Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİMDE İNTERNET ETİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİMDE İNTERNET ETİĞİ"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİMDE İNTERNET ETİĞİ

2 İnternet Etiği İnternet etiği, eğitim alanında olması gereken bir unsur haline gelmiştir. Günümüzün değişen şartları ve internetin hayatımız içerisindeki artan ağırlığı, bu durumun en önemli nedenleri arasındadır. İnternet kullanımı ve sanal dünya, sosyal olayların gerçekleştiği bir alan haline gelmiştir.

3 İnternet Etiği Sosyal hayatın önemli bir kısmını da içine almayı başaran sanal dünyanın üzerimizdeki etkisi artmıştır ve daha da artacak gibidir. Bu gibi nedenlerden dolayı internet etiği, ele alınması gereken önemli konulardan biridir.

4 İnternet Etiği İnternet etiği, pek çok yönü ile ele alınmalıdır.
En sığ hali ile internet etiği, gençlerin birbirleri ile irtibat kurarken uygun olmayan davranış tarzlarından kaçınması, bunları alışkanlık haline getirmemesi yönü ile ele alınabilir. Tekrarlanan davranış ve söylemlerin gençlerin gelişimleri üzerinde olumsuz etkisi olacaktır.

5 İnternet Etiği İnternet ortamında sıklıkla tekrarlanan kaba sözler ve umursamaz tavırlar, o an için gençlerin o sanal ortamda kendilerini değerli hissetmesine olanak tanımaktadır. Ancak, üniversitelerde de etkisi görüldüğü üzere, bu tavırlar alışkanlık haline gelmekte ve gençlerimizin sosyal zekasını azaltmaktadır.

6 İnternet Etiği İnternet ortamı alışkanlıkları, gençlere adab-ı muaşeret kurallarını öğretirken güçlük yaşamamıza neden olmaktadır. Sadece genç insanlarımızı değil, aslında herkesi etkileyen internet yozlaşması, üzerinde durulması gereken bir sosyal konudur. İnternet ortamındaki pek çok davranışın somut sonucu olmadığı için suçluluk duygusu yaratamamaktadır.

7 İnternet Etiği Suçluluk duygusu olmadan etik nedenselleştirmeyi kavramak güç olacaktır. Bu nedenle eğitim konuları içerisine internet etiği konusunu almak uygun olacaktır. İnternet etiğinin alanı düşünüldüğünden daha geniştir. Bilgi kirliliği, etik olmayan bir oluşumdur. “Disinformation” olarak bilinen bilgi kirliliği, “Worl Economic Forum” tarafından dünyayı tehdit eden riskler arasında yer almıştır.

8 İnternet Etiği Bilgi kirliliği, siyasi olarak kullanılan bir durum olmakla beraber, insanlarda gerçek ve güven algısını aşındırabilmektedir. Bilgi kirliliği aynı zamanda piyasaları etkilemek için de yapılabilmektedir. İnternet etiği eğitimi ile bu durumun faydasından daha büyük zararlara yol açabileceği anlatılmalıdır.

9 İnternet Etiği İnternet etiği eğitimi ile internetin doğru ve verimli kullanılması sağlanabilir. İleride hacker saldırılarının bir kısmı engellenebilir. Bilinçlenen kişiler, bu saldırılardan uzak duracaktır.

10 İnternet Etiği İnternet etiği eğitimi içerisinde internetin doğru kullanılması kapsamında, doğru kaynaklara ulaşım eğitimi de verilebilir. Güvenilir kaynakların tanıtımı yapılabilir. Toplum için faydalı bir internet kullanımı teşvik edilebilir.


"EĞİTİMDE İNTERNET ETİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları