Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti."— Sunum transkripti:

1 Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti.
“Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri” VI. ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ KONGRESİ 24 Kasım 2013 Betül Büyükkaya Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti. Genel Müdür

2 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Türkiye, verdiği kaliteli ve ekonomik sağlık hizmetleriyle özellikle son yıllarda sağlık turizmi için Dünya’da tercih edilen ülkelerden biri haline gelmiştir. Özellikle; * İleri Yaş Turizmi * Termal Turizm ve * Medikal Turizm’de ilk sıralardadır.

3 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Peki hastalar neden sağlık için seyahat etme gereği hissediyorlar? 1. Ülkesinde yüksek teknolojili sağlık hizmetleri ve profesyonel insan kaynakları azsa, 2. Tedaviyle birlikte tatil yapma arzusundaysa, 3. Sağlık hizmetleri kendi ülkelerinde düşük kaliteli ve pahalıysa, 4. Kendi ülkesinde herhangi bir sebepten dolayı tedavisi bilinmiyorsa, 5. Termal Turizm imkanlarının çok olduğu bir ülkede tatil yapmak istiyorsa, 6. Ülkesinde iklim ve coğrafi olarak tatil için kısıtlı imkan varsa, 7. Özellikle kronik hastaların, yaşlıların ve engellilerin başka ortamlara gitme  ve tedavi olma istekleri varsa...   

4 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Türkiye, sağlık sektöründe çok iyi yetişmiş ve eğitimli insan gücüyle, yabancı dil bilen doktor ve sağlık çalışanlarıyla, tedavi öncesi doğru bilgilendirme ve bilinçlendirme yapan hemşire ve hastane personeliyle bütün bu ihtiyaçlara cevap verebilmekte ve bu konuda ödüllere layık görülmektedir. Hindistan’ın yüksek tirajlı Spa ve Wellness dergisi olan AsiaSpa India, Mayıs 2013’te 350 bin kişinin oyuyla Avrupa’nın en iyi sağlık turizmi durağı olarak Türkiye’yi seçti.

5 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
   Bu kadar önemli bir seyahat, iyi bir araştırma ve titiz bir planlama gerektiriyor. Böyle hazırlanılan seyahat planının vazgeçilmezlerinden biri de seyahat sağlık sigortasıdır. Bu sigorta, Seyahatte olduğunuz dönemlerde sizi risklere karşı koruyan, Seyahate çıkmadan önce her ayrıntıyı planlayabilmenizi sağlayan,  Yurtiçi ya da yurtdışı seyahatler sırasında meydana gelebilecek sağlık risklerine karşı koruyan bir sigortadır. 

6 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Şimdi bir kaç senaryo düşünelim; İlk defa gittiğiniz bir şehirde çantalarınız kayboldu ve içinde aksatmadan kullanmanız gereken ilaçlarınız var. Eşyalarınızı ve kullanmanız gereken ilaçları en kısa sürede bulmak için kimi arayacaksınız? Yurtdışında bir şehre gidiyorsunuz, cüzdanınız ve pasaportunuz çalınıyor. Nakit ihtiyacınız için ya da pasaportunuzu yenilemek için ilk nereye başvuracaksınız? Planladığınız seyahate çıkmanıza iki gün kala anneniz ciddi bir rahatsızlık geçirdi, hastanede yatıyor ve onu bırakıp bu seyahate gitmeniz mümkün değil. Bu seyahat için önceden yaptığınız ödemeler ve kaporaları nasıl geri alacaksınız?

7 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Şimdi bir kaç senaryo düşünelim; Seyahati planlamanıza yardım eden acente iflas etti, tüm organizasyon iptal oldu. Paranızı nasıl geri alacaksınız? Yurtdışında ilk defa gittiğiniz bir şehirde dolaşırken bileğinizi burktunuz, yürüyemiyorsunuz. Tedavi olmak için kalacağınız ekstra sürede yanınıza gelmesini istediğiniz refakatçinizin seyahat organizasyonunu nasıl yapacaksınız? Seyahat etmeyi planladığınız şehirde, gitmenize bir hafta kala terör eylemleri başladı ve gitmeniz güvenli değil. İptal sonrası harcamalarınızı nasıl geri alacaksınız? Tedavi için gittiğiniz şehirde yaklaşan bir hortum ya da şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. O şehri bir an önce terk etmek için ayarlamaları nasıl yapacaksınız?

8 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Tüm bu senaryolarda ilk devreye girecek ve yardımcı olacak mekanizma doğru teminatlarla hazırlanmış bir seyahat sağlık sigortasıdır. Yaralanma veya hastalık nedeniyle tıbbi tedavi, medikal bilgi / organizasyon, sigortalının tıbbi nedenlerle seyahatte olduğu yabancı ülkeden nakli veya geri dönüş seyahati, sigortalının vefatı halinde cenazenin nakli, acil mesajların iletilmesi gibi teminatları içerir. Bu riskler; sahip olduğunuz - sağlık sigortası - ev ya da araç sigortası - kredi kartı sigortası - ferdi kaza sigortasının karşılayamayacağı risklerdir. Kısacası seyahat sağlık sigortası ile sağlık ve seyahat yatırımlarınız boşa gitmez!

9 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri

10 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Birlikten kuvvet doğar! Sağlık turizmi sektöründe de; Doktor ve hastanelerimiz Seyahat acentelerimiz Sigorta şirketleri ve sigorta aracılarımız Asistans firmalarımız tüm ihtiyaçlara karşılık verecek düzgün bir sistem oluşturmak ve ülkemizi cazibe merkezi haline getirmek için canla başla çalışıyorlar.

11 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
Başta sağlık için olmak üzere ülkemize gelen her turist bizim misafirimizdir. Onlara ve yakınlarına geleneksel misafirperverliğimizi göstermenin en güzel yolu, ülkemizde geçirdikleri sürede karşılaşabilecekleri her türlü riske karşı onları koruyacak, düzgün işleyen bir sağlık sigortası sistemi oluşturmaktır. Bunu da; hizmet veren uzman doktor ve hastanelerimizle, onların buraya gelmesine aracılık eden seyahat acentelerimizin ve onları koruma altına alacak sigorta şirketleri, sigorta aracıları ve asistans firmalarımızın elele, omuz omuza uğraş vermesiyle sağlayabiliriz.

12 Sağlık Turizminde Aracı Kurum Hizmetleri
DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

13 İletişim Bilgilerimiz
Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti. Balmumcu, Barbaros Bulvarı, No.24/2 Beşiktaş-İSTANBUL T: + 90 (212) Pbx F: + 90 (212)


"Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları