Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Grup Hakkında Espoo'lu (Finlandiya) grup Children of Bodom 1997 sonunda kuruldu ve ilk albümleri "Something Wild"ı çıkardı. Bu albümden önce grubun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Grup Hakkında Espoo'lu (Finlandiya) grup Children of Bodom 1997 sonunda kuruldu ve ilk albümleri "Something Wild"ı çıkardı. Bu albümden önce grubun."— Sunum transkripti:

1

2  Grup Hakkında Espoo'lu (Finlandiya) grup Children of Bodom 1997 sonunda kuruldu ve ilk albümleri "Something Wild"ı çıkardı. Bu albümden önce grubun adı "Inearthed" idi ve yaptıkları müzik melodik death metaldi. Grubun yeni adı 1960'larda Helsinki'ye 20 km uzaklıktaki Bodom gölünde bıçaklı bir sapık tarafından saldırıya uğrayan dört Fin gencinden geliyordu. İlk albümlerini çıkardıktan sonra grup tüm Avrupa'ya açılmak için Nuclear Blast Germany ile anlaştı. Hemen sonra kendi isimlerini taşıyan yeni bir parça yaptılar ve bir single çıkardılar. Bu single albüm, hiç bir promosyon kampanyası yapılmadan sekiz hafta listelerde bir numarada kaldı. Daha sonra herşey daha da hızlanmaya başladı. 1998 Şubat'ında Hypochrisy, Benediction ve Covenant ile çıktıkları ilk Nuclear Blast turnesi başarılıydı. İkinci Nuclear Blast turnesi Eylül ayında (bu sefer Gorgoroth, Dismember, Agathodamion ve Raise Hell ile birlikte) gerçekleşti. Bu arada grup yeni şarkılar bestelemişti ve ikinci albümleri "Hatebreeder"ın kaydı yapıldı. Bu albüm piyasaya çıkmadan önce (Stone'un No Commands parçasının bir coverını da içeren) "Downfall" isimli bir single çıktı. 1999 başlarında yeni albüm "Hatebreeder" nihayet çıktı ve aynı senenin Temmuz'unda grup biri Osaka, diğer ikisi Tokyo'da olmak üzere üç konserlik bir Japonya turnesine çıktı, hepsinde biletler tükendi. Tokyo'daki iki konser kaydedildi ve bir CD-Box olarak piyasaya sürüldü. Tüm Bunları yeni Nuclear Blast turnesi izledi. Bu sefer beraber çaldıkları gruplar In Flames, Dark Tranquility ve Arch Enemy idi.

3

4 Avril ilk single Cd'sinde "Let Go" gerçek bir lirik sitilde olması gerektiği gibi yüksek tonajlarda vokaller ve kristal-kesin sesler kullanmıştır. "Anything But Ordinary" kişiliklere, öz benliklere seslenen bir yapıttı. "Complicated" şarkısı ise gitar eşliğinde oluşturulmuş basit bir besteydi ve "Anything But Ordinary" dinleyenlerini daha da derinlere yöneltti. "I'm with you" şarkısı Avril'in insancıl ve merhametli yönlerini yansıtmaktadır. Fakat "Loosing Grip" ve "Unwanted" şarkıları kişiliğinde saklı kalmış yenilginin ve reddedilmişliğin getirdiği tüm çığlıkları yansıtır. Avril'in hayat hakkındaki tecrübelerini anlatan şarkı ise "My World" ve metafarik "Mobile" yapıtlarıdır. Avril "Rüyalarımı gerçekleştirmek için bu kuşkulu yola çıktım. Bütün yerlerin üzerindeyim sanki. Bir oradayım bir burada. Her gün farklı yollardan geçiyorum" diye konuşuyor. "Bu benim yaşam sitilim, normal bir yaşam istemezdim. O zaman sıkılırdım."

5

6 Herşey 1991 yılında başladı, ilk karşı çıkışları olan demolarını tamamladılar.Bu gençler biraz karanlık, biraz şeytansı, biraz dünyadışı birşeyi başlattıklarının farkındaydılar.İlk albümleri "The Principle Of Evil Made Flesh" 1994 yılında Cacaphonous Record adı altında çıktığında hayal kırıklığına uğramadılar.Bu ilk albümlerindeki gotik klavye partisyonları, keskin gitar riffleri ve vampirik şarkı sözleri ile direk bütün dikkatleri üstlerine çektiler.Sonsuz hayal güçlerinden kaynaklanan müzikleri ile gelişen kalitede müzik yapmaya devam ettiler.Gözleri yükseklerdeydi.. Herkesi kendi hayal güçlerine ve yaşadıklarına ortak etmek istiyorlardı.. efsanelerle, mitolojik hikayelerle ve vampirlerle dolu bir hayalgücü.....

7 Iowa’nin Des Moines köyünden gelen bir çok poser gruptan farklı olarak kendi müziğini yapan Iron Maiden, Kiss, Slayer dinleyerek büyümüş müzikleriyle Des Moines’u haritada gösterilebilecek hale getiren bir nefret makinasıdır Slipknot. 1996 yılında kaynak işinde çalışan Shawn Crahan ve arkadaşı Anders Colsefini tarafindan Slipknot fikri ortaya cıkar. Shawn, Paul Gray isimli arkadaşını denemek için L.A’dan cağırır. Daha sonra gruba Paul’ün eski grup arkadaşı(Anal Blast) Joey Jordison, Donnie Steele (Body Pit) ve Josh Brainiard (Modifidious) eklenir. Böylece grubun ilk kadrosu oluşur.(Shawn Crahan- perkusyon,Anders Colsefini-vokal, Paul Gray-bas, Joey Jordison-davul, Donnie Steele-gitar, Josh Brainard- gitar).

8 1996’nın yarısında ilk albümleri Mate Feed Kill Repeat’ı cıkardılar(Producter Sean McMahon). 1000 kopyayla sınırlı albüm kısa sürede tükendi. Albüm bölgesel radyolarda çalınmaya başlamıştı bile. Anders’ın Painface’e gitmesiyle yerine Corey Taylor geldi. Corey’in gruba dahil olmasıyla herşey daha iyiye gitmeye başladı. Kıyafetler değisti, keçi amblemli tulumlar giymeye başladılar. Her biri ayrı renkte barkodlara ve rakamlara sahip oldu. Ve maskeler. Hepsi ayrı korkunçlukta maske takmaya basladi. Kendileri, bunun muziklerini daha iyi yansıttığını düşünüyorlar… 1997 yılında Sepultura(Roots), Korn ve Limp Bizkit için yaptıklarıyla adından bir hayli söz ettirmiş olan Ross Robinson yeni grup bir ararken, tavsiyeler üzerine Slipknot’ı yerinde izlemek üzere Iowa’ya gider, gösterdikleri canlı performanstan etkilenerek albüm yapma teklifinde bulunur. Bir çok büyük şirketten teklif almalarına rağmen (Epic, Mercury vs) Ross Robinson sayesinde Roadrunner Records bağlantılı I Am Records ile sözleşme imzalarlar ve Californiya-Malibu’da bulunan Indigo Ranch Stüdyoları’nda kayıtlara başlarlar.

9 Grup Arkansaslıdır.Amy Lee'nin inanılmaz güzel sesi ile grubu diğer nu-metal gruplarından ayrı tutuyor.Amy Lee'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olmasıdır.Belki de Amy Lee'nin ta kendisidir. Grup Amy Lee ve Ben Moody tarafından kurulmuştur.İkisi çocukken yaz kampında tanışmışlar ve grubu kurmaya o gün karar vermişler.Amy Lee piyanoda Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanırken Meat Loaf hayranı olan Ben Moody ise gidip hemen Amy Lee ile tanışmış ve grubu kurmaya karar vermişler.Kendi çabalarıyla yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak tanınmışlar.Onlar eski albümleri şu an komik diye nitelendiriyorlar.Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılındaki ilk albüm "Origin" albümü gelmiş.Ancak grup özel bir neden yüzünden bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlar.Bu sebeple bazı sitelerde ve resmi sitelerinde "Falen" ilk albüm gibi görünmektedir.

10 Korn, 90’lı yılların başında Amerika’da kuruldu. Bu sert topluluk alabildiğine geniş turnelere çıktı, 200’ü aşkın yerde gösteri yaptı. Daha sonra yapımcı Ross Robinson ile anlaştılar ve 1994’te kendi isimlerini taşıyan albümleri çıktı. Daha sonra seslendirmede Jonathan Davis, bas gitarda Reginald Arvizu, gitarda James Shaffer, yine gitarda ve seslendirmede Brian Welch ve son olarak davulda David Silveria’dan oluşan beşli, Kaliforniya’ya yerleştiler ve orada müzik yapmaya devam ettiler. Topluluğun temeli Lapo isimli bir gruptu. Davis ise SexArt üyesiydi. İlk 45’likleri "Blind" MTV’nin gece seertleşen müzik yayını tarzında büyük yer kazandı. Bu çalışma ile ticari açıdan bellerini doğrultan topluluk hem isimlerini duyurular hem de son yıllarda gerçekleşmeyen bir işi başarmış oldular. Bu sert müzik pek çok müzikseverin kulağına hoş geldi, listelerde umulmadık bir başarı yakaladılar.

11 Marco’nun bassa geçmesiyle birlikte Andrea ya da vokallere yogunlaşması için vakit kalmış oldu. Kariyerlerinde çok önemli bir adım atmak üzereydiler, ikinci gitar için Claudio Leo, davullar içinse Leonardo Forti ile anlaştılar ve grupta bir de bayan vokal olmasına karar verip Cristina Scabbia’ ya teklif götürdüler Lacuna Coil Agustos’ta bir süre dinlendikten sonra, Ekim 2000 de kayıt için Waldemar Sorychta’la birlikte 3. kez Almanya Woodhouse Studyolarına girdiler. Unleashed Memories adlı album 9 yeni şarkı ve Senzafine’in değişik bir versiyonunu içeriyordu.Grup, Kasım sonuna dogru biten albumle birlikte, Theatre of Tragedy ile 16 ve 17 Aralıkta Meksika’da gerçekleşen iki konser verdi. 2001 turlar açısından cok verimli bir yıl oldu. İlk once Ocak-Şubat boyunca Theatre of Tragedy ve Beseech’le başlayan Avrupa Turu, Dimmu Borgir, Nevermore, In Flames ve Susperia’nın katıldıgı ‘Metal Odyssey’ turuyla devam etti. Festivallerin bitmesiyle Lacuna Coil, Unleashed Memeories in yayınlanmasının üstünden sadece 10 ay geçmiş olmasına ragmen yeni materyaller üzerinde çalışmaya başlamıştı. Yeni album çalışmalarının yanında, İtalya’da yeni kurulan ROCK TV kanalına da destek veriyorlardı.

12 Toxicity adlı albümleriyle billboard’larda bir numaraya kadar tırmanan grup,kendi isimleri System of a down adlı ilk albümleri olmak üzere sırasıyla Toxicity,Steal This Album ve son olarak Mezmerize’ı çıkardı.Son albümlerindeki ve aynı zamanda albümün ilk single’ı B.Y.O.B. oldukça tutulan ve gerçekten harika bir şarkı.Ayrıca son albümlerinde yeni bir düzenlemeye giden grup aslında Mezmerize son çıkardıkları albüm olmasına rağmen son albümleri değil.Açıkçası son albümleri iki bölümden oluşuyor,15 mayısta çıkan Mezmerize ve önümüzdeki bu kasım ayında çıkacan Hypnotize.Bu da grubu daha aktif ve işleyişli bir moda sokuyor elbette. Heavy Metal diye bilinebilen ancak aslında Metal türünün Trash-Black-Gothic türlerinde enfes müzik ziyafeti veren System of a down, 90’ların sonunda Alternative Metal dünyasına renk katanların bir numaralarından.Trash’in sert rifflerini Black’in çığlık vokal ve coşturan temposu ve Gothic Metal’in melankolik çekiciliğini beraberce yansıtan grubun şarkılarını dinleyenler bana hak vereceklerdir

13 Heavy Metal tarzını yeniden gün ışığına çıkaran ve bu yönüyle 80'lı yılların en önemli ve etkili grubu. O yıllardaki metalci yıldızların burnu kafdağında havalarının aksine sokaktan daha şimdi gelmiş izlenimi veren üslupları ve görünümleriyle çok sempati topladılar. Eserlerindeki karmaşık yapılı kompozisyonu daha da geliştirmek için hız ve ses sınırlarını zorladılar. 1983'de Kill 'Em All albümünün yayınlanmasıyla heavy metal'in underground imajı meşrulaştırılırken, thrash metal'e de yeni bir derinlik ve boyut ekleniyordu. Her yeni albümle birlikte grubun beste ve icra yeteneği de gelişme kaydetti. James Hetfield'in geliştirdiği çalma ritmi gırtlaktan çıkardığı seslerle birlikte tamamen kendine özgü bir karışım yaratırken, gitarist Kirk Hammett metalcilerin en çok taklit ettiği gitarcılardan biri haline geldi. Lars Ulrich davulda gök gürültüsü gibi çalıyor ve bu ritim bas'ta Cliff Burton'ın yenilikçi ve kendine özgü tarzıyla mükemmel bir uyum sağlıyordu. 1986 yılında en kayda değer albümleri olan Master of Puppets'ı çıkardıktan sonra grubun trajedisi başladı. İsveç'te turne otobüsleri kaza yaptı ve Burton öldü. Grubu sürdürebilmek için yerine Jason Newsted'i aldılar

14 . İki yıl sonra kavramsal olarak tutkulu bir albüm olan "And Justice for All"ı çıkardılar. Bu albüm MTV'den çok az bir destek görmesine ve radyolarda çalınmamasına rağmen listelerin ilk on'unda yerini aldı. 1991 yılına gelindiğinde Metallica uzun şarkılar yerine daha özlü ve kısa şarkılar yaparak tam anlamıyla piyasaya girdi, Number One albümünü çıkararak sadece ABD'de 7 milyondan fazla sattı. Grup, neredeyse iki yıl süren çok uzun bir turneye çıktı. 90'lı yıllarda Metallica, heavy metal'de oyunun kurallarını değiştirdi. Artık heavy metal sadece marjinal kesimler tarafından değil hemen herkes tarafından sevilmeye ve dinlenmeye başladı. Bu kadar yaygın popülerlik kazanan başka bir heavy metal grubu çıkmadı. 1996 yılında çıkardıkları Load albümüyle birlikte grubun sadık ve eski dinleyicilerinden önemli bir kısmı hayal kırıklığına uğradı. Çünkü bu albümle birlikte, Metallica imaj değiştiriyordu. Saçlarını kestirmişler ve ünlülerin fotoğrafçısı Anton Corbijin'de resim çektirmişlerdi. Alternatif bir rock yapıyor ve sokak çocuğu gibi görünmüyorlardı. Yine de bu albüm iki ayda üç milyon satarak listelerde bir numara oldu. Bir yıl sonra, 1997'de Re-Load adlı yeni bir albüm çıkardılar, bu albümde Load'da yer almamış bazı parçalar ve yeni parçalar vardı. Sonra 1998'de az duyulmuş şarkılarından bir koleksiyon yapıp Garage Inc. adıyla çıkardılar. 1999 da San Francisco Senfonisiyle birlikte S&M albümünü çıkarttılar. 2001 de basçı Jason Newsted gruptan ayrıldığını açıkladı. Yerine Robert Trujillo getirildi ve Metallica yoluna 2003 de çıkardığı St. Anger albümü ile devam etti.. un şarkılarını dinleyenler bana hak vereceklerdir

15 Linkin Park, 1990 - 1991 yılları arasında Mike ve Brad tarafından ortaya yavaş yavaş çıkıyor. Sonra Joe, Rob ve en sonunda Phoenix'in katılımıyla ilk halini alıyor. Kendilerine başta isim olarak "Xero"yu uygun görüyorlar. Grup kendi hallerinde veya arkadaş partileri gibi yerlerinde çalıyor. Herkes bu metal-rap karışımı müziğe hayran kalıyor. Fakat plak şirketleri henüz hiçbir şeyin farkında değil... 1996 yılında "By Myself" ve "Esaul" (Place For My Head'in ilk hali) adlı iki şarkının olduğu bir demo hazırlayıp plak şirketlerine yolluyorlar. Fakat bu şarkılar hiçbir şirketin ilgisini çekmiyor. Grubun ismi "Hybrid Theory" olarak değişiyor. Phoenix büyük bir hata yapıp gruptan ayrılıyor. Vokalist arayışı şanslı bir seçimle son buluyor. "Chester" gruba dahil oluyor, beraber provalar başlıyor ve Chaz'inde katılımıyla grup son halini almaya başlıyor. Bu sırada Chaz evlidir, ancak eşini bile kısa bir süre Arizona'da bırakıp Los Angeles'a taşınır. Bunlar olurken kısa bir süre Mike'ı bir korku sarar. Chaz yüzünden geri planda kalacağını düşünmektedir. Ancak öyle olmaz, aksine çok iyi anlaşıp kolayca kaynaşırlar. Mike'ın artık bir lirik arkadaşı vardır. 1998'de iki demo kaydedilir. Bu demolar plak şirketlerinden daha çok underground piyasaya dağıtılır. Sokaktaki adam bu müziğe hayran kalmış, plak şirketleri ise müziği saçma bulmaya devam etme konusundaki ısrarlarını sürdürmüşlerdir. Biri hariç: Warner Bros. Grup, isim değiştirerek son halini alır. Artık herkes onları "Linkin Park" adıyla tanıyacaktır...

16

17 Green Day, California kökenli punk rock / punk pop tarzı müzik yapan rock topluluğudur. Günümüzde Green Day olarak bilinen grubun ilk adı Sweet Children'ı Rodeo- Kaliforniya'da oluşturan Billie ve Mike, John Sweet High School kafeteryasında ilk tanıştıklarında 10 yaşlarındaydılar. Kuzey Kaliforniya underground punk sounduna sahip bu grup evlerinde Ozzy Osbourne,Def Leppard ve Van Halen dan heavy metal şarkıları çalarak başladılar müzik hayatlarına. Billie ilk şarkısı ''Why Don't Want Him?''i annesi ve üvey babası için yazdığında 14 yaşındaydı. 1987 yılında gruba John Kriftmeyer(Al Sobrante-davul) dahil oldu ve grubun adı Green Day olarak değişti. Sonrasında grup cafelerde çalmaya başladı. dıyla tanıyacaktır... 1987 yılında gruba John Kriftmeyer(Al Sobrante-davul) dahil oldu ve grubun adı Green Day olarak değişti. Sonrasında grup cafelerde çalmaya başladı. dıyla tanıyacaktır... 1989 yılında grup bağımsız ilk EP leri '1,000 Hours' u kaydettiler. Bu EP'yi Sweet Children' ve 'Slappy' EP leri izledi. Grubun resmi ilk albümü önceki EP lerinin kombinasyonu olan '1039/Smoothed Out Slappy Hour' yerel bir firma Lookout! Records tarafından 1990 yılında yayınlandı. Sonrasında John Kriftmeyer eğitimi yüzünden gruptan ayrılmaya karar verdi. John'un ayrılması sonrasında gruba Tré Cool(Frank Edwin Wright,III) dahil edildi. Tré ile ilk grubun ikinci albümü 'Kerplunk' ile grup 5 ulusal turne düzenledi.Bu albüm grubun büyük firmalar tarafından tanınmasını sağladı ve Reprise Records ile anlaşmaya bağlandı. Bu firmayla ilk albüm 1994 yılında yayınlanan punk - rock soundlu 'Dookie' idi. Albümden çıkan ilk single 'Longview ile 'Dookie' hit oldu

18

19


" Grup Hakkında Espoo'lu (Finlandiya) grup Children of Bodom 1997 sonunda kuruldu ve ilk albümleri "Something Wild"ı çıkardı. Bu albümden önce grubun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları