Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu."— Sunum transkripti:

1 TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ

2 TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu kazanacaktır. •KIRMIZI KART: 3 puan Alınan ceza maç sayısı, 3 ile çarpılarak hesaplanır. Müsabakadan men durumunda ceza alınan maç sayısı x 3 puan olarak hesaplanır. Çift sarı veya kırmızı kart sonrasında müsabakadan men cezası alınmışsa, her iki cezanın puanları toplanır. •SARI KART: 1 puan Çift sarı karttan kırmızı kart gören oyuncunun takımına 3 puan eklenecektir.

3 TFPL Sistemi •SAHA KAPATMA: Ceza maç sayısı x 5 puan olarak hesaplanacak tır. •SEYİRCİSİZ OYNAMA: Ceza maç sayısı x 5 puan olarak hesaplanacak tır. •HAK MAHRUMİYETİ: Disiplin Kurulu hak mahrumiyeti tablosuna göre alınan ceza maç sayısı x 6 puan olarak hesaplanacaktır.

4 TFPL Sistemi •DİSİPLİN KURULU HAK MAHRUMİYETLERİ TABLOSU Sekiz güne kadar (1-8) müsabakadan men yerine 1 maç 6 Puan Onbeş güne kadar (1-15) müsabakadan men yerine 2 maç12 Puan Yirmiiki güne kadar (1-22) müsabakadan men yerine 3 maç18 Puan Otuz güne kadar (1-30) müsabakadan men yerine 4 maç24 Puan Otuzsekiz güne kadar (1-38) müsabakadan men yerine 5 maç30 Puan Kırkbeşgüne kadar (1-45) müsabakadan men yerine 6 maç36 Puan Elliiki güne kadar (1-52) müsabakadan men yerine 7 maç42 Puan Altmış güne kadar(1-60) müsabakadan men yerine 8 maç48 Puan Altmışsekiz güne kadar (1-68) müsabakadan men yerine 9 maç54 Puan Yetmişbeş güne kadar (1-75) müsabakadan men yerine10 maç60 Puan Sekseniki güne kadar (1-82) müsabakadan men yerine11 maç66 Puan Doksan güne kadar (1-90) müsabakadan men yerine12 maç72 Puan Doksan günden fazla süreyle alınan Hak mahrumiyeti cezalarında, tablodaki zaman aralıkları baz alınarak ceza maç sayısı eklenerek hesaplanır.

5 TFPL Sistemi •TAKIM HALİNDE SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET Sarı kartlar ve kırmızı kartlar sebebiyle alınan cezalar x 2 puan olarak hesaplanır. (Ceza puanları tabloda kendi kolonlarında yansıtılır.) Müsabaka görevlisine hakaret edilmesi, kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz ederek karşı çıkılması, baskı kurmaya çalışılması, tehdit edilmesi, söz konusu kişiye karşı güç kullanılması sebebi ile alınan cezalar 10 puan olarak değerlendirilir ve kırmızı kart hanesine işlenir. Doping, şike ve yasadışı bahis konularında takımın ya da oyunculardan birinin ceza alması halinde ilgili takımda 75 ceza puanı eklenecektir.

6 TFPL Sistemi •TRANSFERLER Bir takımdan başka bir takıma transfer olan oyuncunun, transfer olana kadar geçen dönemde aldığı cezalar eski takımına aittir. Kulüple ilişiği kesilen veya kadro dışı bırakılan oyuncuların cezaları, bu durumların ortaya çıkmasından önceki döneme kadar bulunduğu takıma aittir. •HÜKMEN MAĞLUBİYETLER Herhangi bir sebeple hükmen mağlubiyet kararına yol açan müsabakalarda, o müsabaka sonucunda ortaya çıkan cezalar geçerlidir. TFF Yönetim Kurulu kararları uygulanır.

7 TFPL Sistemi •TAMAMLANAMAYAN MÜSABAKALAR Tamamlanamayan müsabakalarda puanlama alınan cezalara göre yapılır. •LİG DIŞI BIRAKMA VE ALT KÜMEYE İNDİRME Futbol ailesine olan alacakları sebebi dışında herhangi bir sebeple lig dışı bırakılan veya alt kümeye indirilen kulüpler, Turkcell Fair Play Ligi tablosundan çıkarılırlar. •MAÇ TEKRARI VE MAÇIN YARIDA KALMASI Herhangi bir sebeple tekrar edilen maçlarda, puanlama sonraki maçlar üzerinden yapılır. Herhangi sebeple kaldığı yerden devam ettirilen maçlarda, maçın kalan kısım oynandıktan sonra puan hesabı yapılır.

8 TFPL Sistemi •ÖDÜLLE N DİRME SİSTEMİ -Sezon sonunda en az puana sahip olan ilk üç takım ödül almaya hak kazanır. -Puanlarda eşitlik söz konusu olurusa, öncelikle takımların tamamlanamayan müsabakaları varsa bunlar dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa, saha kapatma sayıları dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa, seyircisiz oynama cezaları dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa, toplam hak mahrumiyeti gün sayısı dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa, müsabakadan men cezaları dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sayıları dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa, kırmızı kart sayıları dikkate alınır. -Buna rağmen eşitlik devam ediyorsa, sarı kart sayıları dikkate alınır. -Tüm şartlara rağmen eşitlik bozulmazsa Turkcell Süper Lig sıralamasında üstte olan takım Turkcell Fair Play Ligi’nde üstte yer alır.

9 TFPL Sistemi •Turkcell Fair Play Ligi tablosu, TFF Yönetim Kurulu, PFDK ve / veya Tahkim Kurulu’nun vermiş olduğu kararlar sonrasında güncellenerek duyurulacaktır. •Turkcell Fair Play Ligi tablosu, her Cuma günü güncellenerek duyurulacaktır.

10 TFPL Sistemi TEŞEKKÜRLER


"TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları