Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım."— Sunum transkripti:

1 ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım. Adem o dalı kesme. Tamam mı? Tamam kesmem. Adem daldan dala atlama. Olur mu? Olur.

2 Adem dalın kenarları dar.
Sakın yere atlama. Adem dalı tut. Sıkı sıkı tut. Yere inme. Dayanıklı ol. Dala dayan. Adem daldan tane tane dut al. Aldın mı? Aldım.

3 Dutu sen ye. Yedin mi? Yedim. Adem dayına da 7 dut al. Onları sonra dayın yesin. Tamam mı? Tamam. Adem dutları aldın mı? Aldım.

4 Aldıysan yere in. İndin mi? İndim. Ne mutlu sana. Adem dutların ne iri. Ne iyi dut onlar. Onların tadı iyi mi? Onları kutuya doldur.

5 ADİL Adil dereye su doldu. Sular durmadı. Su dereyi doldurdu. Dere çok derin oldu. Adil senin dana nerede? Dana yoksa suya mı indi? Sudaysa dere çok derin.

6 Emin misin dana derede mi?
Dudu seni aradı. Dana nerede diye sordu. Dana nerede unuttum dedim. Sana danayı dereden alsın dedi. İsterse o adam alsın dedi. Kim o dedim?

7 Duran dedi. Neyse, sonra:
Dereyi didik didik aradım. Dana yoktu. Danaya duysun diye seslendim. Ey dana neredesin? Ses yoktu. Dikkat ettim. Oraları adımladım.

8 Ormanın sesini dinledim.
Sonra sandalyeye oturdum. Ormandan 2 ses duydum Mo mo diye. Dana ormandaydı. Dananın adı Tosun idi. Tosun nerdesin dedim. Oradan seslendi. Mo mo diye.

9 Tosun yanıma oturdu. Ona ot ile darı aldım. Tosun ye dedim. O otu yedi. Sonra Dudu’yu aradım. Tosun iyi merak etme dedim. Tosun’la oturuyorum dedim. Onunla iyi dost oldum.

10 MİNİK KEDİ MIRMIR Minik kedinin adı Mırmır idi. O minderde oturuyordu. Annem Mırmır’a dokunma, dikkat et dedi. Onu dinlemedim. Mırmır’a dokundum. Onu elledim.

11 Sonra Mırmır sanki kudurdu.
Elimdeki kalemi kırdı. Mırmır beni tırnakları ile tırmalamak istedi. Mırmır dur dokunma dedim. Ama o beni dinlemedi. Tırnakları ile beni tırmıkladı.

12 Ay dedim. Iy dedim. Elim kolum kanadı. Elim yara oldu. Mırmır’ı anneme söyledim. Mırmır’a annem et almadı. Asla Mırmır’ı unutmadım. Mırmır seni Minik kedi.

13 ERDAL İLE ERDİL Erdal ile Erdil dost idi. Erdal, Erdil’e dondurma almak istedi. Erdal, dondurma satan adama, dondurma ne kadar dedi. Erdil dondurma 3 lira eder dedi.

14 Dondurma satan adam dondurmaya 5 lira dedi.
Erdal dondurmayı almak istemedi. Erdil, olsun al Erdal dedi. Erdal Erdil’i dinledi. Erdal sonra madeni 1liralar ile dondurmayı aldı.

15 Dondurma satan adam 1 liraları kasaya koydu.
Sonra Erdal ile Erdil odadaki masaya oturdular. Tabaktaki dondurmalarını yediler.

16 Ellerini yıkadılar. Karınlarını doyurdular. Sonra tekrar ellerini yıkadılar. Mendille kuruladılar. İkisi de mutlu oldu. Ne diyelim. Afiyet olsun

17 ATA’NIN TORUNU Didem ile Sude roman okudular. Roman okurken arada durdular. Dinlendiler. Sonra tekrar okudular. İlk olarak Didem okudu. Roman kederli bir insanı anlatıyordu.

18 Adamın 1ailesi yoktu. Ama adam dimdik ayaktaydı. Orduya asker olarak katıldı. Komutanları onu severdi. Kimseden yardım istemedi. Adada kalıyordu, adada yemek yoktu, ama o dayandı.

19 Sularda yıkandı, durulandı, kurulandı.
Karanlıkta uyumadı. Nadiren uyuyordu. Etli ekmek yiyemiyordu. Et yoktu. Dudakları yırtıldı. Yanakları yaralandı. Ama o kudretliydi.

20 Yıllardır dayandı. En sonunda o tam yedi madalyon aldı. Milletine sadıktı. Yurdunu, milletini severdi. Kimseye yalan uydurmadı. O adam ulu Ata’nın torunuydu.

21 Sude de sırayla romanı okudu.
Roman ne iyi dedi. Ata’nın torununa ne mutlu dedi. Andımızı okudu. Ulu Ata’mızı andı. Ve kendisi şunu söyledi: Ne Mutlu Türküm Diyene.

22 TARKAN İLE KURT Tarkan ile kurt Side ormanındaydılar. Kurt Tarkan’a sadıktı. O ne derse yapıyordu. Atıl kurt derse kurt atılıyordu. Tarkan kurdun yanında yoktu.

23 Kurt ormanda ayıların inine indi.
2 ayı onu yakaladı. Kemiklerini kırdılar. Kurt dayanamıyordu. Tarkan onu koruyamadı. Yanında yoktu. Kurt ne et ne de kemik yiyordu. Dertliydi.

24 Tarkan intikam almak istiyordu.
Ama ayılar neredeydi? Onları aradı. Bulamadı. Sonra ayıların inine oturdu. Kimse yoktu. Dinlendikten sonra karanlıkta inde uyuya kaldı.

25 Ayılardan birisi onu inde uyurken yakaladı.
Tarkan’ı eline aldı. Kaldırdı, tam yere atarken birden: Kurt aniden ortaya çıktı, ayıya saldırdı. Kurt kendindeydi, iyi olmuştu. Tarkan kurda atıl kurt dedi.

26 Kurt durmadan ayıya saldırdı.
Ayının elleri kırıldı. Ayının ayaklarına dolandı. Ayaklarını ısırdı. Ayı zor kurtuldu. Kurt, Tarkan’ı ayıdan kurtardı.

27 Tarkan, kurda Dardanel Ton balık aldı.
Kurt Tarkan’ı yalıyordu. İkisi de mutluydu. Tarkan sonra kurdun yanından ayrılmadı. Kurt da ona iyi bir dost oldu.

28 SEVGİLİ KIR ÇİÇEKLERİM
Bu okuma sunusunu masa üzerine kaydederek okuyunuz… Ne kadar çok okursanız okuma hızınızda o ölçüde artar… HEPİNİZİ SEVİYORUM… Öğretmeniniz Adil YILMAZ


"ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları