Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vücudumuzdaki Sistemler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vücudumuzdaki Sistemler"— Sunum transkripti:

1 Vücudumuzdaki Sistemler
Tuğçe Güvender

2 SORU 1 Görme problemleri, kişilik değişiklikleri, baş
dönmesi gibi semptomlar hangi hastalıktan şüphelenmemize neden olur? A – Ülser B – Felç C – Yüksek Tansiyon D – Şeker Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

3 Tebrikler Doğru Cevap FELÇ
Görme problemleri, kişilik değişiklikleri, baş dönmesi gibi semptomlar FELÇ şüphelerine neden olur. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

4 Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim
Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

5 SORU 2 Beyin gücümüzü etkin kullanmak için
aşağıdakilerden hangi besinlere ihtiyacımız vardır? 1 – Kuru Baklagiller 2 – Koyu Yeşil Sebzeler 3 – Yoğurt, Süt 4 – Patates A – 1 ve 4 B – 2 ve 3 C – 3 ve 4 D – Hepsi Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

6 Tebrikler Doğru Cevap HEPSİ ne Beyin gücümüzü etkin kullanmak için
(Kuru baklagiller, koyu yeşil sebzeler, yoğurt, süt, patates) ihtiyacımız vardır. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

7 Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim
Not: Lütfen yukarıdaki linke tıklayınız.

8 SORU 3 Aşağıdakilerden hangisi beynin tabanında
yer alıp, vücud ısısının, duyguların, açlığın ve susuzluğun düzenlenmesinde rol oynar? A – Omurilik B – Beyincik C – Hipatalamus D – Beyin, omurilik sıvısı Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

9 Tebrikler Doğru Cevap HİPATALAMUS
Beynin tabanında yer alıp, vücud ısısının, duyguların, açlığın ve susuzluğun düzenlenmesinde HİPATALAMUS rol oynar Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

10 Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim
Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

11 SORU 4 Beyin kabuğuna ilişkin üst düzey işlevlerin
genel olarak bozulup, “bellek, algı ve duygusal tepkilerin kontrolünde bozulma” olarak adlandırılan hastalık aşağıdakilerden hangisidir? A – Sara B – Beyin kanaması C – Alzheimer D – Migren Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

12 Tebrikler Doğru Cevap ALZHEIMER
Beyin kabuğuna ilişkin üst düzey işlevlerin genel olarak bozulup, “bellek, algı ve duygusal tepkilerin kontrolünde bozulma” olarak adlandırılan hastalık ALZHEIMER Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

13 Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim
Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

14 SORU 5 Aşağıdaki boşluğu doldurunuz.
Tıbbi ismi EPİLEPSİ’dir. Tekrarlayan nöbetlerde geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Halk arasında olarak isimlendirilir. Cevaba bakalım >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

15 Doğru cevap SARA HASTALIĞI
Tıbbi ismi EPİLEPSİ’dir. Tekrarlayan nöbetlerde geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Halk arasında SARA HASTALIĞI olarak isimlendirilir. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

16 SORU 6 Aşağıdaki boşluğu doldurunuz.
Beyni saran zarların iltihaplanması olarak gerçekleşen yüksek ateş, kuma, bağ ağrısı belirtileri ile daha çok çocuklarda görülen hastalığın adı dır. Cevaba bakalım >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

17 Doğru cevap MENENJİT Beyni saran zarların iltihaplanması olarak
gerçekleşen yüksek ateş, kuma, bağ ağrısı belirtileri ile daha çok çocuklarda görülen hastalığın adı MENENJİT Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

18 SORU 7 Yukarıdaki verilen ifadelere göre X, Y, Z ve E ne olabilir?
X – Uyarıların değerlendirilip cevap oluşturulduğu yerdir. Y – Uyarıları alıp beyin ya da omuriliğe götürür. Z – Beyinden aldığı emirleri kas ve salgı bezlerine iletir. E – Nöronun yaşamsal olaylarını gerçekleştirir. Yukarıdaki verilen ifadelere göre X, Y, Z ve E ne olabilir? X= ? Y=? Z=? E=? Bir sonraki soruya ilerleyelim >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki X, Y, Z, E linklerine veya bir sonraki soru linkine tıklayınız.

19 X cevabı Ara sinirler Uyarıların değerlendirilip cevap oluşturulduğu yer ARA SİNİRLER dir. << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

20 Y cevabı Duyu sinirleri Uyarıları alıp beyin ya da omuriliğe
DUYU SİNİRLERİ götürür. << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

21 Z cevabı Motor sinirler
Beyinden aldığı emirleri, kas ve salgı bezlerine MOTOR SİNİRLER iletir. << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

22 E cevabı Sinir gövdesi Nöronun yaşamsal olaylarını gerçekleştiren SİNİR GÖVDESİ dir. << Soruya geri dönelim Bir sonraki soruya ilerleyelim >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

23 SORU 8 Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal reflekstir?
A – Ağlamak, müzikle dansetmek B – Göz kırpmak, eline iğne batınca çekmek C – Araba kullanmak, yüzmek D – Göz bebeğinin küçülmesi, limon görünce ağzının sulanması Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

24 Tebrikler Doğru Cevap İĞNE BATINCA ÇEKMEK cevabı doğru cevaptır.
Kalıtsal refleks olarak GÖZ KIRPMAK, ELİNE İĞNE BATINCA ÇEKMEK cevabı doğru cevaptır. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

25 Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim
Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

26 SORU 9 Aşağıdakilerden hangisi motor ve duyu
sinirleri arasındaki bağlantıyı sağlar? A – Ara sinirler B – Motor sinirler C – Dendrit D – Akson Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

27 Tebrikler Doğru Cevap ARA SİNİRLER
Motor ve duyu sinirleri arasındaki bağlantıyı ARA SİNİRLER sağlamaktadır. SON >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

28 Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim
Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

29 TEŞEKKÜR EDERİM Tuğçe GÜVENDER Bilfen Ataşehir İlköğretim Okulu
6. Sınıf


"Vücudumuzdaki Sistemler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları