Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ YARIŞMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ YARIŞMA"— Sunum transkripti:

1 MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ 2010-2011 YARIŞMA
YILI 1. HAKEM TOPLANTISI VE EĞİTİM SEMİNERİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ 19 MAYIS S POR KOMPLEKSİ ATATÜRK SPOR SALONU 26 AĞUSTOS masatenisi06.com

2 ANKARA MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ masatenisi06.com
BU ÇALIŞMANIN HER AŞAMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE, KATILIMINIZ NEDENİ İLE SİZLERE masatenisi06.com TEŞEKKÜR EDER.

3 YUNUS AKGÜL GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRÜ

4 AHMET SAĞLAM GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ

5 OKTAY ÇİMEN MASA TENİSİ FEDERASYONU BAŞKANI

6 ERSEN KINAYYİĞİT ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU ASBAŞKANI

7 ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİSİ
KENAN ASİL MASA TENİSİ ANTRENÖRÜ ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİSİ

8 ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL TEMSİLCİSİ YARDIMCISI
HÜSEYİN ÖZALP ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL TEMSİLCİSİ YARDIMCISI

9 ANKARA MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ İL HAKEM KURULU
KENAN ASİL İl Hakem Kurulu Başkanı Uluslararası Hakem ABDULKADİR YILMAZ İl Hakem Kurulu As Başkanı KAMİL AYTİŞ İl Hakem Kurulu Üyesi AYSEL ARISOY İl Hakem Kurulu Yazmanı Ulusal Hakem ZİYA ÇALIŞIR İl Hakem Kurulu Üyesi Ulusal Hakem CENGİZ KOCAOĞLU İl Hakem Kurulu Üyesi Ulusal Hakem

10 GİRİŞ Bu seminerdeki anlatım, kuralların genel tekrarından çok yarışmalarda görülen farklı ve değişik uygulamaların giderilmesi ile hakemlerin yarışma yönetimine bir tek biçim getirilmesi üzerinde durulacaktır.

11 Başhakem kimdir, nasıl olunur, nasıl seçilir, nasıl atanır
Başhakem kimdir, nasıl olunur, nasıl seçilir, nasıl atanır? Atanan başhakem nasıl karar verir? Başhakem kararları çok tartışılmalı mı, kararlarının yorumlanması nasıl olur? Her hakem olabilir mi? Başhakem, Yarışmalarda en üst derece ve kategoride olan saygın, bilgi, beceri, deneyim ve en kısa sürede en doğru kararı verebilme gibi özellikleri olan üst düzey ve derecede hakemler arasından seçilmelidir. Anlaşmazlıklarda sadece, dil sorununun çözümünde tercümanın yardımcı olmasına izin vermelidir. Bireysel maçta sporcunun, takım maçında kendi takım kaptanının desteklemediği bir konu için oyuncunun itirazını dikkate almamalıdır.

12 BAŞHAKEM Bir bütün olarak her yarışma için bir başhakem atanır.
Tek yetkili olarak, yorumdan kaynaklanan sorunları karara bağlamak ve yarışmaların ilgili kural ile yönetmeliğe göre yapılmasını sağlamak amacı ile salonda bulunmak zorundadır. Atanan Başhakem vekili, Başhakemin yokluğunda onun adına hareket eder. Yarışma alanına gelişlerinden, ayrıldıkları ana kadar, SPORCULAR başhakemin denetimi ve karar yetkisi altında olacaklardır. ( )

13 HAKEM Her maça, asıl görevi rallinin sonucuna ve olguya karar vermek olan bir hakem ve yardımcı hakem atanır. İlke olarak, hakem ve yardımcı hakemin kuralların dışında karar verme ve açıklama yapma yetkisi yoktur. Hakemin ağ ile aynı hizada, tek maçları için masa yanından oturması, Çift maçları için ayakta durması gerekir. Oyuncular, oyun alanına gelişlerinden, ayrıldıkları ana kadar hakemin denetimi ve karar yetkisi altında olacaklardır. ( )

14 OYUN BAŞLANGICI Yarışmalarda salondaki; Yer, Isı, Işık, Pano, Masa, Ağ Takımı ve Sayı tabelası ile benzeri değişik yarışma araç ve gereçlerinin denetimi Başhakem tarafından yapılmaktadır. Yarışma hakemleri; görevli olduğu oyun alanındaki araç ve gereçleri yarışmadan önce gözden geçirmeli, uygun olmayanların gerekli düzeltmelerini yapmalı, düzeltme yapılamadığı durumlarda konu Başhakeme iletilmelidir.

15 SERVİS Servis atanın serbest elinin açık ve düz olması; topu yukarıya doğru atarken falso vermemesini sağlamaktır. (2.6.1) Servis kuralının uygulanmasında; hakem topun serbest olarak avuç içinde durması konusunda dikkatli olmalı, serbest elin tam ve düz olması gibi ayrıntılarla daha az ilgilenmelidir.

16 SERVİS Servis atışı ile ilgili kuralın uygulanmasında amaç; servisi atanın, karşılayanın, hakem ile yardımcı hakemin servisin tamamında topu görebilmesinin sağlanmasıdır. Top, kesinlikle servisin başlangıcında oyun yüzeyi seviyesinin üstünde ve uç çizgisinin gerisinde olmalıdır. Servisin kurallara uygunluğu ve servis atmanın sorumluluğu sporcuya aittir. Oyuncu her kural dışı servis atışında cezalandırılmalıdır.

17 SERVİS Hakem İstisna olarak; servisinin kurallara uymadığından şüphelendiği ancak, emin olmadığı bir oyuncuyu aleyhine sayı vermeden uyarabilir. Bir maç boyunca sadece bir uyarı verilebilir.

18 OYUN VE OYUNCU Bir maç, herhangi bir tek sayıdaki setin çoğunluğunun kazanılmasıyla ile; Bir set, her iki oyuncu yada çift 10 sayıya ulaşmamış olmak koşulu ile ilk önce 11 sayıya ulaşan oyuncu veya çift tarafından kazanılır. Her iki oyuncu veya çiftin 10'ar sayıya ulaşmaları halinde seti, ilk önce iki sayılık üstünlüğe ulaşan oyuncu yada çift kazanır.

19 OYUN VE OYUNCU Oyun giysisi, kolsuz veya kısa kollu forma, şort yada etek, çoraplar ve spor ayakkabılarından oluşacaktır. İlave giysiler Başhakem iznine bağlıdır. Forma ana rengi oynanan topun renginden farklı olacaktır.

20 ÖĞÜT Bireysel yarışmalarda; oyuncular yarışmadan önce hakeme bildirilen belirli bir kişiden, takım yarışmalarında herhangi bir kişiden, öğüt alabilirler. Ferdi yada takım yarışmalarında oyuncular, izin verilen duraklamalar dışında sesli, sessiz yada işaretle öğüt (taktik) alamazlar.

21 DAVRANIŞ BİÇİMLERİ Yarışmalarda idareci, öğütçü ve sporcular; centilmenlik dışı, uygunsuz ve spor ahlakına uymayan davranışlardan kaçınmalıdır. Hakem Yarışmanın hangi evresinde olursa olsun gerekli uyarıları yapmalı, kart veya kartları kullanmalıdır. Kartlar kime gösterildiği izleyenler tarafından da ayırt edilebilecek şekilde gösterilmelidir.

22 DAVRANIŞ BİÇİMLERİ Öğütçü ile sporculara gösterilen kartlar, aynı Bireysel ve Takım Yarışmaları için geçerlidir. Hakemler, kart görenleri takım yarışması boyunca izlemelidir. Cezalandırılan yada oyundan ihraç edilen ilgililer ve oyuncularla ilgili bilgiler, yarışma kağıdına yazılmalıdır.

23 DAVRANIŞ BİÇİMLERİ Let Sayı Sıra sende Net

24 ARA VE DURAKLAMA Oyuncular oyun alanına geldiğinde raket denetimi ve kur’a atışı yapılmalı, 2 dakikalık alışma süresi başlatılmalıdır. Oyuncular yada takım kaptanları; her Yarışmada, bir defa, bir dakikaya kadar mola (ara) alabilirler. Oyuncular, setler arasında 1 dakikalık arada ve Molada oyun alanı dışına çıkamazlar.

25 ARA VE DURAKLAMA Oyuncular, havlu ile kurulanmak amacı ile her 6 sayıda bir olmak üzere çok kısa, yarışma sırasındaki yaralanmalı sakatlık nedeniyle Başhakemin izniyle en çok 10 dakika duraklama yapabilirler. Kanamalı yaralanmalarda kan lekeleri temizlenmeden oyun başlatılmamalıdır.

26 salonda bulunamamıştır
YARIŞMANIN YAPILAMAMASI VEYA TAMAMLANAMAMASI Yarışma saatinde salonda bulunamamıştır Hakem İmza KAPTAN İMZA

27 Yarışma saatinde oyun alanında bulunamamışlardır.
YARIŞMANIN YAPILAMAMASI VEYA TAMAMLANAMAMASI Yarışma saatinde oyun alanında bulunamamışlardır. Hakem İmza Hakem İmza imza

28 YARIŞMA SİSTEMLERİ ELEME GRUPLAMA TEKLİ ELEME İKİLİ ELEME
İLERLEYEN ELEME GRUPLAMA

29 ÖN ELEME YARIŞMALARI ANA TABLODAKİ YER SAYISINDAN DAHA FAZLA KATILIMCI OLMASI HALİNDE, EN KUVVETLİ YARIŞMACILAR DOĞRUDAN ANA TABLOYA ALINIRKEN, DİĞERLERİNİN BİR ÖN ELEMEDEN GEÇMESİ İSTENİR.

30 GURUP SIRALAMASININ BELİRLENMESİ
KATILIMCILAR A B C D PUAN SIRALAMA 1 - 3 3 - 0 4 3 3 - 1 3 - 2 0 - 3 5 2 2 - 3 1

31 ÖN ELEME YARIŞMALARI

32 ÖN ELEME YARIŞMALARI

33 ÖN ELEME YARIŞMALARI

34 ÖN ELEME YARIŞMALARI

35 KUR’A YENİLEME 3 eksik oyuncu Kuranın yenilenmesi gerekir

36 KUR’A YENİLEME 3 eksik oyuncu var ama kur’a yenilenmez

37 MAÇLARIN NUMARALANDIRILMASI

38 HAKEM GÖREV PROGRAMI

39 VE…. ANKARA İL HAKEM KURULU 2010– 2011 YARIŞMA YILI 1
VE…. ANKARA İL HAKEM KURULU 2010– 2011 YARIŞMA YILI 1.HAKEM EĞİTİM SEMİNERİ SONA ERMİŞTİR KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

40 Aradığınız tüm bilgilere erişimin adresi,
Masatenisi06.com


"MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ YARIŞMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları