşlardır. Buradaki kamu zararı ise 800 milyon dolardır.

14 8- YEŞİLKÖYDEKİ BEŞİKTAŞ SPOR KULÜBÜNÜN YERİNİN İMARA AÇILMASI.
Yeşil köy Beşiktaş spor kulübünün yeri spor alanı ve park imara açılmıştır.Yoğun bloklar arasında bölgeye nefes aldıran bu güzel ve değerli spor alanımızda uzun ve yoğun kulislerle imara açılmıştır. Kamunun buradaki zararı okul ve yeşil alanını kaybederek, aşırı betonlaşmayla ve trafik yükünün yanında 15 milyon dolar olmuştur.

15 10-BAKIRKÖY,FLORYA,BASINKÖYDEKİ HEYELANLI ALAN
10-BAKIRKÖY,FLORYA,BASINKÖYDEKİ HEYELANLI ALAN. İMARA AÇILDI TAKİBİMİZ ALTINDADIR.

16 11-Bakırköy Ataköy 1200 ada Bakırköy Ataköy 1200 ada, 1 parseldeki kamuya terk edilen yeşil alana dev lüks lokanta yaptırılmıştır. “Kamuya terk edilen yeşil alan olduğundan “burası tarafımızdan tüm mercilere şikâyet edilerek yıkım kararı çıkartılmış takiplerimiz devam etmektedir.” Kamunun buradaki zararı 3 milyon dolardır.

17 13- ATAKÖY AYAMAM VADİSİNDEKİ YEŞİL ALANIN 5 DÖNÜMÜ.
12-Bakırköy Yeşilyurt Hava Harb Okulu yanındaki yeşil alan imara açılmıştır. Bakırköy Yeşilyurt H 12-Bakırköy Yeşilyurt Hava Harp Okulu yanındaki yeşil alan imara açılmıştır. ava Harp Okulu yanındaki yeşil alan imara açılmıştır. Bu planın değişikliği ile Bakırköy güzel bir yeşil alanını kaybetmiş ve hava mânia hattı şartı ihlal edilmiştir. Buradaki kamu zararı da 3 milyon dolardır. 13- ATAKÖY AYAMAM VADİSİNDEKİ YEŞİL ALANIN 5 DÖNÜMÜ. Ataköy Ayamama vadisindeki yeşil alanın 5 dönümünün de Kültür Üniversite tarafından çevrilerek otopark olarak kullanılmasına göz yumulmuş, aynı üniversiteye giden usulsüz bir yol da bu alandaki yeşil alanın içine yapılarak avantaj sağlanmıştır. 14- BAKIRKÖY KARTALTEPE 144 ada Meltem Tekstil’e ait ALANDAKİ YOL VE YEŞİL ALANLAR. Bakırköy Kartal tepe 144 ada da bulunan Meltem Tekstil’e ait alandaki yol ve yeşil alanlar imara açılarak verilen imar durumuyla yer sahibine 44 daire daha kazandırıldı. Bu izinle inşaat sahibine 88.milyon dolar rant sağlanmıştır.

18 15-Ataköy 7–8 KISMDAKİ 450 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN.
Ataköy 7–8 kısımdaki yeşil alana usulsüz olarak yaptırılan “Hobby bahçeleri halkın büyük tepki ve şikâyetlerine rağmen yıkılıp kaldırılmamış, alan adeta bir içki ve fuhuş âlemi yeri haline gelmiştir. Bizim müracaatımız ve ısrarlı takiplerimiz üzerine Bakırköy Kaymakamlığı alanda yaptırdığı incelemede 40 barakada fuhuş yaptırıldığı ortaya çıkmış, Milli emlak Müdürlüğü ise bu alanı bu şekilde yanlış kullanması yüzünden Bakırköy Belediyesine 3 trilyon ecri misil cezası kesmiştir.Kamunun buradaki zararı 5 trilyondur.

19 16- Ataköy Ayamama vadisi
Ataköy Ayamama vadisi içindeki Ayamama deresinin yapım karar yılında Platformumuzun ısrarlı takipleriyle çıkartılmış o gün için 300 trilyon olan bu yatırıma Büyükşehir Belediye Başkanı Yunus Emre salonlarında yaptığımız bir toplantıda 2008 yılı 20 Ekimde kesin bitecek sözü verdiği halde bu gün itibariyle dere ıslah ve arıtmasının sadece 500 metresi bitirilebilmiş,Başbakan burayla ilgili törende yaptığı konuşmasında, maliyetin 19 katrilyona ulaşacağını söylemiştir. Yani Toplam uzunluğu 13 km olan Ayamama deresi 3 yılda bitirilebilecekken, işin 5 bölünüp, çeşitli firmalara dağıtılması, bunların ihale süreçleri ve zaman, zaman ihalelerin iptal edilmesi, araya giren seçimlerde ödeneklerin başka kalemlere kaydırılması, her yıl ödenekler ve maliyetlerdeki artışlar da 1,9 katrilyon zarara uğratmıştır.

20 17- Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ünal Erzen:
Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ünal Erzen göreve geldiğinde tüm basına demeçler vererek Bakırköy’deki bilhassa da Florya’daki mantar gibi çoğalan “kaçak inşaatların tamamını yıkacağım” sözünü vermişti. Ancak kamuoyunu kandırmak için 1 binayı yıktıktan sonra, bu söz havada kaldı ve yıkımı yapan Müdürü görevden alıp yeni kaçak inşaatların yapılmasına göz yumdu. Hatta onun döneminde parsel tamamına inşaat yapmak olağan hale getirildi. Kaçak inşaat cezalarını da bazı bürokratik oyunlarla tam ve kesin olarak tahsil edilemediğinden Belediye gelirleri açısından büyük kamu zararı vardır. Tüm kaçak ekler ve tadilat sayıları elimizde olmadığı için bu konuda rakamsal değer verilememektedir. Ancak bilhassa Florya da inşaat sahiplerine büyük rant artışları sağlanmıştır.

21 18-BAKIRKÖYÜN EN KIYMETLİ GAYRIMENKULLERİ SATILDI :
Bakırköy ün en kıymetli gayrimenkulleri satılmış, yapıldığı 1998 yılında 50 trilyona müşteri bulan Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi bu günkü değeri 146 trilyonken 16 trilyona satılmıştır. Kamu burada 130 trilyon zarar etmiştir. Kartal tepe Halk pazarının yeri, Bakırköy ve Yeşilköy’deki 6 lojman yeri, Yeşilköy’le Florya’daki 7 kıymetli arazilerimiz satılmıştır. Yani belediyece üretmek ve hizmetle gelir sağlama yerine “Hazırı tüket anlayışıyla var olan mal ve mülkümüzü har vurup harman savrulmuştur.

22 19- FLORYA SAHİLLERİNDEKİ YAĞMA
19- FLORYA SAHİLLERİNDEKİ YAĞMA. Florya daki eşsiz güzllikte ki sahillerde ağaçlar katledilip AVM yapılmış ve burada Trafik kilitlenmiştir. Kamunun buradaki sadece arazi değeri 850 milyon liradır.

23 21-BAKIRKÖY SAHİLİNDEKİ TARİHİ ESER.
20- FLORYA FLY-IN. Florya Fly-İn de verilen inşaat izniyle 6 dönüm Yeşil alanımız imara açılmış ve kamunun buradaki zararı 180 milyon Euro olmuştur. 21-BAKIRKÖY SAHİLİNDEKİ TARİHİ ESER. 21-Bakırköy Sahilindeki Tarihi Eser niteliğinde (Bizans döneminde Jüstinyanus sarayı yeri) olan Sümerbank fabrikası o günkü değeri 120 trilyon iken bir yandaş şirkete 40 trilyona satılmıştır. Bu bölgenin arka tarafı eski saray bahçesi olup nadide ağaçlarla doludur. Kamunun buradaki zararı o gün itibariyle 800 trilyondur. 22-BAKIRKÖY HOLIDAY-IN VE MARİNA. 22-Bakırköy Holdiay- ın yeri ve Marina ilk ihalede bir yandaş firmaya TOKİ tarafından yapılan bir ihale ile 150 trilyona verilmiş, daha sonraki itirazlar üzerine ihale defalarca iptal edilmiştir. Ancak netice olarak bize göre İstanbul un en güzel ve en kıymetli ve sürekli iş yapan bu sahili milyar dolarlar değerindedir. Buradaki kamu zararı 150 trilyondur.

24 23-BAKIRKÖY VE ATAKÖYDEKİ EŞSİZ GÜZELLİKTEKİ SAHİLİMİZ.
Bakırköy ve Ataköy önündeki eşsiz güzellikteki sahilimizde yoğun betonlaşacak bir planla defalarca ihaleye çıkartılmış ihaleler 5- 6 kez iptal edilmiştir. Burasıyla ilgili Ataköy halkından ve S.T.K lardan büyük tepki gelmiş bu tepkiler üzerine, kat irtifası bir miktar indirilmiş, ancak Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme derneği buraya kıyı Kenar davası açmıştır. Bu sahillerdeki 75 anıt ve endemik tür ağacı ve tarihi kalıntılarla Osmanlı kulesini, platformumuzun gayretiyle anıtlar kuruluna kayıt altına aldırtmıştır. Buradaki kamu zararı 6 katrilyon 498 trilyondur.

25 24- HİPODROM-HAVALİMANI-SSK VE YENİMAHALLE DOĞUMEVİ.
Bu kuruluşlar hükümet tarafından Bakırköy den taşınarak Bakırköy’ün prestiji ve ilçemize gelen insan sirkülasyonu düşürülmüş ve Bakırköy deki bir çok esnaf kepenk kapatmıştır. 25-TÜM BAKIRKÖYDEKİ GEREKSİZ KALDIRIM HARCAMALARI. 25-Tüm Bakırköylülerin de sık sık şahit olduğu gibi ilçemizin muhtelif mahallelerinde bilhassa da en az kaldırım kullanılan Ataköy de yepyeni kaldırımlar defalarca sökülüp yeniden yapılmak suretiyle israf ve gereksiz yatırımlarla kamu 48 trilyon kamu zararı yaratılmıştır. Ayrıca bu yanlış planlama ve Trafik yoğunluğu yaratacak yanlış yatırım tercihleriyle oluşan aşırı trafik de harcanan zaman, akaryakıt tüketimi ve insanımızın araba içinde hapis olarak yaşadığı manevi zararlar bizim için daha da önemli ve maddi hesabı yapılamayacak kadar ciddi boyuttadır.


"BAKIRKÖY DEKİ KAMU ZARARLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları