Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi 2 Gün.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi 2 Gün."— Sunum transkripti:

1 “Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi
2 Gün

2 İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi
“Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi Eğitimin Amacı Günümüzde suistimaller önlem alınması gereken ciddi risklerdir. Eğitimin amacı; kurumlarda suistimal konularda tedbir almak mahiyetinde, uygulama tecrübesi olan uzman eğitmenler ile eğitime katılacak olanlara mesleki farkındalık sağlamaktır. İnceleme ve soruşturma aşamasında ihtiyaç duyulabilecek hukuk konularının yanısıra, suistimal önleme ve tespit etme yöntemleri ayrıca adli bilişim ve analitik inceleme örnekleri ile desteklenecektir. Kimler Katılabilir? Denetim Komitesi, Teftiş Kurulu, Üst Yönetim, İç Denetim, İç Kontrol, Soruşturma ve Güvenlik, Kayıp Önleme, Fraud Yönetimi, SOX, Risk ve Uyum Yönetimi, IT Denetim, IT Güvenlik, Mali Denetim, Hukuk ve Mali İşler. Eğitim Tarihi ve Saati Eğitim Süresi ve Dili Saat : 09:30 – 16:30 2 Gün ( Bilgisayar Destekli Denetim Bölümü Skype üzerinden verilecektir. ) - Eğitim Türkçe yapılacaktır. Eğitmenler Sertifika Bilal AKTÜRK, SMMM, CFE Prof. Dr. Hamide ZAFER Şükrü DURMAZ (MSc. CS, MPA) Özlem SOPER (CTP) Eğitimi tamamlayanların sertifikaları, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilecektir. Eğitim Yeri Bilgi ve Kayıt İçin Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yeniköy Cad. No. 88 Tarabya – Istanbul AHK Türkiye Hamiyet Aydın Tel : Faks: Son Kayıt Tarihi : Eğitim Fiyatı 999.- TL (üyeler için), TL (üye olmayanlar için) Eğitim ücretlerine öğlen yemekleri ve kahve molası ikramları dahildir.

3 İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi
“Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi Eğitim Programı SUİSTİMAL ÖNLEME VE TESPİT ETME YÖNTEMLERİ Bilal AKTÜRK , Certified Fraud Examiner, SMMM Suistimal Gerçeği Suistimal Türleri Suistimal Belirtileri Suistimalci Profili Suistimal Önleme Yöntemleri Etik Bildirim Hatları İnceleme ve Soruşturma Yöntemleri Mülakat ve Sorgu Yöntemleri Örnek Senaryolar HUKUK Prof. Dr. Hamide ZAFER , Ceza Hukuku Uzmanı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hakkında Genel Bilgiler Kurum ve İşletmelerde Yapılan Denetimlerin Hukuki Bakımdan Değerlendirilmesi Ceza Muhakemesinin İşleyişi Kurum ve İşletme Bünyesinde İşlenen Suçlar ve Suçların Denetçilerce Araştırılması İhbar ve Şikayet Delil Çeşitleri ve Delillerin Toplanma Usulü Koruma Tedbirleri: Özellikle Arama ve Elkoyma İfade ve Sorgu Yöntemleri Denetim Sürecinde Özel Hayata Saygı İşletme ve Denetçilerin Denetim Nedeniyle Uğrayabileceği Zararlar

4 İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi
“Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi Eğitim Programı ADLİ BİLİŞİM İNCELEMELERİ Şükrü DURMAZ , MSc. CS, MPA Adli Bilişim Teknolojilerinin İç Suiistimallerde Kullanılması Bilişim Sistemleri Üzerinde Denetim, Gözetim ve Soruşturma Elektronik Delil ve Delil Toplama Yöntemleri Suistimallere Müdahale Etme Metot ve Teknikleri En Çok Kullanılan Adli Bilişim Metot ve Teknikleri Örnek Senaryolar BİLGİSAYAR DESTEKLİ DENETİM TEKNİKLERİ ( CAATs) Özlem SOPER , Certified Treasury Professional “Commercial Data Mining Software” ve “Computer Audit Software” (CAS) nedir? “Data mining” veya “Data Strafication” ne için kullanılır? “Cloud Computing” (İnternete dayalı bilgi işlem ) nedir, ne için kullanılır? Dünyada en çok kullanılan CAS’ler nelerdir? Bu software'lerin genel özellik ve fonksiyonları nelerdir? KıyaslamaIarı nasıl yapılır? Teftişin amacı ve kapsamına uygun CAAT’ler nasıl seçilmelidir? (Senaryo 1- Certified Managerial Accounting Exam ) “ACL”, BPS Audit, “Excel-add-ons” veya “Idea” yazılımlarında ekrandan yeni proje girişi yapılırken kullanılması gereken control frameworkleri ve internal control cycle’ları nelerdir? (Senaryo 2 – CIA exam adapted) Data Query’lerine genel giriş: “SQL (Structured Query Language)”i kullanarak sistemlerden denetimlerin her aşamasında gerekli bilgi ve data çekmek “SQL Navigator”, “TOAD”, genel database terimleri, “primary key” ve çok basit SQL query’leri nelerdir? (Senaryo 3) “Data cleaning” ve “data reiteration” nedir, ne için yapılır? Database'den çekilmiş ve Excel’e düzenlenmeden import edilmiş datanın düzenlenerek analize hazır hale getirilmesi ( Kullanılan çok genel Excel fonksiyonları) (Senaryo 4)

5 Bilal AKTÜRK Certified Fraud Examiner, SMMM
Kayıp önleme sistemleri ve risk & suistimal önleme tedbirleri konusunda uzmanlaşmış olan Etik Danışmanlık firmasının Genel Müdürü olarak profesyonel iş hayatında, kariyerine devam etmektedir. Etik Danışmanlık ( iç kontrol, iç denetim, risk yönetimi, adli bilirkişilik uzmanlık alanları ve ilgili mesleki & kişisel gelişim eğitimlerinin yanısıra, kayıp ve suistimal önleme sistemi olan “Etik Hat” faaliyetinde bulunmaktadır. Ayrıca “Forensic Accounting Academy” faaliyeti ile firmalara özel inceleme ve soruşturma desteği vermektedir. Adli bilişim alanında da çalışmalarda bulunan Bilal Aktürk, mali müşavir kökenli denetçi olup, hile ve suistimal denetimi, iç denetim, mali denetim ve bağımsız denetim alanlarında farklı sektörlerde 20 yıllık tecrübeye sahiptir. 9,5 yıl Vodafone & Telsim ve Grup Firmalarında, Fraud Denetleme Birim Yöneticisi ve İç Denetim Müdürü olarak; inceleme ve soruşturmalar, sahtecilik ve kayıp önleme incelemeleri, satış kanalları denetimi, merkez ve bağlı (bölge müdürlükleri, teknik servisler ve mağazalar) yapılanmaların denetim görevlerinde bulundu. 1,5 yıl süre ile Taha Holding’e (LC Waikiki) bağlı firmaların mali denetimlerini gerçekleştirdi. Öncesinde ise yeminli mali müşavirlik hizmetlerinde ve mali işlerde görev almıştır. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Bilal Aktürk, İSMMMO ve TİDE’nin üyesi olup, USİUD’un kuruluşunda yeralmıştır. Ayrıca ACFE ve IIA uluslar arası kuruluşlarına mesleği üyeliği bulunmaktadır. SMMM ve CFE (Certified Fraud Examiner – Belgeli Suistimal İnceleme Uzmanı) ünvanına sahiptir. Suistimal inceleme konularında İstanbul Adli Yargı Bilirkişisi’dir.

6 Prof. Dr. Hamide ZAFER İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimine Erzurum’da başladı. İlk ve orta öğrenimini Vize-Kırklareli’nde tamamladı yılında İstanbul-Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu yılında “Basın Özgürlüğü ve Basılmış Eserlerin Toplatılması” konulu yüksek lisans tezini savundu tarihleri arasında, Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) bursuyla Almanya’da Eberhard Karls Tübingen Üniversitesi’nde Doktora çalışmasını yürüttü yılında “Ceza Hukukunda Terörizm” konulu doktora tezini savunarak Dr. Unvanını; Mayıs 2005 yılında “Faile Yardım Suçu ve Müdafiin Bu Suçtan Sorumluluğu” konulu Doçentlik takdim tezi ile Doçent unvanını aldı. Doçentlik çalışması, Almanya’nın Freiburg kentindeki Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku ve Kriminoloji Enstitüsü ile Konrad Adenauer Vakfı tarafından desteklendi. tarihinde, Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Ceza Hukukuyla Korunması (TCK m ) başlıklı çalışmasıyla Profesör kadrosuna atandı. Aynı çalışma Türk Ceza Hukuku Derneği tarafından, 17 Şubat 2011 tarihinde “2011 Yılı Dönmezer Ödülü”ne layık bulundu. Prof.Dr. Hamide Zafer, halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta ve Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders vermektedir. Daha önce Eskişehir-Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, İstanbul Barosu CMK Meslek İçi Eğitim Seminerlerinde, Florya- Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu ile Etiler-Polis Okulunda ve Adile Sadullah Mermerci Polis Eğitim Merkezi’nde ders vererek öğrenime katkıda bulunmuştur.   Prof.Dr. Hamide Zafer’in kendi alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kitapları bulunmaktadır.

7 Şükrü DURMAZ MSc. CS, MPA Kara Harp Okulu’ndan Sistem Mühendisliği lisans diploması ile mezuniyetinin ardından 15 yıl boyunca Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde; “Bilişim Suçları” ve “Adli Bilişim” alanlarında görev yapmış ve Şubat 2013’te kendi isteği ile emekli olmuştur. Görevi esnasında, üç binin üzerindeki bilişim suçu vakasında kolluk görevlisi ya da bilirkişi olarak görevlendirilmiş; olaya ilk müdahale, suçun tespiti, delillendirilmesi, incelenmesi, analizi, raporlanması ve adli mercilere sunulması işlemlerini fiilen yerine getirmiştir. Mesleki bilgi ve becerisini geliştirmek amacıyla; Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği anabilim dalında “Veri Depolama Aygıtlarının Adli Bilişim Açısından İncelenmesi” konulu bitirme projesi ve Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Bilişim Suçlarının Sosyolojik Analizi” konulu tezi ile iki farklı alanda yüksek lisans yapmıştır. İngiltere Ulusal Bilişim Suçları Birimi (National Hi-Tech Crime Unit-NHTCU) tarafından verilen “Hi-Tech Crime Investigator”, Avrupa Birliği tarafından verilen “Cybercrime Investigator”, “NTFS Forensics Specialist”, “Mobile Phone Forensics Examiner”, Accessdata firması tarafından verilen “Windows Forensics” ve “Internet Forensics” sertifikalarına sahiptir. Meslek hayatı boyunca, Jandarma Okullar Komutanlığı’nda “Bilişim Suçları”, NATO-Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi-BIOEM’de (NATO-PfP Training Centre) “Organize Suçlarla Mücadelede Teknolojinin Kullanımı” konulu dersleri vermiştir. INTERPOL tarafından İngiltere-Wilton Park Konferans Merkezi’nde 2003 yılında icra edilen “Combating Child Abuse on Internet: an International Response-Internette Çocuk İstismarıyla Mücadele: Uluslararası Tepki” toplantısında Türkiye’yi temsilen sunum yapmıştır. Avrupa ve Akdeniz Askeri Statülü Zabıta Kuvvetleri ve Jandarmalar Birliği (FİEP) tarafından Nantes-Fransa’da 2004 yılında icra edilen “Yeni Teknolojiler ve Lojistik” toplantısında “Cybercrimes and Cumputer Security (Bilişim Suçları ve Bilgisayar Güvenliği)” konulu konferansı vermiştir. Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu tarafından hazırlanan bilirkişi listesine 2006 yılından bu yana “Bilişim-İnternet Suçları”, “Adli Bilişim” ve “Bilgisayarda suçun delillendirilmesi” konularında bilirkişi olarak kabul edilmiştir. Halen yurtiçinde ve yurtdışında adli bilişim ve bilişim suçları alanlarında laboratuvar hizmeti veren Şükrü Durmaz, “Etik Hat” ve “Forensic Accounting Academy” faaliyetlerinin danışmanlığını da yapmaktadır.

8

9


"“Uygulama Tecrübeli Uzman Eğitmenler ile” İnceleme ve Soruşturma Teknikleri Eğitimi 2 Gün." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları