Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde Salton Denizi adlı bölge

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde Salton Denizi adlı bölge"— Sunum transkripti:

1 ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde Salton Denizi adlı bölge
ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde Salton Denizi adlı bölge... Ana ışık kaynağı mehtap ve denizde gündüz fosfor toplayan alglerin alçakgönüllü aydınlatması. Ağaçlar, bu iki kaynağın verdiklerinin yanısıra gece tuvaleti olarak berideki jeotermal tesisin ışığını giyiniyor. Foto muhabiri bu etkileşimi 8 saniye süren pozlamayla fotoğraflayınca sahile vuran dalgalar da tüle dönüşüyor. Westmorland kentinde yayımlanan Imperial Valley Press Gazetesi'nden foto muhabiri Kevin Marty, ışık, deniz, gökyüzü ve ağaçlar arasındaki kaçamak sevişmeyi açığa vuruyor. (AP /Kevin Marty)

2 ABD’nde Cleveland’ta Erie Gölü kıyısı ve bir amatör balıkçı
ABD’nde Cleveland’ta Erie Gölü kıyısı ve bir amatör balıkçı... Duru göl yüzeyi gökyüzünü yantısıyor. Sonuçta da olta göle değil, gökyüzüne, bulutların ardına atılmış gibi görünüyor. (AP / C. H.Pete Copeland)

3 Pakistan’da deprem felaketinden sonra Muzafferabat’ta kurulan bir çadır okulda öğrenci şarkı söylüyor. Çadırın penceresinden süzülen ışık, bu ışığın yönüyle buluşan kara tahtadaki bilgi, hatta yazıların oluşturduğu doku, bu küçücük öğrendiğini aktarma şenliğine katılıyor. (AP / Tomas Munita)

4 Eğlenceli bir ‘o’ an tabii
Eğlenceli bir ‘o’ an tabii. Ama gerisinde afet diyebileceğimiz bir olay var. Malezya’da sel yüzünden binlerce insanı evsiz bıraktı. 60 yaşındaki Othman Awang da bunlardan biri. Sel sularının içinde kedisini ve ördeğini götürüyor. Fotoğraf, insan hayvan ilişkisinin sağladığı anlık mutluluğu yakalayıveriyor.Yalnız, kedi hemcinslerinin sudan hazetmediği yolundaki yaygın kanaati açık seçik doğruluyor. (Reuters)

5 Bir hippopotamus, su dışında geçirdiği nadir zamanlardan birinde, kuşlar da üzerindeki haşerelerden beslenmek için etrafında. Karşılıklı çıkarları değerlendiren hayvanların birararada olduğu bu fotoğraf. Ortadoğu’da İsrail’deki Ramat Gan Safari Parkı’nda çekildi. Acaba anlamlı mıydı? (AP / Ariel Schalit)

6 Bugünlerde Amerika Florida’dan ajanslara çok güzel tabiat fotoğrafları düşüyor. Bu durum, acaba son tayfunların kırıp döktüğü turizmi canlandırma çabasının varlığını akla getiriyor. Bunlar ‘o’ anda sayısız ve sonsuz alternatifli güzelliklerinden bir çeşitleme sunan tabiatın umurunda bile değil. Akşamı giyinen bulutlar ufukla buluşmaya giderken pelikan yuvasına dönmek üzere havalanıyor. (AP /, Chris Walters)

7 Avustralya'nın Melbourn kentinde yapılan MotoGP'den bir 'o' an
Avustralya'nın Melbourn kentinde yapılan MotoGP'den bir 'o' an. Brezilyalı Alex Barros'un geçirdiği kaza... Yüksek hız ama çok yüksek hız, hala varlığını gösteriyor. Ve malum bu pazar günü bu yarış İstanbul'a geliyor. (Reuters / Mark Horsburgh)

8 Pakistan depreminde bir sağlık görevlisi, yaralı felaketzedenin alın yazısını yazıyor. Bölgede yaralı sayısı çok, taşıma olanakları da kısıtlı olduğundan kimin öncelikle nakledileceğine karar verebilmek amacıyla yaralılar sınıflandırılıyor. Ve 'o' anda doktor yaralıya 3'üncü derecede öncelik veriyor. Eller, beni gönderin diyor ama alın yazısı ''3'üncü derece'' diyor. 'O' anda kısa vadeli kaderi, doktor belirliyor. (AP / Burhan Ozbilici)

9 Sacramento'da gönüllülerin inşa ettiği bir çocuk bahçesi
Sacramento'da gönüllülerin inşa ettiği bir çocuk bahçesi... Salıncakta sallanan bebek 11 aylık. En azından bizler bu yaştaki çocuklar için özel olarak tasarlanan bu salıncağı ilk kez görüyoruz ve bebeğin fotoğraftan taşıp buraya kadar gelen mutluluğundan ötürü çok yerinde bir tasarım olduğu kanaatine varıyoruz. (AP / Ken Ruinard)

10 İki modelli ‘o’ anlarda bu kez iki yetişkin var
İki modelli ‘o’ anlarda bu kez iki yetişkin var. Güney Afrika'nın Cape Town kenti limanında sonu iyi biten korku dolu anların hemen öncesi. Tahmin edildiği üzere o dev dalga iki kişiyi alıp götürüyor. İkisi de daha sonra kurtarılıyor. Ölümün kıyısından dönme hikayesinin başlangıcını gösteren bir ‘o’ an. (Philip Massie / Reuters)

11 Fotoğraf, Chicago kentindeki Millenium Park’ta yeralan Crown Çeşmesi’nde çekildi. Burası, 15 metre yüksekliğinde cam bir kule aslında. Gündüzleri 12 dakika süreyle 1000 Chicagolu’nun görüntüsü, çeşmenin duvarında görülüyor. Görüntüdeki kişi tam ağzını açtığında görüldüğü üzere içinden su fışkırıyor. Ve 'o' anda, sıcaklığın gölgede 38 dereceye ulaştığı kentte 3 yaşındaki Austin, gönlünden geçen muzırlığı yapmak üzere annesinin onayını bekliyor. (AP/Charles Rex Arbogast)

12 Balakot'tan bir fotoğraf. Kentin dışında kurulan bir kamp
Balakot'tan bir fotoğraf. Kentin dışında kurulan bir kamp... Hangi inançtan olursa olsun hatta ateist bile olsa herkesi etkileyecek bir 'o' an. Taşlar bile etkilendikten sonra... (AP / Tomas Munita)

13 Kanada'dan bir 'o' an. 3 yaşındaki ikizler Kira ve Kendra Ridgley, görsel ikizliklerini dondurma tutkusunda da gösteriyorlar. (AP/Halifax Chronicle Herald, Tim Krochak)

14 Hindistan'da aşırı sıcaklar yüzünden ölenlerin sayısı 200'e ulaştı
Hindistan'da aşırı sıcaklar yüzünden ölenlerin sayısı 200'e ulaştı. Gauhati Bölgesi'ndeki Kamakhya Tapınağı’nın çeşmesinde biri çaydanlığını doldururken, küçük bedeni çocuğa duş yapma olanağı sunuyor. Fotoğraf, sıcakların neden olduğu can kaybına nafile bir teselli olarak AP Ajansı’nın servisinde bulunuyor. (AP/Anupam Nath)

15 Demir Adam Fransa Triatlon'u başlıyor
Demir Adam Fransa Triatlon'u başlıyor. Aslında 'o' anda 34 ülkeden bin 400 sporcu kulaç atıyor. Yarışmacıların çok küçük bir bölümünü kapsayan karede, denizdeki çırpıntılar, yarışmanın çıkış anındaki hengameyi anlatmaya yetiyor. (AP/Lionel Cironneau)

16 Moskova Kızıl Meydan’da bir Haziran gecesi
. Moskova Kızıl Meydan’da bir Haziran gecesi... Saat 22:30 ve güneş daha yeni batıyor. Moskova’da “Beyaz Geceler”in başlamasına daha iki hafta var. Günler uzamaya devam ediyor. Kremlin’in hemen üstünde beliren gökkuşağı, bulutlu ve yağmurlu geçen bir günün sonunda gelen mucize gibi. Güneşin son ışıkları, Kızıl Meydanı çevreleyen binaların üzerinde yansıyor. Kızıl Meydan, kırmızıdan kavuniçiye dönen bir renge bulanıyor. Önde dans eden genç, günlük harçlığını çıkarmak için saatlerdir orada. İnsanlar yorgun argın evlerine giderken, ne gökkuşağına ne de bu gencin akrobatik danslarına ilgi gösteriyor. Kızıl Meydan’da bir gün böyle sona eriyor. (NTV/ Nevin Sungur)

17 Fotoğrafın hikayesi, 6 ay önce başlıyordu
Fotoğrafın hikayesi, 6 ay önce başlıyordu. Uganda'daki bir insani yardım operasyonunda çalışan Doktor Ellen Little, tanıdığı bütün hekimlere 1 yaşındaki Salama için ''Yardım edin!'' mesajı gönderiyordu. Little, doğuştan kalp hastası Salama'nın ameliyat edilmesi için bir yardım kampanyası başlatıyordu ve Salama, Amerika Teksas'a götürülüyordu. 'O' anda çocuk için kampanyayı üstlenen bir başka hekim, Cecil Fischer, Teksas'taki Covenant Sağlık Sistemleri Direktörü’ne yardım çağrısını iletiyordu. Ama 'o' anda asıl etkili ''Yardım edin!'' çağrısı, koruyucusunun göğsüne yaslanan Salama'nın bakışlarında bulunuyordu. (AP/L.M. Otero)

18 Hindistan’ın Kalküta şehrinde elde edilen bir ‘o’ an
Hindistan’ın Kalküta şehrinde elde edilen bir ‘o’ an. Bölgede sıcaklık, gölgede 44 derece. Kentte insanlar, geceleri sadece sokaklarda, kaldırımlarda değil caddelerde uyuyor. 'O' an, ana cadde üzerinde uyku trafiğindeki yoğunluğu gösteriyor. (AP/Bikas Das)

19 Fotoğraftaki bisiklet yarışı Fransa'da yapılıyor
Fotoğraftaki bisiklet yarışı Fransa'da yapılıyor. Önünden tren geçmese de ve bakışını görmesek de, duruşundan belli. Öküz gerçekten o ünlü özdeyişdeki gibi bakıyor. (AP/Christophe Ena)

20 Irak'ta Amerikan Birlikleri, Suriye karayolu üzerindeki bir köyde silah ya da mühimmat arama operasyonu yapıyor. Annesi sorgulanan çocuk, Irak olayıyla ilgili bütün “neden” sorularını üstüne almış, bakışlarıyla bunları Amerikalı askere yönlendiriyor. Küçücük bedenin masum duruşundan öyle bir güçlü çıkıyor ki bu “neden?” demeti, 'o' an, çocuğun bakışları yüzünden bütün zerreleriyle askere doğru kayıyor. (AP/Jacob Silberberg)

21 San Antonio Spurs'le oynanan maçta ev sahibi Phoenix Suns'ın oyuncusu Richardson, pota altında çemberdeki topu izliyor ve Reuters'tan Lucy Nicholson, basketbolda ender bulunabilecek bir 'o' anı yakalıyor. (REUTERS/Lucy Nicholson)

22 Maç sırasında birbirlerine hep yakın oynadılar
Maç sırasında birbirlerine hep yakın oynadılar. Liverpool'un kalecisi Dudek ve savunma oyuncusu Carraghen çok başırılıydı. Penaltı atışlarında Dudek, Shevchenko'nun vuruşunu kurtardıktan hemen sonra sevinçle genişleyen bağrıyla Carraghen'ın şahsında takım ruhunu kucaklamaya çağırıyor. (AP/Murad Sezer)

23 Moskova'daki Meçhul Asker Anıtı’ndan
Moskova'daki Meçhul Asker Anıtı’ndan. Gölgede 30 derece olan sıcak sebebiyle bir tören sırasında askerlerden biri baygınlık geçiriyor ve arkadaşları yardıma koşuyor. Bu anlardan biri fotoğraflanınca 'o' an, resmi törenin soğukluğunda hemen unutuluverecek, geçip gidecek ama 'o' anda, sonsuza dek kalacak küçücük bir insaniyet anıtı haline geliyor. (AP/Sergei Grits)

24 Çin’de görme engelli bir öğrenci, kolej sınavları hazırlık kursunda braille alfabesiyle yazılı ders notlarını dudaklarıyla okuyor. ‘O’ anlarda bakışlar üzerine birçok fotoğraf yayınlandı. Bu fotoğrafta elbette bakışlar yok ama bakışların yerini dokunuşlar alıyor. Öğrenci 'o' anda okuma arzusunu, bilgiye ulaşabilmenin huzurunu ve sevincini bize bir şekilde ulaştırıyor. Belki biraz daha dikkatli bakılsa, bilginin kağıtla dudaklar arasında yoğunlaşan kutsiyetini görmek mümkün olacakmış gibi geliyor.(AP)

25 Britanya’nın Galler'deki Cardiff kentinin Millennium Stadı’nda Manchester United'la Arsenal takımları arasında oynanan Federasyon Kupası Maçı. Arsenalli oyuncu Ashley Cole, faul yapıp Wayne Rooney'i yerden havalandırıyor. Rooney de kanatmış gibi kollarını açıp, 'o' anda yere yumuşak inmeyi kolluyor. (AP/Alastair Grant)

26 Fotoğraftakiler, Amerika'daki bir Katolik okulunun öğrencileri
Fotoğraftakiler, Amerika'daki bir Katolik okulunun öğrencileri. 30 arkadaşı, ortada objektife bakan Andrew Glispie'yi desteklemek için kafalarını kazıtmış. Çünkü Andrew kanser hastası ve kemoterapi yüzünden saçları dökülmüş. 'O' an, her ne kadar kafalarını kazıtsalar da sağlıklı arkadaşlarının Andrew'in yalnızlığını gideremediklerini ortaya çıkarmış. Ama hasta gencin aydınlık, pırıl pırıl gülümsemesi, 'o' andaki bu gelip geçici karamsarlığa baskın çıkmış. (AP/Josh Meltzer)

27 Fotoğraf Polonya’dan. 3 Mayıs, Varşova'da 1791 Anayasası'nın yıldönümü
Fotoğraf Polonya’dan. 3 Mayıs, Varşova'da 1791 Anayasası'nın yıldönümü. Ülkenin ulusal renklerini simgeleyen laleler arasında, laleler kadar masum bir başka çiçek. (AP/Czarek Sokolowski)

28 Futbol sahalarında sık sık gördüğümüz bir ‘horozlanma’ anı
Futbol sahalarında sık sık gördüğümüz bir ‘horozlanma’ anı. Ama 'o' anda, yani zaman tam da o sırada donduğunda, horozlanmanın bütün haşmeti ortaya çıkıyor. Almanya Futbol Ligi'nde oynanan kupa maçında, Bayern Munich'in kalecisi ve kaptanı Oliver Kahn, Bielefeldli oyuncu Arnavut Fatmir Vata ile burun buruna gelmiş bulunuyor. Ve 'o' anda tam bir canavara dönüşen Kahn, rakibini yiyecekmiş gibi görünüyor. (AP/Michael Sohn)

29 Washington'da kirazlar açmış
Washington'da kirazlar açmış. Başkentte geniş bir alana binlerce kiraz ağacı dikilmiş, Washingtonlılar ve yakın kentlerde yaşayanlar da her yıl kiraz ağaçları açtığında buraya gelmeyi gelenek haline getirmiş. Kentlerde tabiata biraz yer ayırmak, buralarda akıllıca işler yapmak ve tabii hep birlikte korumak, bu fotoğrafta olduğu gibi, insanlara kolaylıkla yaşama sevinci verebilirmiş. AP Ajansı’ndan Pablo Martinez Monsivais, bu sevabın güzelliğini 5 yaşındaki Sophia'yla kanıtlamış.

30 Fotoğraf, dağın görkemini çok güzel gösteriyor ama bunun ötesi de sözkonusu. Bu renk kombinasyonu, yaklaşan doğal öfkenin habercisi. Meksika'da geçen haftadan beri kül ve duman püskürten Popocatepetl Yanardağı'nın çevresinde yaşayan 14 bin kişi tahliye ediliyor. Yanardağ, en son 1997 yılında 18 kilometre yüksekliğe kül püskürtmüş, binlerce kişi görme ve solunum rahatsızlıkları yaşamıştı. (AP/Joel Merino)

31 Hristiyan inanışına göre, İspanya'da Paskalya Yortusu’ndan önceki kutsal haftada günahlarının bağışlanması için, papazın önerdiği kefareti yerine getiren tövbekarlar böyle giyinir. Cordoba kentindeki kutsal hafta ayininde gerçek tövbekar çıkmadığı için midir nedir, cemaat bu rolü bu güzelim kız bebeğe vermiş. AP fotoğrafçısı Manu Fernandez de, tövbekar rolünün bu bebekle hiç bağdaşmadığını anlatmak için esnediği anda deklanşöre basmış.

32 Beyzbol maçlarında vurucunun sopasının kırıldığı çok olmuştur ama böylesine pek rastlanmamıştır. Minnesota Twins ve Florida Marlins takımları arasında oynanan maçta kırılan sopa, vurucunun elinden çıkmış ve seyircilere doğru uçmuş. Sopanın birine çarpmasına saliseler kala AP Ajansı’ndan Charles Krupa 'o' anı türlü türlü sakınma anını yakalamış.

33 Fotoğraf, profesyonel golfçü Phil Michelson'un, Tiger Woods'a karşı mücadele ettiği turnuvada çekilmiş. Golf sporunda malum bazı atışlar da top çok hızlı gider. Fotoğraf ilk bakışta, ‘Bir yerine top mu geldi?’ sorusunu oluşturuyor. Ama sonra anlık bir düşünceyle ‘Top ona geldiyse arkadakine ne oluyor?’ sorusu da oluşuyor. Elbette öyle değilmiş. Michelson, hafif bir vuruş gerektiren atışını yaptıktan sonra tutturamamış. Bu 'o' an, kendisi ve arkadaşının ne kadar üzüldüğünü göstermekteymiş. Hasılı elinin duruşunun, çağrıştırdığı şeyle hiçbir ilgisi yokmuş. Hem ayrıca bu zat profesyonel golfçü. Tutturamayınca maçı dolayısıyla onbinlerce doları kaybetmiş. Belki de 'o' anda topun bir yerine gelmesinden daha fazla acı çekmiş.

34 Rusya'nın St. Petersburg kentinin düşman işgalinden kurtuluşunun 87'inci yılı kutlanıyor ve 'o' andaysa patladıktan sonra yere düşen havai fişekler ayın yüzüne duvak oluyor.

35 Bir olimpiyat fotoğrafı
Bir olimpiyat fotoğrafı. Hindistan'da gerçekleştirilen Köy Olimpiyatları. ''Sitius, altius, fortius''... Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü... Hırs, hız, güç, heyacan ve sürat. Olimpiyat işte, nesi eksik ?

36 Fotoğraf Amerika Kaliforniya’dan
Fotoğraf Amerika Kaliforniya’dan. Geride adeta salınan dağlar ve önde uyum içindeki dalgalar. Morro Körfezi’nde tabiat 'o' anda tam bir eşgüdüm sergiliyor.

37 NBA'den bir 'o' an. Denver'daki maç arasında Golden State Warriors Takımı’nın gösteri ekibinden Dunk Squad potaya doğru uçuyor. Topu öteki bacağından da geçirecek sonra potaya dönüp smaçlayacak. Gerçi bu yüksekliğe trambolin sayesinde ulaşıyor ama yine de bu 'o' an, basketbolda becerinin hangi düzeye ulaştığını gösterebiliyor.

38 Güney Kore'deki bir turnuvada Alman masa tenisçi Timo Boll, servis atışı sırasında. Masa tenisi artık o kadar hızlı oynanıyor ki, sporcuların konstantrasyonlarını çok ama çok geliştirmeleri gerekiyor. Topa odaklanırken kayan gözlerin öne çıktığı 'o' an, bu konsantrasyonun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ayrıca 'o' an, sporcuyu bu karede palyaço yapıveriyor.

39 Nepal'de kral, 1 Şubat'ta hükümeti feshederek olağanüstü hal ilan etmişti. Kral bu kararı Maocu gerillalarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların artması üzerine aldı. Bu darbeden mutlu olanlar da olmayanlar da olabilir ama olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasakları çocukların yüzünü güldürmüş yine de. Güvenlik nedeniyle başkent Katmandu'ya giden Pritvi Otoyolu, akşam yediden sabah beşe kadar trafiğe kapatılıyor. Çocuklar da bunu fırsat bilip kendi yaptıkları bilyeli kızaklarla bu yasağın keyfini çıkarıyor.

40 Felluce’deki kız çocuğunun ardından yine kulağını tıkayan bir kız çocuğu. ‘O’ anda İngiltere Başbakanı Tony Blair İşçi Partisi'nin bir toplantısında konuşma yapıyor. Blair, ya çocuk açısından gerçekten gürültü yapıyor ya da çocuk, Tony Blair'i gerçekten duymak istemiyor. Aslında galiba iki olasılık da aynı kapıya çıkıyor.

41 Fotoğraftaki Japon balıklarına ''öpüşen balık'' deniliyor
Fotoğraftaki Japon balıklarına ''öpüşen balık'' deniliyor. Şangay'daki bir pet shopta çekilmiş bu öpüşme anı. Çin'de Sevgililer Günü'nde en fazla rağbet gören hediye seçeneklerinden biri bu öpüşen balıklarmış. Ancak balıkların hafızası çok zayıftır, hemen unuturlar. Öptükleri eşlerini de hemen unutabilirler. Geride de epey balık var. Bu romantik 'o' andan hemen sonra ihanet kuvvetle muhtemel.

42 Basit bir kaza değil, onun için de bir haber fotoğrafı. Bir terör olayı. Bugünlerde Irak Musul'dan böyle çok fotoğraf geliyor. Amerikan askeri konvoyunu hedef alan bir patlama, bu kız çocuğunun da yaralanmasına yol açmış. Bazen duygular ellere bile yansır ama burada kız çocuğunun yarasını saran Amerikalı askerin itinalı ellerinde ''Bizim yüzümüzden oldu'' düşüncesi görülmüyor. Ancak fotoğrafa bakanın Irak olayına bakışına göre, çocuğun gözlerinde ''Senin yüzünden oldu'' düşüncesi görülebiliyor.

43 Somalili bir kız çocuğu elindeki çiçekle poz veriyor
Somalili bir kız çocuğu elindeki çiçekle poz veriyor. Önce renklerin tezatı göze çarpıyor ama burada tezat yok. Öndeki de gerideki de mecazi anlamda çiçek. Öndeki de gerideki de solgun. Öndeki çiçek de gerideki kız çocuğunun temsil ettiği toplumun huzur umudu da ömrünü tamamlamak üzere çünkü bu kız çocuğu, yıllardır anarşinin başıbozukluğun hüküm sürdüğü bir ülkede, 14 yıldan sonra ilk kez bir hükümetin görevine başlaması vesilesiyle umudu selamlıyor.

44 Havai'deki Kilauea Volkanı'nın yerin derinliklerinden alıp bıraktığı lavlar, okyanusla buluşuyor. Okyanusun oradaki engin hoşgörü serinliği yeraltının öfkesini yatıştırıp katılaştırıyor

45 Fotoğraf, Tayland'da bir plajda çekildi
Fotoğraf, Tayland'da bir plajda çekildi. Tsunami felaketi bu sahillerde yüzlerce insanın hayatını alıp götürdü. Taylandlılar kumsala açtıkları küçük çukurlara mumlar yerleştirip ölenlerin anısına yaktı. Reuters'tan Bazuki Muhammed de, bir çocuk mumlardan birini yakarken 'o' anı fotoğrafladı. 'O' anda çocuk hayatı, kumsalın karanlığı, öteki alemi. Mum ışıklarının sonsuzluğa uzanan izleri de ölenlerin ruhlarını simgeledi.

46 Çin'de kırmızı karınca istilası tam da yeni yıl kutlamaları arefesinde bu bereketli mandalina bahçesini tehdit etti. Gerekli müdahale ve mücadele yapıldı bu bodur mandalina bahçesi kurtuldu. Çiftçi de mutlu oldu...

47 Fotoğrafın çekildiği yer, Atlas Okyanusu'nda Fransa'nın kuzeybatı sahillerinin hemen karşısında Britanya'ya bağlı adalardan biri. Jersey adlı bu adada 88 bin 500 kişi yaşıyor. O gün içlerinden 5 bini biraraya gelmiş ve tsunami felaketzedeleri için dünyaya dayanışma mesajı vermek istemiş. Sahilde toplanan adalılar, en parlak renkli giysileriyle sahile hep birlikte Türkçesi ''yan yana'' ya da ''omuz omuza'' anlamına gelen ''side by side'' deyimini yazmış. Fotoğraf, deyimdeki ikinci ''yan'', ''side'' kelimesinin “e” harfi oluşturulmaktayken çekilmiş. Mesajın tamamlanmadığı sırada oluşan bu 'o' an, bir bakıma dünyanın felaketzedelerle henüz tam anlamıyla yan yana, omuz omuza gelemediğini anlatmış olmuş.

48 Jim McNeil motosikletinin üzerindeyken çok güçlüydü
Jim McNeil motosikletinin üzerindeyken çok güçlüydü. Çünkü motosikleti çok güçlüydü ama Amerika Aspen'deki yarışlar öncesi antreman sırasında kontrolünü kaybetti. Yere kapaklandı ve 'o' anda aciz göründü.

49 Yine bir sporcu ve yine aynı harf. Üstelik mekan yine İtalya
Yine bir sporcu ve yine aynı harf. Üstelik mekan yine İtalya. Torino'da Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda Rus Evgeni Plushenko kısa programda havada ama tek başına ‘x’ harfini oluşturuyor. Ancak yayvan bir x...


"ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde Salton Denizi adlı bölge" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları