Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Değişim programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Değişim programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler"— Sunum transkripti:

1 Değişim programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler

2 Çukurova Üniversitesi Farabi Değişim Programı Ofisi 2012

3

4  "Farabi " Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programıdır.  Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kurumlar arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini hedeflemektedir.  Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

5 Farabi Değişim Programı Protokolü, Faaliyet Geçerlilik Dönemi  Program iki yükseköğretim kurumu arasında imzalanan “Farabi Değişim Programı Protokolü ile gerçekleştirilir”.  İmzacı kurumlar, “Farabi Değişim Programı Protokolü” ile kendi aralarında program kapsamında ortak faaliyetler ve programlar gerçekleştirme konusunda işbirliği yapmayı taahhüt ederler.

6 Öğrenci Değişimi Farabi Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler katılabilir. Öğrenci değişimi süresi, en az bir en fazla iki yarıyılı kapsar.  Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programından yararlanamaz.  Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar. Öğrenciler alacakları dersleri belirlerken kendi üniversitelerinde zorunlu olarak almaları gereken dersleri dikkate alarak ders seçerler. Gidilen yükseköğretim kurumunun alt ve üst sınıflarından da dersler seçilebilir, değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır.

7 Öğrenci Değişim İlanları
 Program bitiminde denklikler, ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından onaylanır. Öğrenci Değişim İlanları Üniversitemiz her bir yarıyıl için başvuru koşullarını içeren bir başvuru ilanı yayınlar. Güz-Bahar dönemi başvuru ilanları 15 Mart tan önce internet sitemizde duyurulur, Bahar dönemi başvuruları ise 15 Ekim tarihinden önce duyurulur. (Bahar dönemi başvuruları YÖK’ün tarihli duyurusuyla geçici olarak durdurulmuştur.) Bir sonraki yarıyılın değişim işlemleri, ilanın yayınlandığı yarıyıl bitmeden tamamlanır. en az 2.5/4 olması.

8 Öğrenci Başvuru Şartları (asgari koşullar)
 Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması,  Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 olması,  Öğrenciler başvurularını internet sitemizde yayınladığımız anlaşmalı üniversite ve bölümlere yapabilirler. ot ortalamasının en az 2.5/4 olması.

9 Başvuruların Değerlendirilmesi ve Öğrenci Seçimi
Alınan Öğrenci Başvuruları değerlendirilmek üzere ilgili üniversitelere gönderilir. Bu nedenle not ortalamanız ne kadar yüksek olursa karşı üniversitede kabul edilme şansınız o kadar fazla olur. Başvuru sonuç listesi, üniversitemizin İnternet sayfasında yayınlanır.

10 Yükümlülük Sözleşmesi  Yükümlülük Sözleşmesi, değişimi gerçekleştiren yükseköğretim kurumu ile öğrenci arasında imzalanan ve değişimin süresi, burs miktarı ve diğer ödemelere ilişkin bilgilerle öğrencinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda sorumluluklarını içeren bir sözleşmedir

11  Öğrenciler her bir eğitim öğretim kademesinde birer defa Farabi Değişim Programına katılabilirler. Ancak, bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca sadece bir defa burslu Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilir. Öğrenim Giderleri Öğrenciler Farabi Değişim Programı öğrencisi oldukları süre boyunca kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırırlar. Değişime katılan öğrenciler kayıtlarını donduramazlar. Öğrenci, değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca öğrenci katkı payı ödemez, sadece ders kaydı yaptırırlar.

12 Farabi Değişim Programına İlişkin Mali Esaslar
Burs ödemesi hesaplanırken her bir yarıyıl 4 ay kabul edilir. Değişime katılan öğrencilere aylık burs miktarının bir buçuk katı burs ödenir. Burs miktarının % 70’i katılım süresince geri kalan % 30’u ise programın tamamlanmasından sonra başarılı olduğu derslere göre öğrenciye ödenir.

13 Farabi Değişim Programı Koordinasyon Ofisi Prof. Dr
Farabi Değişim Programı Koordinasyon Ofisi Prof.Dr. Yaşare AKTAŞ ARNAS - Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ekrem ATAKAN- Ziraat Fakültesi (Kurum Koordinatörü) Doç.Dr. Özen KILIÇ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Kurum Koordinatörü) Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARAKUŞ - Eğitim Fakültesi (Kurum Koordinatörü) Nezihe KUBİLAY Dilek SÖNMEZ TEL: / ADRES: Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okulu yeni bina tarafı zemin kat (Uluslararası Öğrenci Ofisi Yanı) Balcalı, Adana ttp://farabi.cu.edu.tr/

14 ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Çukurova Üniversitesi, Dış İlişkiler Birimi

15

16 Erasmus Programı nedir?
Avrupa’daki üniversitelerin birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir programdır. Üniversitelerin birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

17 Erasmus ne değildir? Dil öğrenme programı değildir.
Erasmus öğrencileri program sırasında ders almakta ve akademik olarak sunumlar, ödevler yapmaktadırlar. Diploma programı değildir. Ancak Diploma Eklerinde ve Transkriptlerinde (Not çizelgelerinde) Erasmus öğrencisi olduğunuz belirtilecektir Burs programı değildir. Katkı niteliğinde bir mali destektir

18 Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi
Üniversitemiz 2003 yılından bu yana ERASMUS değişim programları ile AB Ülkelerinin birçok üniversitesi ile anlaşmalar yapmış ve bugüne kadar 2000’den fazla öğrencimizi eğitim ve staj amacıyla yurt dışına göndermiştir. Yaklaşık 500 Erasmus Öğrencisine de ev sahipliği yapmıştır.

19 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Erasmus Öğrenim Hareketliliği Erasmus Staj Hareketliliği Başvuru / Seçme Başvuru / Seçme Yüksek Öğretim Kurumuna Yerleşme Yüksek Öğretim Kurumu / Kuruluşa yerleşme Hareketliliğin başlaması Hareketliliğin başlaması Erasmus Hareketliliğinin Sona Ermesi

20 ÖNEMLİ !!! Öğrenim yaşamınız (lisans/yüksek lisans/doktora) boyunca sadece 1 kez Erasmus Öğrenim Hareketliliğinden, 1 kere Erasmus Staj hareketliliğinden hibeli olarak yararlanabilirsiniz. Hibesiz olarak birden fazla yararlanma imkanınız var 

21 Son Transkript GNO: Ön Lisans/ Lisans için 2.20/4.00 Yüksek lisans ve doktora 2.50/4.00

22 Başvuru Aşaması Gidilecek üniversitenin web sayfasından Erasmus “Başvuru İçin Gerekli belgeler” Öğrenim Anlaşması Transkript Accommodation form (Konaklama formu) Motivation letter (iyi yazılmış) Özgeçmiş Referans mektubu Yabancı Dil düzeyini gösterir belge (B2) – Dış ilişkiler Ofisinden

23 Başvuru işleminin sonucu
Kabul belgesi Karşı okuldan onaylı öğrenim anlaşması Bölüm izni Son Transkript Pasaport + Vize Sigorta Hibe Sözleşmesi

24 Hibe Nasıl hesaplanır? Kabul mektubu geldiği zaman üzerinde yazan tarihler doğrultusunda öğrenciye verilecek hibe miktarı hesaplanır. Öğrencilere hibelerinin önce %80’i ödenir. Kalan %20 hibe dönüşte kalınan süre tekrar hesaplanarak ödenir.

25 Döndüğünüzde Katılım Sertifikası Transcript of Records Nihai-Rapor
Bilgi Formu

26 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Ç.Ü. DIŞİLİŞKİLER BİRİMİ Uzm.Aysun ÖZYOL ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ KARİYERİNİZE BİR ADIM

27 Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında
Staj NEDİR? Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.

28 Nerelerde Staj Yapılabilir ?
İşletmeler Eğitim Merkezleri Araştırma Merkezleri İşletme niteliği taşıyan diğer kuruluşlar

29 Staj Süresi Ne Olmalıdır?
1 Haziran-30 Eylül Önlisans En az 2 ay / En fazla: 12 ay Lisans/Yüksek Lisans/Doktora En az 3 ay / En fazla: 12 ay Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda hibe ödenmez ve öğrenci tekrar Erasmus programından faydalanamaz. Öğrenciler bir kez öğrenim bir kez de stajdan yararlanabilirler.

30 Faaliyet süresinin 12 haftaya kadar olması durumunda (12 hafta dahil), öğrenciye haftalık hibe miktarına ilaveten seyahat bedeli ödenir. Başka bir ifade ile faaliyet süresinin 3 aydan kısa olması halinde yararlanıcıya seyahat bedeli ödenir; 3 ay ve üzeri olması halinde yararlanıcıya seyahat bedeli ödenmez. Ödenecek seyahat bedeli, gerçekleşen seyahat bedelinin % 75’idir. Yalnızca staj yapılacak ülkeye gidiş seyahatine ilişkin (bağlantılı ve aktarmalı seyahatler dahil) seyahat bedeli dikkate alınır; şehir içi ulaşım giderleri için ödeme yapılmaz.

31 Başvuru Kriterleri Staj hareketliliğine öğrenciler 1. sınıftan itibaren başvurabilirler (ilk yarıyıl akademik ortalamaları dikkate alınır) Başvuru yapabilmeniz için en son genel not ortalamanızın önlisans, lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Başvuran bütün adayların YADYO de yapılacak dil sınavına katılmaları gerekmektedir Dil sınavından başarısız olan adaylar değişimden faydalanamazlar.

32 Dil sınavını geçtik Sıralamada ismimiz var Şimdi Ne Yapmalıyız

33 Staj Yeri Nasıl Buluruz ?
CV - Motivation Letter hazırlayın Koordinatörlere danışın Daha önce yararlanmış öğrencilerin staj yerlerini araştırın U.A. tarafından duyurusu yapılan staj olanakları Leo-net web sayfası Firmaları

34 Gerekli Belgeler Niyet Beyanı Staj Bilgi Formu Staj Programı Yerleştirme Anlaşması Eğitim Anlaşması

35 Seyahat-Sağlık Sigortası Kişisel Sorumluluk Sigortası
Gerekli Belgeler Seyahat-Sağlık Sigortası Kişisel Sorumluluk Sigortası Katılım Sertifikası Staj Başarı durumunu gösterir bir belge Nihai Rapor Öğrenci Raporu

36 Stajdan Yararlanarak Avrupa’da İş Deneyimi Kazanma fırsatı elde edin
Başka bir ülkede çalışarak kişisel, akademik, kültürel ve dil gelişiminize katkı sağlayın Daha kendine güvenli, daha bağımsız ve daha motive olmuş olarak dönün Seyahat edin, yeni yerler görün Kendinize yeni olanakların kapısını aralayın

37 erasmus@cu.edu.tr erasmuspl@cu.edu.tr Dışilişkiler Birimi
Dışilişkiler Bürosu Erasmus Ofisi Tlf. & Faks: Dahili:

38 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

39 Mevlana Değişim Programına Kimler, ne kadar süre ile katılabilir?
Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına gelebilirler.

40 Mevlana Programının Amacı
Mevlana Değişim Programı'nın temel amaçları; Türkiye'yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek, Yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak, Yükseköğretimin küreselleşme sürecine katkıda bulunmak,Türkiye'nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmak, Kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlamaktır.

41 Mevlana Değişim Programına Öğrenci Başvuru Şartları
Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenci olması, Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması, Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 3/4,00 %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

42 Öğrenim hareketliliği başlamadan önce tanımlanmış derslerle ilgili program, tüm taraflarca öğrenim protokolü imzalanması suretiyle yazılı olarak teyit edilir . Yükseköğretim kurumları değişim programı sonunda başarılı olunan tüm derslerin kredileri ile denkliklerini kabul etmek ve başarılı saymak zorundadır. Bu dersler diploma ekinde belirtilir . Değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır .

43 Mevlana Değişim Programından yararlanmak isteyen ve ön şartları taşıyan bir kişi nasıl başvuru yapmalı? Öğrenciler, Türkiye´de kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine internet adresinden ulaşabileceği gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurusunu gerçekleştirebilir.

44 Mevlana Değişim Programından kaç sefer ve ne kadar süre ile yararlanabiliriz?
Öğrenciler; Mevlana Değişim Programından en az bir, en fazla iki yarıyıl faydalanabilirler. Yarıyıl hesabı, eğitim sistemi dikkate alınarak değişiklik gösterebilirse de toplam değişim süresi bir eğitim-öğretim yılını aşamaz.

45 Mevlana değişim programından yararlanmak isteyen bir öğrenci gittiği kuruma öğrenim ücreti öder mi?
Öğrenciler sadece, Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre zarfında kayıtlarının bulunduğu örgün yükseköğretim kurumlarına ödemekle yükümlü oldukları katkı paylarını ya da öğrenim ücretlerini ödemeye devam ederler. Değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim öğretim ücreti ödemezler.

46 Programa katılan öğrenci dönem kaybına uğrar mı?
Mevlana Değişim Programına katılıp, Türkiye sınırları dışında başka bir ülkede eğitim gören öğrencinin yurt dışındaki yükseköğretim kurumunda almış olduğu ders ya da derslerin, Öğrenim Protokolü’nde hangi derslere denk sayılacağının açıkça belirlenmiş olması sebebiyle öğrenci ülkesine döndüğünde herhangi bir dönem kaybı yaşamaz.

47 Mevlana Değişim Programı Süresince Burslar
Mevlana değişim programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder ve kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırarak ödemekle yükümlü oldukları katkı payı/öğrenim ücretini kendi kurumlarına ödemeye devam ederler ve gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca eğitim-öğretim ücreti ödemezler. Öğrencilere değişim programına katıldıkları süre boyunca ödenecek burs tutarı, öğrencilerin eğitim için gittikleri ülkenin ekonomik hayat standartları göz önünde bulundurularak farklılaşmaktadır. Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı öğrencisine, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre lisans öğrenimi gören öğrencilere ödenmekte olan aylık burs tutarının üç katına kadar, YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenen oranlarda, burs ödenebilir.

48 Mevlana Değişim Programı Süresince Burslar
Değişim programı kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelen öğrencilere de YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenen oranlarda, burs ödenir. Öğrencilere yapılacak ödemelerde, burs miktarının %70'i aylıklar halinde ödenir. Öğrencinin geri kalan burs tutarının ödemesi yapılırken, öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerdeki başarılı olduğu derslerin toplam kredisinin almakla yükümlü olduğu tüm derslerin toplam kredisine oranı esas alınarak yapılır. Değişim için yükseköğretim kurumuna ayrılan kaynağın yetersiz kalması durumunda, Programın diğer şartlarına uyulması kaydıyla öğrencinin kendi imkânı ya da özel burslar yoluyla değişiminin geçekleştirilmesine imkân sağlanabilir.

49 Mevlana Değişim Programı Protokol Listesi
Azerbaycan Devlet İktisad Üniversitesi-Azerbaycan    Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi-Gürcistan    Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi-Azerbaycan    Zaporizhzhya National University-Ukrayna    Saint Petersburg Rimsky-Korsakov State Conservatory-Rusya    Bakü Devlet Üniversitesi-Azerbaycan    Khazar Üniversitesi-Azerbaycan

50 Görüşme Süreci Devam Eden Üniversiteler
Universiti Putra Malaysia - Malezya Pukyong University - Güney Kore Sao Paolo University - Brezilya Karazin Kharkiv - Ukrayna Kharkiv State Medical University - Ukrayna Lindenwood University - Amerika Birleşik Devletleri Universidade Federal de Goias - Brezilya Kasetsart University - Tayland University of Delhi Hindistan Chulalonngkorn University - Tayland

51 Diğer Değişim Programlarından Farkı
YÖK’ün üzerinde durduğu yükseköğretimin uluslararasılaşması yaklaşımına uygundur. Mevlana Değişim Programı ile yükseköğretimin giderek küreselleşen akademik ruhuna uygun bir şekilde, öğrenciler ve öğretim elemanları dünyanın herhangi bir yerinde arzu ettiği üniversitede eğitim alma fırsatını yakalayacaktır. Herhangi bir bölge, alan, coğrafya sınırı yok. Karşılıksız burs imkânı Öğrenciler Mevlana Değişim Programı’na katıldıktan önce/sonra diğer değişim programlarından da faydalanabilir.

52 Mevlana Değişim Programı Süresince Giden Öğrenci Bursları
Kişi Başına Düşen GSMH doların üzerinde olan ülkelere (Kazakistan, ABD, Avustralya, Japonya, Kanada, Arjantin, Brezilya, İran, İsrail, Kuveyt vd.) Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak gidecek öğrencilere, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre lisans öğrenimi gören öğrencilere eğitim-öğretim yılında ödenmekte olan aylık burs tutarının üç katı 280x3=840 TL, Kişi Başına Düşen GSMH ile dolar arasında olan ülkelere (Azerbeycan, Belarus,Cezayir, Mısır vd.) Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak gidecek öğrencilere eğitim-öğretim yılında ödenmekte olan aylık burs tutarının iki katı 280x2=560 TL,

53 Mevlana Değişim Programı Süresince Öğrenci Bursları
Kişi Başına Düşen GSMH doların altında kalan ülkelere (Gürcistan, Bosna-Hersek, Kırgızistan, Ürdün vd.) Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak gidecek öğrencilere eğitim-öğretim yılında ödenmekte olan aylık burs tutarının bir buçuk katı 280x1,5=420 TL burs miktarı ödenmesine, Çin, Hindistan, Malezya ve Endonezya’nın nüfus ve ekonomik yaşam standartları nedeniyle bu oranlamaya istisna teşkil edip bir üst sınıfta değerlendirilmesi ve aşağıdaki tabloda gösterildiği haliyle Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak gidecek öğrencilere burs ödenmesine (840 TL),

54 Mevlana Değişim Programı Süresince Öğrenci Bursları
- Öğrencilere yapılacak ödemelerde, burs miktarının %70'i aylıklar halinde ödenir. Öğrencinin geri kalan burs tutarının ödemesi, öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerdeki başarısı esas alınarak yapılır.

55 2014 - 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Takvimi
Değişim İçin Başvuruların Alınması : 15 Nisan - 22 Nisan 2014 Başvuruların Değerlendirilmesi : 24 Nisan - 2 Mayıs 2014 Değerlendirme Sonuçlarının duyurulması : 12 Mayıs 2014

56 İletişim Adresimiz: mevlana @ cu.edu.tr
Telefon numarası: 0 (322) 2019 (Dahili) Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. Hüseyin ERTEN Ofis Sorumlusu: Okutman Olga KUNT Ofis elemanları: Öznur Uğrun Hamdi Ayyıldız


"Değişim programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları