Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUMU HAZIRLAYAN VE SUNAN SINIF ÖĞRETMENİ B.UMUT ATEŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUMU HAZIRLAYAN VE SUNAN SINIF ÖĞRETMENİ B.UMUT ATEŞ"— Sunum transkripti:

1 SUNUMU HAZIRLAYAN VE SUNAN SINIF ÖĞRETMENİ B.UMUT ATEŞ

2 SAĞLIKLI ALIŞVERİŞ YAP SAĞLIKLI OL
BUY HEALTHY BE HEALTHY

3 Sağlıklı beslenme alışveriş sepetinde başlar
Sağlıklı beslenme alışveriş sepetinde başlar. Öncelikli olarak meyve ve sebzelerden alışveriş yapmaya başlayın. Market arabanızda farklı renklerden bir sürü şey görmek gözünüzü dolduracağı gibi her farklı rengin farklı bir vitamin olduğunu düşünmek de size iyi gelecektir. Healthy eating starts in your shopping basket. Primarily start shopping from fruits and vegetables. Different colours in your shopping basket will make you feel yourself good because each different colour means a different vitamin.

4 DOĞRU BESLENMENİN YOLU ÖNCELİKLE DOĞRU ALIŞVERİŞTEN GEÇİYOR RIGHT WAY OF FEEDING IS MAKING A RIGHT SHOPPING Öncelikle Genel Bir Alışveriş Planı (Listesi) Yapın! First make a general shopping plan (list) !

5 Temel olarak aldığınız ürünlerin taze, az ve çabuk tüketilecek miktarda olmasına özen gösterin. Take care to the products you have bought to be fresh, less and quickly consumed amount.

6 Sofraların vazgeçilmezleri için et, tavuk, balık
Indispensable food of dinner tables are meat,chicken and fish. Kemik ve diş sağlığı için süt ve süt ürünleri For the health of bones and teeth, milk and dairy products Hem sağlıklı hem keyifli atıştırmalıklar için kuruyemiş ve kuru meyve For healthy and enjoyable snacks; nuts and dried fruits.

7 SAĞLIKLI BESLENMEK DOĞAYI ZARARLI ATIKLARDAN KORUMAKTAN GEÇER
ONE WAY OF THE HEATHY NUTRITION IS TO PROTECT THE NATURE FROM HARMFUL WASTE.

8 Evrensel Atıklar: Yiyecek atıkları, bahçe atıkları, cam, seramik, metal parçaları, konserve ve meşrubat kutuları, ambalaj maddeleri, plastikler, gazete, dergi ve mecmua, baca külleri, elbise ve kumaş parçaları vs. Universal Waste: Food waste, garden waste, glass, ceramics, metal parts, canned foods and beverage containers, packaging materials, plastics, newspapers, journals and magazines, ash, dresses ,scraps of clothes etc..

9 O HALDE NERDEN BAŞLAMALIYIZ ! SO WHERE SHOULD WE START !
Pazarlarda naylon poşetler yerine pazar filesi kullanmalıyız. We should use the nets instead of the naylon bags in shopping..

10 Marketlerde kullanılan poşet torbalar yerine kese kağıtları veya dönüştürülebilen kağıt torbalar tercih etmeliyiz We should choose paper of recycled paper bags instead of the grocery store bags.

11 Evlerimizde kullandığımız ambalaj atıklarını doğaya zarar vermeden dönüştürmek için biriktirme kutularına atmalıyız We should chuck the packaging waste which we use at home to the recycled bins.

12 Böylelikle dünyayı ve içerisinde bulunan besin kaynaklarını koruyarak sağlıklı kalmaya ve sağlıklı alışveriş yapmaya olanak sağlanmasında bizlerinde katkısı bulunur We should protect the world and the food sources inside it. So we can contribute to a healthy life and healthy shopping.

13 BİZLERDE KULLANABİLECEĞİMİZ ATIKLARI DEĞERLENDİREREK DOĞAYA YARDIMCI OLMALIYIZ. WE CAN HELP TO THE NATURE BY CONSIDERING THE RECYCLABLE WASTE.

14 KAĞIT ATIKLARI PAPER WASTE

15 PET ŞİŞE ATIKLARI PLASTIC BOTTLES WASTE

16 PET ŞİŞE ATIKLARI PLASTIC BOTTLES WASTE

17 ATIK CD KUTUSUNDAN LABİRENT LABYRINTH FROM THE WASTE CD BOX

18 KAĞIT RULO ATIKLARI WASTE PAPER ROLLS

19 POŞET ATIKLARI PLASTIC BAG WASTE

20 DOĞAYI KORUMAK GELECEK NESİLLERE TEMİZ VE SAĞLIKLI BİR DÜNYA BIRAKABİLMEK İÇİN EL ELE VERELİM Let’s be together to protect the nature and leave a clean and healthy world to the future generation

21 Nature and the environment is a heritage.We must look after it.


"SUNUMU HAZIRLAYAN VE SUNAN SINIF ÖĞRETMENİ B.UMUT ATEŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları