Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GASTRONOM İ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 3. Sınıf.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GASTRONOM İ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 3. Sınıf."— Sunum transkripti:

1 GASTRONOM İ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 3. Sınıf

2 Herhangi bir ülkenin ulusal mutfa ğ ı birkaç faktörün birle ş mesinden olu ş maktadır! • Mutfak kültürünün tarihsel gelişimi • Bölgelere göre gözlenen farklılıklar • Mutfak mimarisi ve araç gereçleri, • Yeme ve içmede kullanılan temel malzemeler • Yemek çeşitleri, gündelik kullanılan yiyecekler ve lüks yiyecekler • Pişirme yöntemleri, • Yiyecek ve içeceklerin imajı • Gündelik görüntüsü içinde yeme-içme • Sofra düzeni ve adabı • Yiyecek ve içeceklerin servisi 2

3 Dünya ve Türk Mutfakları 1.Fransız Mutfağı/Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2.Uzakdoğu Mutfağı/Doğu Anadolu Bölgesi 3.Amerika Mutfağı/Akdeniz Bölgesi 4.Güney-Kuzey Avrupa Mutfağı/İç Anadolu Bölgesi 5.Orta Asya Mutfağı/Ege Bölgesi 6.Ortadoğu Mutfağı/Karadeniz Bölgesi 7.Afrika Mutfağı/Marmara Bölgesi 3

4 Dünya ve Türk Mutfakları Normal Öğretim 4

5 Dünya ve Türk Mutfakları • Fransız Mutfağı/Güneydoğu Anadolu Bölgesi 26 Mart 2014  Faruk DİRİM  Gülçin ÖNCÜ  Buket KÖSE  Özal KANMAZ  Übeydullah KANŞIRAY  Yıldız ÇALDIRAN  Raşit ARICI 5

6 Dünya ve Türk Mutfakları • Uzakdoğu Mutfağı/Doğu Anadolu Bölgesi 2 Nisan 2014  Yusuf GÜNER  Abdulkadir ORUÇ  Kübra YALÇINKAYA  Yücel UYSAL  Yunus Emre SOYUÇOK  Doğan KARAHASAN  Zekiye ÖZHAN 6

7 Dünya ve Türk Mutfakları • Amerika Mutfağı/Akdeniz Bölgesi 30 Nisan 2014  Dilan ANĞILI  Tolga Batuhan KÖLÜKSÜZ  Akif GÜNDÜZ  Cemal DERELİ  Bahar MESUT  Seçkin DURAN  Dilara GENÇ 7

8 Dünya ve Türk Mutfakları • Güney-Kuzey Avrupa Mutfağı/İç Anadolu Bölgesi 7 Mayıs 2014  Anıl ÇALLICA  Bedriye COŞKUN  Sezer ERDEMLİ  Sabrican KOÇ  Rabia YAĞBASAN  Fatih Ahmet UZUN  Pınar ATKAN 8

9 Dünya ve Türk Mutfakları • Orta Asya Mutfağı/Ege Bölgesi 14 Mayıs 2014  İhsan ÇAYIR  Mehmet CANBEG  Soner SAĞIR  Yasemin KÖSE  Mehmet TAHAK  Ersin ERDEM  Merve KARADAĞ 9

10 Dünya ve Türk Mutfakları • Ortadoğu Mutfağı/Karadeniz Bölgesi 21 Mayıs 2014  Esra YÜKSEL  Gürkan ÇAVAŞ  İsmail URAL  Yalçın BEDİR  Abdurrahim KÜÇÜK  Ramazan BİRCAN 10

11 Dünya ve Türk Mutfakları • Afrika Mutfağı/Marmara Bölgesi 28 Mayıs 2014  Özgür DOĞAN  Ömer ATAÇ  Mehmet Atakan SÜMER  Gökhan ÇAKAN  Beyza YETİM  Abdullah BİLGİLİ 11

12 Dünya ve Türk Mutfakları İkinci Öğretim 12

13 Dünya ve Türk Mutfakları • Fransız Mutfağı/Güneydoğu Anadolu Bölgesi 27 Mart 2014  Tuğçe DOĞRAMACI  Deniz BULAT  Mehmet Emin KAZAN  Deniz DOĞAN  Berna AKAR  Muzaffer BOZ  Begüm DUMAN  Merve ÇAVDAROĞLU 13

14 Dünya ve Türk Mutfakları • Uzakdoğu Mutfağı/Doğu Anadolu Bölgesi 3 Nisan 2014  Bekir Oğuzhan TORUN  Mehmet Mert ERTEM  Kenan KAYA  Kemal ERDOĞAN  Zümrüt Elif YILDIZ  Zehra SEVEN  Onur SAKARYA 14

15 Dünya ve Türk Mutfakları • Amerika Mutfağı/Akdeniz Bölgesi 24 Nisan 2014  Ömer KOCAATA  Mehmet ÖZDEMİR  Bekir YALÇINKAYA  Sevil KARAÇAY  Burak AKBABA  Hicran DEMİRCİ  Gökhan ERDÖNMEZ 15

16 Dünya ve Türk Mutfakları • Güney-Kuzey Avrupa Mutfağı/İç Anadolu Bölgesi 8 Mayıs 2014  Gülbahar KERİMAN  Eray ALCAN  Azamet DURAK  Rifat Hayrani İPEK  Neslihan DİNÇ  Yasin TOPAÇOĞLU  Mustafa SULU 16

17 Dünya ve Türk Mutfakları • Orta Asya Mutfağı/Ege Bölgesi 15 Mayıs 2014  Mustafa Kaan KIRANER  Gözde ÖZER  Serdar ÇAKIR  Melahat KEMİK  Berkay ALKOK  Doğanay KARAKAŞ  Mehmet YILMAZ 17

18 Dünya ve Türk Mutfakları • Ortadoğu Mutfağı/Karadeniz Bölgesi 22 Mayıs 2014  Sıla MOROĞLU  Seyit Ali YILDIZ  Burcu TÜRKEL  Cansu TEMEL  Emine EKİN  Ömer Emre MORBEL  Mehmet Şerif ÖZER 18

19 Dünya ve Türk Mutfakları • Afrika Mutfağı/Marmara Bölgesi 29 Mayıs 2014  Hilal BEYAZGÜL  Cemile TUNÇ  Derya EKMEKCİOĞLU  Ayşe İrem BAYRAM  Hacı Ahmet TAŞPINAR  İsmail MARAŞLI  Emel DUMAN  Selime AYDIN 19


"GASTRONOM İ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 3. Sınıf." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları