Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUZEY IRAK İTHALAT ÖNCESİ GÖZETİM TEST & SERTİFİKASYON PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUZEY IRAK İTHALAT ÖNCESİ GÖZETİM TEST & SERTİFİKASYON PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 KUZEY IRAK İTHALAT ÖNCESİ GÖZETİM TEST & SERTİFİKASYON PROGRAMI
K.IRAK Uygunluk Değerlendirme Proğramı Semineri - GAIB –

2 IRAK İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İHRACAT VERİLERİ

3 İTHALAT ÖNCESİ GÖZETİM TEST & SERTİFİKASYON PROGRAMI
Bu program Kürdistan Kalite Kontrol ve Standardizasyon Yönetimi (KSQCA) tarafından, Kuzey Irak’a ihraç edilen malların; Kalite, Güvenlik ve emniyet gereksinimlerinin karşılanması, Tüketici sağlığı ve güvenliğini sağlamak, Çevreyi korumak amacı ile başlatılmıştır. Başlangıç tarihi: 15 OCAK 2012

4 COC İHRACATÇI BAŞVURU EVRAKLARI SGS TÜRKİYE FİNAL EVRAKLARI
BELGE DOĞRULAMA FİNAL EVRAKLARI ENSPEKTÖR GÖZETİM YERİ COC

5 BELGE DOĞRULAMA SÜRECİ
Sertifika Talep Formu (Request for Certification) Proforma Fatura Akreditif Formu (Teknik Şartname) Uygunluk Belgeleri (Test Raporları, Kalite Sertifikaları, Analiz Raporları vb.) Firma Kalite Kontrol Yönetim Sistemi Belgeleri (ISO 9001, ISO 22000, ISO/TS vb.)

6 FİZİKSEL GÖZETİM Sevkiyat öncesinde, konusunda uzman enspektörlerimiz tarafından ürünlerin fiziksel olarak gözetimi yapılır. İhracatı yapılacak ürün niteliğine göre, gerekirse SGS veya akredite laboratuvarlarda testlere tabi tutulur.

7 DÖKÜMANTASYON Fiziksel gözetimin olumlu sonuçlanmasına takiben, uygunluk belgesinin hazırlanması için ihracatçı; Ticari Fatura (İngilizce)- Commercial Invoice Konşimento –CMR yi SGS’ye ibraz etmelidir.

8

9 SINIR DOĞRULAMA SGS, Irak’a giriş noktasında;
İthalat belgeleri ile uygunluk belgesinin tutarlılığı incelenir, Kargonun kontrolü yapılır, Gümrük memuru konteynırı açtığında SGS enspektörü ürünlerin görsel olarak kontrolünü gerçekleştirir, sınır doğrulama sürecini tamamlar ve “Release Document” hazırlar.

10 KAPSAM DIŞI ÜRÜNLER Gıda, tütün ürünleri, kağıt ve kalan diğer kapsam dışı ürünler için isteğe bağlı uygunluk belgelendirilmesi yapılabilmektedir. Program dahilindeki ürünler belgelendirilirken Uluslararası Standartlar referans alınacaktır.

11 PROGRAM KAPSAMINDAKİ ÜRÜNLER
Elektrik ve Elektronik Ürünler Araçlar, Lastikler ve Parçalar Yapı Malzemeleri Oyuncaklar Kozmetik ve Kişisel Hijyen Ürünleri Ev Gereçleri Mutfak Gereçleri Kimyasallar Tekstil Ev Tipi Ocaklar Diğerleri (her türlü metal kutular ve metalik kaplamalar)

12 Kapsamdaki bazı ürünler
Kırtasiye malzemeleri kozmetikler oyuncaklarlar Havlu-nevresim

13 Kapsamdaki ertelenen bazı ürünler -1
Mobilyalar Ayakkabılar

14 Kapsamdaki ertelenen bazı ürünler -2
Cam sofra takımı Seramik karolar Aynalar Alçıpan

15 GENEL MARKALAMA GEREKSİNİMLERİ
Ürün adı (Arapça olmalıdır) Ürün içerikleri ve uyarılar Ürünün Markası Ürün Menşei Üretim Tarihi (Arapça Olmalıdır) Lot – Batch veya Heat Nosu Kullanma Klavuzu arapça olmalıdır

16 Fatura Bedeli Üzerinden (*) USD
ÜCRETLENDİRME Uygunluk Değerlendirme ve Uygunluk Belgelendirmesi Ücretlendirmesi Fatura Bedeli Üzerinden (*) USD Uygulanan Tarife USD Minimum Ücret USD Maksimum Ücret USD $’a kadar 320 $ 320 – $ 0.4% fatura bedeli üzerinden 800 – $ 800$ + 0.3% fatura bedeli USD’nin üzerindeyse 3200 $ ve üzeri 3200$ % fatura bedeli USD’nin üzerindeyse 18000 *FOB bedel üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Yukarıda verilen fiyatlara vergi ve laboratuvar ücretleri dahil değildir.

17 Konteynır, kamyon ve paket ( havayolu ise) başına ücretler
ÜCRETLENDİRME Kuzey Irak Gümrüklerinde Yapılacak Sınır Doğrulama Ücreti Konteynır, kamyon ve paket ( havayolu ise) başına ücretler 65 $ Uygunluk Sertifikası Ücretini İhracatçı Firma, Sınırda Yapılan Doğrulama Ücretini ise İthalatçı Firma Karşılar!

18 SGS TÜRKİYE İSTANBUL SAMSUN BANDIRMA ANKARA İZMİR İSKENDERUN MERSİN
TEKİRDAĞ İSTANBUL SAMSUN KOCAELİ ZONGULDAK BANDIRMA ÇANAKKALE BURSA ANKARA MANİSA KONYA KAYSERİ DİYARBAKIR İZMİR MARDİN GAZİANTEP ANTALYA İSKENDERUN MERSİN HATAY

19 SUUDİ ARABİSTAN (SASO) CEZAYİR (BANQUE D’ALGERIE)
ANLAŞMALI ÜLKELER RUSYA (GOST) ÖZBEKİSTAN İRAN (ISIRI) MISIR (GOEIC) UGANDA (UNBS) K. IRAK (KSQCA) KENYA (KEBS) NİJERYA (SON) SUUDİ ARABİSTAN (SASO) TANZANYA (TBS) CEZAYİR (BANQUE D’ALGERIE)

20 DAHA İYİ HİZMET İÇİN Kapsam Kontrolünü sizin adınıza yapıyoruz
Ürününüzün hangi standarda göre kontrolünün yapılacağını ön bilgi veriyoruz Ürününüzün zorunlu markalaması hakkında bilgi veriyoruz Kullanım Kulavuzunuzu ön kontrol yapabiliyoruz Laboratuvar hizmetlerimizle size yardımcı oluyoruz Süreçleri net olarak bildiriyoruz 48 saat icinde Türkiye nin her noktasında gözetim yapabiliyoruz Gelişme ve revizyonları sürekli çalıştığımız firmalara zamanında iletiyoruz

21 SORULAR

22 TEŞEKKÜRLER Gaziantep İrtibat Ofisi MAKE THE RIGHT CHOICE
SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş. Hükümetler ve Kurumlar Departmanı Abide-i Hürriyet Cad. Geçit Sk. No. 4 34381 Şişli – İstanbul t : Irak bilgi hattı: /97/99 f : – 83 E: W: Gaziantep İrtibat Ofisi İncilipınar Mh. Nişantaşı Sk. No:13 Kat:1/102 Şehitkamil/GAZİANTEP Phone:  Fax:      


"KUZEY IRAK İTHALAT ÖNCESİ GÖZETİM TEST & SERTİFİKASYON PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları